0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: petrosp_13 στις Φεβρουαρίου 11, 2009, 01:20:00 pmΗ παράσταση που μας δόθηκε στον διαγωνισμό ήθελε να υπολογίσουμε το άθροισμα 1+2+3+...+ν για το οποίο αρκούν ν ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ, ν ΕΝΤΟΛΕΣ και όχι ν*(ν+1)/2.Άρα, θεωρώ ότι η ερώτηση είναι ή κακοδιατυπωμένη, ή η μόνη σωστή απάντηση είναι η Ο(ν)Ας βγάλουν τις όποιες απαντήσεις τους να ξέρουμε τουλάχιστον τι θεωρούν αυτοί σωστόΗ σχέση υπάρχει αυτούσια σε βιβλία Θεωρίας Αλγορίθμων και Δομών Δεδομένων τα οποία είναι εντός ύλης όπως εδώ. Ή ξέρεις τη σχέση ή δεν την ξέρεις(αν και η απόδειξη είναι απλή) και δεν υπάρχει θέμα κακοδιατυπωμένης ερώτησης (τουλάχιστον εδώ).
Η παράσταση που μας δόθηκε στον διαγωνισμό ήθελε να υπολογίσουμε το άθροισμα 1+2+3+...+ν για το οποίο αρκούν ν ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ, ν ΕΝΤΟΛΕΣ και όχι ν*(ν+1)/2.Άρα, θεωρώ ότι η ερώτηση είναι ή κακοδιατυπωμένη, ή η μόνη σωστή απάντηση είναι η Ο(ν)Ας βγάλουν τις όποιες απαντήσεις τους να ξέρουμε τουλάχιστον τι θεωρούν αυτοί σωστό
Ένα μπράβο στον thymiaras που παραδέχτηκε το λάθος του. Δείχνει το (υψηλό) επίπεδό του.
Παράθεση από: skarag στις Φεβρουαρίου 05, 2009, 02:17:20 pmΚαι μιά αιτιολόγηση για την 19 συμπληρώνοντας την θαυμάσια δουλειά του aroniotis.Με πρώτη ματιά δεν υπάρχει overflow. Αν εκτελεσθεί η πρόσθεση βγαίνει 9 bit με το MSB 1. Αρα πρέπει να είναι έξυπνος ο αθροιστής και να απορρίψει το MSB. Αρα το δ. Μα αν είδες την δικαιολογηση μου, υπερχείληση μπορεί να έχεις ΜΟΝΟ όταν δύο ομόσημοι αριθμοί δίνουν ετερόσημο... Δες εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2&url=http%3A%2F%2Fwww.csd.uoc.gr%2F~hy120%2F01f%2Flessons%2FHY120Lesson2.ppt&ei=Z9mKScDOD4b00AXd1NmXBw&usg=AFQjCNFEecTBsssFURx1rhuHMCvBiTQpmw&sig2=dNSi4ggPxxK-H0CGI9wsgA στην 23η διαφάνεια...
Και μιά αιτιολόγηση για την 19 συμπληρώνοντας την θαυμάσια δουλειά του aroniotis.Με πρώτη ματιά δεν υπάρχει overflow. Αν εκτελεσθεί η πρόσθεση βγαίνει 9 bit με το MSB 1. Αρα πρέπει να είναι έξυπνος ο αθροιστής και να απορρίψει το MSB. Αρα το δ.
Παραδέχτηκα ότι έχουν και οι υποστηρικτές τις απάντησης δ δίκιο από την δικιά τους οπτική γωνία. Επίσης παραδέχομαι ότι το ζήτημα είναι πιο πολύπλοκο απ' όσο αρχικά υπολόγιζα. Πάντως αν μου ξανάδιναν την ίδια ερώτηση πάλι το γ θα απαντούσα για τους λόγους που έχω αναφέρει.
Πείτε μου ρε παιδιά ότι το καταλάβατε να ηρεμήσω
....Στο τέλος θα μου πείτε έχω δίκαιο μόνο και μόνο για να μην τα διαβάσετε.Καληνύχτα!
Στο τέλος θα μου πείτε έχω δίκαιο μόνο και μόνο για να μην τα διαβάσετε.Καληνύχτα!
πχ f(5)=f(4)+5 f(n)=f(n-1)+n f(4)=f(3)+4 f(n-1)=f(n-2)+n-1f(3)=f(2)+3 f(n-2)=f(n-3)+n-2f(2)=f(1)+2 f(n-3)=f(n-4)+n-3f(1)=1 f(n-4)=1=γν.f(n)=f(n-4)+n-3+n-2+n-1+n => f(n)=4n-1-2-3+f(n-4)=>f(n)=(n-1)+(n-2)+(n-3)+( n+f(n) )=>f(n)=O(n)+O(n)+O(n)+O(n)=> f(n)=Ο(n)!!!! ΛΟΓΩ ότι f(n-4)=f(1)=ΣΤΑΘΕΡΟ_