Σύνολο ψηφοφόρων: 55
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας παιδια,για να απαντησω με τη σειρά μου στο ερώτημα του θέματος......ζήτημα να πιάνω βαση.....όπως προείπατε ήταν όντως δύσκολα τα περισσότερα θέματα και πάρα πολλα.Πιστέυω ότι αυτά τα θέματα θα τα έλυνε κάποιος όλα - για να πιάσει 100στάρι- μόνο αν είχε ρέντα.........δηλαδή να ξεκινούσε την κάθε άσκηση με τον τρόπο που θα τον οδηγούσε στη λύση......δε λέω το σωστό τρόπο......όλοι με σωστούς τρόπους δουλεύουμε αλλα δεν είναι πάντα οι ζητούμενοι....Τέλοσπάντων.....ότι έγινε έγινε......αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να καταργηθεί ο ασεπ. Είναι εξαιρετικά κουραστικό και ψυχοφθόρο να δίνουμε εξετάσεις κάθε 2 χρονια......λες και τώρα θα αποδείξει ο καθένας τι αξιζει......θα μπορούσα να μας παρομοιάσω με χάμστερ........ναι.......οπώς τα χάμστερ τα βάζουν να τρέχουν γύρω από μια ρόδα ετσι και εμείς .......τρέχουμε πίσω από τον ασεπ ........και να πω και το αλλο......αν π.χ. κάποιος έχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και είναι ικανος να φτάσει μεχρι αυτό το επίπεδο.....είναι λιγότερο ικανός να διδάξει σε σχολείο ώστε να χρειάζεται να δώσει εξετάσεις? (δε μιλάω για τον εαυτό μου....)πιστεύω πως με την επετηρίδα ήταν καλύτερα γιατί ήξερες οτι θα διοριζόσουν σε ....τόσα χρονια.......αλλα παράλληλα δούλευες και το σημαντικότερο δεν είχεςς το αγχος των εξετάσεων.......τώρα στοιχηματιζω ότι πολλοι θα διαφωνείτε.......ας το πάμε διαφορετικα......αν γινόταν ο διορισμός βάσει προσοντων? π.χ. βαθμός πτυχίου - μεταπτυχιακο - διδακτ -
Θα διαφωνήσω μαζί σου, εγώ που δεν έχω ούτε μεταπτυχιακό, ούτε διδακτορικό και μέτριο βαθμό στο πτυχίο είμαι καταδικασμένος; Και κάποιος που τα έχει αυτά, πως μας διαφυλάττει ότι μπορεί να τα μεταδώσει στα παιδιά; Προσωπικά ο θεσμός του Ασεπ για μένα είναι απαραίτητος, ευκαιρία, είναι ελπίδα για όλους τους εκπαιδευτικούς που τελειώνουν το πανεπιστήμιο... και τελικά από ότι έχω καταλάβει πολύ συμφωνούν σε αυτήν την άποψη
και κάτι τελευταίο που ξέχασα να πω.......αν και αδιάβλητος ο διαγωνισμος, ωστόσο εγώ θα βάλω ένα μεγάλο ερωτηματικο στο κομματι της ειδικής.......ειναι πολυ φλου για ενα τοσο σοβαρο διαγωνισμο.....και ισως είναι και το τρωτό σημείο του διαγωνισμου....
Αυτα περι γνωστου που πεθανε και δεν προλαβε να με περασει ειναι για γελια.Σοβαρεψου λιγο και μη λες τετοιες μπουρδες, εγω που περασα με ΑΣΕΠ δεν ειχα μεσο ουτε για μια ωρα ΠΔΣ,δικαιωματικα μου δωσαν 2-3 ωρες την δευτερη χρονια που ειχα μια επιτυχια στον προηγουμενο ΑΣΕΠ και την χρησιμοποιησα ως μεσο πιεσης.Ο ΑΣΕΠ ,δεν ειναι φυσικα ο καλυτερος διαγωνισμος,αλλα ειναι σιγουρα αδιαβλητος, γι αυτο ακριβως εχουν βρει αλλους πλαγιους τροπους για να βαζουν τους δικους τους ,βλεπε ΠΔΣ κλπ.
Το 2005 δεν είχε πέσει κανένα τσεκούρι στη διδακτική. Εδώ εγώ είχα πάρει 60% χωρίς να έχω ιδέα τι είναι καν το σχέδιο μαθήματος και μια φίλη που έγραψε το μάθημα όπως το κάνει στο φροντιστήριο (χωρίς να έχει διαβάσει βιβλία διδακτικής) είχε πάρει 85%. Και γενικά, νομίζω ότι το 2007 ήταν πολύ χαμηλότερος ο μέσος όρος στη διδακτική απ'ότι το 2005.Συμφωνώ ότι δεν φτάνει να είσαι αετός στο γνωστικό για να μπορείς να σταθείς σε μιά τάξη και ότι πρέπει να έχεις και άλλες παιδαγωγικές και διδακτικές δεξιότητες.Συμφωνώ επίσης ότι ο διαγωνισμός δεν είναι δυνατόν να μετρήσει με ακρίβεια το πόσο καλός είναι η δεν είναι κάποιος στο γνωστικό και στη διδακτική.Υπό αυτήν την έννοια, ποτέ δε θα μπορέσουμε να πούμε ότι έγινε 100% δίκαια επιλογή διορισμών.Ωστόσο, επισημαίνω τα εξής :1) Το "10 χρόνια φροντιστήριο" ή το 20 ή το 25, από μόνο του δεν μου λέει κάτι, γιατί π.χ. στην περιοχή που μένω, σε φροντιστήριο που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να λύσει τα θέματα των πανελληνίων και του τα έλυσαν οι μαθητές του. Και αυτό το έχω ακούσει για πολλά φροντιστήρια και δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Και στα χρόνια που έχω περάσει στα φροντιστήρια και ως μαθητής και ως καθηγητής, έχω δει και καλούς παιδαγωγούς και απαράδεκτους. Έχω δει και 20 χρόνια φροντιστές να διορίζονται και ξαφνικά να μετατρέπονται στους μεγαλύτερους κοπρίτες, λες και έχουν πάρει ήδη την σύνταξη. Όπως και το ανάποδο φυσικά.2) Όπως είπα, συμφωνώ ότι δεν επαρκεί η άριστη γνώση του αντικειμένου σου. Αυτό όμως το λέει και ο ΑΣΕΠ, γιαυτό σε εξετάζει και στα υπόλοιπα. Ξαναλέω κι εγώ, ότι ένας άνθρωπος πήρε 3 συνεχόμενες φορές 100% στο γνωστικό. Αν με το πρώτο 100άρι τον είχαν πάρει, τότε γιατί ξανάδινε; Από χόμπι; Ωστόσο, να μην αποκλείουμε την περίπτωση κάποιος να σκίζει στο γνωστικό και να είναι και καλός παιδαγωγός. Υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι ο καλός παιδαγωγός είναι μέτριος στο γνωστικό;3) Στο πανεπιστήμιο η διδασκαλία είναι τελείως διαφορετική, διότι δεν απευθύνεται στο μέσο μαθητή γενικής παιδείας, αλλά σε μαθηματικούς. Οπότε συγκρίνεις μάλλον ανόμοια πράγματα. Αν εσύ π.χ. κάνεις ένα ιδιαίτερο σε έναν φοιτητή, θα έχεις το ίδιο στυλ με αυτό προς έναν μαθητή
Παράθεση από: Λουλου στις Φεβρουαρίου 14, 2009, 08:57:27 amΑυτα περι γνωστου που πεθανε και δεν προλαβε να με περασει ειναι για γελια.Σοβαρεψου λιγο και μη λες τετοιες μπουρδες, εγω που περασα με ΑΣΕΠ δεν ειχα μεσο ουτε για μια ωρα ΠΔΣ,δικαιωματικα μου δωσαν 2-3 ωρες την δευτερη χρονια που ειχα μια επιτυχια στον προηγουμενο ΑΣΕΠ και την χρησιμοποιησα ως μεσο πιεσης.Ο ΑΣΕΠ ,δεν ειναι φυσικα ο καλυτερος διαγωνισμος,αλλα ειναι σιγουρα αδιαβλητος, γι αυτο ακριβως εχουν βρει αλλους πλαγιους τροπους για να βαζουν τους δικους τους ,βλεπε ΠΔΣ κλπ.Εκφράσεις, "για γέλια", "σοβαρέψου λίγο", "μην λες μπούρδες" δεν αρμόζουν σε αυτό τον χώρο και για το επίπεδο της κουβέντας που θέλουμε να κρατήσουμε... περιττό να πω ότι το ανάφερα στον συντονιστή! Όποιος δεν έχει υπομονή να δεχτεί και να συζητήσει με ηρεμία τις απόψεις που έχουν οι συνάδελφοι και τις τεκμηριώνουν με τον δικό τους τρόπο (ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι), νομίζω ότι δεν μπορεί να κατέχει θέση σε αυτό το θέμα.