0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τωρα ανοιγουμε μια μεγαλη συζητηση για το ποιοι μπαινουν στις ε.ταξεις και δεν πιστευω οτι ο διορισμενος θα καθονταν στο θρανιο για τα 150. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ.. Απο την αλλη οι συλλογοι γονεων τι κανουν ,δεχονταοι τετοιες καταστασεις που περιγραφετε εδω ..ξερουμε καλα πως ειναι παραπληροφορημενοι.. ειδατε πως αντεδρασαν οι τυφλοι μαθητες σ'αυτον που δεν ηξερε τι του γινονταν? κι αυτο γιατι η κοινοτητα ειναι πολυ οργανωμενη σε τετοια θεματα ,βλ. ΚΕΑΤ .Θεωρα οτι η δυναμη της ΕΑ ειναι οι γονεις , οι οποιοι προστατευονται απο ευρωπαικες συνθηκες και αυτοι και τα παιδια τους . οι συλλογοι λοιπον μπορουν να διεκδικησουν πολλα πραγματα και βασικα την αξιοπρεπεια της εκπαιδευσης των παιδιων τους.. μεχρι προσφατα τα παιδια με ΕΑ δεν τα δεχονταν ουτε καν στα σχολεια η' τα τμηματα ενταξης ηταν σε αποθηκες..
Μέχρι πέρσυ αναπληρωτής, φέτος ωρομίσθιος και του χρόνου μάλλον τίποτα. Με μεταπτυχιακό στο αντικείμενό μου, 23 μήνες προυπηρεσία και 16ος επιτυχών στον ΑΣΕΠ. Οι τεχνικές ειδικότητες έζησαν από φέτος αυτό που θα γενικευτεί του χρόνου.Κοιτάζω ήδη να φύγω έξω. Το σύστημα εδώ έχει τέτοιες στρεβλώσεις που δεν πρόκειται ποτέ να δει χαίρι η ελληνική εκπαίδευση, ακόμα και αν πιστεψουμε ότι οι προθέσεις των από πάνω είναι καλές.
Για να καταλάβω Green...Ισχυρίζεσαι ότι θα προηγείται ο μόνιμος δάσκαλος ή καθηγητής με σεμινάριο από τον εξειδικευμένο εκπαιδευτικό (διδακτορικό ή μαστερ, η επαρκεια στη νοηματική ή braille ή όλα τα προηγούμενα?). Τότε κοροιδευουν τον κόσμο όταν ιεραρχούν τους ακαδημαικούς τίτλους.Λοιπόν, σίγουρα τα πράγματα του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας και τα δεδομένα ανατρέπονται κάθε μέρα. Επειδή όμως όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορους να λένε ότι μιλάνε με ειδικούς συμβούλους του Υπουργείου, καλό θα είναι να ηρεμήσουμε διότι προσωπικά έχω ακούσει 10 διαφορετικά σενάρια απο "συμβούλους του Υπουργείου". Επομένως συμπεραίνουμε ότι και αυτοί ακόμη το ψάχνουν και προσπαθούν να τα βολέψουν με τους ...αριθμούς, δεν αντιλέγω.Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα πως του χρόνου ενδέχεται να μην έχω δουλειά και προσπαθώ να βρω εναλλακτικές. Δεν ονειροβατώ αλλά συχνά πυκνά ακούν διάφορα σενάρια προερχόμενα απο ειδικούς συμβούλους. Στην προκειμένη περίπτωση η επίκληση στην...αυθεντία είναι για γέλια. Αναμένουμε λοιπόν, ψάχνοντας ταυτόχρονα για κάτι άλλο Green, όπως καλώς πράττεις. . Από τη στιγμή που δεν έχουν πει τίποτα για την ειδική στη δευτεροβάθμια φαντάζομαι ότι κάτι ακολουθεί...
Φέτος κιόλας μία συνάδελφος/συμφοιτήτρια μόνιμη, όταν έκανε τα χαρτιά της για απόσπαση στην ειδική σε καμία περίπτωση δε δέχτηκαν το σεμινάριο ως προσόν απόσπασης αλλά μόνο το μεταπτυχιακό της στην ειδική.