*

Αποστολέας Θέμα: Ειδικη αγωγη και ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 106968 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ειδικη αγωγη και ΑΣΕΠ
« Απάντηση #252 στις: Μαΐου 24, 2010, 02:17:09 pm »

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει του χρόνου, σίγουρα όμως θα είναι ποιο δύσκολα τα πράγματα.
Παλιά έλεγα σε συναδέλφους να στοχεύσουν στον ΑΣΕΠ, τώρα δεν μπορώ ούτε αυτό να το πω αφού το πότε θα γίνει και πόσους θα πάρει δεν το ξέρουμε. Ο διορισμός στην δημόσια εκπαίδευση δεν είναι ελκυστικός όσο ήταν πριν.

Green από ότι κατάλαβα είσαι αναπληρωτής ή ωρομίσθιος ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:32:51 »

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Μαΐου 24, 2010, 02:26:08 pm »
τωρα ανοιγουμε μια μεγαλη συζητηση για το ποιοι μπαινουν στις ε.ταξεις και δεν πιστευω οτι ο διορισμενος θα καθονταν στο θρανιο για τα 150. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ..
Απο την αλλη οι συλλογοι γονεων τι κανουν ,δεχονταοι τετοιες καταστασεις που περιγραφετε εδω ..ξερουμε καλα πως ειναι παραπληροφορημενοι.. ειδατε πως αντεδρασαν οι τυφλοι μαθητες σ'αυτον που δεν ηξερε τι του γινονταν? κι αυτο γιατι η κοινοτητα ειναι πολυ οργανωμενη σε τετοια θεματα ,βλ. ΚΕΑΤ .
Θεωρα οτι η δυναμη της ΕΑ ειναι οι γονεις , οι οποιοι προστατευονται απο ευρωπαικες συνθηκες και αυτοι και τα παιδια τους . οι συλλογοι λοιπον μπορουν να διεκδικησουν πολλα πραγματα και βασικα την αξιοπρεπεια της εκπαιδευσης των παιδιων τους.. μεχρι προσφατα τα παιδια με ΕΑ δεν τα δεχονταν ουτε καν στα σχολεια η' τα τμηματα ενταξης ηταν σε αποθηκες..

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Μαΐου 24, 2010, 02:28:09 pm »
Μέχρι πέρσυ αναπληρωτής, φέτος ωρομίσθιος και του χρόνου μάλλον τίποτα. Με μεταπτυχιακό στο αντικείμενό μου, 23 μήνες προυπηρεσία και 16ος επιτυχών στον ΑΣΕΠ. Οι τεχνικές ειδικότητες έζησαν από φέτος αυτό που θα γενικευτεί του χρόνου.
Κοιτάζω ήδη να φύγω έξω. Το σύστημα εδώ έχει τέτοιες στρεβλώσεις που δεν πρόκειται ποτέ να δει χαίρι η ελληνική εκπαίδευση, ακόμα και αν πιστεψουμε ότι οι προθέσεις των από πάνω είναι καλές.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 02:36:16 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Μαΐου 24, 2010, 02:35:38 pm »
τωρα ανοιγουμε μια μεγαλη συζητηση για το ποιοι μπαινουν στις ε.ταξεις και δεν πιστευω οτι ο διορισμενος θα καθονταν στο θρανιο για τα 150. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ..
Απο την αλλη οι συλλογοι γονεων τι κανουν ,δεχονταοι τετοιες καταστασεις που περιγραφετε εδω ..ξερουμε καλα πως ειναι παραπληροφορημενοι.. ειδατε πως αντεδρασαν οι τυφλοι μαθητες σ'αυτον που δεν ηξερε τι του γινονταν? κι αυτο γιατι η κοινοτητα ειναι πολυ οργανωμενη σε τετοια θεματα ,βλ. ΚΕΑΤ .
Θεωρα οτι η δυναμη της ΕΑ ειναι οι γονεις , οι οποιοι προστατευονται απο ευρωπαικες συνθηκες και αυτοι και τα παιδια τους . οι συλλογοι λοιπον μπορουν να διεκδικησουν πολλα πραγματα και βασικα την αξιοπρεπεια της εκπαιδευσης των παιδιων τους.. μεχρι προσφατα τα παιδια με ΕΑ δεν τα δεχονταν ουτε καν στα σχολεια η' τα τμηματα ενταξης ηταν σε αποθηκες..
Μόνο τους μόνιμους δασκάλους να δεις που έχουν κάνει το σεμινάριο και οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφόριση από σύμβουλο του Υπουργείου ξαναλέω, θα στελεχώσουν από το Σεπτέμβρη τα Ειδικά Σχολεία στο μεγαλύτερο ποσοστό (οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής του
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 02:43:40 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:32:51 »

Αποσυνδεδεμένος gmork

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Μαΐου 24, 2010, 04:37:54 pm »
Για να καταλάβω Green...
Ισχυρίζεσαι ότι θα προηγείται ο μόνιμος δάσκαλος ή καθηγητής με σεμινάριο από τον εξειδικευμένο εκπαιδευτικό (διδακτορικό ή μαστερ, η επαρκεια στη νοηματική ή braille ή όλα τα προηγούμενα?). Τότε κοροιδευουν τον κόσμο όταν ιεραρχούν τους ακαδημαικούς τίτλους.Λοιπόν, σίγουρα τα πράγματα του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας και τα δεδομένα ανατρέπονται κάθε μέρα. Επειδή όμως όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορους να λένε ότι μιλάνε με ειδικούς συμβούλους του Υπουργείου, καλό θα είναι να ηρεμήσουμε διότι προσωπικά έχω ακούσει 10 διαφορετικά σενάρια απο "συμβούλους του Υπουργείου". Επομένως συμπεραίνουμε ότι και αυτοί ακόμη το ψάχνουν και προσπαθούν να τα βολέψουν με τους ...αριθμούς, δεν αντιλέγω.Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα πως του χρόνου ενδέχεται να μην έχω δουλειά και προσπαθώ να βρω εναλλακτικές. Δεν ονειροβατώ αλλά συχνά πυκνά ακούν διάφορα σενάρια προερχόμενα απο ειδικούς συμβούλους. Στην προκειμένη περίπτωση η επίκληση στην...αυθεντία  είναι για γέλια. Αναμένουμε λοιπόν, ψάχνοντας ταυτόχρονα  για κάτι άλλο Green, όπως καλώς πράττεις. ;). Από τη στιγμή που δεν έχουν πει τίποτα για την ειδική στη δευτεροβάθμια φαντάζομαι ότι κάτι ακολουθεί...

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Μαΐου 24, 2010, 05:44:15 pm »
Μέχρι πέρσυ αναπληρωτής, φέτος ωρομίσθιος και του χρόνου μάλλον τίποτα. Με μεταπτυχιακό στο αντικείμενό μου, 23 μήνες προυπηρεσία και 16ος επιτυχών στον ΑΣΕΠ. Οι τεχνικές ειδικότητες έζησαν από φέτος αυτό που θα γενικευτεί του χρόνου.
Κοιτάζω ήδη να φύγω έξω. Το σύστημα εδώ έχει τέτοιες στρεβλώσεις που δεν πρόκειται ποτέ να δει χαίρι η ελληνική εκπαίδευση, ακόμα και αν πιστεψουμε ότι οι προθέσεις των από πάνω είναι καλές.

ετσι εξηγουνται ολα..

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Μαΐου 24, 2010, 06:04:14 pm »
Για να καταλάβω Green...
Ισχυρίζεσαι ότι θα προηγείται ο μόνιμος δάσκαλος ή καθηγητής με σεμινάριο από τον εξειδικευμένο εκπαιδευτικό (διδακτορικό ή μαστερ, η επαρκεια στη νοηματική ή braille ή όλα τα προηγούμενα?). Τότε κοροιδευουν τον κόσμο όταν ιεραρχούν τους ακαδημαικούς τίτλους.Λοιπόν, σίγουρα τα πράγματα του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας και τα δεδομένα ανατρέπονται κάθε μέρα. Επειδή όμως όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορους να λένε ότι μιλάνε με ειδικούς συμβούλους του Υπουργείου, καλό θα είναι να ηρεμήσουμε διότι προσωπικά έχω ακούσει 10 διαφορετικά σενάρια απο "συμβούλους του Υπουργείου". Επομένως συμπεραίνουμε ότι και αυτοί ακόμη το ψάχνουν και προσπαθούν να τα βολέψουν με τους ...αριθμούς, δεν αντιλέγω.Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα πως του χρόνου ενδέχεται να μην έχω δουλειά και προσπαθώ να βρω εναλλακτικές. Δεν ονειροβατώ αλλά συχνά πυκνά ακούν διάφορα σενάρια προερχόμενα απο ειδικούς συμβούλους. Στην προκειμένη περίπτωση η επίκληση στην...αυθεντία  είναι για γέλια. Αναμένουμε λοιπόν, ψάχνοντας ταυτόχρονα  για κάτι άλλο Green, όπως καλώς πράττεις. ;). Από τη στιγμή που δεν έχουν πει τίποτα για την ειδική στη δευτεροβάθμια φαντάζομαι ότι κάτι ακολουθεί...

Λέω ότι γενικά προηγείται ο μόνιμος έναντι οποιουδήποτε αναπληρωτή και πολύ περισσότερο τώρα που θέλουν να περιορίσσουν τις επιπλόν προσλήψεις στο μέγιστο δυνατό βαθμο. Και στη γενική αγωγή υπάρχουν μόνιμοι μόνο με ένα βασικό πτυχίο και άνθρωποι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά πάνω στο διδακτικό τους αντικείμενο τρέχουν ωρομίσθιοι.
Να διευκρινήσουμε μόνο ότι το Πρόγραμα Σταθερότητας που περιλαμβάνει και τη μείωση των προσλήψεων έχει κατατεθεί στο ΔΝΤ οπότε οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Δηλαδή ίσως τα πράγματα είναι περισσότερο δρομολογημένα από ότι νομίζουμε. Θα δούμε...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 06:15:52 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος gmork

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Μαΐου 24, 2010, 06:40:09 pm »
Ας μην υπεραπλουστεύουμε και γενικεύουμε. Μπορεί αυτός με το βασικό τίτλο σπουδών να έχει επιτυχία στο ΑΣΕΠ και καλή σειρά, να πληρεί κοινωνικά κριτήρια κ.α. και έτσι να προηγείται εκείνου που έχει τίτλους αλλά καμία επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Παλαιότερα οι εκπαιδευτικοί σπανιότερα κατέφευγαν σε μεταπτυχιακές σπουδές ενώ τώρα τα νέα παιδιά δε διανοούνται να σταματήσουν στο βασικό τίτλο (οι σημερινοί ωρομίσθιοι και αναπληρωτές που περιμέναμε κάτι καλύτερο).Όσο για την ειδική μην ξεχνάς ότι οι οργανικές θέσεις είναι ελάχιστες, ιδιαιτέρως στη δευτεροβάθμια, επομένως έχεις περισσότερες ελπίδες απο τη στιγμή που διαθέτεις μεταπτυχιακό στην ειδική. Είμαι σίγουρη ότι του χρόνου οι πιστώσεις για αναπληρωτές στην ειδική θα είναι πολύ λιγότερες    αλλά θα τις καλύψουν με εξειδικευμένους ((φαίνεται και απο το πολυνομοσχέδιο ότι δίνουν βάση στους ακαδημαϊκούς τίτλους εφόσον κατακρεουργούν την προϋπηρεσία-προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην πλειονότητα) εν πρώτοις και ίσως μετά θα καταφύγουν σε πρόχειρες λύσεις. Όσο για το πρόγραμμα λιτότητας έχω υπόψη τι λέει και νομίζω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Δε γνωρίζω πως είναι τα πράγματα στις τεχνικές ειδικότητες αλλά νομίζω πως τις υποβαθμίζουν σε σχέση με τα θεωρητικά μαθήματα, παρόλο που στα ειδικά σχολεία οι δικές σας υπηρεσίες είναι πολυτιμες. Πήρες την κρυάδα νωρίτερα απο εμάς εξ ου και η απογοήτευση. Σκέψου μόνο ότι  έχεις μεταπτυχιακό στην ειδική και ίσως αυτό σε βοηθήσει :)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Μαΐου 24, 2010, 06:47:35 pm »
Μιλάω γενικά ότι ένα σημαντικό ποσοστό διορισμένων εκπαιδευτικών έχει διοριστεί απλά με προυπηρεσία ή κοινωνικά κριτήρια.  Η ουσία λοιπόν δεν αλλάζει, ότι δηλαδή αυτή τη στιγμή μόνιμοι έχουν λιγότερα ακαδημαικά προσόντα από συμβασιούχους, το οποίο αναλογικά θα συμβεί και στην ειδική αγωγή αν αποσπαστουν μαζικά μόνιμοι σε ειδικά σχολεία.
(Έχω μεταπτυχιακό στην ειδικότητά μου, όχι στην ειδική.)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 06:49:14 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος gmork

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Μαΐου 24, 2010, 07:26:10 pm »
Ας μην ξεχνάμε ωστόσο ότι υπάρχει ξεχωριστός νόμος για την ειδική αγωγή με συγκεκεριμένες προϋποθέσεις στην πρόσληψη προσωπικού. Φέτος κιόλας μία συνάδελφος/συμφοιτήτρια μόνιμη, όταν έκανε τα χαρτιά της για απόσπαση στην ειδική σε  καμία περίπτωση δε δέχτηκαν το σεμινάριο ως προσόν απόσπασης αλλά μόνο το μεταπτυχιακό της στην ειδική. Επομένως οι μόνιμοι που θα αποσπαστούν θα είναι εκείνοι που έχουν εξειδίκευση, όχι με σεμινάριο (αυτόι θα ακολουθήσουν των εξειδικευμένων). Αν είναι τόσοι πολλοί πια, τότε ναι εμείς είμαστε στην καλύτερη περίπτωση για ωρομισθία αλλιώς για τα μπάζα. Επίσης βασικό ρόλο΄παίζει τι είδους κατάρτιση έχουν οι ειδικοί σύμβουλοι της υπουργού. Αν δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση και δη με την ειδική αγωγή τ'οτε τα αποτελέσματα είναι γνωστά τοις πάσι. Ξέρω όμως ότι ο προϊστάμενος είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής με μακρα θητεία στο χώρο. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτός αποφασίζει ή ότι αυτός δίνει τις πιστώσεις αλλά σίγουρα θα πει 5 πράγματα που στέκουν, ότι δλδ. πρέπει να είσαι εξειδικευμένος για να δουλέψεις με τα παιδιά.
Ναι,όταν΄κάνεις τα χαρτιά σου για την ειδική δέχονται μόνο μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής και σχολικής ψυχολογίας. Και το επίδομα του μεταπτυχιακού το παίρνεις εφόσον απασχολείσαι στον αντίστοιχο χώρο.Green, φαντάζομαι ότι αυτοί που φέτος μπήκαν πάνω απο ΄σενα στον πίνακα της ειδικής αγωγής, είχαν σεμινάριο ή μεταπτυχιακό στην ειδική ή και τα δύο. Ή έδωσαν πολύ λίγες πιστώσεις στις τεχνικές ειδικότητες όως φέτος έδωσαν ελάχιστες πιστώσεις για πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού. Τι να πω...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Μαΐου 24, 2010, 09:35:52 pm »

gmork μία διορθώση

Παράθεση
Φέτος κιόλας μία συνάδελφος/συμφοιτήτρια μόνιμη, όταν έκανε τα χαρτιά της για απόσπαση στην ειδική σε  καμία περίπτωση δε δέχτηκαν το σεμινάριο ως προσόν απόσπασης αλλά μόνο το μεταπτυχιακό της στην ειδική.

αφού έχει μεταπτυχιακό τα σεμινάρια δεν παίζουν κανέναν ρόλο, μόνο ο μεγαλύτερος τίτλος μετράει.

όσο αφορά το θέμα με τους μόνιμους να προσθέσω και εγώ κάτι

1. Υπάρχουν πια μόνιμοι που είχαν δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια ως ωρομίσθιοι/αναπληρωτές στην ειδική και συνεχίζουν ένα μέρος από αυτούς να δουλεύουν και ως μόνιμοι (εγώ είμαι ένας)
2. Στα τ.ε. δουλεύουν μόνιμοι που έχουν όλα τα προσόντα σύμφωνα με τον Ν3699/2008, αλλά σε μεγαλύτερη αναλογία δουλεύουν ακόμα ωρομίσθιοι/αναπληρωτές. Δεν πάει εύκολα πια μόνιμος, τα σεμινάρια τέλος για όσους δεν έχουν κάνει.
3. Πιστεύω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ειδικά σχολεία (π.χ. ΕΕΕΕΚ) όπου ο κάθε προϊστάμενος έβαζε με προσωρινή τοποθέτηση ότι του περίσσευε ή τον βόλευε για να υπάρχουν άτομα και να μην γκρινιάζουν οι δ/ντες των σχολείων, αφού μέχρι να ερχόντουσαν αναπληρωτές/ωρομίσθιοι περνούσε καιρός. Εκεί υπάρχει η στρέβλωση, αλλά αυτή είναι σε ένα μικρό μέρος όλου του σχολείου.

Αποσυνδεδεμένος gmork

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Μαΐου 24, 2010, 10:03:15 pm »
Σε ό, τι αφορά τη συνάδελφο εγώ εκφράστηκα λανθασμένα. Όταν έκανε πέρσι την απόσπαση για την ειδική, πριν πάρει το μεταπτυχιακό της, δεν έγινε δεκτή η αίτηση μόνο με το σεμινάριο. Φέτος κινήθηκε άνετα ένεκα μεταπτυχιακού. Επομένως δεν ξέρω κατα πόσο μπορούν να στείλουν με απόσπαση μόνιμους με σεμινάριο ή ακόμα χειρότερα χωρίς καμία εξειδίκευση. Επίσης, καθότι σχετικά νέα στο χώρο της ειδικής αγωγής θα ήθελα να με διαφωτίσετε λίγο, διότι σίγουρα μου διαφέυγουν κάποια πράγματα.
Οι τωρινοί μόνιμοι της ειδικής αγωγής παλαιότερα δούλεψαν στην ειδική με απόσπαση και έχοντας τα τυπικά προσόντα ή με κάποιον άλλον τρόπο?Αυτό που γνώριζα ήταν ότι διορίζεσαι στη γενική αγωγή δουλεύεις κάποιο διάστημα εκεί (δε θυμάμαι πόσο) και εφόσον έχεςι τα προσόντα αποσπάσαι στην ειδική. Από την άλλη, εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρία και των γονέων παιδιών με δυσκολίες, πώς γίνεται σε κάποια ειδικά σχολεία οι αποσπασθέντες να μην πληρούν τις προϋποθέσεις? Ήταν σε διάθεση ΠΥΣΔΕ και. όπως ανέφερες kinegire, τους έστειλαν για να βουλώσουν τα στόματα των διευθυντών? Με λίγα λόγια οι μόνιμοι στο χώρο της ειδικής πώς βρέθηκαν εκεί και πώς παραμένουν?Διαφωτίστε με

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:23:43 pm »
Δεν ξέρω κι εγώ τι παίζει με τους μόνιμους και δεν έχω καταλάβει...εγώ είμαι ωρομίσθιοα σε ΕΕΕΕΚ και οι περισσότεροι μόνιμοι δεν έχουν καμία εξειδίκευση,μόνο προυπηρεσία! Όσο για τις προσλήψεις...το ξέρουμε όλοι πως τα πράγματα είναι άσχημα,αλλά η ανακο΄΄ινωση για μείωση κατά 70% των αναπληρωτών ήταν απλά μια ανακοίνωση της Διαμαντοπούλου που όπως έχουμε όλοι καταλάβει πολλές φορές ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα...κοινώς μας τρομοκρατεί για να επικρατεί αυτό το κλίμα! Επίσημα όμως το κράτος για τις προσληψεις στην εκπαίδευση ανακοίνωσε άλλα πράγματα και μάλιστα για τους αναπληρωτές-ωρομίσθιους αναφέρει μείωση κατά 30% και όχι κατά 70%....!!!!!
Παραθέτω την ανακοίνωση απ'το alfavita: http://www.alfavita.gr/ank_b/ank13_5_10_1442.php
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:27:32 pm »
Παρακάτω αυτά που ισχύουν για αποσπάσεις, αν η συνάδελφος σου δεν είχε πάρει την απόσπαση τότε που είχε σεμινάριο υπάρχουν 2 περιπτώσεις.
1η είχε μόνο σεμινάριο και όχι 3 χρόνια τουλάχιστον προϋπηρεσία στην ε.α. οπότε δεν εμπίπτει στο ζ)
2η δεν είχε ούτε τον 1 χρόνο που είναι το ελάχιστο που ζητάνε για απόσπαση
3η είχε τα παραπάνω αλλά στην θέση που ζήτησε απόσπαση πήγε κάποιος άλλος.

Ν3699/2008
Άρθρο 21
3. Όταν δεν καλύπτονται τα κενά με μετάθεση ή διο­ρισμό, αποσπώνται κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί των περιπτώσεων α) έως η) της παραγράφου 1 του πα­ρόντος άρθρου και ακολουθούν εκπαιδευτικοί με προϋ­πηρεσία σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ τουλάχιστον ενός διδακτι­κού έτους. Οι εκπαιδευτικοί της παρούσας παραγράφου, οι οποίοι εκτός των προσόντων α) έως η) διαθέτουν επιπλέον εξειδίκευση στην ελληνική νοηματική γλώσ­σα των κωφών και στη γραφή Braille των τυφλών που πιστοποιείται με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του παρόντος νόμου, αποσπώνται κατά προτεραιότητα σε σχολικές μονάδες τυφλών και κωφών.

τα α) έως η) είναι τα παρακάτω
α) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στην ΕΑΕ,
β) είναι κάτοχοι τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στην ΕΑΕ,
γ) είναι κάτοχοι τίτλου διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής,
δ) είναι κάτοχοι πτυχίου Παιδαγωγικού Τμήματος ΕΑΕ ή Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία,
ε) είναι εκπαιδευτικοί με μόνιμη αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%),
στ) είναι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση των αρμόδιων διαγνωστικών υπη­ρεσιών,
ζ) είναι κάτοχοι πιστοποιητικού ότι παρακολούθησαν επιτυχώς σεμινάριο ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών και έχουν προϋπηρεσία τριών διδακτικών ετών σε δομές ΕΑΕ και στα ΚΕΔΔΥ. Σεμινάρια ετήσιας διάρκειας στην ΕΑΕ, που έχουν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρι­σμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανα­γνωρίζονται, για την ένταξη στον εισαγωγικό βαθμό, ως ισότιμα με τα ανωτέρω σεμινάρια τετρακοσίων (400) ωρών,
η) διαθέτουν αποδεδειγμένη προϋπηρεσία τριών δι­δακτικών ετών σε δομές ΕΑΕ.

τα του ζ)  εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου και του
επόμενου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. για την πλήρωση θέσεων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, εφόσον τα
σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης ετήσιων σεμιναρίων αποκτήθηκαν έως τις 31.8.2010.

Αποσπάσεις λοιπόν γίνονται σύμφωνα με τα παραπάνω και μόνο.

Στην άλλη ερώτηση σου, οι τωρινοί μόνιμοι μπορεί
1ο) να δούλεψαν ως ωρομισθιοι/αναπληρωτές στην Ε.Α. είτε γιατί είχαν τα προσόντα και είχαν κάνει αίτηση αναπληρωτή ειδικής είτε δεν τα είχαν και τους πήραν από τον γενικό πίνακα των αναπληρωτών/ωρομισθίων ελλείψει άλλου. Έγιναν μετά μόνιμοι και συνέχισαν στην ειδική.
2ο) όταν έγιναν μόνιμοι μπορεί να διατέθηκαν σε κάποιο σχολείο ειδικής για να κλείσουν καμία τρύπα.
3ο) έγιναν μόνιμοι, και έπειτα απόκτησαν κάποιο από τα κριτήρια που είναι παραπάνω και πήραν μετάθεση/απόσπαση στην ε.α.

Φυσικά τα παραπάνω δεν είναι στατικά, μπορεί συνάδελφος να βρέθηκε στην ειδική από τύχη και να επιμορφώθηκε (σεμινάριο,μεταπτυχιακό κλπ) μετά. Για αυτό δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι και να χαρακτηρίζουμε, ο κάθε συνάδελφος είναι ξεχωριστή περίπτωση.

Όσοι πάνε με ΑΠΟΣΠΑΣΗ ή ΜΕΤΑΘΕΣΗ είναι με τα προσόντα του νόμου. Υπάρχει όμως το παράθυρο της διάθεσης. Δηλαδή αν είσαι ας πούμε πληροφορικός και στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ μπορεί να σε στείλει στο ΕΕΕΕΚ να κάνεις μάθημα αφού δεν έχει άλλον και δεν μπορεί να περιμένει πότε θα του στείλουν αναπληρωτή με τα προσόντα.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 11:34:56 pm από kinegiros »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144