0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι οκ. Το ξέρω ότι στα αντίστροφα λεξικά οι λέξεις οργανώνονται βάσει των καταλήξεων. Γιατί στα ορθογραφικά δεν οργανώνονται βάσει της ορθογραφίας τους; Γιατί στα ετυμολογικά δεν οργανώνονται βάσει της ετυμολογίας τους;;
Για την παραχώρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου η ιστορία του Ελ.έθνους αναφέρει ως προς την συνθήκη του
Παράθεση από: Iaki στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:02:49 amΝαι οκ. Το ξέρω ότι στα αντίστροφα λεξικά οι λέξεις οργανώνονται βάσει των καταλήξεων. Γιατί στα ορθογραφικά δεν οργανώνονται βάσει της ορθογραφίας τους; Γιατί στα ετυμολογικά δεν οργανώνονται βάσει της ετυμολογίας τους;;Με την "οργάνωση" των λέξεων ουσιαστικά εννοεί τη σειρά κατάταξης των λέξεων, η οποία, τόσο στα ορθογραφικά όσο και στα ετυμολογικά είναι αλφαβητική!Με άλλα λόγια ο χαρακτηρισμός ενός λεξικού π.χ.ως " ετυμολογικού" δεν έχει να κάνει με το πώς είναι οργανωμένες οι λέξεις, απλά σου λέει ότι έχει και ετυμολογικά σχόλια, δεν παρουσιάζει δηλ. καμιά ιδιαιτερότητα ως προς την κατάταξη, εφόσον π.χ. η λέξη "βιβλίο" ξέρεις ότι θα έρχεται πρίν τη λέξη "κουβάς"!Νομίζω πάντως ότι η απάντηση έβγαινε, αφόσον οι υπόλοιπες επιλογές ήταν ενταλώς άστοχες...
Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει έγκυρα στο εξης; Απάντησα σωστά την ερώτηση 11 αλλά ξέχασα και δεν την ξαναπέρασα στην 91. Θα την πιάσουν λάθος ή θα τη μετρήσουν κανονικά; Ακούσατε κάτι;;;
Και συνεχίζω.. Σε βοήθημα για θέματα ιστορίας [φαντάζομαι ότι βασίζεται στο σχολικό, αλλά δεν το έχω τώρα εδώ για να δω] λέει το εξής: τίποτα στη
Παράθεση από: moagniko στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:53:46 amΚαι συνεχίζω.. Σε βοήθημα για θέματα ιστορίας [φαντάζομαι ότι βασίζεται στο σχολικό, αλλά δεν το έχω τώρα εδώ για να δω] λέει το εξής: τίποτα στη
Παράθεση από: yotar στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:39:45 amΠαράθεση από: Iaki στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:02:49 amΝαι οκ. Το ξέρω ότι στα αντίστροφα λεξικά οι λέξεις οργανώνονται βάσει των καταλήξεων. Γιατί στα ορθογραφικά δεν οργανώνονται βάσει της ορθογραφίας τους; Γιατί στα ετυμολογικά δεν οργανώνονται βάσει της ετυμολογίας τους;;Με την "οργάνωση" των λέξεων ουσιαστικά εννοεί τη σειρά κατάταξης των λέξεων, η οποία, τόσο στα ορθογραφικά όσο και στα ετυμολογικά είναι αλφαβητική!Με άλλα λόγια ο χαρακτηρισμός ενός λεξικού π.χ.ως " ετυμολογικού" δεν έχει να κάνει με το πώς είναι οργανωμένες οι λέξεις, απλά σου λέει ότι έχει και ετυμολογικά σχόλια, δεν παρουσιάζει δηλ. καμιά ιδιαιτερότητα ως προς την κατάταξη, εφόσον π.χ. η λέξη "βιβλίο" ξέρεις ότι θα έρχεται πρίν τη λέξη "κουβάς"!Νομίζω πάντως ότι η απάντηση έβγαινε, αφόσον οι υπόλοιπες επιλογές ήταν ενταλώς άστοχες...γιατί θέλεις να μου πείς ότι στο αντίστροφο λεξικό η κατάληξη "-ας" γραμματέ - ας , εισαγγελέ-ας δεν ξέρεις ότι θα έρχεται πρίν την κατάληξη "-ος" άστοχ -ος, άστοχ -ος??