0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να πω και γω την άποψη μου για τις απαντήσεις. Η 17 τελικά δεν ήταν θέμα για πληροφορικούς αλλά για μαθηματικούς. Μπέρδεψε και τους πιο σχετικούς με το "άθλημα" αφού οι πληροφορικοί έχουμε μάθει να ταυτίζουμε την έννοια του Ο, Θ , Ω κτλ με πολυπλοκότητα. Τελικά η άσκηση δεν ζητούσε πολυπλοκότητα αλλά ζητούσε να ασχοληθούμε με συναρτήσεις "στεγνές". Πως δε μας βάλανε και κάνα ολοκλήρωμα έτσι για το γαμώτο (καλύτερα να μας βάζανε, τουλάχιστον τότε θα ξέραμε τι ζητούσε η ερώτηση)Ας πούμε ότι την βάζουμε στην άκρη την 17. Εμένα οι ενστάσεις μου είναι στην 32 και στην 54. Στην 32 σωστή απάντηση είναι η β. Το λόγο τον έχω αναφέρει αλλά ας τον ξαναπώ. Η ερώτηση λέει ότι μας ενδιαφέρει η σειρά εκτέλεσης των διεργασιών ("εξαρτάται από τη σειρά εκτέλεσης τους"). Όταν έχουμε race conditions ΔΕΝ ξέρουμε με ποια σειρά θα εκτελεστούν οι διεργασίες, κοινώς η κατάσταση είναι όποιος προλάβει. Ενώ όταν έχουμε συγχρονισμό μπορούμε να καθορίσουμε εμείς ποια διεργασία θα εκτελεστεί πρώτη, ποια δεύτερη κτλ. Στην 54 έχουμε πάλι αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ. Τα αρχεία php είναι cgi scripts (τουλάχιστον μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως cgi scripts, στο συγκεκριμένο παράδειγμα ΣΙΓΟΥΡΑ είναι cgi scripts). Οπότε γιατί είναι το β? Επειδή λέει στο συγκεκριμένο κώδικα HTML? Μα και γω για το συγκεκριμένο κώδικα μιλάω. Εγώ επιμένω στο γ πάντως. Ακούω τις απόψεις σας.
θυμιάρα:-)αν δεν δεις το όνομά σου γραμμένο σε ένσταση να μή σε ξαναπούν Θυμιάρα:-!
Το θέμα έχει αναλυθεί εκτενέστατα στις προηγούμενες απαντήσεις και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Όποιος ενδιαφέρεται να δει γιατί ισχύει η σχέση, ας διαβάσει κάποιο βιβλίο αλγορίθμων (και όχι τη Wikipedia).
:-)Εγώ πάντως θα σε συμπεριλάβω στην ένστασή μου:-))
Παιδιά έχω φάει άνα κόλλημα σε σχέση με μια ερώτηση8.Έστω ότι έχετε τρεις διαφορετικούς αλγορίθμους, Α,
OK ας μου δώσει καποιος μια εξήγηση τουλάχιστον να καταλάβω...
Δεν κατάλαβα γιατί δεν το περίμενες? Αφού χωρίζεις τα n σε k ομάδες , άρα κάθε ομάδα έχει n/k και επειδή η συνάρτηση hash σε ρίχνει σε μια τέτοια ομάδα τότε αρκεί να ψάξεις μόνο τα στοιχεία της ομάδας. Αυτό δεν είναι το σκεπτικό ή κάνω λάθος?Παράθεση από: spk στις Φεβρουαρίου 12, 2009, 02:24:01 pmΑυτό που δεν περίμενα από το ΑΣΕΠ (κρίνοντας το από κραυγαλέα λάθη του παρελθόντος) ήταν η απάντηση γ που έδωσε - πολύ σωστά - στην ερώτηση 41.
Αυτό που δεν περίμενα από το ΑΣΕΠ (κρίνοντας το από κραυγαλέα λάθη του παρελθόντος) ήταν η απάντηση γ που έδωσε - πολύ σωστά - στην ερώτηση 41.