0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω μια απορία: Στην ερώτηση 37 με τα διδακτικά μέσα, η απάντηση που έχουν δώσει απο τον ΑΣΕΠ σας κολλάει; Θέλω να πω, δεν παίζουν σημαντικό ρόλο;;
Μετά την επίσημη ανακοίνωση των ορθών απαντήσεων ΑΣΕΠ στον κλάδο ΠΕ60 νηπιαγωγών έχω εντοπίσει 2 απαντήσεις που προτείνει ο ΑΣΕΠ στην Α' Θεματική - Γνωστικό Αντικείμενο (ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών)οι οποίες είναι λανθασμένες. Πρόκειται για το ερώτημα 38Η ορθή απάντηση του ΑΣΕΠ είναι η επιλογή α. Είναι ξεκάθαρο όμως, στο κείμενο "Από το Κλασσικό στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο: τι αλλάζει;" (ομιλία της κατά την ενημερωτική ημερίδα Προιστάμενων Δ. Α/θμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής στην Αθήνα στις 11/10/2000) της κας Ντολιοπούλου Έλσης, γνωστής καθηγήτριας πανεπιστημίου παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ότι "...ένα αναπτυξιακά κατάλληλο πρόγραμμα για το Ολοήμερο νηπιαγωγείο...να έχει ως βάση του το παιχνίδι, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο μάθησης στην προσχολική ηλικία.". Άρα είναι μια επιλογή η οποία ισχύει- τεκμηριωμένη επιστημονικά- και όχι μια επιλογή που ΔΕΝ ισχύει! (Το παραπάνω κείμενο διδάσκεται και διανέμεται ως υλικό και από τα Φροντηστήρια 'Μπόνιας'). Επιπλέον, ένα ακόμα πιο εντυπωσιακά σημαντικότατο λάθος, το οποίο αφορά στην Εφαρμογή της Ευέλικτης Ζώνης στο Νηπιαγωγείο είναι η απάντηση που δίνεται από τον ΑΣΕΠ στο ερώτημα 41Η ορθή απάντηση του ΑΣΕΠ είναι το γ. Δηλώνεται ξεκάθαρα όμως, στο βιβλίο "ΑΣΕΠ Κλάδος Νηπιαγωγών-Όλη η ύλη της Προσχολικής Αγωγής", (2006), από τις εκδόσεις Δίπτυχο - Κυριακούλα Αθανασίου
Μου αρέσει που εδώ (στο forum) το ψάξαμε αρκετά με τις απαντήσεις. Και τις αναλύσαμε και τις συζητήσαμε....Το γνωρίζετε ότι πάρα πάρα πολλοί συνάδελφοι -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα πολλαπλής επιλογής δεν θέλησαν να ασχοληθούν παραπάνω; Ακόμη και τώρα όταν ρωτάω συνδιαγωνιζόμενους το ποσοστό τους την πρώτη ημέρα μου λένε "Δεν έχω ιδέα πόσα λάθη έκανα. Δεν το έψαξα."Εγώ λοιπόν τους θαυμάζω πως μπορούν να περιμένουν χωρίς καν να ξέρουν πως πήγαν την πρώτη ημέρα. Ή μήπως ξέρουν και απλά δεν λένε;
η επαγγελματική μου αποκατάσταση με ενδιαφέρει πολύ για αυτό και εκνευρίζομαι με το ΑΣΕΠ που μετά απο τόσους μήνες μας έχει στο "περίμενε"! Τέτοια εποχή που έπρεπε ήδη να έχουμε βρει σχολέιο για την επόμενη χρονιά... Angry