0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα που είδα τις απαντήσεις στην ιστορία από τα φροντιιστήρια έχω την εξής απορία!Πότε υπογράφτηκε η συνθήκη του μοντραι και πότε η σύμβαση της Γενεύης; Στα θέματα ιστορίας (παλιό σχολικό επιλογης για τη β λυκείου) έγραφε για μοντραι 1931 και για Γενεύη 1956 ή 1958 αν δεν κάνω λάθος! Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει! Ευχαριστώ!
Η συνθήκη Μοντραί είναι 1936, αλλά και εγώ για το πρωτόκολλο της Γενεύης 1958 βρήκα...!
Συμπέρασμα: η σωστή απάντηση στην ερώτηση 66 στον ΑΣΕΠ είναι το β:
L.K. και stratos91, δεν κουραστηκατε βρε παιδια ακομα, 10 μερες μετα τη ληξη του διαγωνισμου να ασχολειστε με ....πρωτοκολλα Γενευης?!!!!ας χαρουμε λιγο τη μερα μας, να χαλαρωσουμε και να πουμε "ο,τι εγινε,εγινε"τι να λει τωρα η Γενευη και το
Στην απαντηση 2β της διδακτικης αρχαιων κανω εναν παραλληλισμο λιγο διαφορετικο που εμενα ομως μου φανηκε λογικος. Λεω λοιπον με λιγα λογια οτι οπως ο Αχιλλεας, οταν απο μια ανωτερη ποιοτητα ζωης κατεβαινει στον αδη, δεν μπορει να παρηγορηθει απο τις τιμες και τα βραβεια του κατω κοσμου ετσι και ο δεσμωτης που εχει απελευθερωθει και εχει αντικρυσει το αγαθο, δεν μπορει να ικανοποιηθει απο τις τιμες του σπηλαιου και σε καμια περιπτωση δε θα θελει να μεινει εκει. Και επισης γινεται αντιληπτο γιατι οι φιλοσοφοι βασιλεις δε χρειαζονται ουτε περιουσιες, ουτε προνομια, αφου και ο πρωτος των Αχαιων που για χαρη των προνομιων και του σεβασμου ειχε θυμωσει (μηνις), τα απαρνιεται ολα αυτα και προτιμαει να ζει ως ο τελευταιος στην αληθινη ζωη ( αυτην που αντιλαμβανεται ως αληθινη) ειναι λογικο οτι αυτος που εχει αντικρυσει τον κοσμο των ιδεων και το αγαθο να μην μπορει να δελεαστει απο κανενα προνομιο και βραβειο στον κοσμο της εικασιας της σπηλιας. Με λιγα λογια δεν εχω στηριξει το συσχετισμο σε διαφορα αλλα σε ομοιοτητα, σε παραλληλισμο αναλυοντας βεβαια τα διαφορετικα δεδομενα. Θα ηθελα τη γνωμη σας...
L.K. σωστα απαντας. εγω απορησα με το κουραγιο σας. τιποτε αλλο. αν αυτο σας κανει καλο,γιατι οχι?αλλα γιατι δεν κανουμε κατι πιο απλο και ψυχικα πιο ωφελιμο: δηλ. να ξεκουραστουμε λιγο και αυριο που θα βγουν οι επισημες απαντησεις τοτε να δουμε πως πηγαμε.δεν εχει νοημα, για μενα τουλαχιστον, να δω τι τελικα ειναι το σωστο με βαση εφημεριδες και συναδελφους.πιο πολυ συσκοτειση προκαλει αυτο παρα διαφωτιζει.... μηπως κανω λαθος?απλως, αυτο ειπα.