*

Ψηφοφορία

ποιο συστημα διορισμων ειναι σωστο ?

το τωρινο οπως ειναι
110 (23.3%)
το τωρινο με προσαυξηση για ολες τις επιτυχιες
119 (25.2%)
σταδιακη αυξηση ποσοστου ΑΣΕΠ
38 (8.1%)
100% μεσω ΑΣΕΠ
150 (31.8%)
100% μεσω ΑΣΕΠ χωρις προσαυξησεις
55 (11.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 465

Αποστολέας Θέμα: τροπος διορισμων  (Αναγνώστηκε 183428 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: τροπος διορισμων
« Απάντηση #630 στις: Απριλίου 21, 2010, 03:18:53 pm »
Και εσύ έχεις κολλήσει ότι είμαι ο μόνος μέσα στο pde που έχω αυτές τις απόψεις .
Ρίξε μια ματιά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για να δεις ότι δεν είναι έτσι.

Επίσης  έχεις κολλήσει ότι όλα τα λέω επειδή είμαι ΠΑΣΟΚ .
Τα ίδια έλεγα επί υπουργού Ευθυμίου ( και τον '' στόλιζα ''  κανονικά ) . Τότε τι ήμουνα ?  ΝΔ ή ΚΚΕ ?

Υ.Γ. με καλή διάθεση πάντα ... και πάντα με χαμόγελο ( όπως λες και εσύ .. )

Συνάδελφε, επειδή βλέπω ότι επιμένεις γράφοντας και τροποποιώντας τα μηνύματά σου, θα πρέπει να σου απαντήσω.
Όπως θα έχεις διαπιστώσει, επιμελώς αποφεύγω να αναφέρομαι σε κόμματα γιατί δεν επιδιώκω να κομματικοποιηθεί οποιαδήποτε συζήτηση. Εξ`άλλου έχεις κάθε δικαίωμα να συμπαθείς οποιοδήποτε κόμμα και είναι σεβαστό. Σεβαστή είναι και η κάθε ανάρτηση που κάνεις (πολλές φορές σε περισσότερα από ένα θέματα) δηλώσεων, διακηρύξεων, συνεντεύξεων της υπουργού και των δύο υφυπουργών και των δελτίων τύπου του υπουργείου. Και αυτό είναι δικαίωμα σου.
Το επιχείρημα με τον Ευθυμίου δεν μπορώ να το δεχτώ γιατί όταν ήταν υπουργός δεν σε ήξερα και επομένως ούτε τι έγραφες και πού ( ; )
Στο αρχικό σου μήνυμα, πριν το τροποποιήσεις, είχες γράψει ότι σε κατηγορώ γιατί διαφωνείς με την ΟΛΜΕ. Καθόλου! Ούτε γιατί διαφωνείς με όλους εκτός από την ηγεσία του υπουργείου. Και αυτό δικαίωμά σου είναι.
Θα στο ξαναπώ και ελπίζω για τελευταία φορά. Διαφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου. Επειδή διορίστηκες χωρίς προϋπηρεσία, όποιος εκπαιδευτικός έχει προϋπηρεσία την απέκτησε για σένα με βύσμα. Επειδή δεν έχεις πάρει απόσπαση θεωρείς ότι όλες οι αποσπάσεις είναι βυσματικές. Επειδή έχεις επιτυχία στο ΑΣΕΠ συνεπάγεται ότι είναι ο μόνος αξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης. (Τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού βέβαια που λέει ότι το ΑΣΕΠ έχει σημαντικά προβλήματα, δεν είδα να τη δημοσιεύεις πουθενά). Μόνο για τις μεταθέσεις δεν έγραψες κάτι.
Αντίθετα, επειδή δεν πήρα εγώ μετάθεση και πήρες εσύ δεν πρόκειται να πω ποτέ ότι όσοι έχουν πάρει μετάθεση έχουν βύσμα!

ΥΓ. Με καλή διάθεση πάντα και ελπίζοντας να μην το πας αλλού πάλι.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:42:44 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Απριλίου 21, 2010, 04:01:35 pm »
1) Το επιχείρημα με τον Ευθυμίου δεν μπορώ να το δεχτώ γιατί όταν ήταν υπουργός δεν σε ήξερα και επομένως ούτε τι έγραφες και πού ( ; )
2) Αντίθετα, επειδή δεν πήρα εγώ μετάθεση και πήρες εσύ δεν πρόκειται να πω ποτέ ότι όσοι έχουν πάρει μετάθεση έχουν βύσμα!

1) Έγραφα στο forum των ΚΕΠ , στο pathfinder ( club asep ) και σε άλλο ένα ( ακόμα πιο παλιά ) που δεν θυμάμαι το όνομά του .
Αλλά τι πιστεύεις δηλαδή εσύ ?   ότι επί Ευθυμίου ο knkn ήταν κατά του Α.Σ.Ε.Π. ?    :D

2) Ε , και δεν το λες να γελάσουμε λίγο ...  :D

Υ.Γ. πάντα με καλή διάθεση.. πάντα με χαμόγελο ( που λες και εσύ..)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Απριλίου 21, 2010, 04:19:16 pm »

1) Έγραφα στο forum των ΚΕΠ , στο pathfinder ( club asep ) και σε άλλο ένα ( ακόμα πιο παλιά ) που δεν θυμάμαι το όνομά του .
Αλλά τι πιστεύεις δηλαδή εσύ ?   ότι επί Ευθυμίου ο knkn ήταν κατά του Α.Σ.Ε.Π. ?    :D

2) Ε , και δεν το λες να γελάσουμε λίγο ...  :D

Υ.Γ. πάντα με καλή διάθεση.. πάντα με χαμόγελο ( που λες και εσύ..)

1) Καλά τώρα! Τρέχα γύρευε. :D
Ε, όχι βέβαια! Ούτε πιστεύω και ούτε υπονόησα! Απορώ πώς το αναφέρεις αυτό!! Μάλλον ήθελες να το ξαναγράψεις!  :D Εξ`άλλου είπαμε: Ο κ. knkn μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει.

2) Ε όχι δε θα το πώ!  Είπαμε ότι αυτή είναι η διαφορά μας. ;)

ΥΓ. Πάντα πάντα.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Απριλίου 21, 2010, 04:30:03 pm »
Συνάδελφε jak13 ,
εγώ ( όπως σωστά λες ) σας έχω κουράσει με τις απόψεις μου.
Όποτε έχεις χρόνο και διάθεση γράψε τις απόψεις σου επί του θέματος .
Ποιό θα έπρεπε να είναι το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση κατά τη γνώμη σου ?
Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου .

δεν πήρα εγώ μετάθεση

Εύχομαι να πάρεις του χρόνου μετάθεση ! Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου !
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 21, 2010, 04:36:24 pm από knkn »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:42:44 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Απριλίου 22, 2010, 03:05:49 pm »
Συνάδελφε jak13 ,
εγώ ( όπως σωστά λες ) σας έχω κουράσει με τις απόψεις μου.
Όποτε έχεις χρόνο και διάθεση γράψε τις απόψεις σου επί του θέματος .
Ποιό θα έπρεπε να είναι το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση κατά τη γνώμη σου ?
Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου .

δεν πήρα εγώ μετάθεση

Εύχομαι να πάρεις του χρόνου μετάθεση ! Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου !

Συνάδελφε knkn,
επειδή πιστεύω ότι ο σκοπός της παρουσίας μας στο forum πρέπει να είναι παραγωγικός, δίνοντας αλλά και λαμβάνοντας πληροφορίες και όχι  παραθέτοντας ο καθένας τη γνώμη του προκαλώντας αντιδράσεις, με επακόλουθο τις στείρες αντιπαραθέσεις  που τίποτα δεν προσφέρουν παρά μόνο κουράζουν, προσπαθώ να το τηρώ.
Παρ`όλα αυτά και επειδή το ενδιαφέρον σου για τη γνώμη μου, αν είναι πραγματικό και δεν αποσκοπεί στο να γεμίζουμε άσκοπα τις σελίδες του forum, με τιμά, θα σου γράψω επιγραμματικά την άποψη μου.
Θεωρώ λοιπόν ότι το οποιοδήποτε σύστημα διορισμών πρέπει να μην απαξιώνει την προσπάθεια, τους κόπους και τις θυσίες του κάθε εκπαιδευτικού, είτε αυτό ερμηνεύεται ως προετοιμασία για το διαγωνισμό (που επιδέχεται σημαντικών βελτιώσεων) είτε ως απόκτηση προϋπηρεσίας (που και αυτό το σύστημα  επιδέχεται ριζικών βελτιώσεων).
Γιατί το σημαντικότερο είναι να μην παίζεις με τον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών αλλάζοντας τους όρους του παιγνιδιού κατά τη διάρκεια του και όχι από την αρχή, για να γνωρίζει ο άλλος πώς θα το χειριστεί. Αυτό το θεωρώ ανέντιμο και ανήθικο.
Ελπίζω να σε κάλυψα, χωρίς να περιμένω ότι θα συμφωνήσεις και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Απριλίου 23, 2010, 12:38:31 pm »
1) Θεωρώ λοιπόν ότι το οποιοδήποτε σύστημα διορισμών πρέπει να μην απαξιώνει την προσπάθεια, τους κόπους και τις θυσίες του κάθε εκπαιδευτικού, είτε αυτό ερμηνεύεται ως προετοιμασία για το διαγωνισμό (που επιδέχεται σημαντικών βελτιώσεων) είτε ως απόκτηση προϋπηρεσίας (που και αυτό το σύστημα  επιδέχεται ριζικών βελτιώσεων).

2) Γιατί το σημαντικότερο είναι να μην παίζεις με τον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών αλλάζοντας τους όρους του παιγνιδιού κατά τη διάρκεια του και όχι από την αρχή, για να γνωρίζει ο άλλος πώς θα το χειριστεί. Αυτό το θεωρώ ανέντιμο και ανήθικο.

3) Ελπίζω να σε κάλυψα, χωρίς να περιμένω ότι θα συμφωνήσεις και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

1) Συμφωνώ με αυτό που λες !!!  Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω κάτι όμως ( και αν θες μου λες αν συμφωνείς ή όχι ) .
Η βελτίωση του διαγωνισμού ( που σωστά λες ότι πρέπει να γίνει ) δεν έχει να κάνει με θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης .
Ενώ η απόκτηση προϋπηρεσίας έχει σοβαρότατα προβλήματα δικαιοσύνης .
Γιατί πολλοί θα ήθελαν να παίρνουν διπλά μόρια από την Π.Δ.Σ. σε δυσπρόσιτο ( και ας έχει κόπο αυτό ) αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα ( ενώ άλλοι έπαιρναν ώρες επειδή είχαν γνωστό ). Επίσης πολλοί θα ήθελαν να κάνουν τον κόπο να διδάξουν στη Σιβιτανίδειο ,στα Εκκλησιαστικά κ.λ.π. αλλά δεν είχαν μέσον .
Να σε προλάβω !  Δεν είπα ότι όλοι όσοι έχουν προϋπηρεσία την απόκτησαν με όρους ρουσφετιού. Λεω ότι υπάρχουν παράθυρα ρουσφετιού που πρέπει να κλείσουν !  Όσοι έχουν ''καθαρή'' προϋπηρεσία θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα ζητάνε να κλείσουν τα παράθυρα !

2) Συμφωνώ και με αυτό και γι αυτό έχω εκφράσει από παλιά απόψεις όπως
να ψηφιστεί το 2009 ότι από το 2015 και μετά θα ισχύσει το 100% ΑΣΕΠ
Να βρεθεί δηλαδή ένας τρόπος ώστε να έχουμε μακροπρόθεσμα δίκαιο σύστημα διορισμών αλλά ταυτόχρονα να μην παίξει κανείς με τον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών ( όπως σωστά λες ) .

3) Με κάλυψες αλλά έκανες λάθος πρόβλεψη. Δεν διαφωνώ . '' Συμφωνώ μεν αλλά .. '' .   ;)

Υ.Γ. ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου γράψεις την άποψή σου
( το ενδιαφέρον μου για τη γνώμη σου ήταν πραγματικό και οι ευχές μου επίσης )

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Μαΐου 03, 2010, 12:29:32 pm »
επιλεγω το 4  ...

ακουω με χαρα την αποψη σου...

Eσυ τωρα θα εισαι μεσα στην τρελη χαρα με το νεο νομοσχεδιο! Ετσι??
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2010, 12:31:09 pm από physicaest »

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Μαΐου 03, 2010, 12:35:47 pm »
σεβαστη η αποψη σου , αλλα νομιζω οτι ειναι ''παρακλαδι'' της αποψης 100% μεσω ΑΣΕΠ ...
θελω να πω , μπορουν να φτιαχτουν 200 παρακλαδια του στυλ , διορισμοι 100% μεσω ΑΣΕΠ και προσαυξηση για το ενα , για το αλλο...
αλλα ας ψηφισεις το 100% μεσω ΑΣΕΠ και εσυ και τα υπολοιπα 199 παρακλαδια...

Συνοπτικά.

Διορισμοί 100% απο ΑΣΕΠ όπου θα προσμετρώνται πραγματική προυπηρεσία, βαθμός πτυχίου, έτος κτήσης πτυχίου κλπ.

Δημιουργία νέων πινάκων αναπληρωτών αποκλειστικά από επιτυχόντες ΑΣΕΠ με μοριοδότηση ίδια με πριν (προυπηρεσία, βαθμός πτυχίου, έτος κτήσης πτυχίου κλπ)

κατάργηση της ωρομισθίας. Για τις περιστασιακές ανάγκες των σχολείων αλλά και η ΠΔΣ , Σιβιτανίδειας και λοιποί, να διορίζονται αναπληρωτές από τον παραπάνω πίνακα.

Μωρε...

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Μαΐου 06, 2010, 01:43:17 am »
σεβαστη η αποψη σου , αλλα νομιζω οτι ειναι ''παρακλαδι'' της αποψης 100% μεσω ΑΣΕΠ ...
θελω να πω , μπορουν να φτιαχτουν 200 παρακλαδια του στυλ , διορισμοι 100% μεσω ΑΣΕΠ και προσαυξηση για το ενα , για το αλλο...
αλλα ας ψηφισεις το 100% μεσω ΑΣΕΠ και εσυ και τα υπολοιπα 199 παρακλαδια...

Συνοπτικά.

Διορισμοί 100% απο ΑΣΕΠ όπου θα προσμετρώνται πραγματική προυπηρεσία, βαθμός πτυχίου, έτος κτήσης πτυχίου κλπ.

Δημιουργία νέων πινάκων αναπληρωτών αποκλειστικά από επιτυχόντες ΑΣΕΠ με μοριοδότηση ίδια με πριν (προυπηρεσία, βαθμός πτυχίου, έτος κτήσης πτυχίου κλπ)

κατάργηση της ωρομισθίας. Για τις περιστασιακές ανάγκες των σχολείων αλλά και η ΠΔΣ , Σιβιτανίδειας και λοιποί, να διορίζονται αναπληρωτές από τον παραπάνω πίνακα.

Αποψε δικαιωνονται οι αγωνες σου knkn. Ευχαριστημενος  ετσι??
5 Μαιου 2010 η αγαπημενη σου ημερομηνια Δικαιωθηκες ! Οι ποθοι σου εισακουστηκαν απο την κυβερνηση
Ευγε!

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Μαΐου 06, 2010, 02:00:44 am »
Κι ο sartr τo πετυχε αυτο που χρονια κυνηγουσε.100% αποκλειστικα μεσω γραπτου ΑΣΕΠ. Χρησιμοποιουσε για καραμελα  πως οι διορισμοί γίνονται, στην πλειοψηφία τους, από τους αποτυχόντες ή τους μη συμμετέχοντες σε αυτόν από νομοθετημένα παράθυρα , ενω ειχε την υψιστη επιθυμια να επεκταθει αποκλειστικα γραπτος ΑΣΕΠ 100%
Ευχαριστημενος και δικαιωμενος που θα ειναι τωρα που σκοτωσε τοσες ζωες η Διαμαντοπουλου με το νομοσχεδιο. Δικαιωθηκε ο sartr οπως κι ο knkn

http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82/

sartr λέει:
Οκτωβρίου 15, 2007 σε 9:59 μμ

Oι περισσότεροι μιλούν για το βιβλίο της ιστορίας. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που έριξε τη Γιανάκου και πολύ περισσότερο τον Καλό.
Οι κόσμος των αδιόριστων εκπαιδευτικών βράζει από την ευνοιοκρατία που επικρατεί στους διορισμούς. Νομίζει ο πολύς κόσμος ότι οι προσλήψεις γίνονται μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Μέγιστα παραπληροφορημένος.
Διαγωνισμός γίνεται, κάθε 2 χρόνια. Όμως οι διορισμοί γίνονται, στην πλειοψηφία τους, από τους αποτυχόντες ή τους μη συμμετέχοντες σε αυτόν από νομοθετημένα παράθυρα που άνοιξε ο Πέτρος Ευθυμίου και τα έκανε Πορτάρες ο Γεώργιος Καλός.
Αν θέλει και ο κύριος Στυλιανίδης να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, να κοροϊδεύει τους επιτυχόντες και να διορίζει τους αποτυχόντες, όχι μόνο θα οδεύει προς την αποτυχία, αλλά, θα τονίζει ακόμα περισσότερο την ασυνέπεια στα λόγια του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία και διαφάνεια.
Ο κύριος Καλός γνώριζε τι νομοθετούσε. Εσείς θα τα διορθώσετε κύριε Στυλιανίδη; Θα κλείσετε τα παράθυρα; Ή θα αποδειχθείτε τροφοδότης του πελατισμού, όπως ο πρώην υφυπουργός;

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #640 στις: Μαΐου 06, 2010, 02:04:55 am »
ασχετο αλλα διαβασα και τα τρια μνμ σου και μου δημιουργηθηκε η εξης απορια: την ωρα που τα γραφεις ,φορας κουκουλα ή οχι λογω ζεστης;;;; :P ;D ;D
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #641 στις: Μαΐου 06, 2010, 02:12:23 am »
ασχετο αλλα διαβασα και τα τρια μνμ σου και μου δημιουργηθηκε η εξης απορια: την ωρα που τα γραφεις ,φορας κουκουλα ή οχι λογω ζεστης;;;; :P ;D ;D

Τι γινεται ρε παιδια το ΑΣΕΠ εχει αμολησει τους υπαλληλους του και διεκδικουν 100% γραπτο ΑΣΕΠ απο το 2007 οπως ο τυπος που γραφει παραπανω ???
Τι σοι διαφανεια ζητανε οταν οι ιδιοι ειναι αδιαφανεις τοα χρονια?? Ποιος τους εχει δωσει τετοια εντολη??
Τωρα που ο στοχος επιτευχθη με θυματα εμας , ας  γινουν διαφανεις και να μας πουν ποιος τους δινει τετοια εντολη?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 06, 2010, 02:14:21 am από physicaest »

Αποσυνδεδεμένος vag21

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #642 στις: Μαΐου 06, 2010, 03:08:08 am »
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Δια

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !