0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας ενοχλεί που ιερείς δίνουν εξετάσεις. Αν είστε πιο ικανοί γράψτε καλύτερα και όχι να προσπαθείτε με πλάγιους τρόπους να αποκλείσετε όσο πιο πολλούς μπορείτε από τον ΑΣΕΠ για να έχετε καλύτερες πιθανότητες. Θα ήθελα ωστόσο να μου απαντήσετε αν θέλετε και μπορείτε στα παρακάτω ερωτήματα:1) Τι προσφέρει η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο? Τα μαθαίνει να σκέφτονται? Τους προσφέρει κάποιες γνώσεις ή δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην κοινωνία?2) Τα θρησκευτικά οξύνουν την κριτική σκέψη των μαθητών ή τους μαθαίνουν να δέχονται πιο εύκολα πράγματα ως δόγματα ή αξιώματα χωρίς να τα ελέγχουν πρώτα?3) Είναι σωστό στο Γυμνάσιο να διδάσκονται 2 ώρες θρησκευτικά και μια ώρα πληροφορική?4) Αλήθεια σε πόσες ευρωπαϊκές χώρες διδάσκονται στα σχολεία τα θρησκευτικά?5) Πως αντιμετωπίζεται ένας μαθητής που διαφωνεί με αυτά που λέει το βιβλίο? Για παράδειγμα στο λύκειο το βιβλίο αν θυμάμαι καλά λέει ότι δεν είναι σωστό τα παιδιά να έχουν προγαμιαίες σχέσεις!!!!!! Είναι αυτό υγιές?
Παράθεση από: batman στις Φεβρουαρίου 08, 2009, 04:19:13 pm Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας ενοχλεί που ιερείς δίνουν εξετάσεις. Αν είστε πιο ικανοί γράψτε καλύτερα και όχι να προσπαθείτε με πλάγιους τρόπους να αποκλείσετε όσο πιο πολλούς μπορείτε από τον ΑΣΕΠ για να έχετε καλύτερες πιθανότητες. Θα ήθελα ωστόσο να μου απαντήσετε αν θέλετε και μπορείτε στα παρακάτω ερωτήματα:1) Τι προσφέρει η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο? Τα μαθαίνει να σκέφτονται? Τους προσφέρει κάποιες γνώσεις ή δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην κοινωνία?2) Τα θρησκευτικά οξύνουν την κριτική σκέψη των μαθητών ή τους μαθαίνουν να δέχονται πιο εύκολα πράγματα ως δόγματα ή αξιώματα χωρίς να τα ελέγχουν πρώτα?3) Είναι σωστό στο Γυμνάσιο να διδάσκονται 2 ώρες θρησκευτικά και μια ώρα πληροφορική?4) Αλήθεια σε πόσες ευρωπαϊκές χώρες διδάσκονται στα σχολεία τα θρησκευτικά?5) Πως αντιμετωπίζεται ένας μαθητής που διαφωνεί με αυτά που λέει το βιβλίο? Για παράδειγμα στο λύκειο το βιβλίο αν θυμάμαι καλά λέει ότι δεν είναι σωστό τα παιδιά να έχουν προγαμιαίες σχέσεις!!!!!! Είναι αυτό υγιές?Αν μου απαντήσεις σε τι χρησιμεύουν τα μαθηματικά στην καθημερινή ζωή όπου αν δεν θέλεις να γίνεις μαθηματικός σου αρκεί να ξέρεις πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση, θα σου απαντήσω κι εγώ. Εξάλλου και οι θετικές επιστήμες είναι φουλ στα "αξιώματα" δηλαδή στα δόγματα που δεν αποδεικνύονται! Μη τρελαθούμε εντελώς!
Προσωπικα αισθάνομαι ντροπή να γινονται τετοιες ερωτησεις απο ανθρωπους μορφωμένους!!!! Τί θα πει τί προσφερουν τα θρησκευτικά?