Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Gwgaki

Σελίδες: 1 ... 323334353637
463
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« στις: Νοέμβριος 08, 2012, 10:27:36 μμ »
Να ζητήσω τη συνδρομή σας κι εγώ: όταν οι μαθητές καλούνται να συντάξουν περίληψη ενός κειμένου το περιεχόμενο του οποίου καλούνται να μεταφέρουν π.χ. στους συμμαθητές τους (τους ζητείται να την εντάξουν στο κατάλληλο επικοινωνιακό πλαίσιο), πρέπει να γράψουν προσφώνηση; Π.χ. "Αγαπητοί συμμαθητές, σε άρθρο που διάβασα πρόσφατα..." ;;; Τι προτείνετε;;;

Ναι.

Ευχαριστώ!

464
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« στις: Νοέμβριος 08, 2012, 04:40:59 μμ »
Να ζητήσω τη συνδρομή σας κι εγώ: όταν οι μαθητές καλούνται να συντάξουν περίληψη ενός κειμένου το περιεχόμενο του οποίου καλούνται να μεταφέρουν π.χ. στους συμμαθητές τους (τους ζητείται να την εντάξουν στο κατάλληλο επικοινωνιακό πλαίσιο), πρέπει να γράψουν προσφώνηση; Π.χ. "Αγαπητοί συμμαθητές, σε άρθρο που διάβασα πρόσφατα..." ;;; Τι προτείνετε;;;

465
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« στις: Νοέμβριος 08, 2012, 04:32:32 μμ »
Καλημέρα! Ξέρω ότι έχω κουράσει με το ίδιο παράδειγμα κάθε φορά, αλλά σπάω το κεφάλι μου.

Προβάλλεται συχνά το επιχείρημα ότι η ηλεκτρονική συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών απειλεί το ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Το ενδεχόμενο τέτοιων καταχρήσεων διευκολύνεται αλλά δεν εξαρτάται από τις προχωρημένες ηλεκτρονικές μεθόδους. Αποδείχθηκε πολλές φορές ότι, και χωρίς αυτές, παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Συνεπώς, το κύριο θέμα είναι η διαρκώς βαθύτερη και απ' όλες τις κατευθύνσεις εδραίωση της υπεύθυνης και σταθερής λειτουργίας της δημοκρατίας.

Ο ισχυρισμός είναι ή όχι πειστικός;  :-[

Διάβασα την άποψη -κι ευχαριστώ πολύ- ότι οι αιτίες που απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι επαρκείς, άρα αυτό δεν τον καθιστά και τόσο πειστικό.
Μήπως υπάρχει κάποια άλλη άποψη επί του θέματος;

 Καλησπέρα moagniko!
 Πολύ ωραίο παράθεμα, με έβαλες σε πολλή σκέψη :-) Να καταθέσω και τη δική μου ταπεινή γνώμη:
 Ουσιαστικά στο εξεταζόμενο παράθεμα μπορούν να διακριθούν δύο συλλογισμοί, εκ των οποίων το συμπέρασμα του πρώτου λειτουργεί ως προκείμενη του δεύτερου.

 Ο πρώτος είναι έμμεσος και έχει ως προκείμενη το επιχείρημα που θέλει να ανασκευάσει ο γράφων :
1η προκείμενη:  "Υποστηρίζεται ότι η ηλεκτρονική συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών απειλεί το ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες."
2η προκείμενη: "Αποδείχθηκε πολλές φορές ότι, και χωρίς αυτές, παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες."
Συμπέρασμα: Άρα, "Το ενδεχόμενο τέτοιων καταχρήσεων διευκολύνεται αλλά δεν εξαρτάται από τις προχωρημένες ηλεκτρονικές μεθόδους".
Αυτός ο συλλογισμός ως προς τη συλλογιστική πορεία είναι αναλογικός διότι ξεκινά τη σκέψη του από τις σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα που αφορά και πάλι σε αυτές. Η λέξη "ενδεχόμενο" δεικνύει τον πιθανολογικό χαρακτήρα της αναλογίας.

 Ο δεύτερος συλλογισμός είναι επίσης έμμεσος:
1η προκείμενη: "Το ενδεχόμενο τέτοιων καταχρήσεων διευκολύνεται από τις προχωρημένες ηλεκτρονικές μεθόδους"
2η προκείμενη: "Το ενδεχόμενο τέτοιων καταχρήσεων δεν εξαρτάται από τις προχωρημένες ηλεκτρονικές μεθόδους".
Συμπέρασμα: "Συνεπώς, το κύριο θέμα είναι η διαρκώς βαθύτερη και απ' όλες τις κατευθύνσεις εδραίωση της υπεύθυνης και σταθερής λειτουργίας της δημοκρατίας".
Ο συλλογισμός ως πος τη συλλογιστική πορεία είναι επαγωγικός και αναπτύσσεται με τη μέθοδο της γενίκευσης. Τα δεδομένα είναι επαρκή διότι για την παραβίαση π.χ. της προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν είναι υπεύθυνες οι ηλεκτρονικές μέθοδοι αλλά ο εκάστοτε χειριστής που επιλέγει να παρανομήσει. Επομένως η επαγωγή είναι ασφαλής και ο συλλογισμός αποδεκτός.

 Περιμένω τα σχόλια και προτάσεις σας με ειλικρινές ενδιαφέρον!

466
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« στις: Νοέμβριος 07, 2012, 01:27:55 μμ »
Προβάλλεται συχνά το επιχείρημα ότι η ηλεκτρονική συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών απειλεί το ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Το ενδεχόμενο τέτοιων καταχρήσεων διευκολύνεται αλλά δεν εξαρτάται από τις προχωρημένες ηλεκτρονικές μεθόδους. Αποδείχθηκε πολλές φορές ότι, και χωρίς αυτές, παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Συνεπώς, το κύριο θέμα είναι η διαρκώς βαθύτερη και απ' όλες τις κατευθύνσεις εδραίωση της υπεύθυνης και σταθερής λειτουργίας της δημοκρατίας.Ιω. Πεσμαζόγλου
Δομή παραγράφου: Θεματική: Προβάλλεται ... ελευθερίες. Σχόλια: Το ενδεχόμενο ... ελευθερίες. Κατακλείδα: Συνεπώς ... δημοκρατίας.
Αποδεκτική μέθοδος: Επίκληση στη λογική.
Μέσα πειθούς: Επιχείρημα.
Αρχικά, θα ήθελα να ρωτήσω αν συμφωνείτε και, εν συνεχεία, σε ερώτημα αν είναι πειστικός ο ισχυρισμός, ποια η γνώμη σας;;

Πού μπορούμε να δούμε ολόκληρο το κείμενο ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη;

467
Αν μπορείς, διασταύρωσε αν αυτό συμβαίνει και σε άλλους που δούλεψαν σε ΣΔΕ τη χρονιά 2010-2011. Αν δε βγάζεις άκρη, πάρε τηλ στο υπουργείο ή πήγαινε σε ένα γραφείο. Δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Ευχαριστώ πολύ! Θα δείξει... ???

468
Τα μόρια από προϋπηρεσία σε ΣΔΕ δεν μετρούν για το 2011-2012;;
Δε γνωρίζω, αν και λογικά θα έπρεπε. Γιατί όμως; Δεν σου τα εμφανίζει στην τελευταία στήλη; (Δίπλα στο έτος 2009-2010)

Όχι, μηδενικά είναι τα μόριά μου!

469
Φαντάζομαι το είδατε ότι στους πίνακες ωρομισθίων (που ανακοινώθηκαν μόλις σήμερα) περιλαμβάνεται και η προϋπηρεσία του 2011-2012 χωρίς όμως να υπολογίζεται στα συνολικά μόρια και χωρίς διπλασιασμό των δυσπρόσιτων.
Εδώ έχουμε εξελίξεις...
froski των προηγούμενων ετών τα διπλά μόρια παραμένουν;

Τα μόρια από προϋπηρεσία σε ΣΔΕ δεν μετρούν για το 2011-2012;;

470
Εργασιακά / Απ: Διορθωτής σε πανελλήνιες
« στις: Νοέμβριος 05, 2012, 01:09:36 μμ »
Καλησπέρα!
Αν κάποιος υπήρξε τις προηγούμενες χρονιές διορθωτής σε Πανελλήνιες εξετάσεις, παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου με μήνυμα!

471
Ξέρετε μερικούς σαν και εμένα γιατί μπορεί μα μην μας έχουν πληρώσει? Πήρα τηλ και μου είπαν θα το δουν και θα με πάρουν τηλ μιας και έχει πληρωθεί το 90%. Επίσης μου είπαν ότι η νέα προκήρυξη δεν ξέρουν πότε θα βγει άλλα θα αναρτηθεί στο http://www.ein.gr.
Τηλεφὠνησα χθες γιατί εἰμαι κι εγώ απλήρωτη -και έχει έρθει και το ραβασάκι της Εφορίας- και μου είπαν ότι έχει πληρωθεί το 80% και μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούμε και οι υπόλοιποι....(&^@$^@#&*^!&*)

472
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Απ: Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
« στις: Ιούλιος 25, 2012, 09:05:14 πμ »
Καλημέρα! Όσοι εργάστηκαν φέτος στα ΣΔΕ δικαιούνται επίδομα ανεργίας;;;;

473
βεβαιωση πηρα για πληρωμη μου ειπαν αυγουστο και οτι ειναι θεμα του λογιστηριου
Ευχαριστώ mpesg!

474
Η αποστολή των βεβαιώσεων έχει αρχίσει. Θα τις στείλουν στα σχολεία και θα τις παραδώσουν οι διευθυντές.
Καλησπέρα!
Ειδοποιήθηκε κανείς για τη Βεβαίωση προϋπηρεσίας; Πληρώθηκε κανείς; (ναι,ναι, είμαι...αισιόδοξη:-Ρ)

475
σημερα τηλεφωνησα για τις πληρωμες και μου ειπαν αρχες με μεσα αυγουστου......ειναι θεμα λογιστηριου ετσι μου ειπαν

Κατάλαβα...Πάνε οι διακοπές φέτος...(&^$%#$^&*#&^)

476
περιμενουν να τελειωσει ολη η χρονια και αφου σε ορισμενα σδε η ληξη ειναι 15 ιουλιου, τοτε θα μας τηλεφωνησουν για να κοψουμε ολοι αποδειξη...............οσο περισσοτερο μενει κανεις στον οαεε τοσο καλυτερα για το χρεωκοπημενο κρατος που παιρνει τις εισφορες και τις δινει ως συνταξεις.....................και μην ξεχναμε και το πιο σημαντικο.....εμεις οι ωρομισθιοι συμφερουμε πιο πολυ αφου με τις ιδιες ωρες οι μονιμοι παιρνουν 1000ευρω στην χειροτερη περιπτωση και εμεις παιρνουμε.............και μας ζητουν και μεταπτυχιακα και ξενες γλωσσες και σεμιναρια και πιστοποιηση υπολογιστων...........αχ να ημουν μονιμος να επαιρνα τα διπλασια απο οσα παιρνω σαν ωρομισθιος και να μην επρεπε να διαβαζω συνεχεια και να ειχα και μεσο να βολευόμουν σε ενα σδε ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ......ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ....ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ????????? :D :D :D :D :D :D :D :D
Γιατί 15 Ιουλίου; Αν εννοείς τις αναπληρώσεις, η εγκύκλιος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναφέρει ξεκάθαρα ότι όλες οι αναπληρώσεις θα γίνουν μέχρι τέλος Ιουνίου...!

Σελίδες: 1 ... 323334353637

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1130994
  • Σύνολο θεμάτων: 18785
  • Σε σύνδεση σήμερα: 365
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 9
Επισκέπτες: 353
Σύνολο: 362

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.113 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.