*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική  (Αναγνώστηκε 26143 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:34:04 pm »
Schnittke συμφωνώ απολύτως!!!
vasilikiP όντως μερικές ερωτήσεις είναι απίστευτες παγίδες και το καταλαβαίνεις όμως μετά από αρκετή σκέψη και αφού δεις το λάθος σου δυστυχώς!!
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:42:12 pm »
vasilikiP όντως μερικές ερωτήσεις είναι απίστευτες παγίδες και το καταλαβαίνεις όμως μετά από αρκετή σκέψη και αφού δεις το λάθος σου δυστυχώς!!
Είναι το άγχος εκείνης της στιγμής, κορίτσια, που δεν σας "επέτρεψε" να εστιάσετε σε λέξεις "κλειδιά" ή σε δυσδιάκριτες λεπτομέρειες (πχ "ευέλικτη" γενικά και όχι για το νηπιαγωγείο)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος chrisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:44:37 pm »
Είναι το άγχος εκείνης της στιγμής, κορίτσια, που δεν σας "επέτρεψε" να εστιάσετε σε λέξεις "κλειδιά" ή σε δυσδιάκριτες λεπτομέρειες (πχ "ευέλικτη" γενικά και όχι για το νηπιαγωγείο)
Για πες μου σε παρακαλώ για το ευέλικτη γενικά απο που είδες οτι είναι ενα συνεχόμενο 2ωρο?

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:00:27 pm »
Έχω δώσει ΟΛΟ μου το υλικό-βιβλία που είχα σε συνάδελφο που προετοιμαζόταν για ΑΣΕΠ. Θυμάμαι απλά ότι όταν πρωτοκαθιερώθηκε η ευέλικτη, έγινε γνωστό ότι ως όρος αναφερόταν σε ένα συνεχές δίωρο και αφορούσε το δημοτικό καθώς στο νηπιαγωγείο θεωρήθηκε (λόγω "δομής" του προγράμματος) ότι ήταν "άχρηστη".
Ο σκοπός ήταν να εισαχθεί στην πρωτοβάθμια κυρίως το σχέδιο εργασίας ως μέθοδος διδασκαλίας. Εκ των πραγμάτων στο νηπιαγωγείο αυτό ήταν εφικτό ανά πάσα στιγμή. Αντίθετα στο δημοτικό έπρεπε να καθιερωθεί, για όσους εκπαιδευτικούς ήθελαν να το εφαρμόσουν, ένα χρονικό διάστημα μέσα στο ημερήσιο πρόγραμμα που να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Καθιερώθηκε λοιπόν ο όρος για το δημοτικό ως ένα 2ωρο (αρχικά) μπλα μπλα μπλα...Δεν μπορώ να σου δώσω βιβλιογραφική παραπομπή κι εξήγησα παραπάνω γιατί... :-\ Το είχα διαβάσει όμως, το ήξερα και γι' αυτό κοιτάζοντας τις ερωτήσεις απάντησα άμεσα και χωρίς σκέψη το γ. Θωρώ ότι ζητούσε γενικά τον "ορισμό" της ευέλικτης ζώνης.
Από εκεί και πέρα σέβομαι τις ενστάσεις σας... ;)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:01:25 pm »
chrisa η ερώτηση ΔΕΝ αναφέρεται στο Νηπιαγωγείο αλλά σε άλλες βαθμιδες προφανως. Το έκανα και εγω λάθος και έβαλα το δ. Δυστυχώς!

(sophie, δεν είχα δει την απάντηση σου. Και εγω νομίζω οτι αυτό που λες έχω διαβάσει)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:07:10 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος chrisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:11:29 pm »
chrisa η ερώτηση ΔΕΝ αναφέρεται στο Νηπιαγωγείο αλλά σε άλλες βαθμιδες προφανως. Το έκανα και εγω λάθος και έβαλα το δ. Δυστυχώς!
Καλό θα ήταν sophie όταν λέμε κάτι να ξέρουμε γιατί το λέμε.Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει λοιπόν μπορώ να σου πώ οτι είμαστε νηπιαγωγοί,διαγωνιζόμασταν για πρόσληψη σε δημόσια νηπιαγωγεία κ έπρεπε να ξέρουμε τα του αντικειμένου μας, τωρα αν εσύ θεωρείς σωστο να λες σε κάποιον οτι έκανε λάθος κ δεν πρόσεξε την ερώτηση..τι να σου πω;;Επίσης να σε πληροφορήσω οτι σύμφωνα με το ΠΙ η ευέλικτη ζώνη θα πρέπει να εφαρμόζεται 4 ώρες στα παιδια των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολειου κ 2 ώρες στα παιδια των 2 τελευταίων τάξεων (5η κ 6η Δημοτικού).
Κ μάλλον αρκετά είπα εδώ..Μπράβο σε όσες μπόρεσαν να τεκμηριώσουν..περιμένω αυριο τη διόρθωση απο το ΑΣΕΠ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:15:11 pm από chrisa »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:21:16 pm »
chrisa εχω διαβάσει και εγω ακριβως αυτο που λέει η sophie! Η ερώτηση αναφερόταν στην ευέλικτη γενικά και όχι στο Νηπιαγωγείο γιατι οι μέθοδοι της ευέλικτης(project) στο νηπιαγωγείο εφαρμόζοται σε όλο το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και όχι σε ένα 2ωρο!

Επίσης έχω μια απορία: Γιατί παραθέτεις τα δικά μου λεγόμενα για να σχολιάσεις τα λεγόμενα της shopie;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 10:23:02 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:25:32 pm »
Υπάρχουν νεύρα δίχως αιτία νομίζω.. Το φόρουμ είναι ανοικτό ώστε να μπορεί ο καθένας να εκθέσει την άποψή του και τη γνώμη του.. Μην αφήνουμε τη φόρτιση της στιγμής να χαλάσει τη συζήτηση..
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:26:20 pm »
τωρα αν εσύ θεωρείς σωστο να λες σε κάποιον οτι έκανε λάθος κ δεν πρόσεξε την ερώτηση..τι να σου πω;;
??? ??? ::) ::) ::)...
Νεύρα τενωμένα βλέπω και δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω σε "αψιμαχίες"...Θα βρω και τον μπελά μου τώρα!!!! :-X

είμαστε νηπιαγωγοί,διαγωνιζόμασταν για πρόσληψη σε δημόσια νηπιαγωγεία κ έπρεπε να ξέρουμε τα του αντικειμένου μας...
Εδώ επέτρεψέ μου να διαφωνώ αλλά δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί το θέμα...
Δεν ανακατεύομαι λοιπόν άλλο!!!! :-X :-X :-X 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 08:28:00 pm από sophie »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος andriaSP

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 09:55:15 pm »
θα συμφωνήσω με sophie οσον αφορα τη ευέλικτη ζώνη. απ' όσο γνωρίζω δεν δινεται πουθενα διαφορετικός όρο για την ευέλικτη ζώνη στο νηπιαγωγείο. ενας είναι ο ορισμός.. ασχετα με το ότι στο νηπιαγωγείο δεν έχει άμεση και ουσιώδη εφαρμογή λόγω της δομής του προγράμματος όπως ανέφερε και κάποια άλλη κοπέλα στο forum. τωρα σχετικά με 37,38 ειναι καθαρά από τον Κιτσαρα (προσχολική παιδαγωγική). συμφωνώ ότι παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά αυτό που αναφέρει ειναι οτι ειναι βοηθητικά μέσα (κατα τη γνώμη μου και το α θα επρεπε να υπολογιστει σαν σωστό ή δε θα έπρεπε να το βάλουν καθόλου). σχετικα με το γ, λέει ότι το παιχνίδι και το παράδειγμα είναι τα σημαντικότερα διδακτικά μέσα στη προσχολική ηλικία.. ειναι και άλλα που ειναι διφορούμενα και σιγουρα αρκετα παγιδουλες(για παραδειγμα 7 και 35..) , αλλα δε νομιζω οτι θα βγάλουν διορθώσεις.. καλα αποτελ'εσματα σε ολες (κ ολους?)!!

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 10:06:03 pm »
κοριτσια μου ειχα μια πολυ δυσκολη μερα σημερα και ειμαι πτωμα και δεν λειτουργω για να καταλαβω η ευελικτη ελεγε γενικα ?
συγγνωμη εγω ειμαι νηπιαγωγος και ετσι το δα και απαντησα το Δ !!!!!!!
συγχαρητηρια στην κοπελα που εστειλε σε ασεπ και αλφαβιτα δεν θυμαμαι το ονομα ειναι και περιεργο συγχωρεστε με :-\  τωρα τι γινεται ? περιμενουμε να δουμε τι θα μας πουν ?

εμενα παντως τα λαθη μου ειναι τα εξης σας παραθετω τα λαθη

1.γ
7.α
9.β
20.β
26.β
35.δ
37.α
41.δ

και 2 αναπαντητες που αφησα
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 10:08:43 pm »
[...]αλλα δε νομιζω οτι θα βγάλουν διορθώσεις.. καλα αποτελ'εσματα σε ολες (κ ολους?)!!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο απαισιόδοξες. Από τη στιγμή που αποδεικνύεται εμπεριστατωμένα και με βιβλιογραφικές αναφορές ότι παραπάνω από μια απάντηση ή και καμία (δεν) είναι σωστή, τότε οφείλουν να βγάλουν διορθώσεις!
Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 10:10:12 pm »
          το έγραψα και νωρίτερα σήμερα και το ξαναγράφω. Εχασα και εγώ την ερώτηση με την ευέλικτη ζώνη και θεωρώ οτι είναι λάθος η βαθμολόγηση, ομως ας μην ξεχνάμε πως το ΔΕΠΠΣ ειναι νόμος του κράτους και αναφέρεται στην Πρωτοβάθμια εκπαιδευση γενικότερα. Γράφει για την ευέλικτη ζώνη ξεκάθαρα στο 303/13-3-03. Συμφωνώ οτι πρέπει να λάβουν υπόψη τους οτι είμαστε νηπιαγωγοί και όχι δάσκαλοι, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για την συγκεκριμένη ερώτηση..... απο την στιγμή που εξεταζόμαστε στο συγκεκριμένο ΔΕΠΠΣ.
Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλα οσο και να φωνάξουμε για τέτοιου είδους ερωτήσεις δεν θα γίνει διόρθωση....

και κάτι άλλο: Μην ξεχνάτε οτι πολλοι πανεπιστημιακοί εχουν διαφωνήσει ανοιχτά και με σημεία του ΔΕΠΠΣ και του οδηγού της νηπιαγωγού. Δεν διαγωνιζόμαστε σε αυτά που υποστηρίζουν οι καθηγητές - οσο σωστά και αν είναι αυτά - αλλά σε αυτά που θέλει το υπουργείο. Για μένα είναι λάθος να ψάχνουμε βιβλιογραφία για να αποδείξουμε το σωστό. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Τους ενδιαφέρει μόνο ο βαθμός απόκλισης απο το "υπουργικό".

Πειτε τον πόνο σας να ξεθυμάνετε αλλα μην περιμένετε τίποτε περισσότερο. Μόνο μεταξύ μας καταλαβαινόμαστε δυστυχώς.....

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 10:17:48 pm »
δηλαδη μαρακι δεν προκειται να γινει τπτ ??? :( :(
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)