*

Αποστολέας Θέμα: Ως πότε θα ανεχόμαστε την Ωρομισθία - Κοροϊδία;;  (Αναγνώστηκε 29183 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ως πότε θα ανεχόμαστε την Ωρομισθία - Κοροϊδία;;
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 16, 2009, 12:04:20 am »
κοίταξε bobo1 ρώτα, μάθε κι έπειτα μίλα.

ο καθένας έχει το δικαίωμα στην άποψη. Ωστόσο:

εγώ λέγομαι Καριπίδης Αλέξανδρος, είμαι μέλος της πρωτοβουλίας ωρομισθίων εκπαιδευτικών που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη γνήσια, μέσα από κουβέντες που κάναμε συνάδερφοι και λέγαμε ότι "δεν πάει άλλο" και με αφορμή την συνέλευση που διαβάσαμε ότι έγινε στην Αθήνα.
Και συνεχίζει μέσα από την προσπάθεια ωρομισθίων εκπαιδευτικών να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο από τον ελεύθερο χρόνο τους για τον αγώνα που ξεκίνησε (κυρίως ωρομίσθιοι στα ολοήμερα δημοτικά, αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ένα ποσοστό)
Δηλαδή κατά μια έννοια η προσπάθειά μας ξεκίνησε από την 2η σελίδα του παρόντος thread και συγκεκριμένα από το ποστ της συνέλευσης ωρομισθίων (7/3) με ημερομηνία αποστολής 10/3. Τότε ξεκίνησαν κι εδώ κουβέντες και προχωρήσαμε σε συνέλευση στη Θεσσαλονίκη
Η δε δράση μας ξεκινάει τον απρίλιο του 2009, με την πρώτη συνέλευση στις 5 του Απρίλη

Δεν υπάρχουν αιρετοί... που μας μιλάνε, δεν υπάρχουν παρατάξεις δεν υπάρχουν φαντάσματα. Η πρωτοβουλία ωρομισθίων ξεκίνησε και συνεχίζει να υφίσταται και να παγιώνεται ως μια σταθερή φωνή των ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ.

Αυτό που παραθέτεις πριν είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ άποψη πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα και τίποτα παραπάνω. Η συνέλευσή μας λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και οτιδήποτε εμφανίζεται ως απόφαση ή δελτίο τύπου της "πρωτοβουλίας ωρομισθίων εκπαιδευτικών αβθμιας, βθμιας εκπαίδευσης" είναι αποτέλεσμα ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (στις 4 που γίναν μέχρι σήμερα είχαμε από 45-100 άτομα κάθε φορά).

Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων "περί σιγής ιχθύων" και "εκεί σας λένε οι αιρετοί". Όσο για τον συνάδερφο rublev που ειρωνεύεται τα 100 άτομα που μαζεύτηκαν προχτές στην άδεια πόλη μας και συζητήσαμε την από δω και πέρα πορεία μας.. να του ζητήσω να μου φέρει ένα άλλο παράδειγμα σε εργασιακό χώρο στην Ελλάδα όπου συγκεντρώνονται.. όχι 100, αλλά 30 έστω άνθρωποι, χωρίς σωματείο, χωρίς προεδρεία, χωρίς οικονομική ενίσχυση, χωρίς κομματική γραμμή. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 16, 2009, 12:06:23 am από asimos_alex »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:57:02 »

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 16, 2009, 12:31:08 am »
Δε με νοιαζει πώς σε λενε.Γενικα οι προεδροι εχουν μια ταση να συστηνονται ή να αυτοδιαφημιζονται.Ενιοτε τα μελη πρωτοβουλιων.Επιμενω για τους αιρετους.Ευχαριστω που με απαλλαξες απο το να πω εγω οτι οι ειδικοτητες σας δεν ειναι φιλολογοι,μαθηματικοι,φυσικοι,χημικοι,βιολογοι.Ομως εχετε δουλεψει κι εσεις στον ΟΑΕΔ?

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 16, 2009, 01:04:42 am »
Συγνώμη που εξέλαβες το μήνυμά μου ως ειρωνεία σχετικά με τον αριθμό των συγκεντρωθέντων.Δεν έκανες καλή αποκρυπτογράφηση(πλάκα κάνω..)
Η ορθή κατανόησή του, ωστόσο, επέβαλε να το εκλάβεις ως καθαρή και γνήσια ειρωνεία απέναντι σε προηγούμενό σου χαιρετισμό προς ¨όλους όσοι αγωνίζονται για ΄ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ¨.Προφανώς εννοούσες ΌΛΟΥΣ εκτός των φυσικών,θεολόγων,φιλολόγων,μαθηματικών,χημικών κτλ. που δεν είναι καθόλου σίγουροι για το αν θα εργάζονται και το επόμενο έτος.Έχει δίκιο η Bobo 1.

Ίσως θα έπρεπε να εκπροσωπείτε μόνο τους θεατρολόγους,τους ξενόγλωσσους φιλολόγους και άλλους σεβαστούς συναδέλφους που εργάζονται κάθε χρόνο στα Δημοτικά.Τους υπολοίπους όμως, που έτσι και απολυθούμε θα αποτελέσουμε ένα μικρό μόνο πρόβλημα σε σχέση με τις διεκδικήσεις σας,καλό θα ήταν να διευκρινίσετε ότι μας έχετε φυσικά εγγεγραμμένους κάπου,αλλά όχι στα μητρώα των μελών σας....

Τέλος πάντων,επειδή μου είναι συμπαθής κάθε πρωτοβουλία δίκαια εργαζομένων και θα ήθελα να έχω και εγώ μια δυναμική εκπροσώπηση από τον αρμόδιο φορέα μου,σας εύχομαι ειλικρινά να μαζικοποιηθεί η ανταπόκριση στο κάλεσμά σας.

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 16, 2009, 01:15:11 am »
Δε με νοιαζει πώς σε λενε.Γενικα οι προεδροι εχουν μια ταση να συστηνονται ή να αυτοδιαφημιζονται.Ενιοτε τα μελη πρωτοβουλιων.Επιμενω για τους αιρετους.Ευχαριστω που με απαλλαξες απο το να πω εγω οτι οι ειδικοτητες σας δεν ειναι φιλολογοι,μαθηματικοι,φυσικοι,χημικοι,βιολογοι.Ομως εχετε δουλεψει κι εσεις στον ΟΑΕΔ?
Αυτή η βεβαιότητα και επιμονή σου για την ποδηγέτηση από τους αιρετούς, από που πηγάζει; 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:57:02 »

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 16, 2009, 01:40:14 am »
Συγνώμη που εξέλαβες το μήνυμά μου ως ειρωνεία σχετικά με τον αριθμό των συγκεντρωθέντων.Δεν έκανες καλή αποκρυπτογράφηση(πλάκα κάνω..)
Η ορθή κατανόησή του, ωστόσο, επέβαλε να το εκλάβεις ως καθαρή και γνήσια ειρωνεία απέναντι σε προηγούμενό σου χαιρετισμό προς ¨όλους όσοι αγωνίζονται για ΄ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ¨.Προφανώς εννοούσες ΌΛΟΥΣ εκτός των φυσικών,θεολόγων,φιλολόγων,μαθηματικών,χημικών κτλ. που δεν είναι καθόλου σίγουροι για το αν θα εργάζονται και το επόμενο έτος.Έχει δίκιο η Bobo 1.

Ίσως θα έπρεπε να εκπροσωπείτε μόνο τους θεατρολόγους,τους ξενόγλωσσους φιλολόγους και άλλους σεβαστούς συναδέλφους που εργάζονται κάθε χρόνο στα Δημοτικά.Τους υπολοίπους όμως, που έτσι και απολυθούμε θα αποτελέσουμε ένα μικρό μόνο πρόβλημα σε σχέση με τις διεκδικήσεις σας,καλό θα ήταν να διευκρινίσετε ότι μας έχετε φυσικά εγγεγραμμένους κάπου,αλλά όχι στα μητρώα των μελών σας....

Τέλος πάντων,επειδή μου είναι συμπαθής κάθε πρωτοβουλία δίκαια εργαζομένων και θα ήθελα να έχω και εγώ μια δυναμική εκπροσώπηση από τον αρμόδιο φορέα μου,σας εύχομαι ειλικρινά να μαζικοποιηθεί η ανταπόκριση στο κάλεσμά σας.
Όταν η Πρωτοβουλία ζητά μαζικούς διορισμούς και κατάργηση της ωρομισθίας, απευθύνεται μόνο  στους θεατρολόγους,τους ξενόγλωσσους φιλολόγους και άλλους σεβαστούς συναδέλφους;;; Το μείζον πρόβλημα θεωρείς ότι είναι η αναγνωριση της προυπηρεσίας του ΟΑΕΔ ( το οποίο εκφράζοντας προσωπική άποψη και όχι άποψη της Πρωτοβουλίας, θεωρώ ότι όντως είναι ένα πρόβλημα) ή το όλο σύστημα της ωρομισθίας με  το σισύφειο κηνύγι των μορίων  για την επίτευξη του διορισμού;;;
Να αναφέρω επίσης ότι δεν έχουμε εγγεγραμένους και δεν υπάρχουν μητρώα. Δεν είμαστε σύλλογος, δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει χειραγώγηση από πουθενά. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι οι ωρομίσθιοι, την κατάσταση στην οποία είμαστε και δεν αγωνιστούμε για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, και τον ΑΣΕΠ θα καταργήσουν, και θα αλλάζουν κάθε χρόνο  τα κριτήρια, και  θα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο οι ήδη δύσκολες συνθήκες εργασίας.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 16, 2009, 01:49:03 am »
rublev εννοούσα ΟΛΟΥΣ τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Όλων των ειδικοτήτων. Δεν εκπροσωπούμε κανένα. Είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε στις συνελεύσεις και τα αιτήματά μας είναι :

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ
-

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 16, 2009, 02:13:02 am »
Παιδιά (επιτρέψτε μου την οικειότητα,αν θέλετε,γιατί σας είπα ότι μου είστε συμπαθείς),
Την κλείνω την αντιπαράθεση,γιατί προφανώς είναι περιττή και  αφήνω χώρο,για να αναπτύξετε το θέμα σας.Δυστυχώς(και το εννοώ το δυστυχώς) αδυνατείτε να συλλάβετε το μέγεθος της ανασφάλειας όσων δεν γνωρίζουν αν θα δουλέψουν τον επόμενο χρόνο και μου μιλάτε για αόριστα και αποπροσανατολιστικά της πραγματικής κατάστασης αιτήματα,όπως μαζικοί διορισμοί κτλ.
Σας εύχομαι να μην εξελιχθείτε σαν κάποιους εργατοπατέρες που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας,επειδή δεν έχουν λύσεις να προτείνουν....

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 16, 2009, 09:27:37 am »
κι εγώ το εύχομαι αυτό φίλε rublev. και η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν μια θετική και γνήσια κίνηση συναδέρφων εκπαιδευτικών βαπτίζεται από κάποιους αβασάνιστα φερέφωνο άλλων ή συνδικαλιστική φούσκα ή οτι περιέχει δόλο ή δεν ξέρω τι.

Τυγχάνει αυτοί που μαζευτήκαμε και αγωνιζόμαστε να είμαστε περισσότεροι ωρομίσθιοι σε ολοήμερα δημοτικά που βιώνουμε μία συγκεκριμένη όψη ενός σκληρού καθεστώτος εργασιακής ομηρίας. Αυτό βιώνουμε αυτό αντιπαλεύουμε
Δεν είμαστε ούτε συνδικάτο, ούτε έχουμε τη δύναμη, ξαφνικά, να αντιπαλεύσουμε όλα τα ζητήματα (και δεν υποβίβασα σε καμία περίπτωση το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται) 

Ωστόσο, ΟΛΟΙ, κι εμείς, κι εσείς, και οι έχοντες προϋπηρεσία στον οαεδ, και οι εργαζόμενοι σε φροντιστήρια ή οπουδήποτε στην εκπαίσευση ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ και μακάρι μια μέρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να δώσουμε συλλογικά λύσεις στα ζητήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και της εργασιακής επισφάλειας.

Προς το παρόν το παρόν τόπικ (και να 'σαι καλά που το αντιλαμβάνεσαι και δίνεις χώρο) αναφέρεται στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ και στη

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 16, 2009, 09:36:14 am »
αντιγράφω τα αιτήματα που προβάλλονται στο Πανελλαδικό Ψήφισμα των Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών για να συζητήσουμε αν θέλετε για αυτά. Είναι μια καλή στιγμή, καθώς η χρονιά κλείνει σε λίγες μέρες για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και την παραλαβή των απολύσεών μας από βδομάδα:

• Κατάργηση της ωρομισθίας
• Κανένας εργαζόμενος στο σχολείο με ελαστικές μορφές εργασίας.
• Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμο προσωπικό.
• Μαζικοί διορισμοί

Αναδρομικά (όσο ισχύει η ωρομισθία) απαιτούμε:

•       Διπλασιασμό της ωριαίας αποζημίωσης και καταβολή της απαρέγκλιτα στο τέλος κάθε μήνα
•   Την πληρωμή και στις σχολικές αργίες, όπως προέβλεπε σχετική εγκύκλιος (1984) που καταργήθηκε το 1998
•   Τα κενά και οι μετακινήσεις να αμείβονται ως ώρες εργασίας και κάλυψη των οδοιπορικών
•   Να απαλειφθεί το σημείο της αίτησης – δήλωσης  που απαγορεύει να διδάσκουμε σε φροντιστήρια και ωδεία
•   Διαφανή διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης (αυτό το σημειώνω για τον συνάδερφο kmkn)
•   Όχι στη μονομερή μείωση των ωρών εργασίας από την πλευρά του εργοδότη κατά τη διάρκεια της χρονιάς
•   Τα έκτακτα κενά να καλύπτονται από αναπληρωτές κι όχι να «σπάνε» σε 2-3 θέσεις ωρομισθίων
•   Παροχή γονικών αδειών και ασφάλιση στα 50 ένσημα όπως προβλεπόταν
•   Ταμείο ανεργίας σε όλους
•   Τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο σε Αβάθμια και

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 16, 2009, 10:06:01 am »
asimos-alex, θα ελεγα συναδελφε να μεινουμε στο κομματι που αφορα τη βελτιωση των συνθηκων ωρομισθιας που πολυ ευστοχα τα παραθετεις, ως πιο ρεαλιστικη αντιμετωπιση παρα την καταργηση της που τωρα τουλαχιστον φαινεται ουτοπικο (οχι πως δεν θα ειναι το ιδανικο)

και για να ειμαστε ρεαλιστες απο τις 12 απαιτησεις που προβαλλονται, οι 6-7 να ικανοποιηθουν θα ειναι μεγαλη επιτυχια. Γνωριζουμε ολοι βεβαια ποσο αργες ειναι οι αλλαγες στην χωρα μας.γιατι τα θελω ειναι ευκολο να ειπωθουν, η εφαρμογη τους ομως δεν ειναι παντα ευκολη υποθεση και που δυστυχως δεν φτανει μονο η καλη προθεση και διαθεση των κυβερνοντων

εννοειται βεβαια οτι συμφωνουμε ολοι με τις θεσεις αυτες.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 16, 2009, 12:07:24 pm »

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι οι ωρομίσθιοι, την κατάσταση στην οποία είμαστε και δεν αγωνιστούμε για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, και τον ΑΣΕΠ θα καταργήσουν, και θα αλλάζουν κάθε χρόνο  τα κριτήρια, και  θα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο οι ήδη δύσκολες συνθήκες εργασίας.
Παντως πρεπει να το παραδεχτουμε! Αν ισχυε ο διορισμος αποκλειστικα απο 100% ΑΣΕΠ κι επομενως η προυπηρεσια των ωρομισθιων δεν θα  αναγνωριζοταν για τον διορισμο,τοτε η ωρομισθία απασχοληση θα αυτοκαταργουνταν γιατι κανενας (=nobody, να φρεσκαρω λιγο τα αγγλικα μου γιατι θα με κλειδωσει η Σουπερμαχια) δε θα πηγαινε για ωρομισθιος.Αν συνεβαινε 100% ΑΣΕΠ  η αλλη που μιλουσε στον Ευαγγελατο δε θα γουσταρε να παει ωρομισθια στο ιδιο σχολειο για 7 χρονια!!!! Αλλα τωρα που αναγνωριζεται η προυπηρεσια της παει βεβαιως βεβαιως! γιατι να μην παει?! αφου θελει να διοριστει! Το εχω ξαναγραψει και σε αλλο topic. Μηπως κι εμεις τραβαμε ο ενας τον αλλον στο βουρκο της ωρομισθιας??Μηπως πρωτα εμεις ριχνουμε το επιπεδο της απασχολησης των εκπαιδευτικων και κατεβαζουμε  σε αυτο το χαμηλο επιπεδο και τον εκπαιδευτικο που δεν θελει??  Μηπως να αναζητησουμε πρωτα τις ευθυνες στον ιδιο μας τον εαυτο και μετα να διεκδικουμε αυτα που πραγματικα μας ωφελουν??
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 16, 2009, 12:29:02 pm από bobo1 »

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 16, 2009, 12:14:46 pm »
Rublev και Bobo1, ξέρετε καλά πως στο συγκεκριμένο θέμα των ΟΑΕΔιτών συμφωνώ και συμμετέχω σε όποια κίνηση ένστασης και διαμαρτυρίας...
Ωστόσο παραθέτω την προσωπική μου άποψη για την Πρωτοβουλία ωρομισθίων Θεσσαλονίκης: επιβεβαιώνω ότι πρόκειται για προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό από συναδέλφους που επικοινώνησαν μεταξύ τους και μέσα από αυτό το φόρουμ, μέσα από συζητήσεις για τα υπαρκτά προβλήματα της ωρομισθίας, όπως αναφέρθηκε από τους συναδέλφους asimos-alex και nobody. Πραγματικά δεν υπάρχει σύνδεση με σύλλογο, συνδικαλιστικό όργανο, κομματική κατεύθυνση κλπ. Κλήθηκα και εγώ στις συνελεύσεις μέσω π.μ. στο φόρουμ, ωστόσο για λόγους υγείας που μου επέβαλλαν μερική ακινησία δεν παραβρέθηκα, ενημέρωσα όμως δύο φίλες-συναδέλφους που παραβρέθηκαν σε μία συνέλευση και είναι αλήθεια ότι αναφέρθηκε μεν το θέμα των ΟΑΕΔιτών, το ενδιαφέρον όμως ήταν μάλλον χλιαρό και δεν επήλθε συμφωνία. Αυτό όμως δεν ακυρώνει όλη την προσπάθεια για επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι βιώνουν το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας... ναι, οι περισσότεροι που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συνέλευση ήταν της πρωτοβάθμιας, τα αιτήματα όμως αφορούν το σύνολο των ωρομισθίων.
Τέλος, θα συμφωνήσω με τον Μάρκο ότι το καλύτερο είναι να επικεντρωθεί όποια οργανωμένη προσπάθεια στην υλοποίηση των ρεαλιστικών στόχων που αναφέρονται στη βελτίωση των συνθηκών ωρομισθίας, αφού η κατάργησή της φαίνεται μάλλον ουτοπική...
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 16, 2009, 01:00:27 pm »
Είπα ότι δε θα ασχοληθώ πάλι,ωστόσο το θέμα και λόγω τίτλου με αφορά,πώς να το κάνουμε;
Και με αφορά,asimos alex,γιατί μεγαλύτερη κοροιδία είναι να βλέπεις ¨συνάδελφό¨σου να τελειώνει το 2005 με πολύ χαμηλό βαθμό πτυχίου,να δουλεύει ως αναπληρωτής σε εκκλησιαστικό λύκειο το 2005 και το 2006,δηλαδή με το που πήρε το πτυχίο του και εσύ, κάθε φορά που ανοίγεις τον πίνακα για να υπολογίσεις γαι χιλιοστή φορά τα μόριά σου από 2 ή 3 διαγωνισμούς και να ονειρευτείς,να βλέπεις το όνομά του πάνω από το δικό σου να σε κοιτά υπεράνω...
Αυτός ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του θα κατακρίνει τα κακώς κείμενα της εκπ/σης,την αναπλήρωση,το πόσο λίγα λεφτά παίρνει ο εκπ/κός και άλλα τέτοια.Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί γι'αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία....

Η bobo 1 έχει απόλυτο δίκιο και απορώ γιατί είναι τόσο δυσνόητο για ορισμένους.Η ωρομισθία θα λυθεί μόνο αν οι διορισμοί γίνονται 100% μέσω ΑΣΕΠ.Αλλιώς οι πολιτικοί θα εκμεταλλεύονται την τεμπελιά και την έλλειψη αυτοπεποίθησης ορισμένων ¨συναδέλφων¨(συγνώμη, αλλά όποιος τρώει το ψωμί του άλλου με ύποπτα μέσα και θέλει να λέγεται και παιδαγωγός επειδή πήρε ένα πτυχίο,εκδηλώνει ατομικιστική και αντισυναδελφική συμπεριφορά)
Markos,τα ίδια λέμε.Tonik,αν είδες, προσωπικά δεν αμφισβήτησα τις προθέσεις των παιδιών.Ίσα ίσα που θα επιθυμούσα να ακούσουν και τα δικά μας προβλήματα,γι'αυτό και ασχολούμαι.Αλλιώς δε θα έγραφα εδώ τώρα.Διάλογο κάνουμε....

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 16, 2009, 01:52:46 pm »
Rublev, συμφωνώ σε όσα λες... και εγώ πιστεύω ότι το θέμα των ΟΑΕΔιτών θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στις δράσεις της Πρωτοβουλίας ωρομισθίων, αφού εντάσσεται στο αίτημα κατάργησης των αδιαφανών διαδικασιών απόκτησης προϋπηρεσίας και ενδιαφέρει όλους τους ωρομίσθιους (ενεργά ή εν δυνάμει) της δευτεροβάθμιας.
Παρέθεσα την προσωπική μου γνώμη για την Πρωτοβουλία μόνο και μόνο για να πληροφορηθούν όσοι δε γνωρίζουν και ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι και ποιοι και πώς την ξεκίνησαν, καθώς δεν ανήκω πουθενά και θεωρώ ότι η άποψή μου είναι ουδέτερη.
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32921
  • Τελευταία: newton80
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185432
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 746
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)