0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η συνάδελφος anti_08 έχει μιλήσει όπως έπρεπε. Εγώ θέλω απλά να αναρωτηθώ πώς η διευθύντρια αυτή πέρασε συνέντευξη. Εξηγούμαι: έχω την διαστροφή να προσπαθώ να βρω πώς προέκυψε κάθε περίεργη άποψη, το ερέθισμα δηλ ώστε να παραλογίζεται κάποιος σε ένα θέμα (μου έχει μείνει και στην προσωπική ζωή από το πολύ που το χρησιμοποιώ στο σχολείο). Ήταν εύκολο στην περίπτωση αυτή. Η διευθύντρια διάβασε στο Άρθρο 2 Διακοπές - Αργίες -Εορταστικές Εκδηλώσεις την παράγραφο 2 που αναφέρεται στη θερινή υπηρεσία και συνέχισε και στο άρθρο 3 που λέει: "Για τα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) ισχύουν οι διατάξεις του ν.1157/1981 (Α’ 126) για την καθιέρωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν."Το θεώρησε συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου, χωρίς να δει το θέμα του άρθρου και είπε να είναι σε όλα μέσα...
Κάπως έτσι πρέπει να είναι.Και βέβαια αντιδράσεις υπήρξαν.Συνάδελφος ρώτησε τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος δεν θα είναι standby. Απάντηση "δεν ξέρω".Το ωραίο όμως το είπε άλλη συνάδελφος που είπε πως στην περίπτωσή της θα κάνει αίτηση για μη χρήση θερινής αδείας για 4 ημέρες. Εκεί τα μάζεψε, άρχισε να λέει ότι είναι απίθανο, όμως δεν ανακάλεσε.Και μάλιστα μας εξιστόρησε συμβάν πριν 3-4 χρόνια που τη σήκωσαν από την παραλία σε άσχετη ημέρα για θέμα του σχολείου.Μόνο που ξέχασε να μας πει πως και στο σχολείο εκείνο ήταν διευθύντρια...Τέλος πάντων.Κανονικά όντως θα έπρεπε να ζητήσουμε να γραφεί στο πρακτικό. Μας ψάρωσε όμως διότι βγάζει έναν αέρα "ξέρω τη νομοθεσία καλύτερα απ' όλους".
Τι εννοείτε ως «μη χρήση θερινής άδειας»;
Εννοεί ότι θα ζητήσει χρηματική αποζημίωση για αυτές τις 4 μέρες ,λόγω του ότι απασχολείται μετά τη λήξη του διδακτικού έτους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Προβλέπεται σε περιπτώσεις που απασχοληθούν εκπαιδευτικοί μετά την 30η Ιουνίου , (π.χ. παλιότερα έχει συμβεί για τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων), να λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή..