0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην ερώτηση 32 το σωστό είναι το β και όχι το γ όπως αναφέρεται στο word αρχείο και εξηγώ:Το κλειδί είναι στη φράση "εξαρτάται από τη σειρά εκτέλεσης τους". Αυτό σημαίνει ότι π.χ. την κοινόχρηστη μεταβλητή πρέπει πρώτα να την επισκεφτεί π.χ. η διεργασία 5, μετά η διεργασία 2 και τέλος η διεργασία 3. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ τους. Δηλαδή να περιμένει η κάθε μία να τελειώσει η αμέσως προηγούμενη της.Όταν έχουμε race conditions όλες οι διεργασίες συναγωνίζονται για το ποια θα πάρει πρώτη έναν κοινόχρηστο πόρο με αποτέλεσμα να κερδίζει η πιο γρήγορη. Δηλαδή η σειρά εκτέλεσης τους δεν μας ενδιαφέρει και γίνεται τυχαία (ανάλογα με το ποια φτάνει πρώτη στο κρίσιμο τμήμα της).Ελπίζω να σας κάλυψε η αιτιολόγηση μου.
Επίσης στην ερώτηση 17 σωστό είναι το γ και όχι το δ :
Παράθεση από: thymiaras στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 08:39:27 pmΣτην ερώτηση 32 το σωστό είναι το β και όχι το γ όπως αναφέρεται στο word αρχείο και εξηγώ:Το κλειδί είναι στη φράση "εξαρτάται από τη σειρά εκτέλεσης τους". Αυτό σημαίνει ότι π.χ. την κοινόχρηστη μεταβλητή πρέπει πρώτα να την επισκεφτεί π.χ. η διεργασία 5, μετά η διεργασία 2 και τέλος η διεργασία 3. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ τους. Δηλαδή να περιμένει η κάθε μία να τελειώσει η αμέσως προηγούμενη της.Όταν έχουμε race conditions όλες οι διεργασίες συναγωνίζονται για το ποια θα πάρει πρώτη έναν κοινόχρηστο πόρο με αποτέλεσμα να κερδίζει η πιο γρήγορη. Δηλαδή η σειρά εκτέλεσης τους δεν μας ενδιαφέρει και γίνεται τυχαία (ανάλογα με το ποια φτάνει πρώτη στο κρίσιμο τμήμα της).Ελπίζω να σας κάλυψε η αιτιολόγηση μου.Οι προσωπικές αιτιολογήσεις χωρίς συγκεκριμένες αναφορές δεν πρέπει να καλύπτουν κανέναν. "[...]οι καταστάσεις, στις οποίες δυο ή περισσότερες διεργασίες διαβάζουν ή γράφουν κοινά δεδομένα και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πότε ακριβώς εκτελείτε η κάθε μία, ονομάζονται συνθήκες ανταγωνισμού" (Tanenbaum, Σύγχρονα Λειτουργικά Συστήματα, Δεύτερη Αμερικάνικη Έκδοση, Κεφάλαιο 2 Διεργασίες και νήματα, σελ. 143" Η άλλη χρήση των σηματοφόρων αποσκοπεί στο συγχρονισμό. [...] εξασφαλίζουν ότι εμφανίζονται ή δεν εμφανίζονται συγκεκριμένες ακολουθίες συμβάντων. [...]" (Tanenbaum, Σύγχρονα Λειτουργικά Συστήματα, Δεύτερη Αμερικάνικη Έκδοση, Κεφάλαιο 2 Διεργασίες και νήματα, σελ. 154)
Παράθεση από: thymiaras στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 08:39:27 pmΕπίσης στην ερώτηση 17 σωστό είναι το γ και όχι το δ :
Δεν μας νοιάζει με τι ισούται αλλά πόσες πράξεις πρέπει να εκτελεστούν για να υπολογιστεί. Αυτό σημαίνει πολυπλοκότητα. Αν μετρήσεις τον αριθμό των προσθέσεων βγαίνει n-1 οπότε είναι Ο(n).
Πραγματικά είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει.Αυτό που λες είναι απολύτως λάθος και επιμένεις κιόλας. Αναρωτιέμαι ποια σχολή έχεις βγάλει? έτσι από περιέργεια τι πτυχίο έχεις? Ρωτάω γιατί αυτό που ζητάει η άσκηση δεν είναι η πολυπλοκότητα όπως την αντιλαμβάνεσαι αλλά η τάξη της συνάρτησης, δηλαδή το ελαχίστου βαθμού πολυώνυμο από το οποίο είναι φραγμένο το δοσμένο άθροισμα. Αυτά που λέει λοιπόν ο nobody είναι απολύτως σωστό.Εσύ έχεις μπερδέψει το άθροισμα με τον αλγόριθμο. Το Σ δεν είναι ο αλγόριθμος του οποίου ζητάμε την πολυπλοκότητα. Τον αλγόριθμο δεν τον ξέρουμε, ξέρουμε μόνο ότι το πλήθος των πράξεων δίνεται από το Σ το οποίο είναι της τάξης του n^2.Καλό θα ήταν αν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι και δεν ξέρουμε να μην είμαστε απόλυτοι γιατί το φόρουμ το παρακολουθουν συνάδελφοι που μόλις έχουν δώσει ΑΣΕΠ και όσες γνώσεις και να έχεις με τέτοιο άγχος πολλές φορές αμφιβάλλεις ακόμα και για τα προφανή.Για αυτό λοιπόν καλύτερα να παραδεχόμαστε την ασχετοσύνη μας, παρά να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο.Παράθεση από: thymiaras στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 10:15:40 pmΔεν μας νοιάζει με τι ισούται αλλά πόσες πράξεις πρέπει να εκτελεστούν για να υπολογιστεί. Αυτό σημαίνει πολυπλοκότητα. Αν μετρήσεις τον αριθμό των προσθέσεων βγαίνει n-1 οπότε είναι Ο(n).
Παράθεση από: batman στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 10:37:59 pmΠραγματικά είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει.Αυτό που λες είναι απολύτως λάθος και επιμένεις κιόλας. Αναρωτιέμαι ποια σχολή έχεις βγάλει? έτσι από περιέργεια τι πτυχίο έχεις? Ρωτάω γιατί αυτό που ζητάει η άσκηση δεν είναι η πολυπλοκότητα όπως την αντιλαμβάνεσαι αλλά η τάξη της συνάρτησης, δηλαδή το ελαχίστου βαθμού πολυώνυμο από το οποίο είναι φραγμένο το δοσμένο άθροισμα. Αυτά που λέει λοιπόν ο nobody είναι απολύτως σωστό.Εσύ έχεις μπερδέψει το άθροισμα με τον αλγόριθμο. Το Σ δεν είναι ο αλγόριθμος του οποίου ζητάμε την πολυπλοκότητα. Τον αλγόριθμο δεν τον ξέρουμε, ξέρουμε μόνο ότι το πλήθος των πράξεων δίνεται από το Σ το οποίο είναι της τάξης του n^2.Καλό θα ήταν αν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι και δεν ξέρουμε να μην είμαστε απόλυτοι γιατί το φόρουμ το παρακολουθουν συνάδελφοι που μόλις έχουν δώσει ΑΣΕΠ και όσες γνώσεις και να έχεις με τέτοιο άγχος πολλές φορές αμφιβάλλεις ακόμα και για τα προφανή.Για αυτό λοιπόν καλύτερα να παραδεχόμαστε την ασχετοσύνη μας, παρά να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο.Παράθεση από: thymiaras στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 10:15:40 pmΔεν μας νοιάζει με τι ισούται αλλά πόσες πράξεις πρέπει να εκτελεστούν για να υπολογιστεί. Αυτό σημαίνει πολυπλοκότητα. Αν μετρήσεις τον αριθμό των προσθέσεων βγαίνει n-1 οπότε είναι Ο(n).batman μην ζορίζεσαι αν το έχεις λάθος . Όλος ο κόσμος ξέρει τη σημαίνει το Σ εκτός από σένα μου φαίνεται.
Πρωτη φορά γράφω στο forum αν και καιρό το παρακολουθώ, είμαι απόφοιτος Ηλεκτρονικών Μηχανικών κ Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρητης , έδωσα στον ΑΣΕΠ τώρα , υπολογίζω περίπου 34/60 σωστα με 26 λάθη (τα λέω αυτά για να μη θεωρηθει οτι έγγραψα και καλα... ή οτι ειμαι διάννοια Lol !!!) απλά γράφω για ενα και μονο λόγο , καλό ειναι να ακούγονται απόψεις του καθενός για τις λύσεις και καλά κανει ο καθένας και επιμένει για το σωστο απο τη δικιά του πλευρά . Η διαλεκτική κάθε επιστήμης ειναι το πλέον γόνιμο να προχωρά η επιστήμη αλλα και να γινόμαστε καλύτεροι αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ αν μαλώνει εδώ ο καθένας ποιος είναι ο πιο επιστήμονας βάση του πώς έγγραψε ή βάση του τί ΠΤΥΧΙΟΥ πήρε ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ κατεφεραμε αυτο που θέλει και ο ΑΣΕΠ και ο κάθε ΑΣΕΠ δλδ να πατήσουμε επι πτωμάτων για τι ? για μια θεση εργασίας .... ΕΛΕΟΣ . ΞΥΠΝΗΣΤΕ Ασχετο , http://codepad.org/ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ONLINE για όποιον θέλει να επιβαιβεώσει τις απαντήσεις του σχετικα με τους κώδικες του ΑΣΕΠ