0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
αδιανοητο κατ εμε!στα μακαριτικα ΤΕΕ εξ αναγκης μπορει να γινοταν ανεκτο για τους ευνοητους και μη λογουςαλλα το Λυκειο ειναι σοβαρο σχολειο..μην επιτρεπετε τετοια γιατι θα σας περιγελουν παντουδεν ειμαστε Σεφερληδες επι σκηνης να κανουνε τα τρελα μας και το ακροατηριο να τρωγοπινει απο κατω!
Επειδή οι απόψεις σου είναι προσωπικές και δεν είναι σωστό να είσαι απόλυτος και προκλητικός με τις δηλώσεις σου, καλό θα ήταν να διάβαζες όλα αυτά που γράψαμε με όλα τα παιδιά και να διαπιστώσεις πως ξεκίνησε και πως προχώρησε η κουβέντα. Η βάση της συζήτησης ξεκίνησε για τα σχολεία ΕΠΑΛ και επεκτάθηκε η κουβέντα... αυτό που καταλήξαμε ήταν ότι στην εκπαίδευση πρέπει να δοκιμάζεις και να είσαι συζητήσιμος με όλες τις απόψεις. Τίποτα από μόνο του δεν φέρνει την επιτυχία στην εκπαίδευση, ούτε το ένα που λέω ούτε το άλλο που λες, αλλά να παρατηρείς το περιβάλλον που βρίσκεσαι και να κρίνεις ανάλογα. Μακάρι το γενικό Λύκειο να είναι τόσο σοβαρό, όπως το λες, και τελικά να μας περιγελούν μόνο για το φαγητό που τελειώνουν οι μαθητές στα πρώτα 5 λεπτά... Μακάρι εμείς οι καθηγητές να έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε μόνο ποιοι τρώνε εντός της τάξης! Υ.Γ: Έχεις κάτι με τον Σεφερλή; Ελπίζω να μην το είπες υποτιμητικά γιατί τον παρακολουθώ! Ευχαριστώ!
Εγώ προσωπικά τους αφήνω να φάνε με την ησυχία τους για κάνα 5λεπτο το πολύ εκτός τάξης (ένας ανά μάθημα και συνήθως δεν χρειάζονται πάνω από 3 λεπτά). Προσέχω όμως αυτό να μην γίνεται με μεγάλη συχνότητα. Δικαιολογίες:1) Έχω το κατοχικό σύνδρομο και δεν μπορώ να βλέπω να πετάνε το φαγητό.2) Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. 3) Δεν θα άντεχα να τους βλέπω να τρώνε μέσα στην τάξη, επειδή λόγω προγράμματος πολλές φορές είμαι πεινασμένος.
Είναι σαν να λέμε στο φαντάρο να μην τρώει κρουασάν στη σκοπιά και να μην μιλάει με τη γκόμενα στο κινητό την ώρα που εκτελεί υπηρεσία. Αντιθέτως, λέμε πάλι καλά που πάει να φυλάξει σκοπός και δεν παίρνει το όπλο να σκοτώσει κανέναν εκεί μέσα στο τρελοκομείο. Αλληγορικό είναι, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Εμένα με ενοχλούσε να τρώνε μέσα στην τάξη. Επίσης κουβαλάγανε και αναψυκτικά. Ξέρουμε όλοι πόσο εύκολα αναποδογυρίζει ένα κουτάκι αναψυκτικού από το θρανίο. Τους είπα λοιπόν:"Και εγώ τρώωΚαι εγώ πίνωΚαι πίνω καφέΚαι καπνίζω_κακώς αλλά το κάνω.Με είδατε ποτέ να κάνω αυτά τα πράγματα στην τάξη; Στην αυλή; Στο διάδρομο; Ποτέ. Ακόμη κι όταν ήμουν πολύ άρρωστη και ερχόμουν για να μη χάσουμε το μάθημα, ούτε το τσάι δεν έφερνα στην τάξη. Κι ας το είχα ανάγκη. Ξέρετε γιατί; Γιατί σέβομαι εσάς και το μάθημά μου. Το ίδιο θέλω να κάνετε και σεις. Ούτε τίποτε περισσότερο, ούτε τίποτε λιγότερο. Να με σέβεστε όπως σας σέβομαι."Πιστέψτε με έπιασε. Αραιά και πού κάποιος ξεμένει με μισοφαγωμένο σάντουιτς στο χέρι και αν δεν το βάλει μόνος του στην τσάντα με ρωτάει αν μπορεί να το φάει έξω. Μιλάμε ότι μπορεί να γίνει αυτό μια φορά στις 15 μέρες! Του επιτρέπω πάντα να το φάει έξω και επιστρέφει σε λιγότερο από 2-3 λεπτά.
Εμείς μιλάμε για προσπάθεια να τα φιλοτιμήσουμε – κεντρίσουμε δίνοντας φαγητό των 5 λεπτών μέσα στην τάξη για «ανταλλαγή» την παρακολούθηση και προσοχή 40 λεπτών[/color] όπως το έχουμε περιγράψει σε άλλα post.. .