Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - pixel

Σελίδες: 123 ... 11
1
Καλησπέρα. Τελικά δεν είμαι η μόνη που είχα τις ίδιες απορίες χθες βλέποντας τους πίνακες.. Ειλικρινά όταν πρόκειται για θέματα υγείας δεν κάνουμε καμία συζήτηση και δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση..Απλά, μόνο να είναι καλά οι συνάδελφοι και αυτοί και όλοι μας..Όμως η μόνη περίπτωση να γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει είναι αν ξέρουμε κάποιον προσωπικά. Και πέρα από αυτό, δε γνωρίζω αν στις ενστάσεις έχουμε το δικαίωμα να αναφερθούμε σε άλλα άτομα, ή απλά κάνουμε ένσταση μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με δικά μας λανθασμένα στοιχεία.

2
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις / Απ: Επιμόρφωση ΤΠΕ Β' επιπέδου
« στις: Νοέμβριος 16, 2017, 07:46:25 μμ »
Καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας λιγάκι, ειδικά αν κάποιος έχει παρακολουθήσει το Β1 επίπεδο..Ανήκω στον κλάδο της Πληροφορικής και έχω την επιλογή να παρακολουθήσω πρόγραμμα είτε δια ζώσης, είτε εξ' αποστάσεως. Τι από τα δύο προτείνετε; Ευχαριστώ!

3
Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω καμία "κόντρα" ή προστριβή, απλά κ μόνο για να δούμε όλοι πόσο έχουμε ξεπέσει σαν κλάδος και πόσο ΔΕΝ μας υπολογίζουν...Υπάρχουν αναπληρωτές που πηγαίνουν σε 3 και 4 σχολεία, αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς εργαστήριο, χωρίς laptop και με τμήματα δύσκολα, με παιδιά που δε γίνονται εύκολα κουμάντο και που γελάνε χαιρέκακα όταν τους λες "ήρθα για να σας κάνω υπολογιστές κ πληροφορική, αλλά ξέρετε το σχολείο σας δεν έχει καν εργαστήριο, παρά μόνο 1 pc για 5-6 άτομα"...
Και φυσικά δεν έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε βελτίωση θέσης, γιατί ακόμα και να υπάρχουν κενά, μπορεί να είναι χειρότερα. Όπότε, στη δική σου περίπτωση, νομίζω απλά ότι θα πρέπει να ζητήσεις να είναι πιο ευνοϊκό το πρόγραμμα του ολοημέρου σου. Το πράγμα δείχνει ότι κάποιος "χώνεται" για να "βολευτεί" κάποιος άλλος..

4
Τα κενά της Κρήτης στην Α/θμια:
Χανιά: 1 http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/443-kena-sta-nipiagogeia-kai-dimotika-toy-nomoy-hanion
Ρέθυμνο: 21 http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/443-kena-sta-nipiagogeia-kai-dimotika-toy-nomoy-hanion
Ηράκλειο: 34 http://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/36473-870
Λασίθι: 11 http://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/36537-202
Σύνολο: 67
Στη Β/θμια δεν έχω στοιχεία αλλά δεν πρόκειται να έχει πάνω από 5-6 σε όλη την Κρήτη.
Σήμερα βέβαια περιμένουμε τις κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ για περαιτέρω ίσως εξελίξεις.
Βλέποντας λίγο τις τοποθετήσεις, νομίζω ότι στα Χανιά στην α/θμια δεν υπάρχει πλέον κενό.. Στο Ηράκλειο έχουν τοποθετηθεί ήδη 23 μόνιμοι (δε γνωρίζω αν αυτό το 34 είναι πριν ή μετά από αυτές τις τοποθετήσεις). Όσο για το Ρέθυμνο, κάθε χρόνο έχει 14-15 κενά, πως έγιναν φέτος 21??
Μακάρι να ισχύει αυτό το 67 που λες...

5
μπήκα απλά για να δω μήπως υπάρχει κάτι νεότερο και διάβασα το παρακάτω ...από το τόπικ των δασκάλων :

"900-950 προσληψεις αναπληρωτων πρωτοβαθμιας στη Γενικη αγωγη, και απ' αυτους μονο 100 δασκαλοι.(!!!)
Αλλαξτε επαγγελμα συναδελφοι.Η γυμνασιοποιηση του δημοτικου ειναι πραγματικοτητα."

ας το αφήσω ασχολίαστο  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :o :o :o :o :o :o :o :o :o

6
Για όσους είμαστε όχι σε καλή σειρά του πίνακα και είμαστε και από τα βόρεια, είναι μια ευκαιρία να δουλέψουμε έστω ΑΜΩ στον τόπο μας. Και σίγουρα από την ανεργία, καλύτερα ΑΜΩ.
Όμως, ξέρουμε ότι ο μισθός είναι όπως και στους αναπληρωτές της Γενικής και πάει αναλογικά για τους ΑΜΩ;
Επίσης, αναφέρει ότι : "Ο χρόνος υπηρεσίας στις ΔΥΕΠ προσμετράται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας."
Εγώ όπως το διαβάζω καταλαβαίνω ότι ΔΕΝ θα υπολογίζεται σαν προϋπηρεσία στους πίνακες των αναπληρωτών.

Μεγάλο το ρίσκο...και το χειρότερο είναι ότι σου απενεργοποιεί και την αίτηση στη γενική. Όχι ρε φίλε, να ισχύει η αίτησή μου και να επιλέξω εγώ που θέλω όταν και αν με καλέσουνε σε ένα από τα δύο.

7
Η ερώτηση σίγουρα δεν είχε κομματικό προσανατολισμό, ρητορική ήταν  ;)
Απλά τόσα χρόνια γίνονται όλα χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία μελέτη και προοπτική, ο κάθε υπουργός παιδείας κάνει τις δικές του αλλαγές κι εμείς έρμαια των αποφάσεων.
Και αν κάτσουμε και απαριθμήσουμε τα έχουν συμβεί στον κλάδο από τότε που πρωτοδημιουργήθηκε...για κλάμματα είμαστε.
Όσο για την οικονομία που αναφέρεις, ναι οκ κατανοητό. Όμως δεν κάνεις οικονομία όταν σε ένα νομό προσλαμβάνεις 6 άτομα παραπάνω για να τα έχεις στη διάθεση. Ούτε κάνεις οικονομία όταν μέχρι πέρυσι χρειαζόσουν ένα δάσκαλο στα ΕΑΕΠ ολοήμερα για 15 ώρες και τον προσλάμβανες για 24.
Αυτό είναι κόβω από κάπου και το δίνω αλλού.
Βέβαια και τόσα χρόνια κανείς δε μπόρεσε να κάνει μια στοιχειώδη και ΣΩΣΤΗ διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και αυτό σίγουρα οφείλεται σε κομματικά συμφέροντα.

8
Ρίχνοντας μια ματιά στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών..Απ' τη μια να μην καλύπτεται ούτε το 1/3 των κενών και απ' την άλλη ας πάρουμε μερικούς παραπανήσιους ΠΕ70 για να έχουμε και άτομα "στη διάθεση" της πρωτοβάθμιας.
Άντε να βρεις το δίκιο σου. Γιατί μας έβαλαν στα δημοτικά αφού δε μας θέλουν;;;

9
Οι τρίτεκνοι δεν είναι ειδική κατηγορία, είναι απλά τρίτεκνοι και έχουν το ΝΑΙ στο αντίστοιχο κουτάκι. Οπότε ας περιμένουμε τους οριστικούς για συμπεράσματα.

10
Καλησπέρα! Βλέποντας τους προσωρινούς πίνακες στον κλάδο μας, παρατήρησα δύο περιπτώσεις συναδέλφων που ενώ μέχρι πέρυσι ανήκαν σε ειδική  κατηγορία, φέτος δε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Είναι απλά λάθος που θα διορθωθεί με τις ενστάσεις και θα περαστεί στους κυρωμένους;

11
Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είναι παντρεμένη ή όχι, αλλά προσλήφθηκε σε ΕΠΟΜΕΝΗ φάση αναπληρωτών από μένα. Αυτό που λες για τα κοινωνικά κριτήρια ισχύει, νομίζω για τους αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί στην ίδια φάση. Επίσης, ξέρω ποιοι έχουν προσληφθεί στο νομό του κλάδου μου και ξέρω οτι κανείς δεν έχει προσληφθεί στην πρωτεύουσα αν και θα ήθελαν και τοποθέτησαν τη συγκεκριμένη σε σχολεία της πρωτεύουσας. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω, θα εκτιμούσα αν μου απαντούσε. Ευχαριστώ.
Δεν έχει σημασία αν προσλήφθηκε σε επόμενη φάση. Κι εγώ είχα κάνει αίτηση βελτίωσης πέρυσι, αλλά άτομο της επόμενης φάσης είχε εντοπιότητα, οπότε στο κοντινό κενό πήγε αυτή κι εγώ παρέμεινα στο μακρινό σχολείο. Μάλιστα, είχα ρωτήσει και κάποιον αιρετό ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση βελτίωσης εξετάζονται οι αιτήσεις όλων, μαζί με όσους προσλήφθηκαν στην τρέχουσα φάση και μετράνε κοινωνικά κριτήρια και εντοπιότητα. Φυσικά, το κενό υπήρχε από την πρώτη φάση, αλλά δεν δόθηκε. Είναι "πολιτική" πολλών διευθύνσεων να στέλνουν ντόποιους στα κοντινά σχολεία.Σου λέει οι μακρινοί, έρχονται που έρχονται από την άλλη άκρη της Ελλάδος, ας κάνουν και μερικά χλμ ακόμα για να πάνε σχολείο.

12
Περιοχές σχολείων / Απ: Δυσπρόσιτα σχολεία
« στις: Φεβρουάριος 28, 2016, 01:02:28 μμ »
Φαντάζομαι λες για διπλά μόρια με το καινούριο σύστημα (αν δηλαδή βγουν πίνακες αναπληρωτών με προϋπόθεση επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ). Τα μόρια είναι πονεμένη ιστορία, τα παράλογα δε πάρα πολλά. Ο νόμος λέει ότι η Β'βάθμια "τραβάει" επί δύο σχολείο Α'βάθμιας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, όχι όμως και το αντίστροφο!!! Αλήθεια το σκεπτικό του νομοθέτη ποιο είναι;
Όχι δε μιλάω για το καινούργιο, αλλά για αυτό που ισχύει τώρα. Τον Ιούνιο που θα λήξουν οι συμβάσεις μας, οι αναπληρωτές του Γυμνασίου θα πάρουν π.χ. 8 μόρια, ενώ οι δάσκαλοι του δημοτικού που βρίσκεται στην ίδια αυλή, θα πάρουν 16!
Άντε να βρεις λογική, δεν άκουσα ποτέ κανέναν αιρετό να θίγει το θέμα όμως. Προφανώς είναι ελάχιστες περιπτώσεις, είναι και κάτι που αφορά σε αναπληρωτές και όχι σε μόνιμους, οπότε κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί.

13
Περιοχές σχολείων / Απ: Δυσπρόσιτα σχολεία
« στις: Φεβρουάριος 27, 2016, 06:34:39 μμ »
Παράλογο. Σε ποιον νομό συμβαίνει αυτό;


Sent from my iPhone using Tapatalk
Νομός Βοιωτίας. Σε δύο ορεινά χωριά στα 30-35 χλμ από Θήβα. Τα δημοτικά και των δύο είναι δυσπρόσιτα και δίνουν διπλά μόρια. Στο ένα χωριό υπάρχει και Γυμνάσιο, στην ίδια αυλή με το δημοτικό και δεν είναι δυσπρόσιτο.
Κάπου στο forum είχα διαβάσει ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε κάποια περιοχή του νομού Ευρυτανίας.

14
Αναπληρωτές / Απ: Νεο μισθολογιο μονο για αναπληρωτες
« στις: Φεβρουάριος 08, 2016, 09:31:24 μμ »
Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη και στο ΦΕΚ λέει "...η κατάταξη των υπαλλήλων γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο υπηρεσίας που έχει αναγνωριστεί από το φορέα μέχρι και στις 31/12/2015". Σε αυτό το διάστημα όμως τα μεταπτυχιακά δεν αναγνωρίζονταν σαν προϋπηρεσία, άρα μάλλον γι' αυτό μου έδωσαν τέτοια απάντηση από τη δευτεροβάθμια. Βέβαια σε πρωτοβάθμια της Αθήνας έχει αναγνωριστεί συνάφεια σε μεταπτυχιακό που κατατέθηκε πριν τις 31/12/2015, χωρίς αυτό βέβαια να συνεπάγεται και αλλαγή ΜΚ.
Οπότε λογικά παραμένουμε στο ποσό που παίρναμε ως τώρα, παρακάτω μην πάει μόνο...

Σελίδες: 123 ... 11

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30401
  • Τελευταία: Tsoufis1989
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1066438
  • Σύνολο θεμάτων: 18056
  • Σε σύνδεση σήμερα: 609
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 21
Επισκέπτες: 576
Σύνολο: 597

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.201 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.