Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - pati

Σελίδες: 123 ... 19
1
Κατατακτήριες / Απ: Δεύτερο/Τρίτο πτυχίο
« στις: Ιανουάριος 31, 2024, 04:19:13 μμ »
Καλημέρα!

Σχετικά με το αρχικό ερώτημα έχω να αναφέρω τούτο: μου αναγνωρίστηκαν τα τρία μαθήματα που έδωσα ως υποχρεωτικά μαθήματα της σχολής και περιμένω να μου αναγνωριστούν μέχρι και 4 μαθήματα εφόσον αυτά όπως ενημερώθηκα απο την Γραμματεία της σχολής πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια (συνάφεια κ.α.).
Σας ευχαριστώ θερμά, διαπιστώνω ότι σχεδόν όλες οι σχολές που έχουν στο πρόγραμμα σπουδών τα μαθήματα που δίνονται για κατατακτήριες τα αναγνωρίζουν. Ίσως η δική μου σχολή αποτελεί εξαίρεση, έχουμε στείλει επιστολή υπογεγραμμένη από όσους περάσαμε και περιμένουμε απάντηση.

2
Κατατακτήριες / Απ: Δεύτερο/Τρίτο πτυχίο
« στις: Ιανουάριος 22, 2024, 09:59:20 μμ »
Καλησπέρα σας,

φυσικά και μου αναγνωρίστηκαν τα 3 μαθήματα που έδωσα με κατατακτήριες εξετάσεις στο παιδαγωγικό τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Δεκέμβρης του 2018). Νομίζω ότι και η Γραμματεία της Σχολής, μου είχε αναφέρει σχετικά με αυτό. Για να περάσω αυτά τα τρία εισαγωγικά μαθήματα, διάβασα συνολικά 15 βιβλία (αν θυμάμαι καλά..). Σαφέστατα και θα έπρεπε να αναγνωριστούν!

Καλή επιτυχία σε όλα!
Σας ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την επιτυχία σας! Εννοείται ότι έπρεπε να σας τα αναγνωρίσουν, απλά κάποια τμήματα με δική τους απόφαση δεν το κάνουν και πρέπει να παλεύουμε και για αυτό το αυτονόητο.

3
Κατατακτήριες / Απ: Δεύτερο/Τρίτο πτυχίο
« στις: Ιανουάριος 21, 2024, 05:55:18 μμ »
Κατατακτήριες στους Πολ Μηχ του ΕΜΠ έδωσα και πέρασα.. μου αναγνώρισαν τα 3 μαθήματα που έδωσα για να μπω και καμιά δεκαριά ακόμα από τη πρώτη σχολή..δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο.. επαφίεσαι στο κανονισμό της σχολής για τα 3 εισαγωγικά μαθήματα και στον εκάστοτε καθηγητή για τα επόμενα αφότου μπεις στη σχολή.. Εσύ όμως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αίτηση και μάλιστα μπορείς για ένα μάθημα που θες να σου αναγνωριστεί να αντιπαραθέσεις παραπάνω από ένα της προηγούμενης σχολής σου για να αντιπαραβάλεις το σύνολο της ύλης..
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας! Ο νόμος είναι σαφής για τα μαθήματα των εξετάσεων για αυτό και ρωτώ. Για την αναγνώριση των μαθημάτων από άλλη σχολή σαφώς είναι κατά περίπτωση και με απόφαση της συνέλευσης του τμήματος. Τα τρία μαθήματα των εξετάσεων που σας αναγνώρισαν είχαν την ίδια ύλη με αυτά που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών;

4
Κατατακτήριες / Απ: Δεύτερο/Τρίτο πτυχίο
« στις: Ιανουάριος 21, 2024, 05:36:49 μμ »
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω από όσους έχουν δώσει κατατακτήριες εξετάσεις σε διάφορες σχολές τα τελευταία χρόνια, αν τους αναγνωρίστηκαν τα 3 μαθήματα που έδωσαν, καθώς σύμφωνα με τον νόμο αναφέρεται το εξής: "Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του Προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής." (Άρθρο 2 παράγραφος 9).

Αν το Πανεπιστήμιο με δική του απόφαση δεν το έκανε πράξη, παρόλο που τα μαθήματα των κατατακτηρίων αντιστοιχούν στα ίδια μαθήματα του Π.Σ με τη δικαιολογία της μικρότερης ύλης πώς κινείται κάποιος; Ο νόμος δεν αναφέρει εξαιρέσεις, βάζει ως μόνη προϋπόθεση να υπάρχουν τα μαθήματα στον Οδηγό Σπουδών.

Ευχαριστώ θερμά όποιον έχει αντίστοιχη εμπειρία και θέλει να τη μοιραστεί.

5
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι φοιτητής 3ου έτους του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης και θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να κάνω μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων καθώς και ποιό είναι το αντικείμενο που θα διδάσκω σαν εκπαιδευτής ( αν γίνεται φυσικά να κάνω).
Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιές είναι ο προοπτικές αποκατάστασης στο συγκεκριμένο επάγγελμα καθώς και σε ποιές δομές εργάζονται οι εκπαιδευτές ενηλίκων. Τέλος θα ήθελα να μάθω ενδεικτικά για τι απολαβές μιλάμε. Όπως όλοι καταλαβαίνετε εχω μαύρα μεσάνυχτα επί του θέματος και όσο και αν έψαξα δεν βρήκα καποιο άρθρο στο ίντερνετ που να απαντά ξεκάθαρα στα συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ελπίζω να λάβω τις απαντήσεις που αναζητώ στο φόρουμ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντησει:-* :-* :-*.

Καλησπέρα σας, η εκπαίδευση ενηλίκων είναι πονεμένη υπόθεση στην Ελλάδα, δεν κατέχει τη θέση που έχει στις υπόλοιπες χώρες, και όσο περνάνε τα χρόνια, όχι μόνο δε γίνονται βελτιωτικές κινήσεις, αλλά είναι σαν να μην υπαρχει καν πολιτική βούληση για το οτιδήποτε που την αφορά.

Καταρχάς, εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε μεταπτυχιακό στο συγκεκριμένο πεδίο, αλλά σύμφωνα με τα μεχρι τώρα ισχύοντα, για να πιστοποιηθείτε ως εκπαιδευτής ενηλίκων θα πρέπει να δώσετε εξετάσεις στον εοππεπ. Επομένως, το μεταπτυχιακό, όσο παράλογο και αν ακούγεται, δε σας προσφέρει αυτή την πιστοποίηση.

Τα αντικείμενα που θα διδάσκετε ως εκπαιδευτής απορρέουν από το βασικό σας πτυχίο και μόνο, επομένως ως δάσκαλος, δυστυχώς, δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές. Οι δομές είναι συνήθως τα ΚΔΒΜ και δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, τα οποία έχουν πλήθος ειδικοτήτων (μπορείτε να κοιτάξετε στο διαδίκτυο τους οδηγούς σπουδών καθώς και τις ειδικότητες που έχουν πρώτη ανάθεση.)
Όσον αφορά στις απολαβές, με μεταπτυχιακό είναι περιπου 15 ευρώ καθαρά η ώρα, αλλά σταθερό εισόδημα δεν υπάρχει, καθώς εξαρτάται από τις ώρες που θα σας δοθούν. Επίσης, τα χρήματα δε δίνονται κάθε μήνα, αλλά με την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος ή του 6μήνου.

Τέλος, να σας πω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πρέπει να έχει κάποιος πολλά προσόντα για να είναι σε θέση επιλέξιμη στα δημόσια ιεκ (υπάρχει το αντίστοιχο μητρώο που κατεθέτει κάποιος όλα τα προσόντα και ανάλογα μοριοδοτείται (περίπου όπως τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, με τη διαφορά ότι μετράνε όλες οι επιμορφώσεις σχετικές με το αντικείμενο άνω των 25 ωρών.) Επομένως, όσο μεγαλύτερο βιογραφικό έχει κάποιος, και με προϋπηρεσία και με επιμορφώσεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να δουλέψει.

6
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Οκτώβριος 30, 2023, 12:14:31 μμ »
Πάλι κοιτούσε την κάμερα προσπαθώντας να μας πείσει, εντωμεταξύ, πριν λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη και ο Πιερρακακης στην ΕΡΤ και δεν του έθεσαν το θέμα του γραπτού. Ο ίδιος δε βγαίνει να τοποθετηθεί καθόλου σε αυτό και μονίμως βγαίνει η Μιχαηλίδου. Κάτι σημαίνει και αυτό, προς το παρόν τους καίει η αξιολόγηση, μετά θα μπει και ο γραπτός στο τραπέζι, ειδικά αν οι συνάδελφοι αφήσουν να περάσει η αξιολόγηση.

7
Κλάδος ΠΕ03 Μαθηματικών / Απ: ΚΕΔΑΣΥ εμπειρια
« στις: Οκτώβριος 20, 2023, 07:48:33 μμ »
μηπως υπαρχει καποιο νομοθετικο κωλυμα οπως αναφερει και ο Μπουσδουνης ?


Όταν δεν θέλουν να κάνουν κάτι, το ονομάζουν νομοθετικό κώλυμα, ενώ μια χαρά μπορούν να αλλάξουν τα πάντα όταν θέλουν. Η βούληση δεν υπάρχει, ας μην κοροϊδεύομαστε, απλά ποτέ δεν ήταν προτεραιότητά τους. Καταρχάς, εκτίθενται όταν λένε ότι πρόθεσή τους είναι να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, δηλαδή παραδέχονται ότι μέχρι τώρα το προσωπικό αυτοεκπαιδεύεται χωρίς καμία βοήθεια από το υπουργείο και με επιμόρφωση από τους προϊσταμένους, ή από τους παλιότερους, αν υπάρχουν. Ίσως τώρα, ξαφνικά έγινε προτεραιότητα, λόγω της συμφωνίας που διαφαίνεται με ιδιωτική εταιρεία και ο νοών, νοείτο. (Δεν υπονοώ κάτι για τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχω παρακολουθήσει και σεμινάριό της και ήταν πολύ βοηθητικό ομολογώ, αλλά για το ότι το υπουργείο όλα αυτα τα χρόνια έχει αφήσει τα κεδασυ στο έλεος).

8
Κλάδος ΠΕ03 Μαθηματικών / Απ: ΚΕΔΑΣΥ εμπειρια
« στις: Οκτώβριος 20, 2023, 06:48:57 μμ »
ομως για ποιο λογο δεν γινονται μονιμοι διορισμοι στα ΚΕΔΑΣΥ ?

Γιατί μόνο ονόματα ξέρουν να τους αλλάζουν τα τελευταία χρόνια και τίποτε άλλο. Είναι μια πικρή ιστορία και απάντηση ουσιαστικά δεν υπάρχει. Γιατί έτσι θέλουν και μπορούν. Υποτίθεται τώρα υποσχέθηκαν ότι θα τα στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό, γιατί, πλέον, μιλάμε για απίστευτο όγκο δουλειάς και δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν κάθε χρόνο οι ομάδες και να ξεκινάνε από το μηδέν. Θα δειξει αν το εννοούν.

9
Κλάδος ΠΕ03 Μαθηματικών / Απ: ΚΕΔΑΣΥ εμπειρια
« στις: Οκτώβριος 20, 2023, 06:17:00 μμ »
Pati κατά τη γνώμη σου είναι προτιμότερο να πάει κανείς πρώτα σε Κεδασυ η σε ειδικό σχολείο;

Καλησπέρα, δύσκολο να το απαντήσω από προσωπική πείρα, καθώς πήγα στο ΚΕΔΑΣΥ μετά από θητεία μόνο στη γενική. Αν κρίνω από τους συναδέλφους που ήρθαν αφού πρώτα ήταν σε Τμήμα Ένταξης, παράλληλη ή σε ειδικό, η εμπειρία στο ΚΕΔΑΣΥ τους φάνηκε πολύ βοηθητική, εξίσου. Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι είτε πριν είτε μετά, καλό είναι όποιος μπορεί να περάσει από ΚΕΔΑΣΥ. Απλά, αλλιώς θα "εξαργυρώσει" τη θητεία του έχοντας ήδη εμπειρία πρώτα στην ειδική, και αλλιώς μετά. Το κέρδος είναι πάντως δεδομένο. Βέβαια, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε ΚΕΔΑΣΥ δεν είναι ίδιο, κάποια λειτουργούν πιο οργανωμένα, στα κεντρικά των μεγάλων πόλεων βλέπουν πολλά παιδιά και οι γνωματεύσεις είναι πιο περιληπτικές, σε άλλα μπορεί να δοθεί περισσότερος χρόνος με το κάθε παιδί και καταγράφονται πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.

10
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« στις: Οκτώβριος 13, 2023, 03:36:32 μμ »
στην Α κ στην Β λυκείου, διαχειριζόταν τον χρόνο καλύτερα, τα γραπτά της ήταν ολοκληρωμένα, την είχα έκθεση και αρχαία. Δεν είμαι της ειδικής αγωγής αλλά δεν έδειξε σημαδια μαθησιακών δυσκολιών τα προηγούμενα 2 χρόνια στο λύκειο.
Υποψιάζομαι οτι είναι λόγω άγχους, ωστόσο πρέπει να βρω έναν τρόπο να την οδηγήσω και να την βοηθήσω και ομολογουμένως δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο.
Τότε σωστά το υποψιάζεστε. Δυστυχώς μπορούν οι δυσκολίες στη διαχείριση του άγχους να έχουν αυτή την εικόνα. Τα παιδιά πιέζονται πολύ με τις πανελλαδικές, δεν αντέχουν όλοι αυτή την πίεση.
Θα ήταν καλό να ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη για διαχείριση του άγχους, δεν μπορεί η υποστήριξη να είναι μόνο σε μαθησιακό επίπεδο.

11
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« στις: Οκτώβριος 13, 2023, 03:20:24 μμ »
καλησπέρα!
Εχει τυχει σε καποιον /καποια απο εσας μαθητης που σκεφτεται και γραφει πολυ αργα;
Εχω μια μαθήτρια στη Γ ταξη φετος, που ενω εχει λεξιλογιο και ιδεες, το μυαλό της κολλαει (ισως απο τελειομανια) και στο τέλος καταλήγει να μην γραφει τιποτα. Χρειάστηκε 2 ωρες και 15 λεπτα για μια εκθεση 300 λεξεων.
Αν καποιος εχει συναντησει παρομοιες περιπτώσεις, καθε συμβουλη ειναι ευπρόσδεκτη!
Ανοίγετε μεγάλο και πολύ δύσκολα διαχειρισιμο θέμα. Δυστυχώς, μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, επί της ουσίας ανύπαρκτης εκπαίδευσης, τέτοια εικόνα μαθητών θα είναι όλο και πιο συχνή. Πώς ήταν στα προηγούμενα χρόνια του λυκείου η μαθήτρια; Υπήρξε ανησυχία για κάποια μαθησιακή δυσκολία; Η γραφή της είναι αργή μόνο σε σχέση με τις ιδέες της, ή και με το χέρι (δυσπραξια); Εργάζομαι στο ΚΕΔΑΣΥ και πλέον αυτές οι δυσκολίες είναι όλο και πιο συχνές. Δυστυχώς, αν δεν υπάρχει προηγούμενη γνωμάτευση, το παιδί αν έχει κάποια ειδική μαθησιακή δυσκολία, δεν μπορεί, πλέον, να της δοθεί και να πάρει προφορικά. Μπορεί, όμως, να πάρει γνωμάτευση από άλλον φορέα για να ξεκαθαριστεί η δυσκολία της και ανάλογα να σχεδιαστεί εξειδικευμένο πρόγραμμα υποστήριξης. Δουλέψτε το λεξιλόγιό της, μπορείτε να συζητάτε προφορικά το θέμα (αν είναι στα προφορικά καλύτερη)  και μετά να βλέπετε πώς όλα αυτά που συζητήσατε μπορεί να τα γράψει. Κάντε απλά σχεδιαγράμματα με πολύ συγκεκριμένα bullet για να μη μπερδεύεται και σιγά σιγά να διευρύνει τη σκέψη της. Αρχίστε από μικρές παραγράφους με απλές Θ.Π. Να δίνετε αντίστοιχο χρόνο που θα αυξάνεται σταδιακά καθώς θα γράφει περισσότερα. Όμως, χωρίς διάγνωση, είναι δύσκολο να ξέρετε και εσείς πώς να δουλέψετε.Μπορει να χρειάζεται ειδικό παιδαγωγό και εξειδικευμένο πρόγραμμα, όπως ήδη ανέφερα.

12
με ενδιαφερει και η ενταξη στους πινακες ειδικης απλα επειδη εχω σεμιναριο που με αυτό μπαίνω και επειδή θέλω να προλάβω τα 20 μόρια για τους επόμενους πίνακες { 'οπως πολλοί απο εμάς} σκ'εφτομαι το μεταπτυχιακό αυτό. όλα τα άλλα ειναι 1,5 ή 2 έτη και δεν υπάρχει περίπτωση να τα έχω. επίσης μου φάνηκε ενδιαφέρον το θέμα για την εκπαιδευτική ψυχολογία και τέλος δεν βρήκα πολλά σε αυτό το κόστος...
Αν είστε σε ειδικότητα που έχει νόημα ο επικουρικός, όλα καλά, γιατί σε πολλές ειδικότητες απλά είναι διακοσμητικός.
Το σκεπτικό σας είναι σωστό και είναι το αναμενόμενο με δεδομένες τις συνθήκες, αλλά πιστεύω ότι όσοι επιλέγουν μια τέτοια λύση, ξέρουν και πόσο επισφαλής είναι. (Για αυτό είναι και μόνο ένα έτος με οικονομικά δίδακτρα). Επί της ουσίας παίρνει κάποιος το ρίσκο και αν του βγει οκ.)

13
Καλησπέρα συνάδελφοι! Κι εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω το πρόγραμμα εκπαιδευτική ψυχολογία του university marconi.  Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν εδώ φοιτητές που το πήραν η το σκέφτονται να το ξεκινήσουν να έχουμε μια επικοινωνία από μηνύματα. Γενικά βρήκα συνομιλίες από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι βατό πρόγραμμα και μετράει κανονικά στον ασεπ. Ο υπεύθυνος που μιλήσα στο cears μου είπε ότι η πιστοποίηση από Ιταλία κάνει 2 με 3 μήνες.  Το θέμα είναι από ατεεν αν αργήσουν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ασεπ?! Ευχαριστώ!!
Κανένας τίτλος εξωτερικού δεν προσμετράται από το ΑΣΕΠ χωρίς αναγνώριση
Δύο διευκρινίσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν:
1) η σίγουρη και για παντα αποδεκτή αναγνώριση απο το ΑΣΕΠ είναι όλα τα χρόνια μέσω ΔΟΑΤΑΠ. Οι αναγνωρίσεις μέσω ΑΤΕΕΝ είναι ένα πιο πρόσφατο και γενικά πιο επισφαλές παράθυρο,  το οποίο μπορεί να αλλάξει κατά το δοκούν και γενικά με τα συμφέροντα που παίζονται κάθε φορά από τις κυβερνήσεις. Προς το ΠΑΡΟΝ αναγνωρίζονται.
2) Ξ εκπαιδευτική ψυχολογία δε σας εντάσσει στους πίνακες ειδικής αγωγής (εντελώς πληροφοριακά,αν σας ενδιαφέρουν)

14
Εκπαίδευση Ενηλίκων / Απ: Εξετάσεις ΕΟΠΕΠ
« στις: Οκτώβριος 04, 2023, 08:42:30 μμ »
Καλησπέρα σας, είμαι ΠΕ60 και διάβασα πως αναμένεται φέτος να δοθούν εξετάσεις στον εοπεπ. Έχω κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της εκπαίδευσης και υπήρχαν μαθήματα σε αυτό όπως,εκπαίδευση ενηλίκων. Θα ήθελα να σας ρωτήσω για να λάβουμε μέρος σε αυτές τις εξετάσεις θα πρέπει να προσκομίσουμε κάποιο δικαιολογητικό? Δεν έχω ιδέα και πραγματικά θα ήθελα να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με την όλη διαδικασία.

Καλησπέρα σας, δεν έχει σημασία το μεταπτυχιακό σας ούτε τι μαθήματα κάνατε σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων καθώς ο ΕΟΠΠΕΠ δεν αναγνωρίζει ούτε το μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων του ΕΑΠ. Όλοι δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης. Η διαφορά είναι ότι αν κάποιος έχει ώρες διδασκαλίας σε ενήλικες, καταθέτει αυτές τις βεβαιώσεις και δίνει απ'ευθείας εξετάσεις, ενώ αν δεν έχει, πρέπει πρώτα να παρακολουθήσει σεμινάριο στην εκπαίδευση ενηλίκων και μετά δικαιούται να πάρει μέρος στις εξετάσεις.
Μπείτε στη σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ είναι αναλυτικά τα βήματα και θα κατατοπιστείτε πλήρως.

Σελίδες: 123 ... 19

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32258
  • Τελευταία: spyridoula.n1
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1157370
  • Σύνολο θεμάτων: 19178
  • Σε σύνδεση σήμερα: 265
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 181
Σύνολο: 193

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.134 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.