Σύνολο ψηφοφόρων: 465
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι ο sartr τo πετυχε αυτο που χρονια κυνηγουσε.100% αποκλειστικα μεσω γραπτου ΑΣΕΠ. Χρησιμοποιουσε για καραμελα πως οι διορισμοί γίνονται, στην πλειοψηφία τους, από τους αποτυχόντες ή τους μη συμμετέχοντες σε αυτόν από νομοθετημένα παράθυρα , ενω ειχε την υψιστη επιθυμια να επεκταθει αποκλειστικα γραπτος ΑΣΕΠ 100%Ευχαριστημενος και δικαιωμενος που θα ειναι τωρα που σκοτωσε τοσες ζωες η Διαμαντοπουλου με το νομοσχεδιο. Δικαιωθηκε ο sartr οπως κι ο knknhttp://axiologisibouleytwn.wordpress.com/%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82/sartr λέει:Οκτωβρίου 15, 2007 σε 9:59 μμOι περισσότεροι μιλούν για το βιβλίο της ιστορίας. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που έριξε τη Γιανάκου και πολύ περισσότερο τον Καλό.Οι κόσμος των αδιόριστων εκπαιδευτικών βράζει από την ευνοιοκρατία που επικρατεί στους διορισμούς. Νομίζει ο πολύς κόσμος ότι οι προσλήψεις γίνονται μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Μέγιστα παραπληροφορημένος.Διαγωνισμός γίνεται, κάθε 2 χρόνια. Όμως οι διορισμοί γίνονται, στην πλειοψηφία τους, από τους αποτυχόντες ή τους μη συμμετέχοντες σε αυτόν από νομοθετημένα παράθυρα που άνοιξε ο Πέτρος Ευθυμίου και τα έκανε Πορτάρες ο Γεώργιος Καλός.Αν θέλει και ο κύριος Στυλιανίδης να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, να κοροϊδεύει τους επιτυχόντες και να διορίζει τους αποτυχόντες, όχι μόνο θα οδεύει προς την αποτυχία, αλλά, θα τονίζει ακόμα περισσότερο την ασυνέπεια στα λόγια του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία και διαφάνεια.Ο κύριος Καλός γνώριζε τι νομοθετούσε. Εσείς θα τα διορθώσετε κύριε Στυλιανίδη; Θα κλείσετε τα παράθυρα; Ή θα αποδειχθείτε τροφοδότης του πελατισμού, όπως ο πρώην υφυπουργός; Η διαφωνία μας με τον knkn ήταν ακριβώς αυτή. Δεν υποστήριζα το 100% ΑΣΕΠ, όπως αναφέρεις. Υποστήριζα να μην ευνουχίζονται οι επιτυχόντες του διαγωνισμού για να διοριστούν οι μη συμμετέχοντες και οι καταγράφοντες μόρια ευνοιοκρατικά. Αν τα μόρια από ΑΣΕΠ μετρούσαν όπως αυτά της προϋπηρεσίας και αν δεν γινόταν καμία πρόσληψη εκτός πινάκων δεν θα είχα κανένα λόγο να διαμαρτύρομαι. Τα δικά σου συμπεράσματα από τα γραφόμενά μου, τα οποία παραθέτεις, είναι αυθαίρετα.
sartr λέει: Ιουλίου 21, 2008 σε 10:58 μμ Κανένα παράθυρο καταγραφής μορίων προϋπηρεσίας δεν έκλεισε ο Στυλιανίδης.Επάξια συμπεριλαμβάνεται στη συνομοταξία Ευθυμίου-Καλού. Κάποιοι θα διορίζονται ως αναπληρωτές ευνοιοκρατικά, θα πιάνουν απλώς τη βάση του 55 στο διαγωνισμό και θα διορίζονται μόνιμοι σε 3 χρόνια ,αφού θα έχουν πληρωθεί κανονικά για την αναπλήρωση.Κάποιοι άλλοι θα γράφουν καλύτερα από το 95% των υποψηφίων στο διαγωνισμό και θα πρέπει να ξαναδώσουν για να διοριστούν ή να ψάξουν να βρουν κανένα μέσο να τους δώσει μόρια αναπλήρωσης.Δε λέω, προς τη κατεύθυνση της ‘ισονομίας’ και της ‘αξιοκρατίας’ ωθεί το φρέσκο νομοσχέδιο. Μια από τα ίδια δηλαδή.Μεγάλε Ευθυμίου, τελικά ίδρυσες σχολή ρε!
Oχι αλλο καρβουνο!!! Ελεος! Αρκετα. Ο στοχος επιτευχθη ,αποχωρειστε απο το διαδικτυο.
Παράθεση από: jak13 στις Απριλίου 22, 2010, 03:05:49 pm1) Θεωρώ λοιπόν ότι το οποιοδήποτε σύστημα διορισμών πρέπει να μην απαξιώνει την προσπάθεια, τους κόπους και τις θυσίες του κάθε εκπαιδευτικού, είτε αυτό ερμηνεύεται ως προετοιμασία για το διαγωνισμό (που επιδέχεται σημαντικών βελτιώσεων) είτε ως απόκτηση προϋπηρεσίας (που και αυτό το σύστημα επιδέχεται ριζικών βελτιώσεων).2) Γιατί το σημαντικότερο είναι να μην παίζεις με τον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών αλλάζοντας τους όρους του παιγνιδιού κατά τη διάρκεια του και όχι από την αρχή, για να γνωρίζει ο άλλος πώς θα το χειριστεί. Αυτό το θεωρώ ανέντιμο και ανήθικο.3) Ελπίζω να σε κάλυψα, χωρίς να περιμένω ότι θα συμφωνήσεις και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. 1) Συμφωνώ με αυτό που λες !!! Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω κάτι όμως ( και αν θες μου λες αν συμφωνείς ή όχι ) . Η βελτίωση του διαγωνισμού ( που σωστά λες ότι πρέπει να γίνει ) δεν έχει να κάνει με θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης .Ενώ η απόκτηση προϋπηρεσίας έχει σοβαρότατα προβλήματα δικαιοσύνης .Γιατί πολλοί θα ήθελαν να παίρνουν διπλά μόρια από την Π.Δ.Σ. σε δυσπρόσιτο ( και ας έχει κόπο αυτό ) αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα ( ενώ άλλοι έπαιρναν ώρες επειδή είχαν γνωστό ). Επίσης πολλοί θα ήθελαν να κάνουν τον κόπο να διδάξουν στη Σιβιτανίδειο ,στα Εκκλησιαστικά κ.λ.π. αλλά δεν είχαν μέσον .Να σε προλάβω ! Δεν είπα ότι όλοι όσοι έχουν προϋπηρεσία την απόκτησαν με όρους ρουσφετιού. Λεω ότι υπάρχουν παράθυρα ρουσφετιού που πρέπει να κλείσουν ! Όσοι έχουν ''καθαρή'' προϋπηρεσία θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα ζητάνε να κλείσουν τα παράθυρα !2) Συμφωνώ και με αυτό και γι αυτό έχω εκφράσει από παλιά απόψεις όπως Παράθεση από: knkn στις Μαΐου 23, 2009, 03:21:28 pmνα ψηφιστεί το 2009 ότι από το 2015 και μετά θα ισχύσει το 100% ΑΣΕΠΝα βρεθεί δηλαδή ένας τρόπος ώστε να έχουμε μακροπρόθεσμα δίκαιο σύστημα διορισμών αλλά ταυτόχρονα να μην παίξει κανείς με τον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών ( όπως σωστά λες ) .3) Με κάλυψες αλλά έκανες λάθος πρόβλεψη. Δεν διαφωνώ . '' Συμφωνώ μεν αλλά .. '' . Υ.Γ. ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου γράψεις την άποψή σου ( το ενδιαφέρον μου για τη γνώμη σου ήταν πραγματικό και οι ευχές μου επίσης )
1) Θεωρώ λοιπόν ότι το οποιοδήποτε σύστημα διορισμών πρέπει να μην απαξιώνει την προσπάθεια, τους κόπους και τις θυσίες του κάθε εκπαιδευτικού, είτε αυτό ερμηνεύεται ως προετοιμασία για το διαγωνισμό (που επιδέχεται σημαντικών βελτιώσεων) είτε ως απόκτηση προϋπηρεσίας (που και αυτό το σύστημα επιδέχεται ριζικών βελτιώσεων).2) Γιατί το σημαντικότερο είναι να μην παίζεις με τον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών αλλάζοντας τους όρους του παιγνιδιού κατά τη διάρκεια του και όχι από την αρχή, για να γνωρίζει ο άλλος πώς θα το χειριστεί. Αυτό το θεωρώ ανέντιμο και ανήθικο.3) Ελπίζω να σε κάλυψα, χωρίς να περιμένω ότι θα συμφωνήσεις και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
να ψηφιστεί το 2009 ότι από το 2015 και μετά θα ισχύσει το 100% ΑΣΕΠ
Η απόκτηση προϋπηρεσίας δεν έχει πάντα σοβαρότατα προβλήματα δικαιοσύνης. Εκεί που υπάρχουν αυτά, έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να σταματήσουν.
Και αφού έχουμε δική μας άποψη δεν υπάρχει λόγος ούτε να υπερασπιστώ τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, ούτε να κατακρίνω την τακτική του.
Παράθεση από: jak13 στις Μαΐου 23, 2010, 06:00:24 pm Και αφού έχουμε δική μας άποψη δεν υπάρχει λόγος ούτε να υπερασπιστώ τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, ούτε να κατακρίνω την τακτική του.Εμένα θα μου επιτρέψεις να κατακρίνω όλους όσους δημιουργούν παράθυρα ( για να περνούν τα ανίψια του διασημότερου μπάρμπα ) καθώς και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ που δεν τα βλέπει ( ή κάνει πως δεν τα βλέπει ) .
Μόνο που η ΟΛΜΕ δε νομοθετεί και δε μπορεί να ανοίξει παράθυρα.