0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την αιτιολόγηση για την 17 την έχω δώσει σε προηγούμενα μου ποστ. Αν καταφέρουν να διαβάσουν κάποιοι αφήνοντας τους εγωισμούς τους στην άκρη (και αν φυσικά έχουν τις απαραίτητες γνώσεις) θα καταλάβουν το λάθος τους. Συνοπτικά να τα αναφέρω : για να βρούμε πολυπλοκότητα μιας παράστασης - ενός αλγορίθμου επιλέγουμε την πράξη που έχει το μεγαλύτερο κόστος εκτέλεσης (εν προκειμένω η πράξη της πρόσθεσης) και υπολογίζουμε πόσες φορές εκτελείται. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα αν το n είναι π.χ. 5 τότε το άθροισμα ισούται με 1+2+3+4+5 οπότε έχουμε 4 πράξεις. Στην γενική περίπτωση του n έχουμε 1+2+3+...+n-1+n οπότε έχουμε n-1 προσθέσεις. Οπότε η πολυπλοκότητα είναι της τάξης του Ο(n) δηλαδή γραμμική.
Εδώ και μέρες διαβάζω αυτό το θέμα και είπα να αναφέρω την περιπτωσή μου μιας και με πονάει..Εγώ έδωσα το γνωστικό με διάβασμα πολυ χαλαρό δύο μήνες περίπου..Απογοητεύτηκα και δεν πήγα να δώσω παιδαγωγικά μιας και είδα εκείνο το πρωί τις απαντήσεις του Κολλίντζα και είχα μόλις 31 σωστές απαντήσεις οποτε κοβόμουν..Πλέον με όλες τις διορθώσεις είδα ότι πιανω 36-37 σωστά πράγμα που σημαίνει πως περνούσα..Ειλικρινά τραβάω τα μαλλιά μου γιατί και παιδαγωγικά είχα διαβάσει και από ό,τι είδα ηταν φυσιολογικά..!Μπορείτε να μου δώσετε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης πιστεύω πως το αξίζω..!Απλά ένιωσα τόσο άσχημα την πρώτη μέρα, τόσο να αμφισβητείται το πτυχίο μου που με τόσο κόπο απέκτησα (όπως όλοι μας βέβαια) που μπλόκαρε το μυαλό μου..Το χειρότερο ειναι πως για μένα αποτελέι όνειρο ζωής να γίνω καθηγήτρια οποτε είμαι αδικαιολογητη που τα παράτησα τόσο έυκολα..
Απογοητεύτηκα και δεν πήγα να δώσω παιδαγωγικά μιας και είδα εκείνο το πρωί τις απαντήσεις του Κολλίντζα και είχα μόλις 31 σωστές απαντήσεις οποτε κοβόμουν..
Κάτσε γιατι μπερδευτηκα τώρα.Τί πειραζε που ειχες 31 σωστές? Πέρασες το 50%. Αυτό θα σε υποχρέωνε την επόμενη μερα να γράψεις 60% ώστε να περάσεις! Κάνω λάθος?
Παράθεση από: kmarios στις Φεβρουαρίου 06, 2009, 08:46:32 pm Στην ερώτηση 52====================Υποθέστε ότι ανοίγετε έναν υπολογιστή, ανοίγετε έναν φυλλομετρητή (browser) και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα http://www.asep.gr. Ποιο από τα παρακάτω πρωτόκολλα πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί κατά την εκτέλεση αυτής της πλοήγησης;α) HTTPβ) UDPγ) IPδ) SMTP====================σωστή απάντηση είναι η β και όχι η δ. To SMTP είναι σαφές ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί - το UDP όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για DNS, μπορεί και όχι.Πιστεύω ότι είναι η δ. Το "πιθανότατα" μάλλον πηγαίνει στο γεγονός ότι κατά πάσα πιθιανότητα δεν θα στείλουμε κάποιο email στο ΑΣΕΠ πατώντας κάποιο link του στυλ "επικοινωνία".
Στην ερώτηση 52====================Υποθέστε ότι ανοίγετε έναν υπολογιστή, ανοίγετε έναν φυλλομετρητή (browser) και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα http://www.asep.gr. Ποιο από τα παρακάτω πρωτόκολλα πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί κατά την εκτέλεση αυτής της πλοήγησης;α) HTTPβ) UDPγ) IPδ) SMTP====================σωστή απάντηση είναι η β και όχι η δ. To SMTP είναι σαφές ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί - το UDP όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για DNS, μπορεί και όχι.
αυτό που λές δεν είναι δουλειά του browser, είναι του mail client...Στην 52 σωστή απάντηση είναι η β.