Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - despinoula4

Σελίδες: 123 ... 11
1
Ο Σακεα δίνει κάποιες περιοχές στην ειδική Αθηνα για μας και αρκετές Θεσσαλονίκη, αυτο είναι καλό.
Dimanson, ο ΣΑΚΕΑ με το αρχείο που είχε αναρτήσει, όντως έδινε τα κενά που λες για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεσολαβήσαν όμως και μεταθέσεις στην Ειδική αρκετές... Υπάρχει κάποιο νεώτερο αρχείο (και όχι αυτό του Απριλίου) που να δίνει κενά στις 2 αυτές περιοχές στην Ειδική Αγωγή; Εάν έχεις κάτι, σε παρακαλώ ανέβασέ το!

2
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Βοήθεια για ερωτηματολόγιο
« στις: Μάιος 11, 2022, 07:45:04 μμ »
Done και από μένα! Καλή επιτυχία συναδέλφισσα!

3
Συνάδελφοι καλησπέρα.

Ερωτηση: Στο site του ασεπ, στο ΜΗΤΡΩΟ χρειάζεται να ενημερώσουμε το προφίλ μας με τα πτυχια, μεταπτυχιακά, γλώσσες, σεμινάρια, προϋπηρεσία, κτλ. ή δεν ασχολούμαστε καθόλου με τα στοιχεια που λειπουν απο εκεί και απλά προχωράμε κανονικά στην ΑΙΤΗΣΗ;

Πιστεύω το 2ο αλλά χρειάζομαι μια επιβεβαίωση.

Τα επιπλέον προσόντα τα ανεβάζουμε μόνο στον ΟΠΣΥΔ, σωστά;
Καλησπέρα, ναι μόνο στον ΟΠΣΥΔ ανεβάζεις όλα όσα έχεις επιπλέον από τα ζητούμενα. Στο μητρώο του ΑΣΕΠ σε δικό σου άσχετο χρόνο μπορείς να τα ανεβάσεις να υπάρχουν, αλλά στη συγκεκριμένη προκήρυξη θα τραβηχτούν από τον ΟΠΣΥΔ! Καλή επιτυχία!

4
Συνάδελφοι, στο ΟΠΣΥΔ υπάρχουν δύο προσκλήσεις 29/04/2022,στο στ σελίδα 5 η παρένθεση έχει διαφορά ανάμεσα στις δυο.Αναφέρεται ξεκάθαρα κατά τη γνώμη μου στη φόρτωση βεβαίωσης από όλους με μεταπτυχιακό τίτλο στην Ε. Α. Ε ή στη Σχολική Ψυχολογία.

Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη και καλό μήνα συνάδελφοι/ισσες! Fani 35, εάν αναφέρεσαι σε αυτό το σημείο: "Για την απόδειξη της Πρακτικής Άσκησης που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 20 ECTS (όπου απαιτείται για
μεταπτυχιακούς τίτλους με συνάφεια με το αντικείμενο της Ε.Α.Ε. ή της Σχολικής Ψυχολογίας) υποβάλλεται
ξεχωριστή βεβαίωση του Ιδρύματος που παρέχει το Π.Μ.Σ. για την πραγματοποίηση υποχρεωτικής Πρακτικής
Άσκησης στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών" και επειδή προβληματίστηκα και η ίδια, νομίζω πως εννοεί όσους από τους τίτλους σπουδών που υπάρχουν ήδη στο παράρτημα της προκήρυξης 3ΕΑ/2022 και το επισημαίνουν κιόλας μέσα σε παρένθεση και όχι σε όλους τους άλλους. Εάν έχω κατανοήσει καλώς, όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι, οι οποίοι είναι ήδη επικυρωμένοι εντός του φακέλου του καθενός μας δε χρειάζονται τίποτα άλλο και καμιά ενέργεια από την πλευρά μας (η μόνη εξαίρεση είναι οι τίτλοι στο παράρτημα που το διευκρινίζουν εντός παρένθεσης ότι απαιτούνται και τα 20 ECTS της πρακτικής). Εάν εννοούσε για όλους τους τίτλους με συνάφεια σε ΕΑΕ και Σχ.Ψυχ., λογικά θα έγραφε: που και όχι όπου. Φυσικά αυτά είναι δική μου προσωπική εκτίμηση, εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει καλύτερα ή έχει επικοινωνήσει τηλςφωνικά με ΥΠΑΙΘ ας μας ενημερώσει!

5
Άδειες / Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« στις: Φεβρουάριος 23, 2022, 03:07:00 μμ »
Σοβαρα? Ειχα διαβασει οτι πλεον απο 31.1 αλλαξε το δεκαημερο ειδικης αδειας λογω κοβιντ και πλεον εδιναν 5 μερες και οι υπολοιπες επρεπε να χρεωθουν ως αναρρωτικη, απο τις οποιες αφαιρουνταν μερος του ημερομισθιου. Ωστοσο αυτο που λες αλλαζει τα πραγματα... χρειαζεται να γραψει κατι συγκεκριμενο ο γιατρος? Εμενα η πενθημερη αδεια τελειωνει την Παρασκευη και προβληματιζομαι ως προς το ΣΚ. Η αναρρωτικη, αν δοθει, θα ειναι με ημερομηνια Δευτερας και για οσες μερες κρινει ο γιατρος? Περαστικα σε ολους μας!!!

Goat καλησπέρα! Λοιπόν ο γιατρός έγραψε άδεια COVID-19, ιός επιβεβαιωμένος για 5 μέρες. Επίσης, προσωπικά είχα την ψευδαίσθηση ότι το ΣΚ θα γινόμουν καλά και θα πήγαινα στο σχολείο μου, αλλά δεν... Οπότε πήγα στον γιατρό τη Δευτέρα και μου έγραψε τις 5 μέρες. Απλά επειδή δε γνωρίζω εάν κάθε ΔΔΕ ή ΔΠΕ έχει διαφορετικές οδηγίες, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι να μιλήσεις με τη δική σου και θα σε κατατοπίσουν. Είναι αναρρωτική άδεια COVID-19, πάντως! Όσο για τα υπόλοιπα που σου είχα γράψει μένει να τα δω και στη μισθοδοσία του επόμενου μήνα προς επιβεβαίωση! Ξανά λοιπόν περαστικά μας (ακόμα αχνά θετική...)!

6
Άδειες / Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« στις: Φεβρουάριος 22, 2022, 05:49:50 μμ »
Τι ισχυει φετος για την αναρρωτικη μετα από νόσηση? πόσες μέρες μπορουν να δοθούν από παθολόγο και τι αφαιρείται μισθολογικά?
Goat καλησπέρα! Είμαι στην ίδια κατάσταση με εσένα. Προσωπικά μίλησα με τη ΔΔΕ μου και με τη διευθύντριά μου στο σχολείο που είμαι φέτος και μου είπαν ότι πρέπει να πάω στον γιατρό να μου γράψει άδεια ειδική συνέχισης νόσησης με COVID-19, για όσες μέρες κρίνει αυτός, εφόσον υπάρχουν συμπτώματα (βγήκα θετική 14/02, στις 21/02 πήγα με 3πλή μάσκα στον παθολόγο μου, είδε πως δεν μπορούσα να σταθώ όρθια και φυσικά με θετικότατο σελφ τεστ->3πλο εμβολιασμένη, και μου έγραψε μια 5μερη άδεια). Σήμερα που μιλάμε εξακολουθώ να είμαι θετική, με πιο ήπια συμπτώματα και ελπίζω ως Κυριακή να έχω γίνει καλά και να επιστρέψω στο σχολείο μου! Πάντως πρέπει να επικοινωνήσεις με τη ΔΔΕ σου για να σε κατατοπίσουν! Σε εμένα είπαν ότι αυτή η εξτρά άδεια είναι στην ουσία ειδική άδεια νόσησης από τον ιό, δε χρεώνεται όπως η απλή αναρρωτική (που μας κόβουν 1/2 ημερομίσθιο για τις πρώτες 3 μέρες), δε χάνεις κάτι από την αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας, δε χάνεις μέρες προϋπηρεσίας και πληρώνεσαι κανονικά τον μισθό σου! Ελπίζω έτσι να γίνει, αλλά θα το δω και εγώ με την επόμενη μισθοδοσία μας! Περαστικά μας λοιπόν!

7
Ειδική Αγωγή / Απ: Τμήματα Ένταξης
« στις: Οκτώβριος 19, 2021, 04:42:30 μμ »
Ο διευθυντής δε μου επιτρέπει να δω 4η διάγνωση του. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί!Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ ο συνάδελφος της παράλληλης. Το συγκεκριμένο παιδί χρειάζεται καθοδήγηση ακόμα και για το ποιο βιβλίο να βγάλει από την τσάντα  Είναι δύσκολο για μένα να παρατάω όλα τα παιδιά και να πηγαινω πάνω από το κεφάλι του για να του εξηγώ σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Δεν ξέρω αν έχει αυτισμό γιατί αν γνωρίζει που βρισκόμαστε μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις κατανόησης
Καλησπέρα και πάλι! Τώρα είδα την απάντηση που δώσατε οπότε: Σε ό,τι αφορά στις γνωματεύσεις των παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης, επιδεικνύονται υποχρεωτικά, εφόσον ζητηθούν, στους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν να τα υποστηρίξουν (εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής). Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Διευθυντή/τριας να τα επιδείξει και στους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας του μαθητή (κανονικά όμως, επειδή είναι προσωπικά δεδομένα, συνήθως οι Διευθυντές αρνούνται να επιδεικνύουν τις γνωματεύσεις στους καθηγητές γενικής παιδείας). Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς εάν υπάρχει μια καλή συνεργασία με τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, τότε οι βασικές πληροφορίες διαχέονται πάντα προς όφελος του εκάστοτε παιδιού. Λογικά ήδη θα συνεργάζεστε με την/τον εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης που σας έχει έρθει και θα βλέπετε πόσο πιο εύκολα γίνεται τώρα η εκπαιδευτική διαδικασία (εφόσον εσείς δε χρειάζεται να εστιάσετε σε ένα παιδάκι μέσα από το σύνολο της τάξης σας). Αναφορικά με την κατανόηση που δείχνει το παιδάκι και το εάν ανήκει ή όχι στο φάσμα των αυτιστικών διαταραχών, η ένδειξη αυτή δεν είναι απόλυτη. Το αυτιστικό φάσμα  περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα συμπεριφορών τόσο κοινωνικοσυναισθηματικών όσο και γνωστικών. Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση και μόνο τα εμπλεκόμενα μέρη στην εκπαιδευτική διαδικασία σε συνεργασία με ψυχοκοινωνικούς φορείς και την ίδια την οικογένεια μπορούν να αξιολογήσουν. Εύχομαι όλα καλά να πάνε και μέχρι τα Χριστούγεννα να αρχίσετε να βλέπετε σημαδάκια ότι το παιδάκι σε γενικές γραμμές βοηθιέται πολύ και εξελίσσεται!

8
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Β΄ φάση αναπληρωτών 2021-2022
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2021, 07:18:31 μμ »
Ωραία ευχαριστω πολύ. Επισης να ξαναπώ πως στην πρωτοβάθμια που ανήκω δίνεται η δυνατότητα βελτίωσης θέσης.
Καλησπέρα! Συνάδελφε/ισσα στη θέση που προσλήφθηκες μόνο μπορεί να γίνει η βελτίωση θέσης άτυπα από τις εκάστοτε ΔΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον είσαι ΑΠΩ, τότε η μόνη περίπτωση είναι να μετακινηθείς σε άλλη θέση Παράλληλης ενδεχομένως με λιγότερα ή με ένα μόνο σχολείο. Αποκλείεται να σε βάλουν σε ΤΕ ή σε ΣΜΕΑΕ, καθώς πρόκειται για διαφορετικούς κωδικούς πρόσληψης μέσω ΕΣΠΑ. Επομένως, μένεις αναγκαστικά σε θέση Παράλληλης. Εάν ήσουν ΑΜΩ, τότε μόνο με καινούργια πρόσληψη θα μπορούσες να προσληφθείς ως ΑΠΩ σε ΤΕ ή σε ΣΜΕΑΕ, εφόσον φυσικά ήταν η σειρά σου! Με το καλό η βελτίωση και καλή σχολική χρονιά!

9
Ειδική Αγωγή / Απ: Τμήματα Ένταξης
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2021, 06:33:26 μμ »
Δεν διδάσκω σε τμήμα ένταξης,  αλλά σε κανονικό τμήμα,  αν μπορώ να το προσδιορίσω έτσι.
Καλησπέρα συνάδελφε! Η/Ο συνάδελφος που θα έρθει ως παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη σου: Λογικά μέσα στο τμήμα σου θα έχεις κάποιο παιδάκι με δυσκολίες (συνήθως πρόκειται για ΔΑΦ-διαταραχές αυτιστικού φάσματος), του οποίου οι γονείς αιτήθηκαν παράλληλη στήριξη και έγινε αποδεκτή. Η/ο συνάδελφος θα κάθεται δίπλα σε αυτό το παιδάκι (σα να είναι μαθήτρια/της) και θα το βοηθάει εξατομικευμένα την ώρα που εσύ θα διδάσκεις. Θα του εξηγεί πιο απλά αυτά που θα λέγονται μέσα στην τάξη, θα το ενθαρρύνει και θα το βοηθάει να κατανοήσει καλύτερα τα πεπραχθέντα παντώς τύπου! Δε θα του λέει τις απαντήσεις π.χ. σε ένα διαγώνισμα που θα βάλεις, αλλά θα του αναλύει τις ερωτήσεις ενδεχομένως που δεν καταλαβαίνει. Παράλληλα, κάποιες φορές με κάποιους φωτεινούς συναδέλφους της Γενικής παιδείας μπορεί εν δυνάμει να γίνει εντός της τάξης και συνεκπαίδευση και με τους 2 εκπαιδευτικούς σε όλα τα παιδάκια!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ δε θα δυσκολευτείς, ίσα-ίσα μπορεί και να διευκολυνθείς πολλές φορές!
Υ.Γ. Έχω διατελέσει 3 σχολικές χρονιές στη θέση της παράλληλης στήριξης σε 14 σχολεία (και αντίστοιχα παιδάκια).

10
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Αναπληρωτές 2021-2022
« στις: Αύγουστος 26, 2021, 10:07:02 μμ »
Κανείς...
ΠΕ02ΕΑΕ!!! σε εμένα ήρθε παιδιά το μήνυμα πριν λίγο! Α΄Θεσσαλονίκης ΑΠΩ! <καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

11
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Αναπληρωτές ΠΕ02 - Α φάση 2021-2022
« στις: Αύγουστος 06, 2021, 04:53:01 μμ »
Θα το πω κομψά ...κάπου ώπα

Θα το πω υπέρκομψα: Συναδέλφισσα είσαι καταπληκτική!!! ;D

12
Πάνω από τα 3 μαθήματα έχει αναρτημένο καινούργιο πεδίο που λέει για τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Κλικάρεις μέσα και σου τα βγάζει με τη σειρά που τα περέθεσα,

13
Καλησπέρα, despinoula4.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Μπράβο, ξεμπέρδεψες γρήγορα! :)
Υπήρξε ανατροφοδότηση με σχόλια, ή απλώς μπήκε ένας σκέτος βαθμός;
Ελπίζω να μην αργήσει και σε εμάς.
harac συγνώμη τώρα είδα την ερώτησή σου... Μόνο ένας ξερός βαθμός και τέλος.

14
Σιγά σιγά όλες οι ομάδες ολοκληρώνουν αυτή την επιμόρφωση και με την ανατροφοδὀτηση και βαθμολόγηση των σεναρίων από τους επιμορφωτές.

Έχει κάποιος πληροφόρηση για τις Βεβαιώσεις πότε και πως θα δοθούν στους επιμορφούμενους; Θα σταλούν στα email τους ή θα "ανεβούν" στην eclass της επιμόρφωσης; Και πότε;

Καλησπέρα! Σήμερα στο περιβάλλον της e-class που είχαμε στο σεμινάριο μπήκα και είδα τα εξής:
Πρώτα συμπληρώνουμε ερωτηματολόγια εισόδου και εξόδου
Μετά μια υπεύθυνη δήλωση για το σενάριό μας (εάν επιθυμούμε να δημοσιευτεί)
Τέλος εκδίδουμε τη βεβαίωση παρακολούθησης που βγαίνει ονομαστικά!

Σελίδες: 123 ... 11

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31223
  • Τελευταία: loubinious
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1114762
  • Σύνολο θεμάτων: 18549
  • Σε σύνδεση σήμερα: 691
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 40
Επισκέπτες: 475
Σύνολο: 515

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.085 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.