*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική  (Αναγνώστηκε 26057 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική
« Απάντηση #126 στις: Ιουνίου 17, 2009, 10:45:00 pm »

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Ναι έπρεπε να αναφέρουμε στην κριτική μας και για τα προηγούμενα προγράμματα όταν ασκούμε κριτική στο νέο.
[/quote]

Ελπίζω οτι συμφωνούν μαζί μας και οι βαθμολογητές, αλλιώς θα κάνουμε ένσταση, απο δω και πέρα θα βαθμολογούμε η μια την άλλη ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος afro ΠΕ60

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Εducation prescolaire
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιουνίου 17, 2009, 11:51:37 pm »
Για να δούμε!! ;D ;D
Δια βίου Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιουνίου 21, 2009, 12:54:20 pm »
Εχω μια απορία: Στην ερώτηση 37 με τα διδακτικά μέσα, η απάντηση που έχουν δώσει απο τον ΑΣΕΠ σας κολλάει; Θέλω να πω, δεν παίζουν σημαντικό ρόλο;;

Επειδή την πάτησα και γω στην ερώτηση, το ξανασκέφτηκα. Απλά δεν διατύπωσαν πολύ σωστά την ερώτηση. Ο ρόλος τους σε μία δραστηριότητα είναι να την διευκολύνουν αυτό εννοούν. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί διευκολύνουν ή κατευθύνουν την δραστηριότητα. Εμείς καταλάβαμε, εγώ τουλάχιστον, οτι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση και πρέπει να διαλέγουμε τα σωστά μέσα κάθε φορά ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία μάθησης. Στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να δυσκολέψουν την διαδικασία. Απλά το μέσο δεν είναι το ζητούμενο, δηλαδή το πιο σημαντικό. Αν σε μπέρδεψα σκέψου οτι ο υπολογιστής είναι ένα πολύ καλό μέσο για να δεις το ηλιακό σύστημα αλλά δεν είναι το ζητούμενο σε μια δραστηριοτήτα.

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Μετά την επίσημη ανακοίνωση των ορθών απαντήσεων ΑΣΕΠ στον κλάδο ΠΕ60 νηπιαγωγών έχω εντοπίσει 2 απαντήσεις που προτείνει ο ΑΣΕΠ στην Α' Θεματική - Γνωστικό Αντικείμενο (ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών)
οι οποίες είναι λανθασμένες.

Πρόκειται για το ερώτημα 38

Η ορθή απάντηση του ΑΣΕΠ είναι η επιλογή α. Είναι ξεκάθαρο όμως, στο κείμενο "Από το Κλασσικό στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο: τι αλλάζει;" (ομιλία της κατά την ενημερωτική ημερίδα Προιστάμενων Δ. Α/θμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής στην Αθήνα στις 11/10/2000) της κας Ντολιοπούλου Έλσης, γνωστής καθηγήτριας πανεπιστημίου παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ότι "...ένα αναπτυξιακά κατάλληλο πρόγραμμα για το Ολοήμερο νηπιαγωγείο...να έχει ως βάση του το παιχνίδι, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο μάθησης στην προσχολική ηλικία.". Άρα είναι μια επιλογή η οποία ισχύει- τεκμηριωμένη επιστημονικά- και όχι μια επιλογή που ΔΕΝ ισχύει! (Το παραπάνω κείμενο διδάσκεται και διανέμεται ως υλικό και από τα Φροντηστήρια 'Μπόνιας').  

Επιπλέον, ένα ακόμα πιο εντυπωσιακά σημαντικότατο λάθος, το οποίο αφορά στην Εφαρμογή της Ευέλικτης Ζώνης στο Νηπιαγωγείο είναι η απάντηση που δίνεται από τον ΑΣΕΠ στο ερώτημα 41

Η ορθή απάντηση του ΑΣΕΠ είναι το γ. Δηλώνεται ξεκάθαρα όμως, στο βιβλίο "ΑΣΕΠ Κλάδος Νηπιαγωγών-Όλη η ύλη της Προσχολικής Αγωγής", (2006), από τις εκδόσεις Δίπτυχο - Κυριακούλα Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος afro ΠΕ60

• Νέο μέλος
  • *
  • Εducation prescolaire
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιουνίου 22, 2009, 06:38:15 pm »
Μου αρέσει που εδώ (στο forum) το ψάξαμε αρκετά με τις απαντήσεις.
Και τις αναλύσαμε και τις συζητήσαμε....Το γνωρίζετε ότι πάρα πάρα πολλοί συνάδελφοι -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα πολλαπλής επιλογής δεν θέλησαν να ασχοληθούν παραπάνω; Ακόμη και τώρα όταν ρωτάω συνδιαγωνιζόμενους το ποσοστό τους την πρώτη ημέρα μου λένε "Δεν έχω ιδέα πόσα λάθη έκανα. Δεν το έψαξα."
Εγώ λοιπόν τους θαυμάζω πως μπορούν να περιμένουν χωρίς καν να ξέρουν πως πήγαν την πρώτη ημέρα. Ή μήπως ξέρουν και απλά δεν λένε; :-X :-X
Δια βίου Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιουνίου 22, 2009, 08:06:29 pm »
Μπορεί να μην έχουν επενδύσει τόσα πολλά στον ΑΣΕΠ και στη μελλοντική αναπλήρωση σε σχέση με το πόσο επενδύσαμε εμείς. Η μόνη συμφοιτήτριά μου που ξέρω που δεν είδε τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας μου είπε πως δεν θέλει να συζητάει πολύ για τις αιτήσεις των αναπληρωτών (π.χ. περιοχές, κ.λ.π.), επειδή αγχώνεται και ψυχοπλακώνεται. Είναι στον άνθρωπο. Πόσο πολύ θέλει κανείς να δουλέψει. Να κάνει αυτή τη δουλειά και σύντομα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιουνίου 22, 2009, 11:38:43 pm »
Μου αρέσει που εδώ (στο forum) το ψάξαμε αρκετά με τις απαντήσεις.
Και τις αναλύσαμε και τις συζητήσαμε....Το γνωρίζετε ότι πάρα πάρα πολλοί συνάδελφοι -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα πολλαπλής επιλογής δεν θέλησαν να ασχοληθούν παραπάνω; Ακόμη και τώρα όταν ρωτάω συνδιαγωνιζόμενους το ποσοστό τους την πρώτη ημέρα μου λένε "Δεν έχω ιδέα πόσα λάθη έκανα. Δεν το έψαξα."
Εγώ λοιπόν τους θαυμάζω πως μπορούν να περιμένουν χωρίς καν να ξέρουν πως πήγαν την πρώτη ημέρα. Ή μήπως ξέρουν και απλά δεν λένε; :-X :-X

Ειλικρινά αν δεν περάσω δεν θα κάτσω να σκάσω (δεν ελπίζω και πολλά με το 81,3 της πρώτης μέρας)...πιστεύω οτι αν θελήσω να δουλέψω στον ιδιωτικό κλάδο θα τα καταφέρω όπως και οποιαδήποτε άλλη που έχει όρεξη για δουλεία. Απλά μου την σπάει να με θεωρούν ηλίθια, γιατί με τις υποτιθέμενες "παγίδες" που έβαλαν δείχνουν οτι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και την πληρώνουμε εμείς γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτό. Επίσης, δεν πιστεύω οτι δηλώνει κάτι το αν θέλει κάποιος να δει τι έγραψε ή οχι. Εγώ θεωρώ οτι μέσα απο τα λάθη μου να μάθω, δεν το κάνω για άλλο λόγο. Ήταν η πρώτη φορά που έδωσα και πιστεύω οτι αν ήξερα πως έπρεπε να αντιμετωπίσω τα θέματα και με ποιά λογική, θα έγραφα καλύτερα.  'Αλλοι λένε "ότι βρέχει ας κατεβάσει".... Σίγουρα υπάρχουν και κομπλεξικοί, κατά την γνώμη μου, που δεν λένε τι έγραψαν γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι ή κάποιοι που δεν θέλουν να το γρουσουζέψουν. Δικαίωμά τους όμως και σεβαστό!
 Αν δεν τα καταφέρουμε ρε κορίτσια κάτι θα κάνουμε...δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου ούτε θα λυθεί το πρόβλημα της ζωή μας αν διοριστούμε. Δηλαδή τι; Η ζωή των 11/12 των υποψηφίων είναι κατεστραμμένη; Το δημόσιο είναι η μία επιλογή, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Μεταπτυχιακό, διδακτορικο, να διδάξουμε σε ΙΕΚ, να συμμετέχουμε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, να δουλέψουμε σε ιδιωτικά ή να κάνουμε κάτι τελείως άσχετο. Ας μην ξεχνάμε οτι είναι ένα επάγγελμα που καλύτερα να το κάνουν μόνο αυτές που πραγματικά το θέλουν και οχι για "βόλεμα" (εγώ είμαι σε αυτές που το θέλουν και θα επιδιώξω να το κάνω οπουδήποτε μου δωθεί η ευκαιρία). Πηγαίνετε τις διακοπούλες σας και θα την βρείτε την λύση, είμαι σίγουρη ;)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιουνίου 22, 2009, 11:51:37 pm »
fragy και εγω κάπως έτσι τα βλέπω τα πράγματα...
Ήταν η πρώτη χρονιά που έδωσα και εγώ, δεν περίμενα και δεν περιμένω πολλά ωστόσο η επαγγελματική μου αποκατάσταση με ενδιαφέρει πολύ για αυτό και εκνευρίζομαι με το ΑΣΕΠ που μετά απο τόσους μήνες μας έχει στο "περίμενε"! Τέτοια εποχή που έπρεπε ήδη να έχουμε βρει σχολέιο για την επόμενη χρονιά... >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 22, 2009, 11:54:07 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιουνίου 23, 2009, 12:03:58 am »
Παράθεση
η επαγγελματική μου αποκατάσταση με ενδιαφέρει πολύ για αυτό και εκνευρίζομαι με το ΑΣΕΠ που μετά απο τόσους μήνες μας έχει στο "περίμενε"! Τέτοια εποχή που έπρεπε ήδη να έχουμε βρει σχολέιο για την επόμενη χρονιά... Angry
Συμφωνώ απόλυτα!!! Το θέμα δεν είναι μόνο αν θα διοριστούμε ή όχι, αλλά ότι θα έπρεπε ήδη να ψάχνουμε για δουλειά όσες θέλουμε να δουλέψουμε του χρόνου! Αλλά σε ποιο ιδιωτικό να πας και να πεις ότι περιμένεις αποτελέσματα για ΑΣΕΠ και θα σε πάρουν; Φοβούνται μη φύγεις και λένε ας βγουν τα αποτελέσματα και βλέπουμε...

Αποσυνδεδεμένος sofaki!!!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιουνίου 23, 2009, 12:08:58 am »
και εγω κοριτσια πρωτη φορα εδωσα ασεπ και επειδη θελω απο σεπτεμβρη να δουλεψω εχω μοιρασει ηδη περιπου 25 βιογραφικα σε ιδιωτικα σχολεια και παιδικουσ σταθμους........αστα να πανε..ταλαιπωρια.........ελπιζω τουλαχιστον ανδε ν πετυχω στον ασπ να με παρουν πουθενα γιατι...

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιουνίου 23, 2009, 12:23:24 am »
Έτσι ακριβώς όπως το λέει η elleni είναι το θέμα...
Εγώ ρε κορίτσια να σας πω την αλήθεια μου σε παιδικούς δεν έχω αφήσει βιογραφικά. Μόνο σε  τμήμα Νηπιαγωγείου (παιδικό με νηπιαγωγούς ΑΕΙ και ιδιοκτήτρια Νηπιαγωγό) και σε 2 Νηπιαγωγεία-Δημοτικά(όπου έχω πιο πολλές πιθανότητες για Α Δημοτικού). Προτιμώ Α Δημοτικού περιμένοντας να αδειάσει θέση στο Νηπιαγωγείο (παρόλου που δεν μ αρέσει να χώνομαι σε λημέρια άλλης ειδικότητας) παρά παιδικό και πολύ μικρές ηλικίες με τις οποίες θεωρώ δεδομένο πως θα δυσκολευτώ πολύ. Τουλάχιστον για τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού έχω εκπαιδευτεί επαρκώς, σε ηλικίες 0-3 τι ακριβώς να κάνω;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 23, 2009, 12:27:15 am από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιουνίου 23, 2009, 09:31:35 am »
Πάντως κορίτσια η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ηλικίες 0-3 είναι πολύ δύσκολες.Έτυχε παλιότερα να εργαστώ σε παιδικό και τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο να κάθονται απασχολημένα πολλή ώρα.Επίσης ήταν φυσικό να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε δραστηριότητες για παιδιά νηπιαγωγείου.Αφού να φανταστείς με δυσκολία τα κρατούσαν σε κύκλο για παιχνίδια όπως "γύρω γύρω όλοι".Το πιο εξοργιστικό ήταν ότι τα κάθιζαν κάτω και τους έστηναν μπροστά το πινακάκι και τους "δίδασκαν"τα γ.σχήματα λές και ήταν παιδιά του Δημοτικου.Η ιδιοκτήτρια έβαζε εμάς να κάνουμε τις κατασκευές και όχι τα παιδιά(πολύ αντιπαιδαγωγικό και επίσης ανώφελο).Είναι ποτέ δυνατόν οι γονείς να πίστευαν ότι τα έφτιαξαν τα παιδιά τους?Όλα αυτά για το καταπληκτικό ποσό των 350,00 ευρώ.Πάντως όσες μένετε Αθήνα έχετε τουλάχιστον την ευκαιρία να βρείτε δουλειά στο αντικείμενο και με μισθό ικανοποιητικό.Οι αδιόριστες συνάδελφοι της επαρχίας δυστυχώς αναγκάζονται να ασχολούνται με ασχετά αντικείμενα ακόμα και ως υπάλληλοι σε καταστήματα γιατί οι παιδικοί σταθμοί είναι ελάχιστοι και τα χρήματα που προσφέρουν εξευτελιστικά.Εγώ τότε άντεξα αυτή την κατάσταση μόνο 3 μήνες.
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιουνίου 23, 2009, 10:33:50 am »
Κορίτσια μην τρελλένεστε. Στα μωρά (βρεφικό) δύσκολο να σας βάλουν. Δεν το διακινδυνεύουν κι εκείνοι και μια βρεφοκόμος τους κοστίζει λιγότερο. Το 2- 4 (μεταβρεφικό και προνήπια) δεν είναι τόσο φρικαλέο, πάντως. ίσα ίσα σου μαθαίνει πώς να τροποποιείς το πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών (κάτι που ούτως ή άλλως θα χρειαστείτε) και επίσης στ' αλήθεια θεωρώ ότι η προσχολική πρέπει να είναι ένας ενιαίος κλάδος. Κι εγώ με 3 1/2άρια ξεκίνησα και όντως ζορίστηκα πολύ, αλλά έμαθα και πολλά που τα αξιοποιώ τώρα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιουνίου 23, 2009, 11:31:03 am »
Χαίρομαι που πολλές είστε αισιόδοξες για το μέλλον!!!Επίσης, μιλώντας για τους μισθούς θέλω να σας πω με χαρά οτι μια φίλη μου νηπιαγωγός δουλεύει σε ιδιωτικό στην πρώτη δημοτικού και πιάνει τα 1.150 Ευρώ μαζί με επίδομα παιδιού και γάμου οπότε χωρίς επίδομα είναι τουλάχιστον 1000, δεν είναι καθόλου άσχημα. Δεν είναι καθόλου άσχημο να παίρνεις τον ίδιο μισθό, να δουλεύεις με παιδιά ηλικίας κοντά σε αυτό που έμαθες και να μένεις δίπλα στο σπίτι σου ;)Μην φοβάστε να δουλέψετε σε άλλες ηλικίες, σημασία έχει να ξέρεις να συμπεριφέρεσαι σε παιδιά και τον δρόμο θα τον βρείς. Ιδιαίτερα σε παιδιά πρώτης και δευτέρας δημοτικού γιατί έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα νήπια, μην ξεχνάτε οτι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη τα παιδιά κλείνουν τα 7 για να πάνε δημοτικού. Και μην στεναχωριέστε που μπαίνετε σε λημέρια άλλων γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να διεκδικεί τα λημέρια του μιας και όλοι οι δάσκαλοι πάνε αναπληρωτές ακόμα και δεν έπιασαν την βάση στον ΑΣΕΠ. Ξέρω οτι για τα κορίτσια που είναι στην επαρχεία είναι δύσκολο αλλά τουλάχιστον γι αυτές που ζουν σε μεγάλες πόλεις υπάρχουν επιλογές. Εννοείται οτι δεν αναφέρεις ασεπ στην συνέντευξη και επιπλέον το πιο πιθανό είναι οτι πριν απο τον Αύγουστο δεν πρόκειται να μάθετε αν θα δουλέψετε σε κάποιο ιδιωτικό......αφήστε βιογραφικά και κάτι θα γίνει ;D!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)