*

Αποστολέας Θέμα: Οδοιπορικά  (Αναγνώστηκε 131326 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Απ: Οδοιπορικά
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:24:03 pm »
Καλημέρα σε όλους!
 Συγγνώμη, αλλά αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω, δικαιούμαστε οδοιπορικά; Μπορεί μήπως,κάποιος που ξέρει και μπορεί, να παραθέσει τη σχετική νομοθεσία ή κάποιο link;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:43:48 »

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:30:56 pm »
Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών και οδοιπορικά έξοδα
Οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολείο άλλης πόλης ή κωμόπολης λαμβάνουν οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας. Δεν παίρνουν τα παραπάνω οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση όσοι συμπληρώνουν τα υποχρεωτικό ωράριο σε σχολεία πόλης ή κωμόπολης στην οποία κατοικούν.
Για να καταβληθούν οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας σε εκπαιδευτικούς, που διατίθενται σε άλλα σχολεία, προς συμπλήρωση του ωραρίου τους θα πρέπει το σχολείο που καθένας έχει διατεθεί να μη βρίσκεται ούτε στην πόλη ή κωμόπολη, όπου είναι η οργανική του θέση, αλλά και ούτε στην πόλη ή την κωμόπολη όπου κατοικεί αυτός. Πόλη ή κωμόπολη είναι το οικιστικό σύνολο που περιλαμβάνει όχι μόνο την ομώνυμη πόλη, αλλά και τους συνεχόμενους οικισμούς και προάστια εφόσον συνδέονται μεταξύ τους με αστικό συγκοινωνιακό δίκτυο.
Συνεπώς, δεν προβλέπεται σύμφωνα με τα ανωτέρω η, καταβολή των παραπάνω οδοιπορικών εξάδων και αποζημίωσης σε όσους συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο σε σχολεία διαφορετικού δημοτικού διαμερίσματος ή χωριού εντός του ίδιου Δήμου. 28790/Ι
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:40:23 pm »
Ευχαριστώ αρχικά για την άμεση απάντηση!

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, για να δικαιούται κάποιος οδοιπορικά πρέπει να πηγαίνει και σε δεύτερο (τουλάχιστον) σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου και όχι μόνο στο σχολείο της οργανικής του.
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος ΑΝΚΑΛ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 06:49:39 pm »
εγω παντως κατεθεσα την παρασκευη τα χαρτια μου για τους μηνες νοε-δεκ. χωρις κανενα προβλημα. Γνωριζω οτι το ιδιο εκαναν και αλλοι συναδελφοι. Ζητησε εγγραφως τους λογους απορριψης των εγγραφων σου....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:43:48 »

Αποσυνδεδεμένος fviki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 08:18:17 pm »
Σασ ευχαριστω πολυ παιδια.Αυριο κιολας θα ζητησω τα χαρτια μου να τα παω εγω στην υπαλληλο!
Εχω ομως μια ακομη απορια, θα σας την πω και εδω αλλα θα το αναρτησω και σε νεα αναρτηση.

Επειδη εχω μπλεξει με εναν περιεργο κυκλοθυμικο διευθυντη κτλ κτλ... και φοβαμαι οτι αν του ζητησω τα χαρτια θα μου επιτεθει μεχρι και φραστικα, γιατι ετσι λειτουργει παντα, ψαρωτικα αποτομα και πολλες φορες γινεται και εκβιαστικος οταν ζηταει κατι, αυταρχικος, θα ηθελα να μαθω αν τυχον μου κανει αρνητικη εκθεση,γιατι ειμαι νεοδιοριστη, πως θα μπορεσω να το μαθω και ποιες ειναι οι νομιμες διαδικασιες για να τον αντιμετωπισω???

Αποσυνδεδεμένος STELLIOPH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 01:14:30 am »
Φέτος είμαι με απόσπαση στην Α/θμια και συμπληρώνω σε 4 ολοήμερα σχολεία.Τα δυο σχολεία βρίσκονται στην κωμόπολη όπου ε'ιμαι κάτοικος και τα άλλλα δυο σχολεία είναι σε χωριά (με τον Καλλικράτη ανήκουν πλέον στον ίδιο Δήμο).Πριν λίγες ημέρες με ενημέρωσε ένας   Δ/ντής-προφορικά-!!!  ότι δεν προβλέπεται η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων σε όσους συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο σε σχολεία διαφορετικού δημοτικού διαμερίσματος ή χωριού εντός του ίδιου δήμου.  Ψάχνω να βρω κάτι επίσημο στη σελίδα της Α/θμιας του νομού και δεν βρίσκω τίποτα.Κάνοντας ένα τηλ στο αντίστοιχο Γραφείο μου είπαν ότι δε γνωρίζουν. .. Επειδή δε θέλω να το αφήσω το θέμα , αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2011, 09:56:46 am από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 09:37:11 am »
Αυτό που σου λέει μάλλον ισχύει. Ίσχυε δλδ πριν τον Καλλικράτη και ήταν λογικό. Τώρα με τον Καλλικράτη έχει περάσει στην σφαίρα του παραλόγου. Δες και αυτή την διαμαρτυρία της ΔΟΕ που αναφέρει και μία καινούρια οδηγία.

Όπως και να χει πάντως STELLIOPH, και να σου πουν ότι τα δικαιούσαι, μία ή άλλη. Απλά δεν θα τα πάρεις ποτέ γιατί "δεν υπάρχει σάλιο". Γνωρίζω συναδέλφους που τους χρωστάνε οδοιπορικά 2 χρόνων.

Εγώ πάντως στην θέση σου, όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα, θα έκοβα την μετακίνηση με το ΙΧ μου και θα έκανα τις μετακινήσεις μου μόνο με τις συγκοινωνίες που υπάρχουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2011, 09:39:12 am από happiness »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 09:45:31 am »
Αυτό που σου είπαν ισχύει (ηρθε και η αντιστοιχη αποφαση στα σχολεια). Υπαρχει μια (ελαχιστη) περιπτωση να καταβληθουν μονο για το πρωτο τριμηνο, οταν τα μερη δεν ανηκαν στον ιδιο δημο. Για τους δημους που δεν ενοποιηθηκαν θα δοθουν κανονικα, οταν δοθουν.

Αποσυνδεδεμένος fviki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 05:36:24 pm »
Φέτος είμαι με απόσπαση στην Α/θμια και συμπληρώνω σε 4 ολοήμερα σχολεία.Τα δυο σχολεία βρίσκονται στην κωμόπολη όπου ε'ιμαι κάτοικος και τα άλλλα δυο σχολεία είναι σε χωριά (με τον Καλλικράτη ανήκουν πλέον στον ίδιο Δήμο).Πριν λίγες ημέρες με ενημέρωσε ένας   Δ/ντής-προφορικά-!!!  ότι δεν προβλέπεται η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων σε όσους συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο σε σχολεία διαφορετικού δημοτικού διαμερίσματος ή χωριού εντός του ίδιου δήμου.  Ψάχνω να βρω κάτι επίσημο στη σελίδα της Α/θμιας του νομού και δεν βρίσκω τίποτα.Κάνοντας ένα τηλ στο αντίστοιχο Γραφείο μου είπαν ότι δε γνωρίζουν. .. Επειδή δε θέλω να το αφήσω το θέμα , αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει...

Άρθρο 18, παρ. 2 του ν. 1566/85: Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, τους προσωρινούς
αναπληρωτές και τους εκπαιδευτικούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που
μετακινούνται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας σε σχολείο ή
μεταλυκειακό προπαρασκευαστικό κέντρο άλλης πόλης ή κωμόπολης, καταβάλλονται:
Ø οδοιπορικά έξοδα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ήτοι: χιλιομετρική
αποζημίωση επί κίνησης με επιβατικό αυτοκίνητο σε δεκαπέντε λεπτά (0,15
Ευρώ), με μοτοσικλέτα σε πέντε λεπτά (0,05 Ευρώ) ή με μοτοποδήλατο σε
τρία λεπτά (0,03 Ευρώ) ανά χιλιόμετρο (2/56533/0022/ΦΕΚ 1772/6-12-06
Υπουργική Απόφαση, η οποία τέθηκε σε ισχύ από 1-1-07)

Ø αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας, ήτοι: το ένα δεύτερο της προβλεπόμενης
ωριαίας αμοιβής για διδασκαλία πέρα από το υποχρεωτικό ωράριο.
Όπως συνάγεται από τις παραπάνω διατάξεις, για να καταβληθούν οδοιπορικά
έξοδα και αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας σε εκπαιδευτικούς, που
διατίθενται σε άλλα σχολεία προς συμπλήρωση του ωραρίου τους, θα πρέπει το
σχολείο που ο καθένας έχει διατεθεί να μη βρίσκεται ούτε στην πόλη ή
κωμόπολη, όπου είναι η οργανική του θέση, αλλά ούτε και στην πόλη όπου
κατοικεί αυτός (σχετική και η 502/1998, Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του
Κράτους). Επίσης, δικαιούνται να λάβουν οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση σε
περίπτωση που η απόσταση μεταξύ του τόπου διαμονής των και της πόλης ή κωμόπολης
του σχολείου που διατίθενται είναι μικρότερη από την απόσταση μεταξύ σχολείου
οργανικής τους θέσης και τόπου διαμονής των (456/1999, Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.)
Σημείωση:

Πόλη ή κωμόπολη θεωρείται το οικιστικό σύνολο που περιλαμβάνει όχι μόνο την
ομώνυμη πόλη, αλλά και τους συνεχόμενους οικισμούς και προάστια, εφόσον συνδέονται
μεταξύ τους με αστικό συγκοινωνιακό δίκτυο
(218/2001, Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.).
Συνεπώς, οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε σχολεία
διαφορετικού Δημοτικού Διαμερίσματος ή χωριού εντός του ίδιου Δήμου δεν
δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση (αρ. Πρωτ. 2/74877/002207/11-2-2008,
έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).

Αποσυνδεδεμένος STELLIOPH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 07:50:21 pm »
Αυτό που σου λέει μάλλον ισχύει. Ίσχυε δλδ πριν τον Καλλικράτη και ήταν λογικό. Τώρα με τον Καλλικράτη έχει περάσει στην σφαίρα του παραλόγου. Δες και αυτή την διαμαρτυρία της ΔΟΕ που αναφέρει και μία καινούρια οδηγία.

Όπως και να χει πάντως STELLIOPH, και να σου πουν ότι τα δικαιούσαι, μία ή άλλη. Απλά δεν θα τα πάρεις ποτέ γιατί "δεν υπάρχει σάλιο". Γνωρίζω συναδέλφους που τους χρωστάνε οδοιπορικά 2 χρόνων.

Εγώ πάντως στην θέση σου, όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα, θα έκοβα την μετακίνηση με το ΙΧ μου και θα έκανα τις μετακινήσεις μου μόνο με τις συγκοινωνίες που υπάρχουν.

Το θέμα ε'ιναι ότι δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία στα χωριά που δουλεύω και οι ώρες δρομολογίων του ΚΤΕΛ είναι για ......χασομέρηδες. Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 08:00:16 pm »

Το θέμα ε'ιναι ότι δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία στα χωριά που δουλεύω και οι ώρες δρομολογίων του ΚΤΕΛ είναι για ......χασομέρηδες. Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τότε να προσαρμόσουν το πρόγραμμά σου για ...χασομέρηδες ή να σε πάνε σε άλλο πιο κοντινό σχολείο. Επιτέλους δεν μπορεί η υπηρεσία να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Αποσυνδεδεμένος @G

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • so and so ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Αυγούστου 15, 2011, 05:56:37 pm »
Προβλέπαται Χορήγηση οδοιπορικών εξόδων και ωριαίας αποζημίωσης σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που συμπληρώνουν το ωράριό τους με "μερικη"  ή "εξ' ολοκλήρου" διάθεση στην α/θμια; Στις διαφορες εγκυκλίους και νόμους δεν έχω εντοπίσει κάτι που να αναφέρεται με σαφήνεια.  Αν όντως δεν προβλεπεται κατι είναι θεωρώ αδικο διότι η διάθεσή μας γίνεται χωρις την θέλησή μας και "για της ανάγκες της υπηρεσίας". Αφήστε που σε πολλές των περιπτώσεων τοποθετούμαστε πολυ πιο μακρια από τις "οργανικές" μας.   
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2011, 06:40:45 pm από Agse »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Αυγούστου 15, 2011, 07:11:30 pm »
Προβλέπαται Χορήγηση οδοιπορικών εξόδων και ωριαίας αποζημίωσης σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που συμπληρώνουν το ωράριό τους με "μερικη"  ή "εξ' ολοκλήρου" διάθεση στην α/θμια; Στις διαφορες εγκυκλίους και νόμους δεν έχω εντοπίσει κάτι που να αναφέρεται με σαφήνεια.  Αν όντως δεν προβλεπεται κατι είναι θεωρώ αδικο διότι η διάθεσή μας γίνεται χωρις την θέλησή μας και "για της ανάγκες της υπηρεσίας". Αφήστε που σε πολλές των περιπτώσεων τοποθετούμαστε πολυ πιο μακρια από τις "οργανικές" μας.   

Προβλεπόταν...
Όμως: Προσφυγές ετοιμάζουν οι καθηγητές για τα οδοιπορικά διεκδικώντας αποζημιώσεις
πηγή: alfavita -07/02/2011
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος efakifrancais

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕΟ5
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Αυγούστου 15, 2011, 07:35:41 pm »

Προβλεπόταν αποζημίωση μέχρι κ την προπέρσινη σχολική χρονιά. Οδοιπορικά προβλέπονταν μέχρι και την περσινή σχολική χρονιά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)