0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
που να δειτε για τι συγχρονες μεθοδους μιλαμε στο γυμνασιο της περιοχης μου.1) η διευθυντρια σκεφτεται μονο χωρους και πανηγυρια.εχει δημιουργησει μια ομαδα μαθητων που αναλαμβανουν ολες τις σχολικες γιορτες και ποτε ποτε πανε σε διαγωνισμους χορου.πραγμα που σημαινει πολλες προβες.ειναι ζητημα αν κανουν εστω και τις μισες ωρες μαθημα2)υπαρχουν 3 καθηγητες που αφου τους εχουν διωξει απο ολα τα σχολεια της περιφερειας γιατι ηταν για το δαφνι ( σοβαρολογω) τους εχει μαζεψει αυτο το σχολειο και δεν τους βαζει να κανουν γραμματειακη υποστηριξη οπως στα αλλα σχολεια αλλα διδασκουν( λεμε τωρα).την ωρα της διδασκαλιας βγαζουν μπολακια και τρωνε η μια απο αυτες κανει την μαντονα και αλλα κουλα.3)δεν υπαρχει καμια πειθαρχια και ελεγχος.καπνιζουν δημοσιως οι μαθητες στο προαυλιο και μαλιστα κανουν τρακα οι καθηγητες απο τους μαθητες.για να μην πω τι γινεται στις τουαλετες.(ακαταλληλο για ανηλικους)4)μαθητες ( ευτυχως λιγοι ) κοροιδευουν βριζουν ακομα και σφλιαρες δινουν σε καθηγητες.ποινη?απλη επιπληξη.5)βαθμοι?ο χειροτερος εχει 14.οχι γιατι το αξιζει αλλα για να μην μεινει μεταξεταστεος6)τα κινητα χτυπανε στην ταξη και οι μαθητες απαντουν κανονικοτατα7)ζητανε να βγουν για λιγο απο την ταξη και επιστρεφουν 5 λεπτα πριν χτυπησει το κουδουνι8)βιντεακια καθηγητων που τραβηχτηκαν την ωρα του "μαθηματος" ανεβαινουν στο ιντερνετ εχοντας βεβαια πειραχθει9)στη διαρκεια της καταληψης τραβηχτηκαν ροζ βιντεακια που εχουν κανει το γυρω της περιφερειας10)αποβολη δεν εχει δοθει καμια.καθηγητες και γονεις εχουν μονιμα τη δικαιολογια παιδια ειναι θα κανουν αταξιες.τα παραπανω δεν ειναι προιον φαντασιας ουτε υπερβολης ειναι τα πιο απλα που συμβαινουν στο υπεροχο αυτο σχολειο που αποτι φαινεται ακολουθει το πνευμα ελευθερης εκφρασης.ας μην ξεχναμε οτι τα παιδια ειναι σε ευαισθητη ηλικια και δεν πρεπει να τα μαλωνουμε για να μην παθουν ψυχολογικα προβληματα
....ξέρετε ποιο ήταν το πρόβλημα μου???Οι φωτοτυπίες!!!!!έβγαζα πολλές φωτοτυπίες,για σημειώσεις και ασκήσεις που βοηθούσαν τα παιδιά ΑΛΛΑ είχα πρόβλημα επειδή χρησιμοποιούσα πολύ το φωτοτυπικό οι συνάδελφοι γκρίνιαζαν και εγώ καθημερινά μοίραζα φωτοτυπίες...
Έχω μεγάλη απορία πως μπορούμε να μιλάμε για συγχρονές μεθόδους διδασκαλίας και να κυριαρχεί η φωτοτυπία . Καταργήσαμε τον πίνακα και τον αντικαταστήσαμε με τις φωτοτυπίες και βαυκαλιζόμαστε ότι όλα τα κάνουμε ωραία και καλά. Χωρίζουμε την τάξη σε ομάδες και δίνουμε σε όλους την ίδια εργασία και περιμένουμε από όλους τα ίδια (η διαφοροποιήμένη διδασκαλία μάλλον είναι άγνωστη). Τέλος περιμένουμε ξαφνικά στο λύκειο να μάθουμε να συνεργάζονται όταν αυτό έπρεπε να το είχαν μάθει από το νηπιαγωγείο (το οποίο οι περισσότεροι το θεωρούν παιδική χαρά καθώς θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ ανώτερους από νηπιαγωγούς).
Παράθεση από: nikit στις Σεπτεμβρίου 02, 2009, 02:17:50 pm....ξέρετε ποιο ήταν το πρόβλημα μου???Οι φωτοτυπίες!!!!!έβγαζα πολλές φωτοτυπίες,για σημειώσεις και ασκήσεις που βοηθούσαν τα παιδιά ΑΛΛΑ είχα πρόβλημα επειδή χρησιμοποιούσα πολύ το φωτοτυπικό οι συνάδελφοι γκρίνιαζαν και εγώ καθημερινά μοίραζα φωτοτυπίες...http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=11223.msg212590#msg212590