*

Ψηφοφορία

ΠΙΘΑΝΗ

19,5
20
20,5
21
21,5
22
22,5

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ02 - Πρόβλεψη για μόρια στο νέο πίνακα αναπληρωτών.  (Αναγνώστηκε 402893 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ02 - Πρόβλεψη για μόρια στο νέο πίνακα αναπληρωτών.
« Απάντηση #1834 στις: Αυγούστου 20, 2009, 04:46:19 pm »
mathstavros, τι εννοείς όταν λες ότι εκκρεμούν πολλές αναγνωρίσεις προϋπηρεσιών? Και πως σχετίζεται αυτό με τον αριθμό αναπληρωτών που θα καλέσουν??
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1835 στις: Αυγούστου 20, 2009, 04:56:13 pm »
Συνάδελφοι, υπολογίστε και αυτούς που θα απορροφηθούν από την ειδική αγωγή. Γιατί πρώτα ειδοποιεί η ειδική αγωγή και μετά η γενική αγωγή. Ας μην πανικοβαλλόμαστε, θα πάνε όλα καλά. Άλλωστε σημασία έχει το ταξίδι. Καλό σας απόγευμα!

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1836 στις: Αυγούστου 20, 2009, 04:59:22 pm »
Μίλησα (στο χθεσινό μου μήνυμα) για δυσσάρεστες εκπλήξεις!Αν μπουν στον πίνακα σας πχ άλλα 20-30 στην κορυφή(υπόθεση κάνουμε) δεν σημαίνει αυτό επιδείνωση της θέσης των υπολοίπων; Δεν το συνέδεσα αυτό με τον αριθμό των αναπληρωτών που θα προσληφθούν.Για τον αριθμό των αναπληρωτών εξήγησα το σκεπτικό μου.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1837 στις: Αυγούστου 20, 2009, 05:03:55 pm »
Αν ισχύει αυτό που λες και αν αυτοί μπουν στην κορυφή, δεν θα έπρεπε να είχαν μπει και στους πίνακες διορισμών; Αν η προϋπηρεσία τους είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπουν σε υψηλές θέσεις στον πίνακα αναπληρωτών, πιθανόν να είχαν τη δυνατότητα να διοριστούν με το 30μηνο ή με το 40%... πολύ περίεργη μου φαίνεται αυτή η φήμη. Αν ήμουνα στη θέση τους, θα είχα κινήσει γη και ουρανό, πριν γίνουν οι διορισμοί... τώρα μου φαίνεται λίγο ανεπίκαιρο... αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται σε αυτό το κράτος..  :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1838 στις: Αυγούστου 20, 2009, 05:11:30 pm »
Αν ισχύει αυτό που λες και αν αυτοί μπουν στην κορυφή, δεν θα έπρεπε να είχαν μπει και στους πίνακες διορισμών; Αν η προϋπηρεσία τους είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπουν σε υψηλές θέσεις στον πίνακα αναπληρωτών, πιθανόν να είχαν τη δυνατότητα να διοριστούν με το 30μηνο ή με το 40%... πολύ περίεργη μου φαίνεται αυτή η φήμη. Αν ήμουνα στη θέση τους, θα είχα κινήσει γη και ουρανό, πριν γίνουν οι διορισμοί... τώρα μου φαίνεται λίγο ανεπίκαιρο... αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται σε αυτό το κράτος..  :-\
Αν είναι ΟΑΕΔίτες, δεν μπορούσαν να μπουν φέτος στον πίνακα διορισμών.
Επίσης, όσοι προέρχονται από ιδιωτικά, δεν μπαίνουν στον πίνακα διορισμών μέχρι να συμπληρώσουν 20 μήνες ως αναπληρωτές. Μην ξεχνάμε πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί απολύονται 31/8. Έχει συμβεί κι άλλες χρονιές να προστίθενται εκ των υστέρων άτομα με ιδιωτική προϋπηρεσία στον πίνακα αναπληρωτών.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1839 στις: Αυγούστου 20, 2009, 05:17:02 pm »
Ουφ, ουφ, ουφ. Θα λαλήσουμε στο τέλος μέχρι να βγουν οι πίνακες...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1840 στις: Αυγούστου 20, 2009, 05:18:12 pm »
Δεν είμαι ούτε τρομολάγνος ούτε αρέσκομαι σε ταινίες τρόμου αγαπητέ Αρίστο!Αυτό που είπα είναι να είστε συγκρατημένοι, όχι απαισιόδοξοι.Αν θέλει το υπουργείο να καλύψει κενά που θα προκύψουν κάνοντας ταυτόχρονα και οικονομία, ξέρουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την εκπαίδευση ότι αρκεί να κάνει σωστή διαχείρηση του ανθρώπινου δυναμικού κόβοντας βυσματικές αποσπάσεις(έχει συμβεί στο κλάδο των δασκάλων να κάνει ανακλήσεις).Για να καθησυχάσω δεν άκουσα κάτι τέτοιο!Δεν ήθελα να το αναφέρω, γιατί όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα δεν είναι διασταυρομένο, αλλά για να φύγει κάθε απορία άκουσα οτι εκκρεμούν αρκετές αναγνωρίσεις προυπηρεσιών.Αυτο το μεταφέρω με επιφύλαξη.Επίσης λέω ξανά χωρίς να διαθέτω κάποια έγκυρη πηγή ότι σε καμία μα καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι επειδή έγιναν λιγότεροι διορισμοί μονίμων ότι θα έχουμε έκρηξη του αριθμού αναπληρωτών από την άλλη.Εύχομαι να πέσω έξω και ας δεχθώ τα ειρωνικά σχόλια πολλών μετά του τύπου ...έγώ τα έλεγα ότι θα γίνουν πολλοί διορισμοί αλλά κάποιοι εδώ έσπειραν τον πανικό....Συστήνω υπομονή και συγκρατημένη αισιοδοξία!

Έχω χρησιμοποιήσει τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, απευθυνόμενος μάλιστα σε σένα;
Εγώ, φίλε, στο θέμα αυτό έχω πει τη γνώμη μου, πιστεύω τεκμηριωμένα, και τίποτε παραπάνω.
Κάντο κι εσύ και μη βάζεις στο στόμα κανενός κουβέντες που δε λέει.

Σε προηγούμενό σου μήνυμα μιλούσες αόριστα για κάποιον κίνδυνο και σε αυτό γίνεσαι λίγο πιο συγκεκριμένος, αν και όχι ξεκάθαρος. Αυτό εγώ το θεωρώ ένδειξη καταστροφολογικής διάθεσης και πανικού και αυτό είπα και στο προηγούμενό σου μήνυμα.
Υποθέτω, αναφέρεσαι σε προϋπηρεσίες ΟΑΕΔιτών. Αν αυτό λες, πες το ξεκάθαρα.

Προφανώς, επίσης, με σωστή διαχείριση προσωπικού, τα υπάρχοντα κενά δε θα υπήρχαν.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος fainareti

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1841 στις: Αυγούστου 20, 2009, 05:28:13 pm »
Παιδιά, ειρήνη ημιν!Τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρά.Αν προκειται για καμια δεκαριά,θεωρώ ότι δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα.Όσο για σένα mathstayros,πες επιτέλους περί τίνος πρόκειται-μας έχει πρηστεί το συκώτι πια-μπας και γλυτώσεις τις κατσάδες μας και ησυχάσεις και συ. ;D ;D ;D Κρίμα είμαστε και μεις να έχει πάει η καρδιά μας στην κουλουρη....
Η μοίρα του ανθρώπου είναι η εξελιξη.

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1842 στις: Αυγούστου 20, 2009, 05:52:50 pm »
Όταν απαντάς Αρίστο γενικά και αόριστα και ενώ έχει προηγηθει το μήνυμα μου προφανώς αυτό εκλαμβάνεται απάντηση και σε εμένα. Σε συνάντση στη Θεσσαλονίκη διατυπώθηκε αυτό που έγραψα για τις προυπηρεσίες και ναι εννοώ προυπηρεσίες οαεδιτων.Για το αν είναι λίγοι ή πολλοί τα 10 άτομα επιτρέψτε μου να πω ότι είναι πράγματι πάρα πολλοί για αυτούς που βρίσκονται στο όριο ακόμη και με τα προπέρσινα στατιστικά προσλήψεων στο όριο.Φυσικά δεν είναι σημαντικός κίνδυνος για τους πρώτους στον πίνακα.Μακάρι Αρίστο, το εύχομαι από καρδίας να επαληθευτείς και να βγουν αληθινοί οι συλλογισμοί σου και να φτάσει ο αριθμός των αναπληρωτών σε επίπεδα ρεκορ.Επειδή όμως όπως και εγώ έτσι και εσύ δεν έχεις κάποια πληροφόρηση μέσα απο το υπουργείο δεν νομίζω ότι για κάποιον λόγο θα πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση .Τα όποια κενά σε κάθε νομό θα φανούν στην πορεία.Τώρα χρειάζεται εγκράτεια και οι συνάδελφοι που βρίσκονται οριακά εντός αναπλήρωσης καλά θα κάνουν να σχεδιάσουν θεωρώντας την αναπλήρωση χαμένη για φέτος.Αν έρθει θα είναι πράγματι καλοδεχούμενη!Οι λιγότεροι διορισμοί από μόνοι τους πράγματι δεν μου λένε τίποτα από μόνοι τους.και για να αντιστρέψω ερώτημα σου.Γιατί να μην γίνανε λιγότεροι διορισμοί λόγω μειωμένων συνταξιοδοτήσεων;Έχεις παρακολουθήσει την κατάσταση με τις συνταξιοδοτήσεις;Με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων ή τις μειώσεις τμημάτων;

Αποσυνδεδεμένος dimitrisskar

• Νέο μέλος
  • *
  • Δεν έχουν έλεος τα μάτια σου για μένα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1843 στις: Αυγούστου 20, 2009, 06:24:25 pm »
Στο ΕΘΝΟΣ σε άρθρο για τους διορισμούς της πρωτοβάθμιας αναφέρει ότι φέτος το μέρος του προϋπολογισμού που προβλέπεται για την Παιδεία είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών (3,09%).  Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή κι αυτό γιατί πιθανότατα θεωρούν ότι στην Παιδεία μπορούν να κάνουν άνετα περικοπές μιας και ελάχιστα σημαντικές αντιδράσεις μπορούν να υπάρξουν. Οι διορισμένοι αδιαφορούν και οι αδιόριστοι αποτελούν μια γενική έννοια μιας και δεν έχουν ουσιαστική συγκρότηση για να κάνουν κάτι.
Το να πάρει λιγότερους αναπληρωτές φέτος δεν είναι καθόλου δύσκολο για την κυβέρνηση, αφού δεν υπάρχει κανείς για να τους εμποδίσει. Θα μας πουν ότι τόσα ήταν τα κενά τόσους πήραμε!! Μήπως μπορούμε να το ελέγξουμε... μήπως μπορούμε να αντιδράσουμε;;

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1844 στις: Αυγούστου 20, 2009, 06:38:34 pm »
Οι λιγότεροι φετινοί διορισμοί φιλολόγων (από ΑΣΕΠ-40%) οφείλονται αφενός στο 24μηνο, καθότι δεν μπορούσαν να υπολογίσουν από πριν τον αριθμό των 24μηνιτών, και αφετέρου στην κατανομή των πιστώσεων μεταξύ των κλάδων (για να μπορέσουν να διορίσουν τους γυμναστές με 30μηνο που είναι πολλοί, έκοψαν θέσεις από άλλους κλάδους).
Δεν υπάρχουν στοιχεία για μείωση των συνταξιοδοτήσεων. Η λογική λέει ότι δε μειώθηκαν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, αν ληφθεί υπόψη ότι ο κλάδος αποτελείται ως επί το πλείστον από γυναίκες και υπάρχει το θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας, αλλά και γενικά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Με βάση τα δεδομένα (*) και την κοινή λογική (**), ο αριθμός των αναπληρωτών θα είναι μεγαλύτερος από πέρυσι, ή, τουλάχιστον, όχι μικρότερος.
Από εκεί και πέρα, όμως, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη, αφού δεν ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους.

(*) Δεδομένα:
- Λιγότεροι μόνιμοι διορισμοί.
- Όχι μικρότερος αριθμός αποσπάσεων, αδειών, συνταξιοδοτήσεων. Πρόθεση για ανάκληση αποσπάσεων δε φαίνεται να υπάρχει. Στους δασκάλους έγινε αυτό ως έσχατη λύση, γιατί δεν υπήρχαν ούτε υποψήφιοι αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά.
- Τα στατιστικά των προσλήψεων της τελευταίας τριετίας. Παρά τη γενική έξαρση της ωρομισθίας την ίδια περίοδο, οι αναπληρωτές φιλόλογοι δεν ήταν λιγότεροι από 1000.

(**) Κοινή λογική:
- Τα κενά είναι πολλά και είναι αδύνατον να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος τους με ωρομισθίους. Ένα ολόκληρο κενό (π.χ. 18ωρο) σε σχολείο δύσκολα σπάει (όχι ότι είναι απίθανο κάτι τέτοιο, βέβαια). Το πολύ, εκεί που υπάρχουν π.χ. δύο 10ωρα σε κοντινά σχολεία, αντί να πάρουν 1 αναπληρωτή να τα καλύψει, να πάρουν 2 ωρομισθίους.
- Από την άλλη, θέλουν να αποφύγουν μελλοντικό συνωστισμό στο 24μηνο. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να συντελέσει στη συγκράτηση του αριθμού των αναπληρωτών στα περσινά επίπεδα ή τουλάχιστον σε "λογικά" (γι' αυτούς) πλαίσια. Επίσης, υπάρχει η γενική τάση για περικοπές...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2009, 10:25:44 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1845 στις: Αυγούστου 20, 2009, 07:34:46 pm »
Εκτός του ότι, καιρό τώρα, με αυτά που υποστηρίζω είναι σαφές ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα της Ιωάννας κι επαυξάνω, θέλω να διατυπώσω μια ερώτηση προς το Mathstavro:
Μιλώντας για κλήση αν/τών στα επίπεδα τουλάχιστον του 2007 κι επιχειρηματολογώντας υπέρ αυτού, κάνω κακό σε κανέναν; Γιατί αυτή η εντύπωση αρχίζει να μου δημιουργείται από ορισμένους.
Είναι προφανές ότι όποιος είναι στ' όριο της αν/σης, όπως εγώ,θα πρέπει να συμβιβασθεί με την ωρομισθία και ν' αναμένει ότι άλλο καλύτερο. Πότε είπα το αντίθετο;
Επίσης, πότε μίλησα με βεβαιότητα; Πάντα σε πιθανότητα αναφέρομαι, και μάλιστα βαρέθηκα να το κάνω, με την αντιμετώπιση ορισμένων.

- Από την άλλη, θέλουν να αποφύγουν μελλοντικό συνωστισμό στο 24μηνο. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να συντελέσει στη συγκράτηση του αριθμού των αναπληρωτών στα περσινά επίπεδα ή τουλάχιστον σε "λογικά" (γι' αυτούς) πλαίσια. Επίσης, υπάρχει η γενική τάση για περικοπές...
[/quote]

Ιωάννα, ως προς το παραπάνω, δεν είμαι σίγουρος πως σκέφτονται έτσι στο ΥΠΕΠΘ. Άλλωστε, δε σημαίνει πως όποιος καλείται αν/τής πιάνει αμέσως το 24μηνο. Να θυμήσω δε πως η δική μου εμπειρία από τα σχολεία μου λέει πως οι δ/ντές και κάποιες β/θμιες πολεμούν την ωρομισθία, γιατί με αυτή ούτε πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1846 στις: Αυγούστου 20, 2009, 07:39:27 pm »
Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων κινηθούν στα περσινά επίπεδα ή ακόμη καλύτερα προσεγγίσουν τα επίπεδα του 2007, και πάλι, ο συνολκός αριθμός προσληφθέντων δε θα είναι μικρότερος σε σύγκριση τόσο με τα περσινά δεδομένα όσο και με τα προπερσινά, αφού μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός των διοριστέων;
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1847 στις: Αυγούστου 20, 2009, 07:49:21 pm »
Παράθεση

Ιωάννα, ως προς το παραπάνω, δεν είμαι σίγουρος πως σκέφτονται έτσι στο ΥΠΕΠΘ. Άλλωστε, δε σημαίνει πως όποιος καλείται αν/τής πιάνει αμέσως το 24μηνο. Να θυμήσω δε πως η δική μου εμπειρία από τα σχολεία μου λέει πως οι δ/ντές και κάποιες β/θμιες πολεμούν την ωρομισθία, γιατί με αυτή ούτε πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει.

Ούτε εγώ είμαι σίγουρη ότι σκέφτονται έτσι. Υπόθεση κάνω, με βάση την κοινή λογική, ότι θέλουν να αποφύγουν καταστάσεις ανάλογες με αυτές των γυμναστών.
Ναι, όποιος καλείται αναπληρωτής δε γίνεται αμέσως 24μηνίτης, γι' αυτό και μίλησα για μελλοντικό συνωστισμό στο 24μηνο. Αν, π.χ., φέτος και του χρόνου (με δεδομένο ότι πάλι θα είναι λίγοι οι μόνιμοι διορισμοί) κληθούν πολλοί αναπληρωτές, οι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν το 2011 24μηνο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182708
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)