*

Αποστολέας Θέμα: Επιτρέπεται οι μαθητές να τρώνε μέσα στην τάξη;;  (Αναγνώστηκε 18209 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

professor

• Επισκέπτης
Απ: Επιτρέπεται οι μαθητές να τρώνε μέσα στην τάξη;;
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 10, 2009, 04:59:07 pm »
αδιανοητο κατ εμε!
στα μακαριτικα ΤΕΕ εξ αναγκης μπορει να γινοταν ανεκτο για τους ευνοητους και μη λογους
αλλα το Λυκειο ειναι σοβαρο σχολειο..μην επιτρεπετε τετοια γιατι θα σας περιγελουν παντου

δεν ειμαστε Σεφερληδες επι σκηνης να κανουνε τα τρελα μας και το ακροατηριο να τρωγοπινει απο κατω!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:58:45 »

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 10:51:44 pm »
αδιανοητο κατ εμε!
στα μακαριτικα ΤΕΕ εξ αναγκης μπορει να γινοταν ανεκτο για τους ευνοητους και μη λογους
αλλα το Λυκειο ειναι σοβαρο σχολειο..μην επιτρεπετε τετοια γιατι θα σας περιγελουν παντου

δεν ειμαστε Σεφερληδες επι σκηνης να κανουνε τα τρελα μας και το ακροατηριο να τρωγοπινει απο κατω!

Επειδή οι απόψεις σου είναι  προσωπικές και δεν είναι σωστό να είσαι απόλυτος και προκλητικός με τις δηλώσεις σου, καλό θα ήταν να διάβαζες όλα αυτά που γράψαμε με όλα τα παιδιά και να διαπιστώσεις  πως ξεκίνησε και πως προχώρησε η κουβέντα.

Η βάση της συζήτησης ξεκίνησε για τα σχολεία ΕΠΑΛ και επεκτάθηκε η κουβέντα... αυτό που καταλήξαμε ήταν ότι στην εκπαίδευση πρέπει να δοκιμάζεις και να είσαι συζητήσιμος με όλες τις απόψεις. Τίποτα από μόνο του δεν φέρνει την επιτυχία στην εκπαίδευση, ούτε το ένα που λέω ούτε το άλλο που λες, αλλά να παρατηρείς  το περιβάλλον που βρίσκεσαι και να κρίνεις ανάλογα. Μακάρι το γενικό Λύκειο να είναι τόσο σοβαρό, όπως το λες, και τελικά να μας περιγελούν μόνο για το φαγητό που τελειώνουν οι μαθητές στα πρώτα 5 λεπτά... Μακάρι εμείς οι καθηγητές να έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε μόνο  ποιοι τρώνε εντός της τάξης!

Υ.Γ: Έχεις κάτι με τον Σεφερλή;  Ελπίζω να μην το είπες υποτιμητικά γιατί τον παρακολουθώ! Ευχαριστώ!

professor

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 04:38:23 pm »

Επειδή οι απόψεις σου είναι  προσωπικές και δεν είναι σωστό να είσαι απόλυτος και προκλητικός με τις δηλώσεις σου, καλό θα ήταν να διάβαζες όλα αυτά που γράψαμε με όλα τα παιδιά και να διαπιστώσεις  πως ξεκίνησε και πως προχώρησε η κουβέντα.

Η βάση της συζήτησης ξεκίνησε για τα σχολεία ΕΠΑΛ και επεκτάθηκε η κουβέντα... αυτό που καταλήξαμε ήταν ότι στην εκπαίδευση πρέπει να δοκιμάζεις και να είσαι συζητήσιμος με όλες τις απόψεις. Τίποτα από μόνο του δεν φέρνει την επιτυχία στην εκπαίδευση, ούτε το ένα που λέω ούτε το άλλο που λες, αλλά να παρατηρείς  το περιβάλλον που βρίσκεσαι και να κρίνεις ανάλογα. Μακάρι το γενικό Λύκειο να είναι τόσο σοβαρό, όπως το λες, και τελικά να μας περιγελούν μόνο για το φαγητό που τελειώνουν οι μαθητές στα πρώτα 5 λεπτά... Μακάρι εμείς οι καθηγητές να έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε μόνο  ποιοι τρώνε εντός της τάξης!

Υ.Γ: Έχεις κάτι με τον Σεφερλή;  Ελπίζω να μην το είπες υποτιμητικά γιατί τον παρακολουθώ! Ευχαριστώ!

να σιγουρος πως πολυ περισσοτερο σεβομαι τον Σεφερλη και το χωρο του(πολλακις τον αντιγραφω στις σατιρες μου)παρα την Μεση Εκπαιδευση

τα δε λοιπα δεν τα σχολιαζω ως μη νηφαλιος γιατι περασα δυσκολη μερα ( ΟΧΙ..ΔΕΝ ΤΡΩΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!!)και εχω γινει πυραυλος

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 09:48:51 pm »
Εγώ προσωπικά τους αφήνω να φάνε με την ησυχία τους για κάνα 5λεπτο το πολύ  εκτός τάξης (ένας ανά μάθημα και συνήθως δεν χρειάζονται πάνω από 3 λεπτά). Προσέχω όμως αυτό να μην γίνεται με μεγάλη συχνότητα.

Δικαιολογίες:
1) Έχω το κατοχικό σύνδρομο και δεν μπορώ να βλέπω να πετάνε το φαγητό.
2) Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.
3) Δεν θα άντεχα να τους βλέπω να τρώνε μέσα στην τάξη, επειδή λόγω προγράμματος πολλές φορές είμαι πεινασμένος.
4) Τα πρώτα λεπτά δημιουργώ το κλίμα για το μάθημα, ηρεμούν οι μαθητές και κάνουμε σύνοψη των προηγούμενων οπότε το ένα άτομο που μπαίνει μετά προσαρμόζεται και δεν προκαλεί αναστάτωση.
5) Πιστεύω πως η τάξη έχει κανόνες και πρέπει να τους τηρούμε συνεχώς (και στο διάλειμμα). Δεν μου αρέσει να περπατάω και να πατάω φαγητά. Η τάξη δεν μπορεί να καθαριστεί εύκολα λόγω θρανίων και καρεκλών οπότε καλό θα ήταν να την βρομίζουμε το λιγότερο δυνατόν.

Από την άλλη δεν θα επέτρεπα ποτέ σε κάθε μάθημα να έχω 2-3 έξω (τους ίδιους ή και διαφορετικούς).
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:58:45 »

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 10:16:26 pm »
Εγώ προσωπικά τους αφήνω να φάνε με την ησυχία τους για κάνα 5λεπτο το πολύ  εκτός τάξης (ένας ανά μάθημα και συνήθως δεν χρειάζονται πάνω από 3 λεπτά). Προσέχω όμως αυτό να μην γίνεται με μεγάλη συχνότητα.

Δικαιολογίες:
1) Έχω το κατοχικό σύνδρομο και δεν μπορώ να βλέπω να πετάνε το φαγητό.
2) Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.
3) Δεν θα άντεχα να τους βλέπω να τρώνε μέσα στην τάξη, επειδή λόγω προγράμματος πολλές φορές είμαι πεινασμένος.

;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος marsa

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 12:53:16 pm »
Εμένα με ενοχλούσε να τρώνε μέσα στην τάξη. Επίσης κουβαλάγανε και αναψυκτικά. Ξέρουμε όλοι πόσο εύκολα αναποδογυρίζει ένα κουτάκι αναψυκτικού από το θρανίο. Τους είπα λοιπόν:
"Και εγώ τρώω
Και εγώ πίνω
Και πίνω καφέ
Και καπνίζω_κακώς αλλά το κάνω.
Με είδατε ποτέ να κάνω αυτά τα πράγματα στην τάξη; Στην αυλή; Στο διάδρομο; Ποτέ. Ακόμη κι όταν ήμουν πολύ άρρωστη και ερχόμουν για να μη χάσουμε το μάθημα, ούτε το τσάι δεν έφερνα στην τάξη. Κι ας το είχα ανάγκη. Ξέρετε γιατί; Γιατί σέβομαι εσάς και το μάθημά μου. Το ίδιο θέλω να κάνετε και σεις. Ούτε τίποτε περισσότερο, ούτε τίποτε λιγότερο. Να με σέβεστε όπως σας σέβομαι."

Πιστέψτε με έπιασε. Αραιά και πού κάποιος ξεμένει με μισοφαγωμένο σάντουιτς στο χέρι και αν δεν το βάλει μόνος του στην τσάντα με ρωτάει αν μπορεί να το φάει έξω. Μιλάμε ότι μπορεί να γίνει αυτό μια φορά στις 15 μέρες! Του επιτρέπω πάντα να το φάει έξω και επιστρέφει σε λιγότερο από 2-3 λεπτά.
Αι νεβερ ριντ σαμθινγκ ριτεν ιν γκρικλις

Αποσυνδεδεμένος elum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 01:25:13 pm »
Είναι σαν να λέμε στο φαντάρο να μην τρώει κρουασάν στη σκοπιά και να μην μιλάει με τη γκόμενα στο κινητό την ώρα που εκτελεί υπηρεσία. Αντιθέτως, λέμε πάλι καλά που πάει να φυλάξει σκοπός και δεν παίρνει το όπλο να σκοτώσει κανέναν εκεί μέσα στο τρελοκομείο.

Αλληγορικό είναι, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Αποσυνδεδεμένος marsa

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 07:56:08 pm »
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα...

Αποσυνδεδεμένος elum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 09:39:26 pm »
Επειδή δεν έχεις πάει φαντάρος, γι αυτό.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 12:20:06 am »
Είναι σαν να λέμε στο φαντάρο να μην τρώει κρουασάν στη σκοπιά και να μην μιλάει με τη γκόμενα στο κινητό την ώρα που εκτελεί υπηρεσία. Αντιθέτως, λέμε πάλι καλά που πάει να φυλάξει σκοπός και δεν παίρνει το όπλο να σκοτώσει κανέναν εκεί μέσα στο τρελοκομείο.

Αλληγορικό είναι, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Καμία απολύτως αντιστοιχία δεν υπάρχει ανάμεσα στις 2 περιπτώσεις.
Το μάθημα στο σχολείο έχει διάλλειμα κάθε 45', γίνεται σε συγκεκριμένες και γνωστές ώρες (άρα μπορείς να κανονίσεις το πότε θα φας για να μην πεινάς - όχι ότι το κίνητρο των παιδιών είναι η πείνα - ) και είναι μία διαδικασία στην οποία (πιστεύω) ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν έναν στοιχειώδη σεβασμό.
Η σκοπιά διαρκεί 3 (αν δεν κάνω λάθος) συνεχόμενες ώρες, γίνεται σε άτακτα διαστήματα καθημερινά και δεν βλέπω να εμπεριέχει κάτι στο οποίο ο φαντάρος οφείλει να δείξει σεβασμό. Το μόνο που καλείται να δείξει είναι μία τυπικότητα και προσοχή. Αντιθέτως, θα προτιμούσα να μην μασουλάνε οι φαντάροι κρουασάν κατά την διαδικασία έπαρσης και υποστολής της σημαίας (παρόλο που δεν είμαι και φοβερή πατριδολάτρης).

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 08:09:19 am »
Εμένα με ενοχλούσε να τρώνε μέσα στην τάξη. Επίσης κουβαλάγανε και αναψυκτικά. Ξέρουμε όλοι πόσο εύκολα αναποδογυρίζει ένα κουτάκι αναψυκτικού από το θρανίο. Τους είπα λοιπόν:
"Και εγώ τρώω
Και εγώ πίνω
Και πίνω καφέ
Και καπνίζω_κακώς αλλά το κάνω.
Με είδατε ποτέ να κάνω αυτά τα πράγματα στην τάξη; Στην αυλή; Στο διάδρομο; Ποτέ. Ακόμη κι όταν ήμουν πολύ άρρωστη και ερχόμουν για να μη χάσουμε το μάθημα, ούτε το τσάι δεν έφερνα στην τάξη. Κι ας το είχα ανάγκη. Ξέρετε γιατί; Γιατί σέβομαι εσάς και το μάθημά μου. Το ίδιο θέλω να κάνετε και σεις. Ούτε τίποτε περισσότερο, ούτε τίποτε λιγότερο. Να με σέβεστε όπως σας σέβομαι."

Πιστέψτε με έπιασε. Αραιά και πού κάποιος ξεμένει με μισοφαγωμένο σάντουιτς στο χέρι και αν δεν το βάλει μόνος του στην τσάντα με ρωτάει αν μπορεί να το φάει έξω. Μιλάμε ότι μπορεί να γίνει αυτό μια φορά στις 15 μέρες! Του επιτρέπω πάντα να το φάει έξω και επιστρέφει σε λιγότερο από 2-3 λεπτά.

Marsa αυτό πρέπει να κάνουμε, συμφωνώ, να προσπαθήσουμε αρχικά να πείσουμε τα παιδιά να μην τρώνε μέσα στην τάξη και τα επιχειρήματα που έχουμε να πούμε σε αυτήν την περίπτωση  είναι πολλά και μερικά από αυτά τα έχουν αναφέρει και οι συνάδελφοι... αλλά εσύ μιλάς για παιδιά που καταλαβαίνουν, κατανοούν τα λόγια του καθηγητή και έχουν ένα τυπικό σεβασμό, αυτό όμως δεν γίνεται σε όλα τα σχολεία, δυστυχώς όλοι οι μαθητές δεν είναι σαν τους δικούς σου... και δεν πρέπει να μένουμε στις περιπτώσεις που έχουμε δει μόνο αλλά και σε αυτά που μεταφέρουν και άλλοι συνάδελφοι. Εμείς μιλάμε για προσπάθεια να τα φιλοτιμήσουμε – κεντρίσουμε δίνοντας φαγητό των 5 λεπτών μέσα στην τάξη για «ανταλλαγή» την παρακολούθηση και προσοχή 40 λεπτών όπως το έχουμε περιγράψει σε άλλα post.. .

Πάντως εσύ μπορείς να μην τρως μέσα στην τάξη όπως καλά τους είπες αλλά μπορεί κάποιος άλλος συνάδελφος να το έχει κάνει κάποια φορά και να δίνει άλλοθι στους μαθητές, όπως έχω δει σε video καθηγητής να μιλά με το κινητό μέσα στην τάξη σε ώρα διδασκαλίας!

Αποσυνδεδεμένος marsa

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 01, 2009, 09:08:03 am »
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες Mac και συμμερίζομαι τον τρόπο που το βλέπεις. Δεν διαφωνώ με το να το κάνεις, αν βλέπεις ότι λειτουργεί. Επειδή όμως τα παιδιά, είναι λίγο πολύ ίδια παντού, πίστεψέ με, όλα έχουν φιλότιμο. Ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Αυτό που χρειάζονται είναι να νιώθουν ότι υπάρχουν κανόνες, που πρώτα από όλα τους σεβόμαστε εμείς οι καθηγητές τους. Κι αυτό που εφαρμόζεις εσύ, ένας κανόνας είναι. Πιο χαλαρός, ναι, αλλά δεν παύει να είναι κανόνας. Αν τον εφαρμόζεις με συνέπεια, είναι λογικό να λειτουργήσει.

Δυστυχώς πολλοί "συνάδελφοι" κάνουν ό,τι τους κατέβει. Έχω δει να τρώνε και να καπνίζουν μέσα στην τάξη και μετά να κάνουν ντου στις τουαλέτες για να πιάσουν αυτούς που καπνίζουν. Έχει συμβεί να φέρουν μαθητή στο γραφείο γιατί είχε κινητό και ο μαθητής να λέει :" μα κι αυτός μιλάει στο κινητό την ώρα του μαθήματος". Αργούν επίτηδες να μπουν στην τάξη και βάζουν απουσία στο μαθητή που δεν είναι εκεί έγκαιρα. Ε, αυτό είναι υποκριτική συμπεριφορά. Και οι έφηβοι δεν την συγχωρούν. Αντιδρούν και μάλιστα βίαια. Τα παιδιά χρειάζονται από μας να δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα. Και καλό είναι όχι μόνο να το κάνουμε, αλλά είναι συμφέρον μας και να τους επισημαίνουμε ότι το κάνουμε. Γίνονται όλα πιο εύκολα έτσι  ;)

Αποσυνδεδεμένος iamspongebob

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 01, 2009, 06:24:40 pm »
Γιστί πρέπει οι μαθητές μας να μας σέβονται; Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι που τους προσφέρουμε μια υπηρεσία, σε αυτά και στους γονείς τους. Τίποτα παραπάνω τίποτε λιγότερο. Εμείς πρέπει να προσέχουμε συνεχώς μην τα προσβάλλουμε και όχι το αντίθετο. Τα περισσότερα από όσα λέτε στην συζήτηση είναι μπούρδες επειδή την έχετε δει εξουσία. Εμένα μου αρκεί να με συμπαθούν, αν καταφέρω και γίνω και φίλος τους ακόμα καλύτερα. Έτσι θα μπορέσω να τα καθοδηγήσω καλύτερα μέσα από το παράδειγμα όμως. Θα βγάλω από την τσάντα μου το λογοτεχνικό βιβλίο που διαβάζω μέσα στο λεωφορείο καθώς πηγαίνω στο σχολείο για να το δουν, δεν θα φάω, μασήσω τσίχλα κτλ ο ίδιος, όμως δεν θα το επιβάλω σε αυτά μέσα από ανούσιες απαγορευσεις που θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα στην ζωή τους(δημιουργία αντιδραστικών ανθρώπων).

Το μόνο που απαγορεύω προσωπικά, και βάζω και τιμωρία για αυτό, είναι και αυτό για το οποίο μας έμαθε και ο καθηγητής της παιδαγωγικής στο πανεπιστήμιο ότι επιτρέπεται να βάζουμε τιμωρίες, ένας μαθητής να μην χτυπήσει τον άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2009, 06:40:32 pm από iamspongebob »
http://musicwebstar.blogspot.com/ Το Ν1 μουσικό blog στην Ελλάδα!

Αποσυνδεδεμένος vidi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 01, 2009, 07:39:14 pm »
Εμείς μιλάμε για προσπάθεια να τα φιλοτιμήσουμε – κεντρίσουμε δίνοντας φαγητό των 5 λεπτών μέσα στην τάξη για «ανταλλαγή» την παρακολούθηση και προσοχή 40 λεπτών[/color] όπως το έχουμε περιγράψει σε άλλα post.. .
Συνάδελφε mac, παρακολουθώντας την κουβέντα για το φαγητό, και βλέποντας την αγωνία σου να είσαι μαζί με αυτά τα παιδιά (εννοώ να βλέπεις τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία) προκειμένου να τα βοηθήσεις καλύτερα, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις χρησιμοποιήσει κάποια άλλη εναλλακτική μεθοδο διδασκαλίας του μαθήματός σου με την ουσιαστική μαθητοκεντρική έννοια του όρου (και όχι την υποτιμητική που αναφέρθηκε σε κάποιο προηγούμενο post);
Είδα επίσης σε κάποια από τις αρχικές σελίδες του topic ότι έχεις κερδίσει τη συμμετοχή των μαθητών σου με πχ. εύκολες ασκήσεις, ερωτήσεις κυκλικά σε όλη την τάξη, συχνά Τεστ, αστεία εμβόλιμα στην διδαχή και θα ήθελα γενικά να σε ενθαρρύνω προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να δώσεις έμφαση στη δική τους συμμετοχή στο μάθημα προσαρμόζοντάς το στα ενδιαφέροντα και το επίπεδό τους, όσο αυτό είναι δυνατόν. Εγώ είμαι συνάδελφος της πρωτοβάθμιας (το πρωί) και της βθμιας στα ιδιαίτερα λόγω β πτυχίου. Ξέρω λοιπόν ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις την προσοχή μικρών και μεγάλων παιδιών που δεν έχουν αυτορρύθμιση συμπεριφοράς. Αλλά αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση του επαγγέλματός μας και η γοητεία του: αυτό για το οποίο έχεις εσύ μεράκι να το κάνεις ελκυστικό και στους άλλους. Σε αυτό πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ η γνώση της διδακτικής των μαθηματικών (αν κατάλαβα καλά την ειδικότητά σου), και η έγνοια που δείχνεις για το κάθε παιδί και το πρόβλημά του.
Μη σε πτοήσουν τα όποια πικρόχολα λέγονται κάποιες φορές είτε εδώ είτε στο χώρο που κινείσαι, αλλά θα σε συμβούλευα γενικά να προσπαθήσεις να εμπλουτίσεις από διδακτικής άποψης το μάθημά σου ώστε να είναι περιττός ο κανόνας του φάτε ή μη φάτε, να μην τρώνε οικειοθελώς γιατί θα συμμετέχουν σε κάτι ενδιαφέρον. Η διδασκαλία μας πρέπει πιστεύω να γίνει πιο συμμετοχική. Δεν είμαστε ηθοποιοί που απαγγέλουμε το μονόλογό μας. Η από καθέδρας διδασκαλία έχει πεθάνει για τα παιδιά και την κοροϊδεύουν με τον τρόπο τους όπου και αν τη συναντήσουν. Νομίζω ότι το έχεις καταλάβει και γι' αυτό προσπαθείς με άλλους τρόπους. Καλή συνέχεια  :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)