*

Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα στην τάξη  (Αναγνώστηκε 21224 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα στην τάξη
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 06:41:45 pm »
πώς γίνεται να έχεις δουλεψει σε όλες τις βαθμίδες;; κ σε νήπια κ σε παιδιά δημοτικού κ σε παιδιά γυμνασίου κ σε παιδιά λυκειου;; ???
είναι διαφορετικό να ξέρουν τις συνέπειες των πράξεών τους κ ότι θα υποστούν κυρώσεις κ διαφορετικό να φοβούνται εσένα ως πρόσωπο..
όσο για τους ψυχολόγους φυσικά κ θα έπρεπε να υπάρχουν, δε διαφωνώ.. ίσα ίσα το υποστηρίζω χρόνια..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:16:50 »

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 06:46:44 pm »
Α
«Η ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ» 
Ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς.

«ΩΣ ΟΥΔΕΝ Η ΜΑΘΗΣΙΣ, ΗΝ ΜΗ ΝΟΥΣ ΠΑΡΗ»
Η μάθηση είναι μηδέν χωρίς τη σκέψη και την κρίση.

Μένανδρος ο Αθηναίος (342-292 π.Χ)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 09:19:16 pm »
Το νηπιαγωγείο εντάσσεται στην πρωτοβάθμια και τελευταία ο δεύτερος χρόνος (νήπια) είναι υποχρεωτικός. Παλεύουμε για την υποχρεωτικότητα και του πρώτου χρόνου (προνήπια), για να έχουν κι εκείνα επιτέλους δικαίωμα πρόσβασης στην προσχολική.

Με θυμωμένο εκπαιδευτικό πάντως προβλήματα δεν λύνονται (εκ πείρας), Θέλει να ελίσσεσαι και πραγματικά ζω για την ημέρα που οι ψυχολόγοι, οι νοσηλευτές και οι κοινωνικοί λειτουργεί θα ενταχθούν στο δυναμικό των σχολείων. Ευσεβείς πόθοι.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 10:06:28 pm »
Κανεις δεν μιλησε για θυμωμενο εκπαιδευτικο που προκαλει φοβο.
Ισα ισα μπορει να προκαλει και το γελιο.

Κακα τα ψεματα επειδη μιλαμε και για
«Η ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ» 
Ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς.

«ΩΣ ΟΥΔΕΝ Η ΜΑΘΗΣΙΣ, ΗΝ ΜΗ ΝΟΥΣ ΠΑΡΗ»
Η μάθηση είναι μηδέν χωρίς τη σκέψη και την κρίση.

Μένανδρος ο Αθηναίος (342-292 π.Χ)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:16:50 »

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 10:30:48 am »
Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα .Είμαι ωρομίσθια Φιλόλογος σε Λύκειο Α Λυκείου .Κάποια παιδιά μιλάνε συνεχώς μεταξύ τους .Ό,τι μέσο και να χρησιμοπιήσω έχει πρόσκαιρα αποτελέσματα.Όλοι οι συνάδελφοι είναι μεγάλοι 60+ και τα παιδιά με μένα ένιωσαν ότι θα έχουν κάποιον του χεριού τους .Μια μητέρα πήγε στο διευθυντή και είπε ότι δε μπορώ να επιβληθώ .Ο διευθυντής είναι πολύ αυταρχικός μαζί μου και με πιέζει αφάνταστα .Μπαίνει στις τάξεις αιφνιδιαστικά χωρίς να χτυπάει την πόρτα και ελέγχει τα πάντα .Απ-αιτεί να τον ενημερώνω για την παραμικρή λεπτομέρεια .Μετά πηγαίνει και λέει στα παιδιά τι του είπα για παράδειγμα αν είπα για κάποιον ότι είναι ανήσυχος και χαλάει εντελώς τις σχέσεις μου με τα παιδιά .Υπονοεί ότι αν δεν καταφέρω να επιβληθώ αυτά γράφονται .Τι να κάνω ; Πείτε μου σας παρακαλώ την αποψή σας

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 02:52:12 pm »
Ο διευθυντής σου είναι απαράδεκτος και θα ήθελα πολύ να ξέρω ποιος είδε τα ηγετικά του προσόντα και τον έκανε διευθυντή. Τα ρημάδια τα στελέχη!!!!!

Μίλα με κάποιον εκπαιδευτικό του σχολείου σου που μπορείς να επικοινωνήσεις και ζήτα καθοδήγηση (πολλές φορές, ακόμη και στριμάδια εξελίσσονται σε σπουδαίους μέντορες, αν νιώσουν ότι έτσι ανεβαίνουν οι μετοχές τους), μίλα με τη σύμβουλό σου, διάβασε για την παρώθηση και τη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης και το κυριότερο του χρόνου μη δηλώσεις αυτό το σχολείο., Εύχομαι του χρόνου να διορίζεσαι, αλλά όπως και να χει ξέρεις τι να αποφύγεις. :) :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 03:16:11 pm »
Εγώ θα του την έλεγα του διευθυντή.Συγγνώμη γιατί δεν πάει ο διευθυντής στη θέση σου και εσύ στη δικιά του;
Δεν ήξερα πως ο διευθυντής έχει αρμοδιότητες τέτοιες να ελέγχει το μάθημα.Είχα την εντύπωση πως είναι άχρηστοι λόγω της θέσης τους

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 03:28:40 pm »
Καλημερα.
Αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα απο την ... απέναντι πλευρα όμως και θα'θελα τη συμβουλή σας...

Ο γιος μου ειναι μαθητης

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 04:26:46 pm »
Εγώ θα του την έλεγα του διευθυντή.Συγγνώμη γιατί δεν πάει ο διευθυντής στη θέση σου και εσύ στη δικιά του;
Δεν ήξερα πως ο διευθυντής έχει αρμοδιότητες τέτοιες να ελέγχει το μάθημα.Είχα την εντύπωση πως είναι άχρηστοι λόγω της θέσης τους
Ειλικρινά ευχαριστώ για την κατανόηση , ευτυχώς που τα συζητάμε και μαζί .Έχω φράξει .Μου είπε ωμα ότι "Είσαι πολύ νέα να ξέρεις κάποια πράγματα πως λειτουργούν γι'αυτό θα κάνεις ό,τι σου λέω εγώ ." Μπαίνει στην τάξη ελέγχει αν όλα τα παιδιά έχουν ανοιχτό το τετράδιο την ώρα που γράφω στον πίνακα .Μου ζητάει να του αναφέρω καθε τέλος της μέρας ποιος δεν είχε διαβάσει .Κοιτάει στον πίνακα να δει τι γράφω ,ενώ είναι άλλη ειδικότητα.
Είπε μπροστά στα παιδια ' Να είσαι πιο αυστηρή μαζί τους "Θεωρείτε ότι πρέπει να του μιλήσω ; Φοβάμαι ότι με είδε χαμηλών τόνων και κέρδισε έδαφος

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 04:29:57 pm »
 @ someone Δυστυχώς πολλές από τις παλιές φτάνουν κάποια στιγμή εκεί. Γιατί έχουν κουραστεί, γιατί δεν αντέχουν άλλο το παράλογο του δημοσίου, γιατί δεν μπορείς να είσαι στην τάξη για 400 χρόνια χωρίς κανένα διάλειμμα μπλα μπλα μπλα.

Κανένα τμήμα δεν είναι χαμένη υπόθεση. Του χρόνου ίσως να έχουν άλλη δασκάλα που θα καταφέρει περισσότερα. Από την άλλη συζητήστε με τους άλλους γονείς (όχι σε ύφος νουθεσίας για τα δικά τους βλαστάρια), μιλήστε με την ψυχολόγο (ουάου μακάρι να είχε και ο δικός μου δήμος, κάθε μέρα στο σχολείο θα την είχα), μιλήστε στο διευθυντή, στη σύμβουλο. Μην περιμένετε αλλαγές από αυτή τη δασκάλα και το πιο πιθανό είναι να ακούσετε την καραμέλα "κάντε λίγο υπομονή να βγει η χρονιά, κοντεύει να τελειώσει η θητεία της δώστε τόπο στην οργή". Α, και μη θεωρείς δεδομένο ότι θα "χαλάσει" το δικό σου του παιδί. Αν εσείς παραμείνετε σταθεροί στις αρχές σας, τίποτε δε θα το συμβεί. Μπορεί να παίξει λίγο με τα όρια, αλλά δε ομίζω ότι θα"στραβώσει". Για να δούμε τι θα πουν κι οι άλλοι.

@MANNI Ρίχτου στ' αυτιά.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 04:46:00 pm »
Καλησπερα someone

να σε ενημερωσω οτι δεν εχω διοριστει απλα θα σου εκφρασω τη γνωμη μου

ειναι πολυ προσφατα τα οσα εχω διαβασει λογω ασεπ

ειμαι νηπιαγωγος.

Καταρχας να σου πω οτι στο 4ο ετος στο πανεπιστημιο οταν εκανα την πρακτικη μου υπηρχε ενα αγορι πολυ συμπαθητικο σε μενα αλλα εκανε φασαρια με αποτελεσμα να ξεσηκωνει τα υπολοιπα παιδια
μαλιστα θυμαμαι χαρακτηριστικα την πρωτη μερα που μας γνωρισε τοτε ειχαμε παει 2 κοριτσια για πρακτικη μολις μπηκαμε στην αιθουσα αρχισε να μας περιγραφει σκηνες απο μια νταλικα και αιματα και τον μπαμπα γεματο αιματα κτλ....

ειχαμε μεινει αφωνες και οι νηπιαγωγοι μας εξηγησαν οτι ειχε ενα ατυχημα ο μπαμπας του ο οποιος ηταν μεθυσος κτλ....  οι νηπιαγωγοι και οι 2 πανω απο 50  απλα στο αναφερω να το ξερεις...

το παιδι αυτο ειχε μεγαλη αγαπη στη μουσικη τρελλαινονταν να χορευει να τραγουδα και αναπαριστανε συνεχως το μουσικο κρατωντας ενα ''φανταστικο'' μπουζουκι...
υπηρχε και ενα γυφτακι καθως και ενα παιδι τελειως απομονωμενο στην ταξη   το πρωτο επειδη ενιωθε οτι ασχολουμουν μαζι του συνεχεια ζητουσε την επιβραβευση επειδη δεν την επαιρνε απο τις νηπιαγωγους του  και επειδη η τακτικη των νηπιαγωγων ηταν ''τα αφηνουμε στην τυχη τους''
λυπαμαι που το λεω και δεν το λεω για να τις κρινω  αλλα δεν θα κρινω στο μηνυμα μου την προσεγγιση τους
και το αλλο παιδι το ''απομονωμενο'' προσπαθουσαμε να του δωσουμε κινητρα να μιλησει αλλα ματαια....
μαλιστα μας ειπαν οτι η μητερα του ηταν νηπιαγωγος ...

δεν θελω να σε κουρασω γι'αυτο να σου εξηγησω που θελω να καταληξω---->

μια μερα που δεν αντεχα αλλο με την φασαρια που γινοταν και απειρη τελειως μια που πρωτη φορα ειχα αναλαβει εγω και μια συμφοιτητρια για εναν ολοκληρο μηνα μια ταξη νηπιαγωγειου

ο πιτσιρικας ο ταραξιας με ειχε σκασει και τον εβαλα να καθισει σε ενα καρεκλακι λιγο πιο περα απο εμας λεγοντας του οταν ηρεμησεις ελα ξανα κοντα μας :( :( :(

ειχα νιωσει που ασχημα αλλα δεν ηξερα τι αλλο να κανω.......... :-[

οταν τελειωσε η πρακτικη ανεφερα το περιστατικο σε μια υπεροχη και αξιολατρευτη καθηγητρια μας η οποια μου μιλησε πολυ ομορφα και μου ειπε να μην στενοχωριεμαι και οτι
καλο θα ηταν να προσεγγιζα το παιδι ενισχυοντας τα θετικα του στοιχεια π.χ τη μουσικη τονιζοντας το ποσο καλος ειναι  δινοντας του καποιο ρολο ας πουμε το βοηθο μου
ετσι δεν θα ενιωθε οτι συνεχως δημιουργει προβλημα και θα επιδιωκε να αναζητα τον επαινο επομενως θα σταματουσε να φερεται ''αρνητικα''

καθως οι νηπιαγωγοι του εκαναν συνεχεια παρατηρησεις - τι θελω λοιπον να πω?
οτι ενα παιδι πρεπει να το κανεις να νιωσει καλα
οταν αντιδρα κατι συμβαινει θελει να τραβηξει την προσοχη
του λειπει η αγαπη , το ενδιαφερον κατι αποζητα πρεπει να ενδιαφερθεις να το βοηθησεις

δεν θελω να κρινω τη δασκαλα αλλα φαντασου πριν ποσα χρονια πηρε πτυχιο διαβαζοντας αλλες θεωριες και προσεγγισεις

πλεον το σχολειο ανοιγει την πορτα του στην κοινωνια
ανοιγει διαλογο με γονεις

συγκεκριμενα εμεις στο νηπιαγωγειο συνεργαζομαστε με γονεις
μιλαμε μαζι τους για τα παιδια και τα προβληματα τους
αναζηταμε λυσεις στα προβληματα απο κοινου

επομενως γνωμη μου να μιλησεις με το διευθυντη του σχολειου μια που η δασκαλα δεν ειναι ανοιχτη σε διαλογο ... καλυτερα να σου πει καποιος δασκαλος το που πρεπει να απευθυνθεις

εγω απλα σε ενημερωσα για οσα εχω βιωσει και διαβασει γιατι τωρα μετα απο 4 χρονια αυτα που με συμβουλεψε η καθηγητρια μου στο πανεπιστημιο τα βρηκα μπροστα μου διαβαζοντας για το πως  πρεπει να ειναι το νηπιαγωγειο

τα παιδια νιωθουν μεγαλη ασφαλεια οταν ξερουν οτι οι 2 κοσμοι τους(γονεις +σχολειο) ενωνονται  ;)
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 01:05:55 pm »
Παιδια δεν ξέρω έχω πέσει ψυχολογικά.Σήμερα δεν είχα μάθημα αλλά ήδη έχω αγχωθεί που θα πάω αύριο στο σχολείο .Νιώθω την πίεση από παντού .Θεωρείτε ότι μπορει να υπάρχουν επιπτώσεις αν θεωρηθεί ότι δε μπορώ να επιβληθώ όσο πρέπει ;Λέω πότε να περάσει η χρονιά .Όσο καλά πέρασα τα δύο προηγούμενα χρόνια σε Γυμνάσιο τόσο άσχημα περνάω φέτος .Υπάρχουν καοι γονείς που είναι πολύ καλοί μαζίμου και νιώθουν πολύ ευχαριστημένοι .Εγώ βιώνω την πίεση πιο πολύ από το διευθυντή .Μίλησα με μια γνωστή μου που ήταν παλιά σχολικός σύμβουλος και μου είπε ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις .Κάπως έχει καταφέρει αυτός ο διευθυντής να μου ασκήσει φόβο . :'(

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 01:06:25 pm »
 ;) θα συμφωνήσω με την φίλη που μόλις μίλησε και θα σας πω αυτό που μου είπε ο γιός μου (6 ετών )

στο νηπιαγωγειο του υπάρχει ένα παιδί με ΔΕΠ (διαταραχη ελλειμματικής προσοχής) και υπερκινητικότητα. Το παιδί η μαμά το πηγαίνει σε παιδοψυχίατρο. Αυτό το παιδάκι λοιπόν οπως καταλαβαίνετε δημιουργεί προβλήματα στην τάξη και χτυπάει τα άλλα παιδάκια όπως και το δικό μου.

Εγώ εχω εξηγήσει στον γιό μου πως πρέπει να παίζει με τον Ορέστη, ωστόσο αν τον βλέπει επιθετικό να τον αποφεύγει εκείνη την στιγμή και γενικά να του εξηγεί οτι θέλει να παίζουν μαζί, αρκεί βέβαια και ο άλλος να μην τον χτυπάει.

Ενα απόγευμα ο γιος μου ήρθε στο σπίτι και μου είπε το εξής εξωφρενικό:
η μια νηπιαγωγός απο τις δύο (πάει σε ολοήμερο) άκουσε τον διάλογο του μικρού μου με τον Ορέστη και θεώρησε σωστό να επέμβει. Επιασε τον γιο μου και τα άλλα παιδάκια και τους είπε:
" Ο Ορέστης έχει κακό πνεύμα μέσα του, για αυτό να μην πηγαίνετε κοντά του γιατί το κακό πνεύμα θα φύγει απο εκείνον και θα μπει μέσα σε εσας" >:( >:( >:( >:(

Ευτυχώς ο μικρός μου κατάλαβε οτι η νηπιαγωγός λεει

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 01:11:18 pm »
ΜΑΝΝΙ μαλλον γράφαμε ταυτόχρονα και δεν διάβασα την καταχώρηση σου. Γιατί δεν απευθυνεσαι στον σχολικό σύμβουλο ή ακόμη και στην πρωτοβάθμια; Οχι με ύφος επικριτικό για τον διευθυντή σου, απλά για συμβουλευτικούς κυρίως λόγους. Πάντως μήν επιπτρέψεις να σε ρίξουν κι αλλο ψυχολογικά. Αυτός είναι λάθος όχι εσύ. ΟΛΗ Η ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)