Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - jessie

Σελίδες: 1
1
Θεωρώ ότι  το μοναδικό κριτήριο προσλήψεων πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο ο βαθμός που θα γράψει κάποιος στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Αν κάποιος έχει και προϋπηρεσία,αυτή θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν μόνο για την μισθολογική του εξέλιξη και για τη συνταξιοδότησή του και όχι να αποτελεί προσόν διορισμού.  Διότι έτσι καταστρατηγείται η ισοτιμη συμμετοχή στο διαγωνισμό  και ο ΑΣΕΠ υπάρχει μόνο για το θεαθήναι. Και εξηγώ τι εννοώ με ένα παράδειγμα:  Ας υποθέσουμε ότι π.χ. ο Νίκος συγκεντρώνει στον ΑΣΕΠ βαθμολογία 67 και παίρνει και  8 μόρια από προϋπηρεσία και ο Γιώργος που έχει ελάχιστη ή καθόλου προϋπηρεσία γράφει στο διαγωνισμό  74, θα προσληφθεί  ο Νίκος που έχει προϋπηρεσία, παρόλο που έγραψε χειρότερα από τον Γιώργο. Είναι δίκαιο αυτό;Είναι δίκαιο δηλαδή ο ένας να γράφει 67 και ο άλλος 74 και να προσλαμβάνεται αυτός που γράφει 67; Τότε τι νόημα έχει ο διαγωνισμός; Η προϋπηρεσία και η εμπειρία εμπεριέχεται στο βαθμό που γράφει κάποιος στον ΑΣΕΠ. Δηλαδή αν παρόλο που έχει κάποιος χρόνια προϋπηρεσίας γράφει χειρότερα από κάποιον που δεν έχει προϋπηρεσία τότε δεν αξίζει να διοριστεί και να πάρει τη θέση από τον άλλον που δεν έχει προϋπηρεσία. Απλά είναι τα πράγματα.

2
Αυτό κάποιοι το ψήφισαν…
Μετά ήρθαν οι τυποποιήσεις για να διοριστούν όσοι έχουν ασεπ + προϋπηρεσία, αλλά τώρα βγήκε αντισυνταγματικό.
Αντισυνταγματικό βγήκε και το δικαίωμα να κρατήσεις τον βαθμό από τους δυο τελευταίους ασεπ.
Υγ Δεν είναι σίγουρο αν ο ασεπ του 2006 και του 2008 θα ισχύουν ακόμη κι αν εφαρμοστεί ο 3848!!! όπως δεν είχαν την ευκαιρία οι νέοι πτυχιούχοι ανά 2-3 χρόνια να διαγωνιστούν έτσι και οι επιτυχόντες δεν είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν το βαθμό τους …
Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος ,  ο υπουργός δεν είχε άλλη επιλογή επέλεξε να κρατήσει το παλιό σύστημα γιατί δεν υπάρχει διαγωνισμός του ασεπ που να αποδεικνύει τις ικανότητες των εκπαιδευτικών. Αν προσφύγουν στο ΣΤΕ οι επιτυχόντες , θα τους πουν πως δεν ισχύουν οι πίνακες μετά από 3 χρόνια!!!
Aν είναι να μην ισχύουν οι πίνακες τότε να μην ισχύει και η προϋπηρεσία πριν από το 2010 που γινόταν ως επί το πλείστον με ρουσφέτια.

3
Μπα μπα, γιατί αυτή η βυσματωση;
Αφού εχουν τα ιδια αντικειμενικά προσοντα με παλαιότερους επιτυχόντες;
Αν μου πειτε για νομο, εχει ξεκαθαριστεί ότι είναι η ερμηνεία του νομου, όπως ακριβώς ήταν και οι νόμοι που φτιάχτηκαν για να βολέψουν τα προηγούμενα βύσματα που εδω και καιρο κατηγορούμε (και εγώ).
Δεν εχουμε ανάγκη και από άλλα βύσματα, δεν χωράτε όλοι.
Οι επιτυχόντες άλλων ετών πριν το 2008 που διεκδικούν διορισμό κάνουν ό,τι ακριβώς έκαναν και όσοι δεν έδωσαν ποτέ ΑΣΕΠ και είχαν μόνο προϋπηρεσία. Προσπαθούν να κλέψουν τις θέσεις των επιτυχόντων του 2008. Το δίκαιο είναι να προσφύγουμε στο συμβούλιο της επικρατείας και να απαιτήσουμε να γίνουν ανακλήσεις διορισμών όσων διορίστηκαν με τις επονείδιστες διατάξεις Γιαννάκου και Στυλιανίδη (με τα παραθυράκια των 24μηνων και 30μηνων κ.λ.π.) και όχι να αδικήσουμε τους επιτυχόντες του 2008. Να αποδοθεί δηλαδή το 40% στους απιτυχόντες του κάθε διαγωνισμού. Εξάλλου ο κάθε διαγωνισμός καταργείται με την πραγματοποίηση του επόμενου. Άρα όπλοι οι  διαγωνισμοί πριν το 2008 δεν έχουν πλέον καμία ισχύ . Ο διαγωνισμός του 2008 έχει ισχύ  γιατί δεν έχει γίνει επόμενος διαγωνισμός που να τον καταργήσει. Είναι δηλαδή όπως οι διαθήκες.  Αν κάνεις μια διαθήκη ισχύει μέχρι να κάνεις επόμενη. Αν κάνεις επόμενη διαθήκη αυτομάτως καταργείται η ισχύ της προηγούμενης. Απλά είναι τα πράγματα.

4
Θεωρώ ότι η επιτυχία στο ΑΣΕΠ θα πρέπει να παίρνει 3 μόρια και όχι 1.
 Βέβαιατο καλύτερο είναι να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό και όλοι να προσλαμβάνονται 100% από τον πίνακα επιτυχόντων. Να καταργηθεί επιτέλους το άδικο και επαίσχυντο παραθυράκι του 60-40, των 36μηνων, 24μηνων και όλα τα άλλα τερτίπια, που σκαρφίστηκαν τόσα χρόνια ποι συνδικαλισταράδες για να βολεύονται χωρίς κόπο μόνο με τη ρουσφετολογική προϋπηρεσία και χωρίς να πατήσουν ποτέ το πόδι τους να δώσουν ΑΣΕΠ ή αν έδωσαν δεν έπιασαν ούτε τη βάση, και να κλέβουν τιε θέσεις που δικαιωματικά ανήκαν και ανήκουν στους επιτυχοντες ΑΣΕΠ.
 Έχουν μεγάλο θράσος όσοι δεν είναι επιτυχόντες ΑΣΕΠ να απαιτούν διορισμό.
Διορισμοί 100% από τον πίνακα επιτυχόντων ΑΣΕΠ  καο μόνο!


5
γράφω μόνο για ενημέρωση και χωρίς να συμμετέχω στις ατελείωτες συζητήσεις εδώ μέσα. εννοώ ότι δεν εκφράζω συχνά την άποψή μου. όμως υπάρχουν και περιπτώσεις κραυγαλέες που σε βγάζουν κυριολεκτικά από τα ρούχα σου. είναι δυνατόν άνθρωποι με πέντε , έξι , επτά και βάλε χρόνια προυπηρεσίας , που έπεσαν πάνω σε αυτή την δίνη και περιμένουν υπομονετικά να τακτοποιηθούν , πλησιάζοντας οι περισσότεροι τα πενήντα πλέον ( και οι πιο πολλοί με καλούς ΑΣΕΠ), να μπαίνουν σε κουβέντα ίσων ευκαιριών με τα πιο νέα παιδιά;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Στην σωστά διαμορφωμένη σειρά σας παιδιά. Βγαλμένη με την ανθρώπινη λογική. όχι ότι γράφουμε εδώ να είναι πια τόσο επηρεασμένο  από την προσωπική περίπτωση του καθενός.  καταντά ντροπή σε κάποιες περιπτώσεις. και δεν γράφω τα <<γνωστά>>. γράφω τα σωστά και τα λογικά.
Και αυτή την προϋπηρεσία, με ποια αξιοκρατικά κριτήρια την έπαιρναν τόσα χρόνια; Το δίκαιο είναι οι διορισμοί να γίνονται με βάση την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας. Είναι ο μόνος διαφανής και δίκαιος τρόπος διορισμού.Όλοι ξέρουμε ότι τόσα χρόνια ότι όποιος είχε γνωστό διευθυντή Λυκείου ή διευθυντή Β/μιας έπαιρνε προϋπηρεσία , όποις δεν είχε παρόλο που περιμένει τόσα χρόνια δεν έχει προϋπηρεσία.Είναι δίκαιο αυτό;

6
Έχασα επεισόδια ;    :)
Δηλαδή το ΣτΕ τι ζητάει από την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ;  Να απολύσει όσους δεν έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ και να προσλάβει στη θέση τους άλλους που έχουν επιτυχία ;
Εσύ θεωρείς σωστό ένας που δεν έχει πατήσει το πόδι του να δώσει ΑΣΕΠ, όπως απαιτούσε ο νόμος, ή αν έδωσε δεν έπιασε ούτε τη βάση, να κλέβει τη θέση ενός επιτυχόντος;
Βεβαίως και να τους απολύσει, αφού αντισυνταγματικά έπαιρναν τις θέσεις επιτυχόντων συναδέλφων τους και σφύριζαν αδιάφορα. Αν ήθελαν να προσληφθούν, να κάθονταν να δώσουν ΑΣΕΠ και όχι να τρέχουν στα βίσματα για προϋπηρεσία και μετά να έχουν και το θράσος να διεκδικούν πρόσληψη. Έλεος πια!

7
Ο νέος υπουργός δυστυχώς κοιμάται όρθιος. Δύο μήνες πέρασαν , είπε ότι προωθεί την προκήρυξη προς υπογραφή αλλα ακόμα τίποτα. Τι κάνει τόσον καιρο; Κάθε φέτος και χειρότερα.

8
Συνάδελφοι,θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας. Πιστεύω ότι πρέπει να πιέσουμε να γίνει τροπολογία, ώστε
 Να απορροφώνται όλοι όσοι έχουν γράψει πάνω από τη βάση  και μετά να διεξάγεται ο επόμενος ΑΣΕΠ και όχι να δίνουμε και να ξαναδίνουμε 100 φορές ΑΣΕΠ.
Να δίνεται  για bonus για κάθε επιτυχία στο  διαγωνισμό.
 Να δίνεται   bonus παλαιότητας , γιατί πως είναι δυνατόν ένας 40χρονος να συναγωνιστεί έναν 25χρονο;
 Και κάτι τελευταίο για το οποίο όλοι κάνουν την πάπια και δεν το θίγει κανείς παρόλο που είναι κατάφωρη αδικία: Η προϋπηρεσία  και τα μεταπτυχιακά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν για την πρόσληψη ως επαυξήσεις , αλλά μόνο μισθολογικά. Όλοι δηλαδή πρέπει να δώσουν επί ίσοις όροις  και η πρόσληψη να γίνει μόνο με βάση τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν  στο διαγωνοισμό και όχι με προσαυξήσεις. Διότι ένας που έχει 10 χρόνια προϋπηρεσίας ή μεταπτυχιακό , αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί στη βαθμολογία του και όχι να θεωρηθεί προσαύξηση. Υποτίθεται δηλαδή ότι θα γράψει πολύ καλύτερα από κάποιον που δεν έχει. Αν γράψει το ίδιο ή και χειρότερα τότε να τη" βράσω" την προϋπηρεσία του και τα μεταπτυχιακά του.  Αν λοιπόν κάποιος, ο οποίος δεν έχει προϋπηρεσία γράψει π.χ. 70, πως να συναγωνιστεί έναν  που έχει γράψει 65 αλλά τον προμοτάρει με π.χ.13 μόρια προϋπηρεσίας , από τη στιγμή που θα του προστεθούν άλλα 13 μόρια αμέσως-αμέσως περνάει τον άλλο, που παρόλο μπου δεν έχει προϋπηρεσία έγραψε πολύ καλύτερα. Αυτό δεν είναι αδικία; Δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός για τα νέα παιδιά που έχουν ελάχιστη ή μηδενική προϋπηρεσία; Οσο για τους τρίτεκνους , πολύτεκνους(που αρκετά τους ανεχτήκαμε να μας παίρνουν τις θέσεις χωρίς να πατήσουν ποτέ το πόδι τους να δώσουν ΑΣΕΠ) και κυρίως τους ιδιωτικούς πρέπει να καταργηθούν ως ειδικές κατηγορίες  τώρα. Αν λοιπόν δε γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις-τροποποιήσεις (έστω κι αν δε συμφέρουν σε μερικούς , οι οποίοι τόσα χρόνια συγκέντρωναν προϋπηρεσία με βίσματα και όχι με αξιοκρατικές και αδιαφανείς διαδικασίες), τότε ο διαγωνισμός δεν θα είναι διαγωνισμός αλλά παρωδία. Όλοι λοιπόν πρέπει να δώσουν επί ίσοις όροις και πρέπει να φωνάξουμε γι αυτό και όχι όπως μας συμφέρει τον καθένα.

9
Νομίζω πως επιβάλλεται να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατηγορίες εδώ και τώρα και κυρίως των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Από κι ως που θα προηγούνται αυτοί  που δε δούλεψαν σε δημόσιο σχολείο; Όσο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους απορώ πως τους ανεχόμασταν τόσα χρόνια  να μας παίρνπουν τη σειρά και να μη διαμαρτυρόμαστε καθόλου! 'ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ!

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31138
  • Τελευταία: Aliki_klb
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1108352
  • Σύνολο θεμάτων: 18500
  • Σε σύνδεση σήμερα: 485
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 34
Επισκέπτες: 437
Σύνολο: 471

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.086 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.