0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και μια και το διαβάζω από πολλούς.... αυτή η ειρωνεία πώς κόβεται βρε παιδιά
Παράθεση από: Melina04 στις Νοεμβρίου 29, 2009, 08:49:50 pmΜακάρι να είχα κάποιον να μου πει " σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται κάτι καλύτερο όσο και αν προσπαθήσεις. Δεν περνάει απ' το χέρι σου. Τέρμα" θα ηταν πολυ ενδιαφερον να ειχαμε μια ψυχολογο να μας παρακολουθει για να μας πει πως αλλιως μπορουσαμε να διατυπωσουκε κατι η τι δεν σκεφτηκαμε να πουμε κ να κανουμε..
Μακάρι να είχα κάποιον να μου πει " σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται κάτι καλύτερο όσο και αν προσπαθήσεις. Δεν περνάει απ' το χέρι σου. Τέρμα"
Μόλις ανακάλυψα κι εγώ αυτό το θέμα, το οποίο από τη μία δίνει τροφή για σκέψη κι από την άλλη προσφέρει στον καθένα την παρηγοριά ότι...δεν είναι μόνος με τα λάθη του Θα ήθελα να σταθώ κι εγώ λίγο στο θέμα της ειρωνίας και συγκεκριμένα να κάνω έναν μικρό διαχωρισμό της ειρωνίας από το σαρκασμό :Για μένα η ειρωνία είναι μια αγαπημένη μορφή έκφρασης την οποία θεωρώ, μεταξύ άλλων, και μια εξαιρετικά λεπτή (και γι΄αυτό άκρως απολαυστική!) μορφή χιούμορ, χωρίς την οποία πραγματικά νομίζω ότι δε θα μπορούσα να ζήσω Προσωπικά δηλ. δεν εκλαμβάνω την ειρωνία ως προσβολή, ακόμη κι όταν γίνεται "εις βάρος μου" (ίσα-ίσα που γελάω πολύ αν κάποιος καταφέρει να με ειρωνευτεί με επιτυχημένο τρόπο!!) Και εννοείται ότι κι εγώ δεν τη χρησιμοποιώ με σκοπό να προσβάλω τον άλλον. Δε θα χρησιμοποιούσα άλλωστε ποτέ την ειρωνία απέναντι σε κάποιον που δε θα μπορούσε να εκτιμήσει το...χιούμορ της! Και τα περισσότερα παιδιά νομίζω ότι το καταλαβαίνουν αυτό και συνήθως γελάνε και τα ίδια αντί να παρεξηγηθούν.Ο σαρκασμός, από την άλλη, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα και αυτός θεωρώ ότι δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία (...no dark sarcasm in the classroom που λένε και οι pink floyd!)Όσο για την αυτοαξιολόγηση, ταυτίζομαι με τα περισσότερα που ανέφεραν ήδη οι συνάδελφοι
το συνειδητοποιησα οταν σε ενα ιδιαιτερο που ειχα κτ ελεγα στην μαθητρια (ουτε που θυμαμαι τι) κ μου λεει δλδ.με ειρωνευεστε αλλα πραγματικα δεν της ειχα πει κατι, ηταν ο τροπος που της το ειχα πει που φαινοταν τοσο ασχημα.
Παράθεση από: yotar στις Νοεμβρίου 30, 2009, 05:54:44 pmΜόλις ανακάλυψα κι εγώ αυτό το θέμα, το οποίο από τη μία δίνει τροφή για σκέψη κι από την άλλη προσφέρει στον καθένα την παρηγοριά ότι...δεν είναι μόνος με τα λάθη του Θα ήθελα να σταθώ κι εγώ λίγο στο θέμα της ειρωνίας και συγκεκριμένα να κάνω έναν μικρό διαχωρισμό της ειρωνίας από το σαρκασμό :Για μένα η ειρωνία είναι μια αγαπημένη μορφή έκφρασης την οποία θεωρώ, μεταξύ άλλων, και μια εξαιρετικά λεπτή (και γι΄αυτό άκρως απολαυστική!) μορφή χιούμορ, χωρίς την οποία πραγματικά νομίζω ότι δε θα μπορούσα να ζήσω Προσωπικά δηλ. δεν εκλαμβάνω την ειρωνία ως προσβολή, ακόμη κι όταν γίνεται "εις βάρος μου" (ίσα-ίσα που γελάω πολύ αν κάποιος καταφέρει να με ειρωνευτεί με επιτυχημένο τρόπο!!) Και εννοείται ότι κι εγώ δεν τη χρησιμοποιώ με σκοπό να προσβάλω τον άλλον. Δε θα χρησιμοποιούσα άλλωστε ποτέ την ειρωνία απέναντι σε κάποιον που δε θα μπορούσε να εκτιμήσει το...χιούμορ της! Και τα περισσότερα παιδιά νομίζω ότι το καταλαβαίνουν αυτό και συνήθως γελάνε και τα ίδια αντί να παρεξηγηθούν.Ο σαρκασμός, από την άλλη, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα και αυτός θεωρώ ότι δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία (...no dark sarcasm in the classroom που λένε και οι pink floyd!)Όσο για την αυτοαξιολόγηση, ταυτίζομαι με τα περισσότερα που ανέφεραν ήδη οι συνάδελφοι και εμενα μου αρεσει η ειρωνεια κ την αντιλαμβανομαι ακριβως οπως εσυ. τα παιδια ομως οχι κ δεν πρεπει ποτε να τα ειρωνευομαστε.1. ημασταν στην ταξη κ καναμε κοιν κ πολ αγωγη. δε θυμαμαι πώς ηρθε το θεμα- πρεπει να ειχε σχεση με τις προκαταληψεις κ τους εδωσα το παραδειγμα οτι ολοι οι καθηγητες δεν ειναι ιδιοι- κ μου λεει ενα παιδι για τη μια καθηγητρια που τους ειρωνευεται2.σημερα συναντησα μια μαθητρια που καναμε ιδιαιτερο κ της ελεγα οτι πηγα για πρωτη φορα στην ταξη κ μου λεει το εξης: "ποτε μα ποτε μην ειρωνευεσαι τους μαθητες γιατι θα σε μισησουν"κ επειδη τα ορια μεταξυ του σαρκασμου κ της ειρωνειας ειναι πολυ λεπτα καλο ειναι να αποφευγουμε κ τα 2
(επίσης, μιας και το θέμα είναι η αυτοαξιολόγηση και τα λάθη των εκπαιδευτικών, να πω ότι προσπαθώ να καταλάβω τί κρίση ανορθογραφίας μ΄έπιασε στο προηγούμενο μήνυμα και έγραψα την ειρωνεία με "ι" )