Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - despinoula4

Σελίδες: 123 ... 10
1
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Β΄ φάση αναπληρωτών 2021-2022
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2021, 07:18:31 μμ »
Ωραία ευχαριστω πολύ. Επισης να ξαναπώ πως στην πρωτοβάθμια που ανήκω δίνεται η δυνατότητα βελτίωσης θέσης.
Καλησπέρα! Συνάδελφε/ισσα στη θέση που προσλήφθηκες μόνο μπορεί να γίνει η βελτίωση θέσης άτυπα από τις εκάστοτε ΔΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον είσαι ΑΠΩ, τότε η μόνη περίπτωση είναι να μετακινηθείς σε άλλη θέση Παράλληλης ενδεχομένως με λιγότερα ή με ένα μόνο σχολείο. Αποκλείεται να σε βάλουν σε ΤΕ ή σε ΣΜΕΑΕ, καθώς πρόκειται για διαφορετικούς κωδικούς πρόσληψης μέσω ΕΣΠΑ. Επομένως, μένεις αναγκαστικά σε θέση Παράλληλης. Εάν ήσουν ΑΜΩ, τότε μόνο με καινούργια πρόσληψη θα μπορούσες να προσληφθείς ως ΑΠΩ σε ΤΕ ή σε ΣΜΕΑΕ, εφόσον φυσικά ήταν η σειρά σου! Με το καλό η βελτίωση και καλή σχολική χρονιά!

2
Ειδική Αγωγή / Απ: Τμήματα Ένταξης
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2021, 06:33:26 μμ »
Δεν διδάσκω σε τμήμα ένταξης,  αλλά σε κανονικό τμήμα,  αν μπορώ να το προσδιορίσω έτσι.
Καλησπέρα συνάδελφε! Η/Ο συνάδελφος που θα έρθει ως παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη σου: Λογικά μέσα στο τμήμα σου θα έχεις κάποιο παιδάκι με δυσκολίες (συνήθως πρόκειται για ΔΑΦ-διαταραχές αυτιστικού φάσματος), του οποίου οι γονείς αιτήθηκαν παράλληλη στήριξη και έγινε αποδεκτή. Η/ο συνάδελφος θα κάθεται δίπλα σε αυτό το παιδάκι (σα να είναι μαθήτρια/της) και θα το βοηθάει εξατομικευμένα την ώρα που εσύ θα διδάσκεις. Θα του εξηγεί πιο απλά αυτά που θα λέγονται μέσα στην τάξη, θα το ενθαρρύνει και θα το βοηθάει να κατανοήσει καλύτερα τα πεπραχθέντα παντώς τύπου! Δε θα του λέει τις απαντήσεις π.χ. σε ένα διαγώνισμα που θα βάλεις, αλλά θα του αναλύει τις ερωτήσεις ενδεχομένως που δεν καταλαβαίνει. Παράλληλα, κάποιες φορές με κάποιους φωτεινούς συναδέλφους της Γενικής παιδείας μπορεί εν δυνάμει να γίνει εντός της τάξης και συνεκπαίδευση και με τους 2 εκπαιδευτικούς σε όλα τα παιδάκια!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ δε θα δυσκολευτείς, ίσα-ίσα μπορεί και να διευκολυνθείς πολλές φορές!
Υ.Γ. Έχω διατελέσει 3 σχολικές χρονιές στη θέση της παράλληλης στήριξης σε 14 σχολεία (και αντίστοιχα παιδάκια).

3
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Αναπληρωτές 2021-2022
« στις: Αύγουστος 26, 2021, 10:07:02 μμ »
Κανείς...
ΠΕ02ΕΑΕ!!! σε εμένα ήρθε παιδιά το μήνυμα πριν λίγο! Α΄Θεσσαλονίκης ΑΠΩ! <καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

4
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Αναπληρωτές ΠΕ02 - Α φάση 2021-2022
« στις: Αύγουστος 06, 2021, 04:53:01 μμ »
Θα το πω κομψά ...κάπου ώπα

Θα το πω υπέρκομψα: Συναδέλφισσα είσαι καταπληκτική!!! ;D

5
Πάνω από τα 3 μαθήματα έχει αναρτημένο καινούργιο πεδίο που λέει για τη Βεβαίωση παρακολούθησης. Κλικάρεις μέσα και σου τα βγάζει με τη σειρά που τα περέθεσα,

6
Καλησπέρα, despinoula4.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Μπράβο, ξεμπέρδεψες γρήγορα! :)
Υπήρξε ανατροφοδότηση με σχόλια, ή απλώς μπήκε ένας σκέτος βαθμός;
Ελπίζω να μην αργήσει και σε εμάς.
harac συγνώμη τώρα είδα την ερώτησή σου... Μόνο ένας ξερός βαθμός και τέλος.

7
Σιγά σιγά όλες οι ομάδες ολοκληρώνουν αυτή την επιμόρφωση και με την ανατροφοδὀτηση και βαθμολόγηση των σεναρίων από τους επιμορφωτές.

Έχει κάποιος πληροφόρηση για τις Βεβαιώσεις πότε και πως θα δοθούν στους επιμορφούμενους; Θα σταλούν στα email τους ή θα "ανεβούν" στην eclass της επιμόρφωσης; Και πότε;

Καλησπέρα! Σήμερα στο περιβάλλον της e-class που είχαμε στο σεμινάριο μπήκα και είδα τα εξής:
Πρώτα συμπληρώνουμε ερωτηματολόγια εισόδου και εξόδου
Μετά μια υπεύθυνη δήλωση για το σενάριό μας (εάν επιθυμούμε να δημοσιευτεί)
Τέλος εκδίδουμε τη βεβαίωση παρακολούθησης που βγαίνει ονομαστικά!

8
Σας έχουν βαθμολογήσει το σενάριο; Στο γκρουπ όπου ήμουν, η προθεσμία υποβολής έληξε στις 8/6 και ακόμα δεν  έχουν ξεκινήσει να διορθώνουν.
Καλησπέρα harac, εμένα μου το βαθμολόγησαν ήδη μέσα στο σαββατοκύριακο! Φιλόλογος ΕΑΕ, από τις πρώτες που ξεκίνησα το πρόγραμμα, που έληγε 06/06 εάν θυμάμαι καλά!

9
Και από άλλο συνάδελφο κατάλαβα ότι στους εκπαιδευτικούς Ειδικής έχει ξεκινήσει κάτι να κινείται. Εσύ despinoula4 είσαι ΠΕ02 Ειδικής όπως γράφεις στα στοιχεία του λογαριασμού σου; Και μία ακόμη ερώτηση: Το μήνυμα που έλαβες είναι από τον επιμορφωτή ή γενικά από το πρόγραμμα; Καθορίζει και ημερομηνίες που θα γίνουν οι εξ αποστάσεως σύγχρονες συναντήσεις σας;

Εσύ, harac ανήκεις στην Ειδική ή τη Γενική Εκπαίδευση και σε ποια ειδικότητα αν επιτρέπεται;
Καλημέρα thriskeftika, από την πλατφόρμα μου ήρθαν 2 μηνύματα και ρώρα περιμένω από τον επιμορφωτή για ημερομηνία έναρξης.

10
Συνάδελφοι καλησπέρα και Χρόνια μας Πολλά (και ελεύθερα...!)! Στο webmail του sch.gr σήμερα παρέλαβα μήνυμα από τον διαχειριστή της επιμόρφωσης: Τ4Ε, ότι μπορώ να μπω στην πλατφόρμα και να αρχίσω να μελετάω το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος. Είναι αρκετά πλούσιο, λίγο που το είδα οφείλω να ομολογήσω. Καλή μας αρχή επομένως και ελέγξτε το webmail σας για να δείτε εάν σας ήρθε παρόμοιο μήνυμα!

11
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: SOS Ερωτήσεις-Αναπληρωτές
« στις: Μάρτιος 07, 2021, 05:21:37 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα,

Γνωρίζουμε περίπου πότε περιμένουμε να ανοίξουν οι πίνακες της ειδικής αγωγής;

Ενα σεμινάριο που ξεκινάει 10/5/20 και τελειώνει 10/2/20, το βλέπετε χλωμό να προλαβαίνει να προσμετρηθεί;
Καλησπέρα! Κανονικά και βάσει του νόμου οι οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής ισχύουν για το τρέχον έτος 2020-21 και για το 2021-22. Για να καταρτιστούν καινούργιοι πίνακες θα πρέπει να εκδοθεί προκήρυξη γύρω στον ενάμιση χρόνο νωρίτερα από αυτήν την προθεσμία για να μπορέσουν να δημιουργήσουν καινούργιους οριστικούς... Οι συνθήκες κατ'εμέ είναι ολίγον θολές, γιατί κανονικά θα έπρεπε μέσα στην άνοιξη φέτος να βγει η καινούργια προκήρυξη. Επομένως, προσωπική μου άποψη είναι να το τολμήσεις και να το κάνεις το σεμινάριο, κατά πάσα πιθανότητα θα προλάβεις! ΥΓ.: και εγώ θα κάνω ένα με την ίδια διάρκεια και με μικρό ποσό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

12
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: SOS Ερωτήσεις-Αναπληρωτές
« στις: Μάρτιος 07, 2021, 05:15:33 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Πάνω στην ερώτηση του/της συναδέλφου, ποιος πίνακας "τρέχει" πρώτος; Για παράδειγμα ΠΕ11 ή ΠΕ11.ΕΑΕ;
Καλησπέρα, από το 2016 και μετά "τρέχει" πρώτα ο πίνακας της ειδικής τουλάχιστον στις πρώτες φάσεις. Το εάν θα αλλάξει αυτό ουδείς ξέρει. Η λογική λέει ότι δε θα αλλάξει!

13
Β/θμια / Απ: Παράλληλη Στήριξη
« στις: Φεβρουάριος 14, 2021, 03:59:09 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Καταλαβαίνω τις δυσκολίες στη συνεργασία, εμείς δεν είχαμε ποτέ τέτοιο θέμα, αλλά έχω ακούσει διαφορα. Γι αυτό δεν θέλω να φανεί σαν να «διώχνω». Θα κάνω άλλη μια νύξη σε λίγες μέρες, πέρα απ αυτό δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Από όσα έχεις αναλύσει τείνω να πιστέψω ότι η συνάδελφος της ΠΣ το πιο πιθανόν είναι να είναι σχετικά άπειρη και απλά να μη γνωρίζει επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας της ΠΣ και το πόσο "ευέλικτοι" πρέπει να είμαστε όλοι μέσα σε αυτό. Εσύ κάνε την προσπάθειά σου, προσπάθησε να της εξηγήσεις και νομίζω πως θα λυθεί το θέμα.
Σε σχέση με τη συνεργασία που λέμε, πραγματικά θα σου πω ότι είναι σπανιότατη δυστυχώς... Εάν υπήρχε πραγματικά ένας κοινός τόπος ανάμεσα στους συναδέλφους τουλάχιστον Γενικής και Ειδικής πίστεψέ με ειδικά για τα παιδάκια θα ήταν πολύ πολύ καλύτερα τα πράγματα.

14
Β/θμια / Απ: Παράλληλη Στήριξη
« στις: Φεβρουάριος 13, 2021, 06:18:26 μμ »
Έσπερος καλησπέρα! Έχουμε ξαναμιλήσει μαζί, οπότε παίρνω το θάρρος να αου πω κάποια πρακτικά πράγματα περί Παράλληλης. Η συνάδελφος προφανώς από αυτά που γράφεις κάνει ουσιαστικά τη δουλειά της και προσπαθεί πολύ. Αναφορικά με την αμυντική της στάση (και επειδή έχω δουλέψει σε όλες τις δομές της Ειδικής Αγωγής μέχρι τώρα) έχε υπόψη σου ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι της Γενικής δε γνωρίζουν επακριβώς τι κάνει η Παράλληλη στήριξη... Το πως και το γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ είναι ένας θεσμός χρόνων, δε γνωρίζω πραγματικά...
Πρακτικά τώρα: Κανονικά η ΠΣ πρέπει να είναι εντός τάξης δίπλα στον μαθητή/τρια της και να τον υποστηρίζει με εξατομικευμένες οδηγίες, επεξηγήσεις, ενθαρρύνσεις, θετικές ενισχύσεις, κλπ. κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό φυσικά πρέπει να γίνεται όσο πιο χαμηλόφωνα είναι εφικτό και λέω εφικτό γιατί το κάθε παιδάκι που έχει δίπλα του μια ΠΣ είναι και μια ιδιαίτερη περίπτωση (πχ., από τα 4 παιδάκια που έχω φέτος όλα με ΔΑΦ-Αυτισμό, το ένα δεν μπορεί να μιλήσει χαμηλόφωνα, παρά μόνο αφού τον πιέσω πολύ γλυκά για πολλή ώρα και δεδομένου ότι με συμπαθεί πάρα πολύ... στις άλλες συναδέλφισσες όμως των Μαθηματικών και της Φυσικής δεν κάθεται καθόλου ήρεμος...). Σε ό,τι αφορά στο παιδάκι που αναφέρεις, που σας είπαν ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι σε Ειδικό σχολείο τα πράγματα είναι περίπλοκα, τι εννοώ; Ουσιαστικά ισχύουν όλα αυτά που σου έγραψαν οι συνάδελφοι παραπάνω για εγκρίσεις, ΚΕΣΥ, Συμβούλους, Διευθυντή και Εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας. Πρακτικά όμως, και εφόσον υπάρχει καλή θέληση και κατανόηση από όλες τις πλευρές, είναι εύκολο και εφικτό και πιο αποδοτικό για το παιδάκι θα τολμούσα να πω, να το έπαιρνε η συνάδελφος κάποιες ώρες σε άλλον χώρο και να του κάνει εκεί τα εξατομικευμένα σχέδια δράσης πάνω στα φιλολογικά μαθήματα. ΑΛΛΑ, θα πρέπει τουλάχιστον οι γονείς να είναι ενήμεροι και να συναινέσουν ώστε να γίνει αυτό απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα. Συνήθως συμφωνούν αλλά μπορεί και όχι.
Η συνάδελφος εκεί μπορεί ίσως να μη γνωρίζει ότι αυτό γίνεται πολλές φορές άτυπα, και ενδεχομένως γιαυτό και βλέπεις ότι οι παραινέσεις σου έχουν πέσει στο κενό. Ή μπορεί απλά να μη θέλει να το κάνει αυτό, μιας και δικαιούται να είναι εντός τάξης μαζί σου και δίπλα στο παιδάκι της. Την αμυντική στάση που βλέπεις είναι γιατί οι εκπαιδευτικοί της ΠΣ δυστυχώς αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές ως εκπαιδευτικοί κατώτερης κατηγορίας... ενώ ουσιαστικά για να βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε τα τυπικά μας προσόντα είναι πάρα πολλά και αξιόλογα... Επίσης και το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον δεν επιλέγουμε σε ποια δομή θα μας προσλάβουν (Ειδικό σχολείο, ΤΕ, ή ΠΣ) εξαρτάται από τη ροή του συστήματος που θα μας απορροφήσει...
Ελπίζω κάπως να βοήθησα! ;)

Σελίδες: 123 ... 10

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30774
  • Τελευταία: Vivkt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1088352
  • Σύνολο θεμάτων: 18262
  • Σε σύνδεση σήμερα: 363
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 19
Επισκέπτες: 223
Σύνολο: 242

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.12 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.