0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ελένη, ο όρος "διαθεματική δραστηριότητα" είναι λίγο αδόκιμος. Ένα θέμα ή μία έννοια μπορείς να το επεξεργαστείς διαθεματικά. Η δραστηριότητα αφορά συγκεκριμένη γνωστική περιοχή (εκτός από τη γλώσσα που δουλεύεται με οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας), όπως πχ ένα πείραμα και δεν μπορείς να την ονομάσεις "διαθεματική". Μπορεί όμως να σου ζητήσουν να συνδέσεις το θέμα που επεξεργάστηκες με άλλες γνωστικές περιοχές (να γράψεις δηλαδή πιθανές προεκτάσεις). Εκεί θα γράψεις τις επιδιώξεις σου (ανάλογα με τις νέες δραστηριότητες που θα βρεις) και για τους άλλους τομείς.
Οι επιδιωξεις δεν ανηκουν στις προεκτασεις και πρεπει να τις αναφερεις ως ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ και απαραιτητα να τις αναφερειςγιατι δεν τα βαζετε ολα στις αποριες και δημιουργειτε καινουρια θεματα υπαρχει θεμα αποριες για καλο το λεω να ναι ολα εκει μαζεμενα
Αν κατάλαβα καλά, άλλο ρωτάει η U2... Ρωτάει αν γράφεις τις επιδιώξεις των προεκτάσεων...Σωστά? Εξαρτάται πώς έχει διατυπωθεί το θέμα. Αν είναι όπως ήταν στον τελευταίο διαγωνισμό, έγραφες φυσικά τις μαθησιακές επιδιώξεις της συγκεκριμένης δραστηριότητας που σου ζητούσαν αλλά, εφόσον αποφάζιζες να γράψεις πιθανές διαθεματικές προεκτάσεις΄, τις ανέφερες ως δραστηριότητες μόνο περιγραφικά χωρίς ξεχωριστές για την καθεμιά επιδιώξεις.
Παράθεση από: sophie στις Ιανουαρίου 17, 2009, 09:04:35 pmΑν κατάλαβα καλά, άλλο ρωτάει η U2... Ρωτάει αν γράφεις τις επιδιώξεις των προεκτάσεων...Σωστά? Εξαρτάται πώς έχει διατυπωθεί το θέμα. Αν είναι όπως ήταν στον τελευταίο διαγωνισμό, έγραφες φυσικά τις μαθησιακές επιδιώξεις της συγκεκριμένης δραστηριότητας που σου ζητούσαν αλλά, εφόσον αποφάζιζες να γράψεις πιθανές διαθεματικές προεκτάσεις΄, τις ανέφερες ως δραστηριότητες μόνο περιγραφικά χωρίς ξεχωριστές για την καθεμιά επιδιώξεις.Σ'ευχαριστω.Αυτο ακριβως εννοουσα.Τα υπολοιπα ειναι αυτονοητα.
Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς το βλέπω εγώ...Στη μεμονωμένη δραστηριότητα γράφεις ό,τι χρειάζεται (ανάπτυξη της δραστηριότητας δηλαδή) και (για να εμπλουτίσεις και μόνο το γραπτό σου και να δείξεις ότι είσαι μέσα στη φιλοσοφία του νέου αναλυτικού) γράφεις και ενδεικτικές δραστηριότητες (σχετικές με το θέμα που πραγματεύτηκες) από άλλες μαθησιακές περιοχές.Αν σου ζητήσουν όμως Θεματική Προσέγγιση ενός θέματος (πχ "δόντια") γράφεις ένα κατεβατό (από κάθε γνωστική περιοχή) από δραστηριότητες με τους αντίστοιχους στόχους (ουσιαστικά δηλαδή την εξακτίνωση) χωρίς όμως να αναλύεις-περιγράφεις τις δραστηριότητες.
και για να μην μπερδευτουμε παλι εννοω οτι αν ας πουμε κανετε με τα παιδια μια συνταγη που εντασσεται στη γλωσσα αλλα εμπεριεχονται και τα μαθηματικα (υλικα , ποσοτητες κτλ) στο τελος θα αναφερετε τις επιδιωξεις απο ολες τις περιοχες [/color]