*

Αποστολέας Θέμα: Πώς γράψατε; - ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 30154 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mel1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Πώς γράψατε; - ΠΕ60
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:14:03 am »
mel1 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κατά τη γνώμη μου ο μέσος όρος των γραπτών φέτος θα είναι 5-10% πάνω από τον προηγούμενο ΑΣΕΠ. Αναρωτιέμαι όμως για ποιο λόγο έβαλαν τόσο εύκολα. Όλοι οι κλάδοι κάτι έχουν να πουν σχετικά με μια δυσκολία. Στο γνωστικό, στα παιδαγωγικά... Σε μας γιατί έτσι; Παρεμπιπτόντως για να καταλήξω σε δραστηριότητα μου πήρε 2 ώρες και 10 λεπτά! Στο 46 έβαλα το α, για την ασυνείδητη νηπιαγωγό!
Γιατι σε εμας η δυσκολια ηταν ο χρονος
Το ποσοστο δεν ξερω αν ειναι πανω ή κατω! Γενικα δεν μπορω να καταλαβω που το πανε! Μονο αν βγουν τα αποτελεσματα θα βγαλω ακρη
Δεν νομιζω πχ οτι με τον τροπο που εξεταστηκε το γνωστικο θα εχει καποιος κατω απο την βαση (μην λεω ομως και μεγαλες κουβεντες μην μου ερθει καμια καμπανα :o)
Στην διδακτικη παλι χωρις το μαξιλαρακι των πολλαπλων επιλογων μας εδωσαν μονο δυο θεματα τα οποια ναι μεν ηταν ευκολα αλλα οσο και να τα μαζευες απλωναν τα ρημαδια και επιαναν 50%!
Και το ερωτημα παραμενει, που το πατε βρε το θεμα;
Ελπιζω κατι να γινει παντως και να αλλαξει αυτη η διαδικασια για τον διορισμο! Πραγματικα ειναι ψυχοφθορο και χωρις νοημα! Και αφου δεν μπορουν να βγαζουν οσους νηπιαγωγους χρειαζονται πραγματικα ας το γυρισουν στις κληρωσεις! Ετσι και αλλιως και οι εξετασεις αυτες θεμα τυχης ειναι...και δυστυχως κακης τυχης για τους περισσοτερους απο εμας! Τουλαχιστον να μην πλουτιζουν καποιοι εις βαρος μας και ας μην χαλαμε τα στομαχια μας εμεις...ασχετο αλλα πραγματικα ειδα θλιβερες καταστασεις και αυτο το σαββατοκυριακο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:37:00 »

Αποσυνδεδεμένος FREEEDOOM

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:14:34 am »
Παντως για την παιδαγωγική αξία του παραδειγματος μιλαει το βιβλίο του Κιτσαρα. Και εγώ δε το απαντησα.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:18:37 am »
Εγώ εκνευρίστηκα πάρα πολύ γιατί το θέμα σχεδιασμός, υλοποίηση, στάδια, αξιολόγηση δραστηριότητας τα ήξερα πάρα πολύ καλά. Τα κάναμε στη σχολή, όπου μας είχαν δώσει μια σελίδα ολόκληρη με ερωτήσεις για αξιολόγηση δραστηριότητας! Και λόγω χρόνου δεν την έγραψα όπως θα ήθελα. Για τη δραστηριότητα συμπλήρωσα 4 σελίδες, ενώ θα μπορούσα να γράψω τουλάχιστον άλλη μία με σημαντικά πράγματα... Τέλος πάντων. Η πορεία θα δείξει. Ελπίζω να έγραψα γύρω στο 82-86% στο γνωστικό, οπότε να ισοσκελιστεί από κει. Αλήθεια πότε περίπου βγαίνουν τα αποτελέσματά μας;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:25:03 am από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:20:41 am »
εγώ 4 χρόνια ποτέ δεν διάβασα κάτι για παιδαγωγική αξία παραδείγματος ούτε τα βιβλία που είχα ήταν του κιτσαρα, δεν το ήξερα να κατεβάσω όλο το βιβλιοπωλείο για να δώσω ασεπ, έλεος δλδ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:37:00 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:21:51 am »
Παντως για την παιδαγωγική αξία του παραδειγματος μιλαει το βιβλίο του Κιτσαρα.

Ε, σιγά να μην έλειπε ο Κιτσαράς!
ΠΕ60

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:24:16 am »
Τουλαχιστον να μην πλουτιζουν καποιοι εις βαρος μας και ας μην χαλαμε τα στομαχια μας εμεις...ασχετο αλλα πραγματικα ειδα θλιβερες καταστασεις και αυτο το σαββατοκυριακο
Για πες, για πες...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Kalina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:00:43 am »
Λοιπον για τη 46 δειτε στο "Προσχολικη Παιδαγωγικη" του Κιτσαρα σελιδα 204.... ειμαι τοσο κουρασμενη πια που διαβαζω το κειμενο αλλα και παλι δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι τελικα η σωστη απαντηση... ας με διαφωτησει καποια γιατι εχω φαει γερο κολλημα με τη συγκεκριμενη ερωτηση...
The fish doesn't think...
The fish is mute, expressionless...
The fish doesn't think, because the fish knows everything...

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 08:19:21 am »
Λοιπον για τη 46 δειτε στο "Προσχολικη Παιδαγωγικη" του Κιτσαρα σελιδα 204.... ειμαι τοσο κουρασμενη πια που διαβαζω το κειμενο αλλα και παλι δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι τελικα η σωστη απαντηση... ας με διαφωτησει καποια γιατι εχω φαει γερο κολλημα με τη συγκεκριμενη ερωτηση...
[/quo]

Εγω παντως δεν την απαντησα τη συγκεκριμενη ερωτηση(46) ,ημουν τοσο κουρασμενη που δεν μπορουσα να κατσω να σκεφτω εκεινη την ωρα...Το κακο ειναι οτι επρεπε να απαντησουμε και τις δυο μερες σε πολλα πραγματα, σε πολυ δυσκολη ωρα...Αν καποιος βιαζεται να γραψει και τα στοιχειωδη, πως θα σκεφτει η θα γραψει και κατι που θα τον ανεβασει.Το αγχος σε εμας ηταν η δυσκολια και η πιεση του χρονου.

Αποσυνδεδεμένος steha

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 10:38:47 am »
Επειδή νιώθω ότι είμαι η πιο άσχετη εδώ μέσα και κανείς δε λέει τι έγραψε ακριβώς για να δούμε ποια είναι τα σωστά, θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα:

1) στην πρώτη ερώτηση έκανα και εγώ το πείραμα με την υδρόγειο και το φακό.Τι στοιχεία μπορούσαμε να βάλουμε για να γίνει η δραστηριότητα διαπολιτισμική;

2) ποια θεωρούνται ότι είναι τα χαρακτηριστικά του ΔΕΠΠΣ? Μπορεί κάποιος να απαριθμήσει μερικά; Μερικά από αυτά που έβαλα εγώ είναι:
-καταργείται ο κατακερματισμός της γνώσης, η γνώση αντιμετωπίζεται ως ολότητα
-προωθείται η βιωματική μάθηση και η αυτενέργεια των παιδιών
-λαμβάνονται υπόψη ενδιαφέροντα/ανάγκες/εμπειρίες παιδιών
-ο ρόλος της νηπιαγωγού είναι υποστηρικτικός/διαμεσολαβητικός
-η γνώση δεν προσφέρεται έτοιμη
-στόχος είναι η ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων από τα παιδιά
-προωθείται η συνεργασία με τους γονείς
Και στην κριτική έγραψα ότι είναι ένα πρόγραμμα ευέλικτο, αναπτυξιακά κατάλληλο, ευνοεί την ανάπτυξη δημιουργικότητας, φαντασίας και κριτικής σκέψης και ότι για πρώτη φορά εντάσσει τις νέες τεχνολογίες στην τάξη του νηπιαγωγείου
Είναι σωστό τίποτα από αυτά; Πιάνω τίποτα; Ας μου απαντήσετε αν μπορείτε γιατί δεν έχω ιδέα τι έχω πιάσει.

Αποσυνδεδεμένος FREEEDOOM

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 10:39:36 am »
Αν και καθηγητής μου ο Κιτσαρας δεν ανοιξα καν το βιβλίο του το θεωρούσα πολυ παλιο για τον Ασεπ. Τώρα βλέπω ότι είχα σημειώσει στο βιβλίο του ότι "ο λόγος της επίδρασης του παραδείγματος βρίσκεται σε σχέση αντιστρόφως ανάλογη προς την ηλικία του αναπτυσσόμενου ανθρώπου" Δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση με την δικιά μας ερώτηση... Μήπως η απάντηση ήταν τίποτα από τα παραπάνω; Θα δούμε και από τις απαντησεις του Ασεπ.

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 11:09:42 am »
εγώ έβαλα το σκοπό του νηπιαγωγείου, μερικά στοιχεία για το πρόγραμμά του, τις βασικές αρχές του, τα χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας του, κάποια στοιχεία για την αξιολόγηση του νηπιαγωγείου και για τον ρόλο του εκπαιδευτικού... αλλά δεν ξέρω αν χρειαζόταν ή έπρεπε να γράψω άλλα

Αποσυνδεδεμένος andriaSP

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 11:38:09 am »
καλημερα σε ολες και καλα αποτελεσματα πλεον!
οσον αφορα την ερωτηση με το παραδειγμα, συμφωνω ηταν απο Κιτσαρα και νομιζω οτι οτι ηταν το δ, τιποτα απο τα παραπανω. στο βιβλιο λεει: ¨¨η αγωγη δεν περιοριζεται μονο στον εμπροθετο και ηθελημενο χαρακτηρα της παιδευτικης μας δρασης και ενεργειας στα νηπια,αλλα πολυ σημαντικη ειναι και η ασυνειδητη επιδραση μας¨. Ετσι ξεκιναει το κεφαλαιο για το παραδειγμα. Οποτε δεν ειναι αντιστροφως αναλογη με τον εμπροθετο χαρακτηρα που ελεγε στο γ αλλα λειτουργουν ταυτοχρονα και προς την ιδια πορεια.. Ετσι το καταλαβαινω εγω.. Λαθος το εκανα βεβαια!!  :) Και υποτιθεται τα ειχα διδαχθει αυτα στο πανεπιστημιο, τα ειχα σε υλη εξετασεων,αλλα τετοια ωρα τετοια λογια..!! Διαβασα νερακι το αλλο του Κιτσαρα,αλλα αυτο το βιβλιο δε το ακουμπησα! Καλα αποτελεσματα σε ολες και παλι!!

Αποσυνδεδεμένος ELENI 26

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:16:59 pm »
καλη επιτυχια σε ολους!απο οτι καταλαβα ο χρονος δεν επαρκουσε για κανεναν χθες..κι εμενα μου πηρε 3 ωρες το θεμα με το δεππς  και μετα ετρεχα και δεν προλαβαινα.εγραψα τη δραστηριοτητα πολυ βιαστικα και πιστευω οτι θα χασω πολυ απο εκει.πιστευω οτι τα θεματα ηταν ευκολα ως ενα βαθμο,δηλαδη ολο και κατι μπορουσες να γραψεις ακομη κι αν ειχες διαβασει λιγο, αλλα η σωστη διαχειριση του χρονου ηταν το πιο βασικο.τελοσπαντων οτι εγινε εγινε..στο ερωτημα πολλαπλης για το παραδειγμα εβαλα το δ(τιποτα απο τα παραπανω) γιατι δεν καταλαβαινα καν τι λεει!!καλα αποτελεσματα!

Αποσυνδεδεμένος steha

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:34:54 pm »
Αν μπορείτε πείτε και για μένα πόσο άσχετα ήταν αυτά που έγραψα...να ξέρω αν πάτωσα ή όχι...έχω μια αγωνία όπως καταλαβαίνετε...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)