*

Αποστολέας Θέμα: Αυτοαξιολόγηση - Λάθη εκπαιδευτικων  (Αναγνώστηκε 21305 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anna4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αυτοαξιολόγηση - Λάθη εκπαιδευτικων
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 10:53:45 pm »
Είναι λάθος μου νομίζω, που το άγχος μου για να τα πάνε καλά σε διαγώνισμα ή εξετάσεις τα παιδιά μου κάποιες φορές είναι πολύ έντονο-ειδικά σε πανελλήνιες-που κάποια από αυτά επηρεάζονται και αγχώνονται κι αυτά...
Επισης, είμαι πολύ κοντά με τα παιδιά μου και μερικές φορές  αυτή η διαχωριστική γραμμή που θα πρέπει να υπάρχει καταργείται...
Τέλος όταν έχουν κάποιο "εξωσχολικό "πρόβλημα, πάντα ΄το συζητάμε με αποτέλεσμα το μάθημα να μη διαρκεί την καθορισμένη ώρα (αφού πάντα τους συμπληρώνω την ώρα ομιλίας) κι έτσι βγαίνουν από το πρόγραμμα τους και κουράζονται περισσότερο....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:52:56 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 11:01:57 pm »
Ξαναδιαβάζοντας το θέμα βλέπω πως ο καθένας μας σηκώνει το σταυρό του μαρτυρίου που του αναλογεί  και όλοι μαζί ανεβαίνουμε το Γολγοθά της εκπαίδευσης!  ::)
Και μια και το διαβάζω από πολλούς.... αυτή η ειρωνεία πώς κόβεται βρε παιδιά ???

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 11:09:42 pm »
να σου πω πως προσπαθω να την κόψω εγω
καταλαβα ότι ειρωνεύομαι διοτι έθετα  τον εαυτό μου ανώτερο από τον άλλο, και για έναν καθηγητή είναι εύκολο νατο κάνει διότι έχει την εξουσία.
προσπαθησα να δω τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου όχι ως παιδι - αδύναμο - κατώτερο αλλα ως άνθρωπο με τις ίδιες αναγκες και αγωνίες με εμένα
πάντα σκεφτόμουν στο πίσω μέρος του μυαλου μου πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στο παιδί όπως θα ΄θελα να μου συμπεριφέρονται και εμενα
και τέλος προσπαθησα να του μιλήσω με ειλικρίνεια τι είναι αυτό που με ενοχλεί στη συμπεριφορά του και γιατί , όχι μπροστά στα άλλα παιδια αλλα ιδιαιτέρως.
ακόμη το προσπαθω....

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 11:43:13 pm »
Καλά τα λες, aeee μου, αλλά ξέρεις, δυστυχώς, είναι σαν 2η φύση :-[ Όπως λες, πρέπει να σκέφτεται κανείς... πριν την ξεφουρνίσει, μήπως και καταφέρει και... δεν την ξεφουρνίσει !  :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:52:56 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:36:59 am »

Και μια και το διαβάζω από πολλούς.... αυτή η ειρωνεία πώς κόβεται βρε παιδιά ???

ελα ντε! ασε που πριν δω να το λετε οτι το κανετε κ εσεις νομιζα οτι μονο εγω εχω αυτη την συμπεριφορα.

εγω παντως προσπαθω να κανω αυτο που λες κ εσυ καρχαρια, να μην ειμαι τοσο αυθορμητη στο λογο μου, να σκεφτομαι λιγο παραπανω πριν πω ο,τι πω κ κυριως τον τροπο που θα το πω!

το συνειδητοποιησα οταν σε ενα ιδιαιτερο που ειχα κτ ελεγα στην μαθητρια (ουτε που θυμαμαι τι) κ μου λεει δλδ.με ειρωνευεστε  :-X αλλα πραγματικα δεν της ειχα πει κατι, ηταν ο τροπος που της το ειχα πει που φαινοταν τοσο ασχημα.  :-[
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:39:46 am από evi06 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:44:03 am »
Μωρέ και εγώ το σκέφτομαι... αλλά τις περισσότερες φορές μου ξεφεύγει σαν τον πόρ*ο από το βρακί! :-[ :( Τουλάχιστον κάναμε ένα πρώτο βήμα, εντοπίσαμε το πρόβλημα, doctors,... άντε και στη λύση του!

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 05:54:44 pm »
Μόλις ανακάλυψα κι εγώ αυτό το θέμα, το οποίο από τη μία δίνει τροφή για σκέψη κι από την άλλη προσφέρει στον καθένα την παρηγοριά ότι...δεν είναι μόνος με τα λάθη του  :D

Θα ήθελα να σταθώ κι εγώ λίγο στο θέμα της ειρωνίας και συγκεκριμένα να κάνω έναν μικρό διαχωρισμό της ειρωνίας από το σαρκασμό :
Για μένα η ειρωνία είναι μια αγαπημένη μορφή έκφρασης την οποία θεωρώ, μεταξύ άλλων, και μια εξαιρετικά λεπτή (και γι΄αυτό άκρως απολαυστική!) μορφή χιούμορ, χωρίς την οποία πραγματικά νομίζω ότι δε θα μπορούσα να ζήσω ;D
Προσωπικά δηλ. δεν εκλαμβάνω την ειρωνία ως προσβολή, ακόμη κι όταν γίνεται "εις βάρος μου" (ίσα-ίσα που γελάω πολύ αν κάποιος καταφέρει να με ειρωνευτεί με επιτυχημένο τρόπο!!) Και εννοείται ότι κι εγώ δεν τη χρησιμοποιώ με σκοπό να προσβάλω τον άλλον. Δε θα χρησιμοποιούσα άλλωστε ποτέ την ειρωνία απέναντι σε κάποιον που δε θα μπορούσε να εκτιμήσει το...χιούμορ της! Και τα περισσότερα παιδιά νομίζω ότι το καταλαβαίνουν αυτό και συνήθως γελάνε και τα ίδια αντί να παρεξηγηθούν.

Ο σαρκασμός, από την άλλη, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα και αυτός θεωρώ ότι δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία (...no dark sarcasm in the classroom που λένε και οι pink floyd!)

Όσο για την αυτοαξιολόγηση, ταυτίζομαι με τα περισσότερα που ανέφεραν ήδη οι συνάδελφοι  8)

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 07:04:20 pm »
Μακάρι να είχα κάποιον να μου πει " σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται κάτι καλύτερο όσο και αν προσπαθήσεις. Δεν περνάει απ' το χέρι σου. Τέρμα"

θα ηταν πολυ ενδιαφερον να ειχαμε μια ψυχολογο να μας παρακολουθει για να μας πει πως αλλιως μπορουσαμε να διατυπωσουκε κατι η τι δεν σκεφτηκαμε να πουμε κ να κανουμε..

Πράγματι, θα βοηθούσε πολύ στο να βελτιωθούμε στη δουλειά μας!

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 09:52:26 pm »
Μόλις ανακάλυψα κι εγώ αυτό το θέμα, το οποίο από τη μία δίνει τροφή για σκέψη κι από την άλλη προσφέρει στον καθένα την παρηγοριά ότι...δεν είναι μόνος με τα λάθη του  :D

Θα ήθελα να σταθώ κι εγώ λίγο στο θέμα της ειρωνίας και συγκεκριμένα να κάνω έναν μικρό διαχωρισμό της ειρωνίας από το σαρκασμό :
Για μένα η ειρωνία είναι μια αγαπημένη μορφή έκφρασης την οποία θεωρώ, μεταξύ άλλων, και μια εξαιρετικά λεπτή (και γι΄αυτό άκρως απολαυστική!) μορφή χιούμορ, χωρίς την οποία πραγματικά νομίζω ότι δε θα μπορούσα να ζήσω ;D
Προσωπικά δηλ. δεν εκλαμβάνω την ειρωνία ως προσβολή, ακόμη κι όταν γίνεται "εις βάρος μου" (ίσα-ίσα που γελάω πολύ αν κάποιος καταφέρει να με ειρωνευτεί με επιτυχημένο τρόπο!!) Και εννοείται ότι κι εγώ δεν τη χρησιμοποιώ με σκοπό να προσβάλω τον άλλον. Δε θα χρησιμοποιούσα άλλωστε ποτέ την ειρωνία απέναντι σε κάποιον που δε θα μπορούσε να εκτιμήσει το...χιούμορ της! Και τα περισσότερα παιδιά νομίζω ότι το καταλαβαίνουν αυτό και συνήθως γελάνε και τα ίδια αντί να παρεξηγηθούν.

Ο σαρκασμός, από την άλλη, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα και αυτός θεωρώ ότι δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία (...no dark sarcasm in the classroom που λένε και οι pink floyd!)

Όσο για την αυτοαξιολόγηση, ταυτίζομαι με τα περισσότερα που ανέφεραν ήδη οι συνάδελφοι  8)

και εμενα μου αρεσει η ειρωνεια κ την αντιλαμβανομαι ακριβως οπως εσυ. τα παιδια ομως οχι κ δεν πρεπει ποτε να τα ειρωνευομαστε.
1. ημασταν στην ταξη κ καναμε κοιν κ πολ αγωγη. δε θυμαμαι πώς ηρθε το θεμα- πρεπει να ειχε σχεση με τις προκαταληψεις κ τους εδωσα το παραδειγμα οτι ολοι οι καθηγητες δεν ειναι ιδιοι- κ μου λεει ενα παιδι για τη μια καθηγητρια που τους ειρωνευεται
2.σημερα συναντησα μια μαθητρια που καναμε ιδιαιτερο κ της ελεγα οτι πηγα για πρωτη φορα στην ταξη κ μου λεει το εξης: "ποτε μα ποτε μην ειρωνευεσαι τους μαθητες γιατι θα σε μισησουν"
κ επειδη τα ορια μεταξυ του σαρκασμου κ της ειρωνειας ειναι πολυ λεπτα καλο ειναι να αποφευγουμε κ τα 2  ;)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 10:01:56 pm »
το συνειδητοποιησα οταν σε ενα ιδιαιτερο που ειχα κτ ελεγα στην μαθητρια (ουτε που θυμαμαι τι) κ μου λεει δλδ.με ειρωνευεστε  :-X αλλα πραγματικα δεν της ειχα πει κατι, ηταν ο τροπος που της το ειχα πει που φαινοταν τοσο ασχημα.  :-[

Άρα, το χαμόγελο είναι το κλειδί για πολλά, καλά και κακά...  ;)  ;D
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 11:56:52 pm »

και εμενα μου αρεσει η ειρωνεια κ την αντιλαμβανομαι ακριβως οπως εσυ. τα παιδια ομως οχι κ δεν πρεπει ποτε να τα ειρωνευομαστε.
1. ημασταν στην ταξη κ καναμε κοιν κ πολ αγωγη. δε θυμαμαι πώς ηρθε το θεμα- πρεπει να ειχε σχεση με τις προκαταληψεις κ τους εδωσα το παραδειγμα οτι ολοι οι καθηγητες δεν ειναι ιδιοι- κ μου λεει ενα παιδι για τη μια καθηγητρια που τους ειρωνευεται
2.σημερα συναντησα μια μαθητρια που καναμε ιδιαιτερο κ της ελεγα οτι πηγα για πρωτη φορα στην ταξη κ μου λεει το εξης: "ποτε μα ποτε μην ειρωνευεσαι τους μαθητες γιατι θα σε μισησουν"
κ επειδη τα ορια μεταξυ του σαρκασμου κ της ειρωνειας ειναι πολυ λεπτα καλο ειναι να αποφευγουμε κ τα 2  ;)

Έχεις δίκιο ότι η τα όρια είναι λεπτά...
Εγώ πάντως όταν μιλάω για ειρωνεία εννοώ απλά ένα σχήμα λόγου στο οποίο αυτό που λες είναι (εμφανώς) αντίθετο απ'αυτό που εννοείς - και γι΄αυτό ακριβώς συνήθως είναι και αστείο. Για παράδειγμα έχω πει σε ιδιαίτερο " ξέρω ότι θα στενοχωρηθείς πολύ, αλλά δυστυχώς αύριο δε θα μπορέσουμε να κάνουμε μάθημα γιατί μου προέκυψε κάτι...!" (γνωρίζοντας φυσικά ότι ο πιτσιρικάς μόνο πάρτυ δε θα έκανε που θα έχανε μάθημα ;D) Αυτό είναι μια καθαρά ειρωνική πρόταση, που όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να προσβάλει το μαθητή - απόδειξη ότι ο μικρός "έπιασε" το νόημα και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας κάτι του στυλ "πω - πω τί μου κάνετε τώρα, κι εγώ πως θα αντέξω χωρίς μάθημα...!!"

Νομίζω ότι τα παιδιά ενοχλούνται μόνο όταν προσπαθείς μέσα από την ειρωνεία να τους το παίξεις έξυπνος και να τα μειώσεις. Φαντάζομαι ότι μάλλον κάτι τέτοιο έκανε η καθηγήτρια για την οποία σου έκαναν παράπονα τα παιδιά ότι τα ειρωνεύεται...αλήθεια σού έδωσαν κάποιο παράδειγμα; κάτι που να τους είπε χαρακτηριστικά και να τα ενόχλησε;

(επίσης, μιας και το θέμα είναι η αυτοαξιολόγηση και τα λάθη των εκπαιδευτικών, να πω ότι προσπαθώ να καταλάβω τί κρίση ανορθογραφίας μ΄έπιασε στο προηγούμενο μήνυμα και έγραψα την ειρωνεία με "ι"  :-[)

Αποσυνδεδεμένος Iaki

• Πλήρες μέλος
  • docendo discimus
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:27:41 am »

(επίσης, μιας και το θέμα είναι η αυτοαξιολόγηση και τα λάθη των εκπαιδευτικών, να πω ότι προσπαθώ να καταλάβω τί κρίση ανορθογραφίας μ΄έπιασε στο προηγούμενο μήνυμα και έγραψα την ειρωνεία με "ι"  :-[)

Εδώ εμένα με έπιασε κρίση ανορθογραφίας χθες σε διαγώνισμα και έγραψα ταυτοπροσωπια με -ει-!!! Και το σκεφτόμουν κιόλας, όταν το είδα!! Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μου διέφυγε αυτό το λάθος... Ντροπήηηη!! :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
(συνάδελφοι παρακαλώ μη με "φάτε"!)

Πολύ ωραίο θέμα, πραγματικά! Λάθη κάνουμε όλοι.. Κάνω και εγώ φυσικά! Πολλά και το καταλαβαίνω συνέχεια...Προσπαθώ να είμαι τέλεια, να ξέρω τα πάντα..αλλά δεν είναι έτσι... Έχω ακόοομα!!
Τα περισσότερα λάθη μου οφείλονται στην έλλειψη αυτοπεποίθησης (το είχα αυτό και από μαθήτρια ακόμα) και στην απειρία... Είναι πρώτη φορά που διδάσκω φέτος και μάλιστα ξεκίνησα κατευθειαν με λύκειο (λατινικά και αρχαία γ -γνωστό)... Είμαι σίγουρη ότι του χρόνου θα ειμαι απείρωωωωως καλύτερη...... ;)
dum vita est, spes est ... ;)

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:52:34 am »
μιας κ μιλαμε για ανορθογραφια να σας πω τι εχω παθει. παλια ημουν τρομερα ορθογραφος. δε θυμαμαι ποτε τον εαυτο μου να κανει ορθογραφικα λαθη. ε απο τοτε που αρχισα να διδασκω μου φαινεται οτι κανω καποια λαθη. να φταιει το γεγονος οτι βλεπω συνεχεια ανορθογραφα γραπτα κ μενει στο ματι? μπορει να φταιει βεβαια κ το γεγονος οτι οσο περισσοτερο το ψαχνεις τοσο μπορει στο τελος να το κανεις λαθος.
ασε που αλλαζει κ η ορθογραφια. βλεπε "εταιρεια, εταιρια"
παω για υπνο γιατι αυριο πρεπει να ξυπνησω 6:45 για να παω στο χωριο να κανω μαθημα  :)
καληνυχτα!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 04:03:53 pm »
Πολύ ωραίο το θέμα αυτό! Απορώ γιατί δεν το είχα προσέξει τόσο καιρό.!

Διάβασα στις πρώτες σελίδες ότι κάποιοι συνάδελφοι ζήτησαν από τους μαθητές τους να τους αξιολογήσουν ανώνυμα! Αυτό το έκανα και εγώ πέρυσι, και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα το κάνω κάθε χρόνο, γιατί τα συμπεράσματα που έβγαλα με βοήθησαν πολύ στο να βελτιωθώ σε κάποιους τομείς.

Κάποιοι συνάδελφοι εδώ στο forum φαίνεται ότι αντάλλαξαν με pm κάποια ερωτηματολόγια αξιολόγησης. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί, όσοι κάναμε αυτό το εγχείρημα, να κρατάμε το ερωτηματολόγιο που δώσαμε στα παιδιά, μυστικό. Μια παρεα είμαστε εξάλλου και όλοι αγωνζόμαστε για έναν κοινό σκοπό. Θεωρώ το forum μια πολύ καλή ευκαιρία να συντάξουμε ένα πολύ καλό ερωτηματολόγιο παρίνοντας ιδέες ο ένας από τον άλλον.

Έτσι είπα να κάνω εγώ την αρχή και να αναρτήσω το ερωτηματολόγιο που μοίρασα πέρυσι στα παιδιά.

Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι αναρτώντας ή συμπληρώνοντας με επιπλέον ερωτήσεις!

Φιλικά killbill

Μάθηση (1=καθόλου / τίποτα………………………………....5=πάρα πολύ)

1.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182580
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144