*

Αποστολέας Θέμα: Καταγγέλουν λάθη στις απαντήσεις του ΑΣΕΠ!  (Αναγνώστηκε 9725 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis27

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Καταγγέλουν λάθη στις απαντήσεις του ΑΣΕΠ!
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 12:19:02 pm »
συμφωνω πανοσιαν εχεις δικιο επισης να συμπληρωσω οτι η αποκτηση δεξιοτητων υπονοει κοινωνικων δεξιοτητων αρα ειναι κοινωνικη λειτουργια. σωστα? αλλα τι παλευεται βρεπαιδια δυο ερωτησεις πανω δυο κατω θα σας δωσουν μεγαλη διαφορα? δεν ξερω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:50:30 »

Αποσυνδεδεμένος papaki1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 12:45:28 pm »

Κοίταξε οριακά μπορεί και να κάνουν την διαφορά για κάποιον υποψήφιο, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι ότι είναι ανεπίτρεπτο να δημοσιεύουν λάθος απαντήσεις και να απαιτείται διόρθωση από τους υποψηφίους. Είναι καλύτερο κατά την φτωχή μου άποψη να διεκδούμε ως υποψήφιοι μια λογική στην διαδικασία εφόσον μέσω συτής κρινόμαστε. Μπορούμε να στείλουμε και μια ομαδική επιστολή που να συγκεντρώνουμε υπογραφές αν συμφωνούμε ... τα ξαναλέμε καλή συνέχεια σε όλους

Αποσυνδεδεμένος saiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 01:54:11 pm »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για την ερώτηση 4 και 6 στα παιδαγωγικά, αλλά μήπως υπάρχει πρόβλημα κ με την 19.
Μια από τις μορφές διδασκαλίας που εφαρμόζεται σήμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι η
 α ) αναλυτικοσυνθετική
 β )  μετωπική/ μονολογική
 γ ) επαγωγική   
 δ ) απαγωγική
από τα φροντιστήρια έχω βρει την α ως σωστή ενώ κάποιο άλλο την δ. ο ΑΣΕΠ δίνει την β  >:(. θα ήθελα  την άποψη σας ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Alexhs_27

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 02:45:10 pm »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για την ερώτηση 4 και 6 στα παιδαγωγικά, αλλά μήπως υπάρχει πρόβλημα κ με την 19.
Μια από τις μορφές διδασκαλίας που εφαρμόζεται σήμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι η
 α ) αναλυτικοσυνθετική
 β )  μετωπική/ μονολογική
 γ ) επαγωγική   
 δ ) απαγωγική
από τα φροντιστήρια έχω βρει την α ως σωστή ενώ κάποιο άλλο την δ. ο ΑΣΕΠ δίνει την β  >:(. θα ήθελα  την άποψη σας ευχαριστώ.

Όχι, η συγκεκριμένη είναι σωστή. Η λέξη κλειδί είναι η μορφή. Η μοναδική μορφή από τις τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις είναι η μετωπική/ μονολογική. Οι υπόλοιπες ( επαγωγική, απαγωγική, αναλυτικοσυνθετική) δεν είναι μορφές αλλά μέθοδοι διδασκαλίας. Ο Ματσαγγούρας στο βιβλίο του Στρατηγικές Διδασκαλίας αποσαφηνίζει όλες αυτές τις έννοιες (μορφές, μέθοδοι,μοντέλα, στρατηγικές κτλ.)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:50:30 »

Αποσυνδεδεμένος Alexhs_27

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 02:48:38 pm »

Κοίταξε οριακά μπορεί και να κάνουν την διαφορά για κάποιον υποψήφιο, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι ότι είναι ανεπίτρεπτο να δημοσιεύουν λάθος απαντήσεις και να απαιτείται διόρθωση από τους υποψηφίους. Είναι καλύτερο κατά την φτωχή μου άποψη να διεκδούμε ως υποψήφιοι μια λογική στην διαδικασία εφόσον μέσω συτής κρινόμαστε. Μπορούμε να στείλουμε και μια ομαδική επιστολή που να συγκεντρώνουμε υπογραφές αν συμφωνούμε ... τα ξαναλέμε καλή συνέχεια σε όλους

Νομίζω κι εγώ ότι το καλύτερο θα ήταν να στείλουμε μια ομαδική επιστολή. Επίσης νομίζω ότι πρέπει να γίνει σχετικά σύντομα για να υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξουν τις απαντήσεις. Αν ξεκινήσουν οι διορθώσεις των γραπτών δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα...

Αποσυνδεδεμένος mallous8

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 03:14:09 pm »
Εγω πρωτη φορα εδινα ασεπ και πηγα τελειως απροετοιμαστος,με αποτελεσμα φυσικα να θεωρω δεδομενο οτι δεν εγραψα καλα!δεν παυει ομως να με απασχολει και να με εκνευριζει το ολο θεμα που εχει δημιουργηθει!δεν ειναι δυνατον απο τον ασεπ να δινουν γελειες απαντησεις σε καποια ερωτηματα(οπως αυτο με την προετοιμασια του καθηγητη για την επομενη σχολικη μερα....) επεισης ειδα πως πολλα φροντιστηρια δινουν διαφορετικες απαντησεις!δεν ειναι δυνατον να παιζουν ΟΛΟΙ αυτοι με τον ΚΟΠΟ και το ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ μας!!δεν ειναιο δυνατον να κανουμε τοσο κοπο και κανενας να μην νοιαζεται γι'αυτο!ισως θα πρεπει να γινει κατι απο ολους μας,μια προσπαθεια να γινουν ποιο σωστες και με ποιο καλα κριτηρια οιι εξετασεις!

Αποσυνδεδεμένος saiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 06:00:32 pm »
alexi,ευχαριστώ για την πληροφόρηση. καλή μας υπομονή...

Αποσυνδεδεμένος elen81

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 08:50:05 pm »
Παιδιά μπορείτε να στείλετε και e-mail στο ασεπ με τις αντιρρήσεις σας. Στη σελίδα του ασέπ έχει έτοιμη φόρμα (αν έπιλέξετε επικοινωνία)
Εγώ έστειλα και μου απάντησαν: "Σε απάντηση του από 13/2/2009 e-mail που μας αποστείλατε, έχομε τη τιμή να σας γνωρίσουμε τα εξής :
Οι παρατηρήσεις σας διαβιβάσθηκαν αρμοδίως στη Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού για τυχόν περαιτέρω επεξεργασία."

Είναι πολύ εύκολο ;)

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 09:06:57 pm »
...στην καλέντα...
αυτές οι ερωτήσεις στα παιδαγωγικά μας ανάγκαζαν να συμφωνήσουμε ότι  ο εκπαιδευτικός φταίει για όλα! σιγά και μη κι ας έχασα 1.25+.. για κάθε εξευτελιστική ερώτηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 13, 2009, 09:10:59 pm από apostolisd »
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος si@

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 11:03:33 pm »
Προσωπικά πιστεύω ότι και η 4 και η 6 είναι οι σωστές απαντήσεις. Γνώμη μου έτσι;Και δεν τις απάντησα στη τύχη εννοείται. Ελπίζω τίποτα να μην αλλάξει. Το σχολείο εννοείται προσφέρει στην κοινωνία όχι μόνο με το να εκπαιδεύει αλλά και με το να "φυλάει" τα παιδιά, ακριβώς ότι γίνεται με το ολοήμερο.Ίσως το ολοήμερο εννοούσε.Εγώ έτσι το πήρα...

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 14, 2009, 12:27:18 am »
Τότε γιατί καταργήθηκε ο όρος φύλαξη που αναφερόταν αρχικά στο ολοήμερο; Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου ειναι διαμορφωτικός όχι το να κάνει την νταντα.

Αποσυνδεδεμένος si@

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 14, 2009, 12:37:19 am »
Η λέξη κοινωνικός είναι η παγίδα. Εδώ ίσως να ΑΣΕΠ να παραδέχεται κάτι το οποίο αρνείται αλλά είναι προφανές. Και το να θεωρείται το σχολείο φύλαξη δεν είναι κακό. Προφανώς η ερώτηση είναι κακοδιατυπωμένη. Αλλά όχι ότι η φύλαξη και η προστασία του παιδιού από το σχολείο είναι κάτι κακό. Αν τα παιδιά καθόνταν πχ σπίτι και δεν υπήρχε σχολείο, δε θα υπήρχε κοινωνικό πρόβλημα; Ποιος θα ήταν μαζί του για να το προσέχει; Το σχολείο έχει και αυτό το ρόλο. Και το ολοήμερο ακόμα περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 14, 2009, 12:42:17 am »
οι κοινωνικες λειτουργιες του σχολειου ειναι οι εξης συγκεκριμενες:ιδεολογικη(κοινωνικοποιητικη λειτουργια),τεχνικη(μαθησιακη λειτουργια),επιλεκτικη λειτουργια δηλαδη μεταβιβαση της κοινωνικης θεσης και αναπαραγωγη της κοινωνικης δομης,και κουστωδιακη λειτουργια δηλαδη ασφαλης φυλαξη και αξιοπρεπης διαβιωση των μαθητων στο σχολειο.αυτα εν συντομια βεβαια.ελπιζω να βοηθησα

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 14, 2009, 12:52:10 am »
αλλα τι παλευεται βρεπαιδια δυο ερωτησεις πανω δυο κατω θα σας δωσουν μεγαλη διαφορα? δεν ξερω.
Ενα μόριο επί τοις εκατό μπορεί να σε ρίξει μέχρι και 300 θέσεις. Στους περισσότερους κλάδους δεν θα πάρουν καν τόσους

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)