0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους, να ρωτήσω κάτι;Για τα δικαιολογητικά των αναπληρωτών χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει μεταξύ άλλων:Δεν είμαι μέτοχος σε εταιρεία, ούτε έχω οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα.ενώ για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δεν βλέπω να ζητάει κάτι τέτοιο!Γνωρίζει κανείς τον λόγο; Είμαι μέτοχος σε μια μικρή οικογενειακή εμπορική εταιρία και δεν ξέρω εάν πρέπει να αποχωρήσω ή όχι. Please help για να μην τρέχω τελευταία στιγμή
Άσκηση παράλληλου έργου ως αναπληρωτής δεν αποκλείεται αν είσαι απλός εργαζόμενος (υπάλληλος, επειδή η σύμβαση είναι ιδιωτικού δικαίου), αλλά χρειάζεται άδεια από τη διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεσαι για να το ασκήσεις. Απο την άλλη αν έχεις θέση που σχετίζεται με το επιχειρείν, θεωρείται ασυμβίβαστο. Πρέπει να βρεις άρθρο που από τον πιο πρόσφατο νόμο που αφορά τα εκπαιδευτικά για το τι προβλέπεται για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς επακριβώς.
Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μη δημοφιλές αυτό που θα πω, αλλά να έχουμε στο νου μας ότι στο υπουργείο δουλεύουν υπάλληλοι, όπως δουλεύουμε κι εμείς. Πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που όταν κάτι που επιθυμούμε/χρειαζόμαστε δε γίνεται όπως το θέλουμε και την ώρα που το θέλουμε (άσχετα αν είναι δικαιολογημένες οι απαιτήσεις μας ή όχι), όλοι αυτοί που πρέπει να μας το παράσχουν είναι 'άχρηστοι", "τεμπέληδες", "ανάλγητοι" κλπ.Σας θυμίζω απλά ότι σαν εκπαιδευτικοί είμαστε πολύ συχνά θύματα τέτοιου κοινωνικού αυτοματισμού και δε μας αρέσει καθόλου. Όταν ένας γονιός θα έρθει να μας ζητήσει τα ρέστα γιατί κάποιο άλλο παιδί χτύπησε το δικό του ή έπεσε στο διάλειμμα και χτύπησε, η απαίτηση του γονιού (το να έχουμε το παιδί του ασφαλές) είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ωστόσο έχουμε κι εμείς από την πλευρά μας απάντηση η οποία ενώ δεν είναι δικαιολογία, στα αυτιά του γονιού μπορεί να ηχήσει σα δικαιολογία ("ο τεμπέλης εκπαιδευτικός ποιος ξέρει τι έκανε και δεν πρόσεχε το παιδί μου").Κρίνουμε μόνο με τα (ελλιπή, ελλιπέστατα) δεδομένα που έχουμε. Δε γνωρίζουμε καθόλου, ούτε αν το υπουργείο είναι επαρκώς στελεχωμένο, ούτε πόσες υποθέσεις τρέχουν παράλληλα με τη δικιά μας. Και φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε υπαλλήλου η άδεια. "Μα εγώ περιμένω τις κατανομές. Τώρα βρήκε να πάρει άδεια;;;;" Κι εμείς όταν παίρνουμε άδεια στη διάρκεια της χρονιάς ή κάνουμε απεργία, ξεβολεύουμε κάποιους. Και τι σημαίνει αυτό; Να τις κόψουμε;Υποθέτουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανοργανωσιά κι αμέλεια του υπουργείου. Πολύ πιθανόν να είναι κι έτσι. Πάντως λίγο δύσκολο το κόβω ο Χ,Υ υπάλληλος να αποφάσισε να βγάλει τις οργανικές Ιούλιο κι όχι Μάρτιο. Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω, να προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να εκφράζουμε τα παράπονα μας χωρίς να γινόμαστε άδικοι. Ειδικά όταν δεν κατέχουμε τη συνολική εικόνα.
Οι υπάλληλοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε για αυτά τα χάλια του Υπουργείου. Οι άνθρωποι εκτελούν εντολές. Οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές των τμημάτων ευθύνονται για αυτά τα χάλια που υπάρχουν χρόνια τώρα. Η γνώμη μου είναι αυτή.
Ταχύτατος διορισμός πέρσι, διότι υπήρχαν εκλογές μπροστά! Για αυτό άλλωστε πήρε 41%,!
Και υπήρχαν αναπληρωτές σε περιοχές που οι μόνιμοι έψαχναν ωρες για να συμπληρώσουν ωραριο…Απαράδεκτο! Αν δεν τοποθετηθούν όλοι οι μόνιμοι (νεοδιόριστοι και μη), να αιτηθούν άδειες όσοι τις δικαιούνται, πώς θα ξέρουν τις πραγματικές ελλείψεις για να καλέσουν τις σωστές ειδικοτητες και τον σωστό αριθμό αναπληρωτών;
Το 2022 βεβαια βγηκε η κατανομη στις 15/07.Τωρα εχουμ αργησει παροιμοιωδώς,
Καλά, για μια κατανομή μιλάμε, όχι για πρόγραμμα διαστημικής αποστολής.
Ε μα πες ταΕίμαστε ζευγάρι αναπληρωτών ΠΕ 02 και περιμένουμε την κατανομή γιατί έχουμε και μωρό! Δεν ξέρω σε ποιον δήμο να κάνω αίτηση για βρεφικό! Ή αν θα είμαι σπίτι μου αναπληρώτρια! Έχουμε κράτος κατά τα άλλα!!!