0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι έτσι είναι φίλε! Αλλά ως μάστερ ΔΕ μετράει, μεταξύ σας μόνο!
1. Αυτά είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια.2. Αυτοί είναι οι "καθηγητές" τους (και πως διορίστηκαν ως λέκτορες) και όσοι παίρνουν απόσπαση (Περιστέρα πχ) σε αυτά.Εν τέλει:3. Αυτοί είμαστε.
Απ' ότι φαίνεται προκάλεσα αντιπαράθεση χωρίς να το θέλω. Αυτή την στιγμή εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και οι ώρες εργασίας αλλά κυρίως οι απολαβές είναι πολύ χειρότερες απ' ότι νομίζετε και αρκετοί στρέφονται στην εκπαίδευση, άσχετα με το αν είναι καλοί-μέτριοι-κακοί. Το δίπλωμα του ΗΜΜΥ όντως θεωρείται κορυφαίο στον τομέα των Η/Υ από τους περισσότερους, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τους εργοδότες. Το ότι είναι πλέον master έχει να κάνει με το ότι η λήψη του απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερο φόρτο εργασίας σε σχέση με τις άλλες σχολές(+1 χρόνο στην Ελλάδα, +2 χρόνια στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια), οπότε δικαίως έγινε αυτό.
Εγώ θα σου πρότεινα να μη μπεις καν στον κόπο να ασχοληθείς με εκπαίδευση. Και εγώ από 5ετές τμήμα είμαι, με μεταπτυχιακό στην πληροφορική, με ΑΣΠΑΙΤΕ, 2ο μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά, επιτυχία ΑΣΕΠ και 10 χρόνια προϋπηρεσίας με ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Όλα αυτά όχι επειδή δεν ήμουν καλός φοιτητής, ή επειδή δεν ξέρω καλό προγραμματισμό, απλά αγαπούσα την εκπαίδευση και από μικρός ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά. Δυστυχώς αυτά τα 10 χρόνια οι συνθήκες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Ακόμα και αν διοριστείς (κάτι το οποίο απαιτεί αγώνα χρόνων), ο μισθός είναι γύρω στα 800-900 ευρώ (10.000 το χρόνο), ενώ πρέπει να περάσεις κάποια χρόνια σε κάποιο χωριό στην επαρχία σε random περιοχή, σε περισσότερα από 2 σχολεία με καμία απολύτως παροχή. Το χειρότερο είναι ότι αν κάποια στιγμή το μετανιώσεις και αποφασίσεις να επιστρέψεις στον ιδιωτικό τομέα, η όποια προϋπηρεσία έχεις αποκτήσει στην εκπαίδευση όχι μόνο δε μετράει θετικά, αλλά είναι λόγος να σε απορρίπτουν πριν καν την πρώτη συνέντευξη. Ακόμα και να μην την εμφανίσεις, θα υπάρχουν κάποια χρόνια κενά στο βιογραφικό σου. Αν μάλιστα δε διοριστείς, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, καθώς όλα τα παραπάνω είναι 10 φορές χειρότερα. Δουλεύεις το πολύ 8 μήνες το χρόνο (για τους υπόλοιπους σπάνια δικαιούσαι επίδομα ανεργίας), δε σου μετρούν καν τα μεταπτυχιακά, κάθε χρόνο πας σε διαφορετικά σχολεία με πολύ χειρότερες συνθήκες, ενώ είναι πολύ πιθανό κάποιες χρονιές να μη δουλέψεις καν. Και για να είμαστε ρεαλιστές... Με τα νέα μέτρα του Υπουργείου, που θα ισχύσουν από φέτος, οι περισσότεροι συνάδελφοι που έχουν τελειώσει ΑΣΠΑΙΤΕ και δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία 10 χρόνια θα μείνουν εκτός. Άτομα με 40-50 μήνες καθαρής προϋπηρεσίας θα στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δε θα έχουν άλλη επιλογή. Μη κάνεις το λάθος να σπαταλήσεις χρόνο και χρήμα για κάτι τόσο μάταιο. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τις δυσκολίες του, ειδικά τα πρώτα χρόνια, αλλά αν κρίνω από τους φίλους συμφοιτητές μου σε 4-5 χρόνια θα βγάζεις τα υπερδιπλάσια χρήματα και θα εργάζεσαι κοντά στο σπίτι σου με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω: 1. Οι προσλήψεις κάθε χρόνο για τη γενική γίνονται μόνο από τον πίνακα ατόμων με προϋπηρεσία και εάν αυτός ολοκληρωθεί προσλαμβάνουν και από μηδενικής, ή προσλαμβάνουν συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων από τον ένα πίνακα και συγκεκριμένο ποσοστό από τον άλλο.2. Επίσης θα ήθελα να μάθω γιατί στην εφαρμογή του opsyd στο προφίλ μου δεν μου εμφανίζει ως επιλογή και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση εφόσον πριν 3 χρόνια είχα δηλώσει κανονικά και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στις αιτήσεις. Ευχαριστώ