*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001211 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evaggelia75

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2030 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 08:36:24 pm »
Για δείτε ακόμη το group https://www.facebook.com/groups/288279667867544/ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ . Για τον δικό μας το αγώνα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:15:07 »

faeinos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2031 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 08:47:21 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι, υπάρχει κάποιος συντονισμός ή / και οργάνωση κάποιου μετώπου αντίδρασης κατά της μισθολογικής σφαγής μας; Πληρώνω 300 ενοίκιο (συν λογαριασμοί 50+) και σήμερα ανακάλυψα πως οι συνολικές καθαρές μου αποδοχές δε θα ξεπερνούν τα 776 ευρω μηνιαίως με το νέο μισθολόγιο!!! Διανύω το δεύτερο χρόνο διορισμού μου κι έχοντας 2 χρόνια πραγματικής προυπηρεσίας είχα καταταχθεί στο ΜΚ 17.

Έχω την αίσθηση ότι δεν πρέπει να είμαι μόνος μου, και θα ήθελα κάποιος που έχει έγκυρη ενημέρωση επί του θέματος να διευκρινίσει λοιπόν αν: α ) πράγματι ισχύουν οι παραπάνω επικείμενες κι επονείδιστες μειώσεις και β) : αν ετοιμάζεται κάποια οργανωμένη και μαζική αντίδραση ή αν τελικά θα πέσουμε αμαχητί.

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #2032 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 08:54:35 pm »
ειμαι εξι χρονια στην εκπαιδευση και δεν εχω ιδεα απο συνδικαλιστικα ,ντρεπομαι που το λεω, αλλα ποιοι ειναι αυτοι οι τυποι που λαμβανουν τοσο λαιτ αποφασεις ,τι παει να πει μια μερα απεργια.
εχω δυο παιδια, μεταπτυχιακο, η εκπαιδευση ηταν επιλογη μου και αισθανομαι πραγματικα πληρως απαξιωμενη.
Και τι εγινε θα το καταπιεις και αυτο και θα συνεχισεις οπως κανεις 6 χρονια τωρα.
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2033 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:07:25 pm »
Αν τελικά αποφασιστούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από τους δασκάλους την Τετάρτη (όπως μαθαίνω ότι είναι η πρόταση της κυβερνητικής τους παράταξης!),τότε ίσως οι δικοί μας εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ μας έκαναν καλό που κρύφτηκαν πίσω από το καταστατικό για να μην προκηρύξουν τουλάχιστον μια τριήμερη απεργία.
Θα πονέσει περισσότερο την κυβέρνηση μια απεργία διαρκείας των δασκάλων.
Τότε δικό μας έργο είναι η ενίσχυσή τους με ταμείο αλληλεγγύης,έτσι ώστε να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο.

Δυστυχώς αν απεργήσουμε εμείς,δεν θα στενοχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα...Εμείς μέσα στις Πανελλήνιες χρειαζόμαστε μόνο.Ετσι μας βλέπουν συνάδελφοι,ας το αποδεχτούμε,για να είναι πιο αποτελεσματικές οι αντιδράσεις μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:15:07 »

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2034 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:11:49 pm »
Αν λάβουμε υπ'όψιν μας τι (δεν) έγινε στις αμέσως προηγούμενες μειώσεις,μπορώ να σου πω με βεβαιότητα οτι δεν θα κουνηθεί φύλλο.Άντε το πολύ να κάνουμε καμία παράσταση διαμαρτυρίας,καμιά ψιλοαποχή,άντε και καμιά 24ωρη για τα μάτια του κόσμου.Θα πέσει πολύ ΚΟΚΟΚΟΚΟ πάλι δυστυχώς και θα συνεχίσουν να μας πατάνε σαν τα σκουλήκια.Αυτή δυστυχώς είναι η τραγική αλήθεια αφού δεν έχουμε τα ........ ως κλάδος να κάνουμε αυτά που κάνουν οι βυτιοφορείς και λοιποί....

Αποσυνδεδεμένος martina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2035 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:13:18 pm »
 Καπου ακουσα οτι θα γυρισουμε στους μισθους του 2004 ή κατι τετοιο , τελος παντων. Οταν το ξανασκεφτηκα καταλαβα οτι εγινε καποιο λαθος. Μαλλον το 1904 θα εννοουσαν.

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #2036 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:20:22 pm »
ποιές πανελλαδικές συνάδελφε??? μιλάμε για 8 μήνες μετά...... μπορεί ήδη να είμαστε στη δραχμή και όλα αυτά να μην έχουν νόημα. Τώρα είναι η ώρα της κινητοποίησης, ούτε πρίν (που υποτίθεται ...δεν ξάραμε), ούτε μετά (που δε θα έχει κανέναν νόημα)...

Αποσυνδεδεμένος sophia_d

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #2037 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:32:20 pm »
Καπου ακουσα οτι θα γυρισουμε στους μισθους του 2004 ή κατι τετοιο , τελος παντων. Οταν το ξανασκεφτηκα καταλαβα οτι εγινε καποιο λαθος. Μαλλον το 1904 θα εννοουσαν.

Μιλώντας με δραματικούς τόνους στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στην

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2038 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:39:08 pm »
ποιές πανελλαδικές συνάδελφε??? μιλάμε για 8 μήνες μετά...... μπορεί ήδη να είμαστε στη δραχμή και όλα αυτά να μην έχουν νόημα. Τώρα είναι η ώρα της κινητοποίησης, ούτε πρίν (που υποτίθεται ...δεν ξάραμε), ούτε μετά (που δε θα έχει κανέναν νόημα)...
Ας διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά...Είπα ότι αφού κοιμόμαστε σαν ομοσπονδία,ίσως είναι καλύτερα να ενισχύσουμε τουλάχιστον τους δασκάλους έμπρακτα μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις,έτσι ώστε να πιεστεί περισσότερο η κυβέρνηση.Γνωρίζω ότι αν απεργήσω εγώ,δυστυχώς δεν θα στενοχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα...Ειδικά το κράτος.

Αποσυνδεδεμένος martina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2039 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:42:10 pm »
 Ακομα δεν εχουμε δει τιποτα. Τα πραγματα θα εξελιχθουν ακομα πιο ασχημα. Αν δεν κανουμε κατι συντομα θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #2040 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:55:33 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι, υπάρχει κάποιος συντονισμός ή / και οργάνωση κάποιου μετώπου αντίδρασης κατά της μισθολογικής σφαγής μας; Πληρώνω 300 ενοίκιο (συν λογαριασμοί 50+) και σήμερα ανακάλυψα πως οι συνολικές καθαρές μου αποδοχές δε θα ξεπερνούν τα 776 ευρω μηνιαίως με το νέο μισθολόγιο!!! Διανύω το δεύτερο χρόνο διορισμού μου κι έχοντας 2 χρόνια πραγματικής προυπηρεσίας είχα καταταχθεί στο ΜΚ 17.

Έχω την αίσθηση ότι δεν πρέπει να είμαι μόνος μου, και θα ήθελα κάποιος που έχει έγκυρη ενημέρωση επί του θέματος να διευκρινίσει λοιπόν αν: α ) πράγματι ισχύουν οι παραπάνω επικείμενες κι επονείδιστες μειώσεις και β) : αν ετοιμάζεται κάποια οργανωμένη και μαζική αντίδραση ή αν τελικά θα πέσουμε αμαχητί.

Πληρώνω ενοίκιο στο εξωτερικό (έιμαι με εκπαιδευτική άδεια, από τους τυχερούς που πρόλαβαν και πήραν). Μέχρι τώρα ο μισθός (1700 ακαθάριστα) με έφερνε τσίμα τσίμα και έστελναν και οι γονεις τα εισητήρια όταν κατέβαινα Ελλάδα.
Τώρα ακαθάριστα θα είμαι στα 1409, άρα ήδη οι αποδοχές είναι 300 ευρώ κάτω....
Όταν γυρίσω, θα έχω χάσει το παραμεθορίου (βλέπεις είμαι λίγο παραπάνω από 24 χιλιόμετρα από τα σύνορα, αν και στην πινέζα του χάρτη), θα έχω χάσει της ειδικής αγωγής, θα πρέπει να νοικιάσω σπίτι με τουλα΄χιστον 300 ευρώ το μήνα και θα πρέπει να πληρώνω πετρέλαιο βόρειας Ελλάδας (=πολύ περισσότερο από τους νότιους).
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για τα επόμενα 10 χρόνια δεν μπορώ να φύγω από την υπηρεσία αν βρω κάτι καλύτερο (λέμε τώρα), γιατί είχα την "τύχη" να έχω εκπαιδευτική άδεια....Το ότι την πήρα υπό άλλες συνθήκες (κλάσεις ανώτερες) δεν έχει καμία σημασία.....

Αντιδράσεις;;;; πρόσεξε κανένας ότι στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι εργασιακά ο μήνα υπολογίζεται σε 30 μέρες, αλλά για τις απεργίες σε 25;
Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα κινηθεί λίγο ακόμα και με αυτή τη διάταξη. Μην ξεχνάμε το 87 που η απεργία κράτησε τόσο καιρό!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2041 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:56:41 pm »
Ας διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά...Είπα ότι αφού κοιμόμαστε σαν ομοσπονδία,ίσως είναι καλύτερα να ενισχύσουμε τουλάχιστον τους δασκάλους έμπρακτα μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις,έτσι ώστε να πιεστεί περισσότερο η κυβέρνηση.Γνωρίζω ότι αν απεργήσω εγώ,δυστυχώς δεν θα στενοχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα...Ειδικά το κράτος.

Οι δάσκαλοι έχουν πολύ πιο χαμηλό ηλικιακό μέσο όρο και πιθανόν να αντιδράσουν και με πιο πολύ νεύρο...
Εύχομαι να γίνει αυτό. Η πρόταση με το ταμείο αλληλεγγύης είναι καλή, αλλά δύσκολα υλοποιήσημη, αφού είμαστε σαν Λαός υπερβολικά καχύπτος... Αν ξεκινήσουν οι δάσκαλοι, εύχομαι να συμπαρασύρουν και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας. Οι γονείς των παιδιών  του Γυμνασίου και της Α' Λυκείου δεν θα είναι και τόσο αδιάφοροι...
 Επιμένω λοιπόν στην συνεχή κινητοποίηση και ενεργοποίηση καθημερινά στους συλλόγους Γυμνασίων Και Λυκείων. Η

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2042 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 10:00:13 pm »
Αν τελικά αποφασιστούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από τους δασκάλους την Τετάρτη (όπως μαθαίνω ότι είναι η πρόταση της κυβερνητικής τους παράταξης!),τότε ίσως οι δικοί μας εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ μας έκαναν καλό που κρύφτηκαν πίσω από το καταστατικό για να μην προκηρύξουν τουλάχιστον μια τριήμερη απεργία.
Θα πονέσει περισσότερο την κυβέρνηση μια απεργία διαρκείας των δασκάλων.
Τότε δικό μας έργο είναι η ενίσχυσή τους με ταμείο αλληλεγγύης,έτσι ώστε να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο.

Δυστυχώς αν απεργήσουμε εμείς,δεν θα στενοχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα...Εμείς μέσα στις Πανελλήνιες χρειαζόμαστε μόνο.Ετσι μας βλέπουν συνάδελφοι,ας το αποδεχτούμε,για να είναι πιο αποτελεσματικές οι αντιδράσεις μας.

Συνάδελφε εμείς οι καθηγητές γιατί να μην κάνουμε απεργία δηλαδή? Η ΔΟΕ θα βγάλει το φίδι από την τρύπα και εμείς θα γλιτώσουμε και τους μισθούς μας? Και τι σημαίνει στις πανελλαδικές? Τότε, φέξε μου και γλίστρησα, θα έχουν τελειώσει όλα! Απεργία διαρκείας και για την κοιμισμένη ΟΛΜΕ! Το 1996 με τη δίμηνη απεργία κατάφερε αύξηση 400 Ευρώ, δηλαδή το επίδομα εξωδιδακτικής και διδ.προετοιμασίας! Ή θα κάνουμε όλοι ή να παραδεχτούμε ότι είμαστε ανάξιοι και άξιοι της μοίρας μας μόνο!

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2043 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 10:03:06 pm »
Φυσικά και θα ιδρώσει το αφτί τους όταν απεργήσουν μαζί με τους δασκάλους και οι καθηγητές!
Αλλά να απεργήσουν πραγματικά!

Εάν κλείσουν Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, θα σου πω εγώ τι θα γίνει!
Θα συμπαρασυρθούν και άλλες ομάδες. Αφορμή γυρεύουν, το σπίρτο περιμένουν να ανάψει.
Το 1997, στην απεργία των καθηγητών τη μεγάλη (στην οποία και συμμετείχα για 2,5 περίπου μήνες), τι λες, δεν έγινε μεγάλος χαμός; Τότε καθιερώθηκαν τα επιδόματα που τώρα καταργούν από όλους!
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)