0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
δε μου λες markos : στα ιδιωτικα γιατι χρησιμοποιουν τις ειδικοτητες και στα δημοσια δεν μπορουν?
στα ιδιωτικα γιατι χρησιμοποιουν τις ειδικοτητες και στα δημοσια δεν μπορουν?
περασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο.
Και επειδή πιθανότατα να μου πείτε πως ο δάσκαλος που δεν ξέρει καλά τα γλωσσικά αλλά ξέρει τα θετικά θα βοηθήσει πιο πολύ το παιδί εκεί που δεν μπορεί να το βοηθήσει αυτός που ξέρει πολύ καλά μόνο την γλώσσα...Γι αυτό όμως μιλάμε για είσο δο ειδικοτήτων στο δημοτικό στις μεγάλες τάξεις...αλλά σε καμία περίπτωση κατ'εμέ για να διδάξουν οι φιλόλογοι αρχαία...το θεωρώ έγκλημα!! Τα αρχαία με τη νέα γλώσσα αποτελούν όντως μια συνέχεια,αλλά τα παιδιά στο δημοτικό δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη καλά καλά τη δική μας γλώσσα....είτε γραμματικά είτε συντακτικά αλλά κυρίως θα έλεγα και λεξιλογικά έχουν μεγάλες αελλείψεις ακόμη στο δημοτικό...πώς να ανταπεξέλθουν στην τόσο πυκνή δομή των αρχαίων που απαιτεί βασικές γνώσεις σύνταξης,δομής και λεξιλογίου...;; Ημαρτον...ας τα αφήσουμε τα παδάκια να ανασάνουν και πριν μιλήσουμε ας διαβάσουμε και λίγη εξελικτική και γνωστική ψυχολογία για να δούμε τι δομές γνώσης μπορεί να ατιληφθεί το παιδί σε κάθε ηλικία...
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:26:52 pmπερασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο. Θεωρώ ότι - εκτός των άλλων - τα 6 χρόνια απλά τραβάνε πολύ την όποια ύλη και μετά στο γυμνάσιο το τρέχουν πιο γρήγορα. Αρκεί μια ματιά στις βαθμίδες σε άλλες χώρες και θα δεις ότι σε πολλές χώρες η πρωτοβάθμια εκπαίδευση διαρκεί λιγότερο από 6 χρόνια. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω τα στατιστικά να βρω τις χώρες και τους αριθμούς.
Τυχαίνουν πολλά κουλά...και εννοείτε πως μπήκαν φιλόλογοι με 12 στη σχολή...κυρίως οι νεότεροι...αν προτιμήσεις όμως έναν φιλόλογο παλιότερο που έπρεπε να γράψει σχεδόν άριστα για να μπει στην φιλοσοφική τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ!! Πίστεψέ με!! Αν και οι βαθμοί των Πανελληνίων δεν είναι πάντα ενδεικτικοί...εγώ δεν μίλησα για τους βαθμούς εισαγωγής,αλλά για το φαινόμενο ότι στις Ακαδημίες έμπαιναν και μπαίνουν από όλες τις κατευθύνσεις και αυτό είναι και καλό και κακό...!! Και δεν είπα πως είναι καμάρι που τα καταφέρνω γνωστικά στην Γ'δημοτικού...αλλά το ότι ξέχασα τον ρόλο μου ως εκπαιδευτικός
Παράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 04:04:10 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:26:52 pmπερασαμε τα 12 πρωτα χρονια μας και ξεχασαμε μου φαινεται...μια χαρα ειναι και η επαρκεια των δασκαλων και τα 6 χρονακια στο δημοτικο. Θεωρώ ότι - εκτός των άλλων - τα 6 χρόνια απλά τραβάνε πολύ την όποια ύλη και μετά στο γυμνάσιο το τρέχουν πιο γρήγορα. Αρκεί μια ματιά στις βαθμίδες σε άλλες χώρες και θα δεις ότι σε πολλές χώρες η πρωτοβάθμια εκπαίδευση διαρκεί λιγότερο από 6 χρόνια. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω τα στατιστικά να βρω τις χώρες και τους αριθμούς.Σωστά παρατηρείς μόνο που:Οι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό Α΄βάθμιας και ΄