0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η συνάδελφος anti_08 έχει μιλήσει όπως έπρεπε. Εγώ θέλω απλά να αναρωτηθώ πώς η διευθύντρια αυτή πέρασε συνέντευξη. Εξηγούμαι: έχω την διαστροφή να προσπαθώ να βρω πώς προέκυψε κάθε περίεργη άποψη, το ερέθισμα δηλ ώστε να παραλογίζεται κάποιος σε ένα θέμα (μου έχει μείνει και στην προσωπική ζωή από το πολύ που το χρησιμοποιώ στο σχολείο). Ήταν εύκολο στην περίπτωση αυτή. Η διευθύντρια διάβασε στο Άρθρο 2 Διακοπές - Αργίες -Εορταστικές Εκδηλώσεις την παράγραφο 2 που αναφέρεται στη θερινή υπηρεσία και συνέχισε και στο άρθρο 3 που λέει: "Για τα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) ισχύουν οι διατάξεις του ν.1157/1981 (Α’ 126) για την καθιέρωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν."Το θεώρησε συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου, χωρίς να δει το θέμα του άρθρου και είπε να είναι σε όλα μέσα...
Κάπως έτσι πρέπει να είναι.Και βέβαια αντιδράσεις υπήρξαν.Συνάδελφος ρώτησε τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος δεν θα είναι standby. Απάντηση "δεν ξέρω".Το ωραίο όμως το είπε άλλη συνάδελφος που είπε πως στην περίπτωσή της θα κάνει αίτηση για μη χρήση θερινής αδείας για 4 ημέρες. Εκεί τα μάζεψε, άρχισε να λέει ότι είναι απίθανο, όμως δεν ανακάλεσε.Και μάλιστα μας εξιστόρησε συμβάν πριν 3-4 χρόνια που τη σήκωσαν από την παραλία σε άσχετη ημέρα για θέμα του σχολείου.Μόνο που ξέχασε να μας πει πως και στο σχολείο εκείνο ήταν διευθύντρια...Τέλος πάντων.Κανονικά όντως θα έπρεπε να ζητήσουμε να γραφεί στο πρακτικό. Μας ψάρωσε όμως διότι βγάζει έναν αέρα "ξέρω τη νομοθεσία καλύτερα απ' όλους".
Τι εννοείτε ως «μη χρήση θερινής άδειας»;
Εννοεί ότι θα ζητήσει χρηματική αποζημίωση για αυτές τις 4 μέρες ,λόγω του ότι απασχολείται μετά τη λήξη του διδακτικού έτους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Προβλέπεται σε περιπτώσεις που απασχοληθούν εκπαιδευτικοί μετά την 30η Ιουνίου , (π.χ. παλιότερα έχει συμβεί για τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων), να λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή..
Τα σχολεία της βθμιας, το 1ο 10ημερο (τουλάχιστον) του Ιουλίου έχουν πολλή δουλειά. Στα Γυμνάσια έτσι όπως τα έκαναν, χρειάζεται ετοιμότητα για την ηλεκτρονική υποστήριξη των εγγραφων αφού συχνά χρειάζονται διορθώσεις στα στοιχεία- που δεν θα χρειάζονταν βέβαια αν οι γονείς τα είχαν δηλώσει όλα σωστά, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Στα Λύκεια, έχουν την υποστήριξη των εγγραφών επίσης και αργότερα τα μηχανογραφικά. Αυτή η λογική ότι ένας διευθυντής κατεβάζει ρολά και δίνει οδηγίες εξ αποστάσεως, μου φαίνεται αδιανόητη και βασικά είναι τελείως αντίθετη με το τι έχω δει εγω από διευθυντές, όχι απαραίτητα καλους, ικανούς ή αποτελεσματικούς. Σαφώς η θερινή άδεια ισχύει και για τα στελέχη και θα έπρεπε να προβλέπεται αποζημίωση τουλάχιστον για αυτό το μπάχαλο με τις ηλεκτρονικές εγγραφές που διευκολύνουν μόνο τα μαγειρέματα στους αριθμούς των τμημάτων. Αλλά οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές έχουν επίδομα (όχι όσο θα έπρεπε αλλά έστω, παίρνουν κάτι παραπάνω από τους εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση των ευθυνών και υποχρεώσεων) και δεν έχουν θερινή υπηρεσία, ακριβώς γιατί δυνητικά θα τους προκύψουν και άλλες υποχρεώσεις. Οπότε, δικαίωμα της διευθύντριας να πάει τώρα διακοπές, αν έτσι κρίνει, δικαίωμα της να μην έρθει στη θερινή υπηρεσία, αλλά φυσικά δεν μπορεί να ζητά από τους εκπαιδευτικούς να κυνηγάνε τους γονείς πέραν των ωρών της υπηρεσίας από τα προσωπικά τους τηλέφωνα. Και το πόσο θα χαϊδολογαμε τους γονείς για να γράψουν τα παιδιά τους, είναι επίσης μια άλλη συζητηση, γιατί δεν χρειάζονται κυνήγι μόνο άνθρωποι περιορισμένων δυνατοτήτων..
Δεν τους κυνηγάμε να τα γράψουν, είναι δική τους υποχρεωση