*

Ψηφοφορία

ποιο συστημα διορισμων ειναι σωστο ?

το τωρινο οπως ειναι
110 (23.3%)
το τωρινο με προσαυξηση για ολες τις επιτυχιες
119 (25.2%)
σταδιακη αυξηση ποσοστου ΑΣΕΠ
38 (8.1%)
100% μεσω ΑΣΕΠ
150 (31.8%)
100% μεσω ΑΣΕΠ χωρις προσαυξησεις
55 (11.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 465

Αποστολέας Θέμα: τροπος διορισμων  (Αναγνώστηκε 183505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: τροπος διορισμων
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 08, 2009, 08:07:55 pm »
Έτσι είναι...
Δικαιότερος διαγωνισμός.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:03:33 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 08, 2009, 08:19:30 pm »
1) υπαρχει η ΟΛΜΕ , υπαρχουν και διορισμενοι οπως εγω που εχουν διαφορετική αποψη απο την ΟΛΜΕ στο θεμα αυτο....  
2) ενας διορισμενος εχει 2 επιλογες.. ή που λεει εγω εχω διοριστει και δεν με ενδιαφερει ποιο θα ειναι το συστημα διορισμων ή που λεει την αποψη του με παθος ή χωρις...
3) αφου για λιγο δεν διοριστηκες , πιθανοτατα θα ειχες διοριστει με το συστημα διορισμων που προτεινω...

συμφωνώ με τις παρατηρήσεις που μου κάνεις , αλλά δεν είναι λίγο αντιφατικό απο τη μια να λες: "εσείς δεν κάνετε κάτι που είστε αδιόριστοι, η ολμέ θα κάνει;;" κ απο την άλλη να υποστηρίζεις με τόσο πάθος ξανά κ ξανά τον διαγωνισμο κ να προσπαθείς να πείσεις τους αδιοριστους να συμμεριστούν την αποψή σου;; σε καμμιά περιπτωση δεν εννοώ πως τα κίνητρα δεν είναι αγαθά κ έντιμα...αλλά...
κ επειδή έχω περάσει απο πολλούς ασεπ ( κ για λίγο δεν διορίστηκα ) θέλω να πω πως πρέπει πρώτα να διεκδικήσουμε έναν αξιοπρεπή διαγωνισμο κ μετά να τον καθιερώσουμε ως μοναδικό κριτήριο..γιατί εγώ παρατηρώ πως το επιπεδο του διαγωνισμού του 2000 πχ καμμιά σχέση δεν έχει με του 2009...όλο κ χειροτερεύουν τα πράγματα..

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 08, 2009, 09:02:35 pm »
Καλύτερος διαγωνισμος και διορισμοι 100% μεσω ΑΣΕΠ δηλαδη ...
Ειδες που κατα βαθος συμφωνουμε......
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Έτσι είναι...
Δικαιότερος διαγωνισμός.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 08, 2009, 09:20:20 pm »
Καλύτερος διαγωνισμος και διορισμοι 100% μεσω ΑΣΕΠ δηλαδη ...
Ειδες που κατα βαθος συμφωνουμε......
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Έτσι είναι...
Δικαιότερος διαγωνισμός.

'Ελεος πιά!!!!!!  ::)  ::)

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:03:33 »

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 08, 2009, 10:12:02 pm »
Όσοι κάνετε πρόταση για 100% ΑΣΕΠ θα πηγαίνατε ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές σε νησιά στην μέση του πουθενά και μακριά από το σπίτι σας; Θα πηγαίνατε αν γνωρίζατε πως το μόνο που θα κερδίζατε θα ήταν 2000 ευρώ τον χρόνο σαν ωρομίσθιοι και θα πληρωνόσασταν ένα χρόνο μετά; Θα πηγαίνατε όταν είχατε οικογένεια ή μια δουλειά στρωμένη με ιδιαίτερα και φροντιστήρια; Ίσως μερικοί από εσάς.. σίγουρα όχι όσοι χρειάζονται, σίγουρα θα είχε πρόβλημα το υπουργείο στο να καλύψει τα κενά αυτά. (Εδώ έχει πρόβλημα ακόμα και τώρα για μερικές "ακριτικές" περιοχές που χρειάζονται ωρομίσθιο με λίγες ώρες).
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 08, 2009, 10:12:15 pm »
Μπορεί να είστε ακόμα νέοι σ' αυτήν την διαδικασία και να πιστεύετε πως το 100% μπορεί να πραγματοποιηθεί γι' αυτόν τον ΑΣΕΠ. Να σας ενημερώσω πως κάτι τέτοιο αποκλείεται. Αν τώρα εφαρμοστεί στον επόμενο, βλέπω δύο ενδεχόμενα. 1ον) Να έχετε διοριστεί σ' αυτόν τον ΑΣΕΠ, οπότε να μην σας ενδιαφέρει. 2ον) Να έχετε περάσει την βάση και να μην διοριστείτε, την επόμενη διετία όμως να χάσετε τα μισά σας μόρια. Τότε θα είστε και στα λόγια μας.. Αν αυτό το σενάριο επαναληφθεί και για περισσότερους ΑΣΕΠ, τότε θα είστε αυτοί που θα το αποζητάτε περισσότερο από εμάς τους "παλιούς".. που μάλλον μέχρι τότε θα έχουμε διοριστεί. Δεν πρόκειται να γίνει λοιπόν για πολλούς λόγους (έχω και άλλους αν σας ενδιαφέρει) και ο κυριότερος είναι πως δεν θα μπορούν να διορίζονται τα "δικά μας παιδιά". Συνεχίστε λοιπόν να ζητάτε κάτι που αποκλείεται να γίνει και έχει πολλά άτομα εναντίον, και κλείστε τα μάτια σας σε κάτι το εφικτό που συμφέρει όλους μας, στο να κρατάτε τα μόρια που λιώσατε σε μια καρέκλα για να αποκτήσετε.
Σας εύχομαι καλή τύχη μιας και θα σας χρειαστεί.

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 08, 2009, 10:17:08 pm »
Όσοι κάνετε πρόταση για 100% ΑΣΕΠ θα πηγαίνατε ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές σε νησιά στην μέση του πουθενά και μακριά από το σπίτι σας; Θα πηγαίνατε αν γνωρίζατε πως το μόνο που θα κερδίζατε θα ήταν 2000 ευρώ τον χρόνο σαν ωρομίσθιοι και θα πληρωνόσασταν ένα χρόνο μετά; Θα πηγαίνατε όταν είχατε οικογένεια ή μια δουλειά στρωμένη με ιδιαίτερα και φροντιστήρια; Ίσως μερικοί από εσάς.. σίγουρα όχι όσοι χρειάζονται, σίγουρα θα είχε πρόβλημα το υπουργείο στο να καλύψει τα κενά αυτά. (Εδώ έχει πρόβλημα ακόμα και τώρα για μερικές "ακριτικές" περιοχές που χρειάζονται ωρομίσθιο με λίγες ώρες).
Είπαμε, τα μόρια της προυπηρεσίας να προσμετρώνται στην βαθμολογία του ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 08, 2009, 10:58:30 pm »
Στέλλα δεν νομίζω πως κάποιος θα ξενιτευόταν για 2 χρόνια για να πάρει 6 μήνες προϋπηρεσία το πολύ, δηλαδή μίσο μόριο στον ΑΣΕΠ. 0,5 μόριο; Το οποίο θα μετράει μόνο αν είσαι 0,5 μόριο μακριά από την βάση διορισμού. Θα πήγαινες για μισό μόριο και 4.000 ευρώ σε δύο χρόνια; Να μην αναφέρω πως τα 4.000 ευρώ δεν θα έφταναν ούτε για το ενοίκιο σου.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 08, 2009, 11:10:47 pm »
w1red, έφτασε η δουλειά να μην σκέφτεσαι τα έξοδα και το αν θα φτάνουν τα λεφτά. Έφτασε η δουλειά να ξενιτεύεσαι για λίγα μόρια και λίγη προϋπηρεσία, αρκεί να τα βρεις αυτά τα μόρια και αυτή τη λίγη προϋπηρεσία...
Ξέρω περιπτώσεις, 4 τον αριθμό, χώρια πόσες άλλες θα υπάρχουν ακόμη...

Η οδύσσεια ενός αδιόριστου...  ::)  :-\ 
                                           :-X  :-X

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 08, 2009, 11:27:07 pm »
Bikini, έχεις δίκιο και αυτό συμβαίνει με το τωρινό σύστημα. Αυτό που εξηγώ όμως είναι πως αν το κάνουν 100% ΑΣΕΠ και απλά να παίρνεις μια μικρή προσαύξηση στον ΑΣΕΠ για την προϋπηρεσία σου, κανείς δεν θα ξενιτευτεί, έτσι δεν είναι; Οπότε θα έχουν πρόβλημα στο να καλύψουν τα κενά.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 08, 2009, 11:29:34 pm »
Στέλλα δεν νομίζω πως κάποιος θα ξενιτευόταν για 2 χρόνια για να πάρει 6 μήνες προϋπηρεσία το πολύ, δηλαδή μίσο μόριο στον ΑΣΕΠ. 0,5 μόριο; Το οποίο θα μετράει μόνο αν είσαι 0,5 μόριο μακριά από την βάση διορισμού. Θα πήγαινες για μισό μόριο και 4.000 ευρώ σε δύο χρόνια; Να μην αναφέρω πως τα 4.000 ευρώ δεν θα έφταναν ούτε για το ενοίκιο σου.

Το πόσα μόρια θα παίρνει κάποιος με 6 μηνες προυπηρεσία είναι μια "τεχνική λεπτομέρεια" που μπορεί να ρυθμιστεί. Κι εγω σου λέω να μοριοδοτείται γεναία η προυπηρεσία. Τα τεχνικά θέματα μπορούν να ρυθμιστούν με δίκαιο τρόπο, αρκεί να υπάρχει μια συμφωνία στο 100% ΑΣΕΠ.

Υ.Γ Από το stella, προτιμώ το dim!!!!

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 08, 2009, 11:41:53 pm »

Το πόσα μόρια θα παίρνει κάποιος με 6 μηνες προυπηρεσία είναι μια "τεχνική λεπτομέρεια" που μπορεί να ρυθμιστεί. Κι εγω σου λέω να μοριοδοτείται γεναία η προυπηρεσία. Τα τεχνικά θέματα μπορούν να ρυθμιστούν με δίκαιο τρόπο, αρκεί να υπάρχει μια συμφωνία στο 100% ΑΣΕΠ.

Υ.Γ Από το stella, προτιμώ το dim!!!!

Μάλλον ο/η w1red δεν είδε το σημαδάκι του αρσενικού και... μπέρδεψε λίγο το φύλο σου...  ;D  ;D  ;D  :P  :P  :P  :-[  :-[  :-[

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 08, 2009, 11:51:23 pm »
Μια τέτοια αλλαγή θα έφερνε τα πάνω κάτω. Θα φώναζαν αυτοί που περνάνε μόνο με προϋπηρεσία επειδή χάθηκε το παράθυρο, θα φώναζαν οι υπόλοιποι, επειδή "υποβαθμίζετε" ο βαθμός του ΑΣΕΠ. Στην πραγματικότητα, το τωρινό σύστημα, αν δεν έχανες τα μόρια των ΑΣΕΠ, θα ήταν στο περίπου το ίδιο με αυτό που λες. Μόνο που αυτό που λες, κόβει τον διορισμό στα "δικά μας παιδιά" και επίσης θα δημιουργήσει τόσο μπέρδεμα που το βλέπω ανεφάρμοστο. Τι λες; Από την άλλη το 60%-40% θα μπορούσε να αλλάξει.. αλλά να γίνει πόσο και ποιος θα το καθορίσει; Ένα επιπλέον μέτρο θα ήταν, να μην διορίζεται κανείς αν δεν έχει μια τουλάχιστον επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Αλλά ούτε αυτό γίνεται.. γιατί; Επειδή .. κόβει τον διορισμό στα "δικά μας παιδιά", με καταλαβαίνεις;
ΥΓ dimstella συγνώμη για το Στέλλα, χαζομάρα μου. Δεν υπονοούσα τίποτα..  :P

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 09, 2009, 12:27:24 am »
Νομίζω πως συνενοούμαστε.

Αλλά το νόημα είναι να αλλάξει το σύστημα διορισμών ώστε να "κλείσουν τα παράθυρα". Αυτός άλλωστε ήταν ο αρχικός στόχος του ΑΣΕΠ. Από το 1998 και σε ένα διάστημα 5 ετών, οι διορισμοί θα γίνονταν 100% απο τον ΑΣΕΠ. Στην 5ετία ακριβώς άρχισαν οι διάφορες "ρυθμίσεις¨16μηνο κλπ. και από τότε έχουμε τρελαθεί στις "ρυθμίσεις", με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα, όπου υπάρχει ένας "κανονικός" τρόπος διορισμού (ΑΣΕΠ για τα "κορόϊδα") και άλλοι 7-8 τρόποι για τα "δικά μας παιδιά". Εχετε δει την εικόνα, να περιμένεις τη σειρά σου στην τράπεζα, και να έρχεται ο άλλος και να πηγαίνει κατ'ευθειαν "πίσω από το γκισέ".

Οχι, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν με ενδιαφέρει να "εξωραϊσουμε" το υπάρχουν σύστημα, με ενδιαφέρει να το ανατρέψουμε τελείως. Οσο για τις ενστάσεις του τύπου "αδικούνται κάποιοι", αυτοί που αδικούνται είναι κατά κύριο λόγο "τα δικά μας παιδιά" και όσοι βαριούνται να διαβάσουν για τον ΑΣΕΠ και σαν δικαιολογία λένε οτι έχουν "υποχρεώσεις" και δεν προλαβαίνουν. Κι εγω κοντά στα 40 είμαι, με οικογένεια με 2 παιδιά, με διάβασμα για μεταπτυχιακές σπουδές και τρέξιμο όλη μέρα για το "γάλα των παιδιών". Και στήθηκα κανονικά (σαν τα υπόλοιπα "κορόϊδα" δηλαδή) στην "ουρά" του ΑΣΕΠ, με ελάχιστες θέσεις διαθέσιμες, επειδή ακριβώς οι υπόλοιπες έχουν ήδη καταληφθεί απο τα "δικά μας παιδιά".

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)