Σύνολο ψηφοφόρων: 153
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.
Παράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !
Δεν είναι η πρώτη φορά που στη διδακτική μπαίνουν θέματα που ουσιαστικά αφορούν το γνωστικό αντικείμενο. Θα έπρεπε λοιπόν να διαμαρτυρόμαστε εδώ και χρόνια γι' αυτό, προκειμένου να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας.
Παράθεση από: LEYKOTHEA στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:23:55 pmΠαράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !Δυστυχώς όμως έτσι είναι!
Παράθεση από: baxev_ch στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 03:35:46 pmΜα τι λές ; αφού από την Οδύσσεια είχαμε μόνο την ε ραψωδία....τότε τί νόημα έχει η ρημάδα η ύλη; διακοσμητικό;μηπως η swtia νομίζει πως λέμε εκτός ύλης το χωρίο του πλάτωνα κ όχι του ομήρου;; μάλλον αυτο συμβαίνει...γιατί του ομήρου , όντως ήταν εκτος υλης..
Μα τι λές ; αφού από την Οδύσσεια είχαμε μόνο την ε ραψωδία....τότε τί νόημα έχει η ρημάδα η ύλη; διακοσμητικό;
Παράθεση από: Νίκος στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:00:36 pmΠαράθεση από: LEYKOTHEA στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:23:55 pmΠαράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !Δυστυχώς όμως έτσι είναι!δεν χρειαζοταν να αναζητησουμε στα ομηρικα επη. οποιαδηποτε ερμηνευτικη εκδοση τυπου γεωργουλης, σκουτεροπουλος, το ανεφερε. δεν λεω οτι ηταν καλο που το εβαλαν απλα οτι υπηρχε.
Παράθεση από: swtia στις Φεβρουαρίου 04, 2009, 12:20:00 amΠαράθεση από: Νίκος στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:00:36 pmΠαράθεση από: LEYKOTHEA στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:23:55 pmΠαράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !Δυστυχώς όμως έτσι είναι!δεν χρειαζοταν να αναζητησουμε στα ομηρικα επη. οποιαδηποτε ερμηνευτικη εκδοση τυπου γεωργουλης, σκουτεροπουλος, το ανεφερε. δεν λεω οτι ηταν καλο που το εβαλαν απλα οτι υπηρχε.Με κάλυψε η swtia... Στο πανεπιστήμιο μας έμαθαν να αξιοποιούμε και τη βιβλιογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας. Κι ας μην αδικούμε τους συναδέλφους μας που είχαν διαβάσει τόσο και έτσι που κατάφεραν να απαντήσουν στο θέμα (γιατί υπήρχαν άνθρωποι ποιυ γνώριζαν το θέμα). Φανταστείτε πως ακούγονται σε αυτούς τα σενάρια περί ακύρωσης του θέματος! Δεν έχω να πω κάτι άλλο, γιατί μάλλον για άλλα μια φορά απ' ότι καταλαβαίνω τα πνεύματα οξύνονται όταν δεν μας αρέσει αυτό που ακούμε...
καλημερα!να ρωτησω λιγο τη γνωμη σας. στο 2ο ερωτημα της διδακτικης αρχαιων εγραψα οτι ο στιχος εξεφραζε την κοινη επιθυμια των νεκρων κ οχι οτι τον ειπε μονο ο αχιλλεας.λετε να κοψουν πολυ;
Παράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 04, 2009, 09:14:57 amΠαράθεση από: swtia στις Φεβρουαρίου 04, 2009, 12:20:00 amΠαράθεση από: Νίκος στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:00:36 pmΠαράθεση από: LEYKOTHEA στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:23:55 pmΠαράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !Δυστυχώς όμως έτσι είναι!δεν χρειαζοταν να αναζητησουμε στα ομηρικα επη. οποιαδηποτε ερμηνευτικη εκδοση τυπου γεωργουλης, σκουτεροπουλος, το ανεφερε. δεν λεω οτι ηταν καλο που το εβαλαν απλα οτι υπηρχε.Με κάλυψε η swtia... Στο πανεπιστήμιο μας έμαθαν να αξιοποιούμε και τη βιβλιογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας. Κι ας μην αδικούμε τους συναδέλφους μας που είχαν διαβάσει τόσο και έτσι που κατάφεραν να απαντήσουν στο θέμα (γιατί υπήρχαν άνθρωποι ποιυ γνώριζαν το θέμα). Φανταστείτε πως ακούγονται σε αυτούς τα σενάρια περί ακύρωσης του θέματος! Δεν έχω να πω κάτι άλλο, γιατί μάλλον για άλλα μια φορά απ' ότι καταλαβαίνω τα πνεύματα οξύνονται όταν δεν μας αρέσει αυτό που ακούμε... Μπράβο στους συναδελφους που απάντησαν το θέμα....αλλά αυτό είναι το θέμα; Τα πνεύματα δεν οξύνονται εναντίον των συναδέλφων που απάντησαν αλλά εξαιτίας ενός συστήματος που εξετάζει γνωστικό αντί για παιδαγωγική επάρκεια!!! Εσείς μάλλον θέλετε να δημιουργηθεί πρόβλημα γιατί κανείς μας δεν κινήθηκε εναντίον των συναδέλφων.....Ποιός διαφωνεί οτι το θέμα αυτό ΔΕΝ ήταν ειδική διδακτική;... Σε αυτό τοποθετηθείτε, γιατί αυτό είναι το θέμα...όλα τα άλλα συσκοτίζουν την κατάσταση και δεν ευνοούν κανέναν...και για όσους απάντησαν σωστά μπράβο τους , αλλά ίσως με τέτοια θέματα στον επόμενο ασεπ να βρεθούν αυτοί προ εκπλήξεως.....Ας μην κοιτάμε το δέντρο αλλά το δάσος...