*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001737 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2128 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:00:10 pm »
Η ΟΛΜΕ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΑΜΩΤΟ...Θα περιμένει να γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ. Μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί είμαστε κότες, κοιτάνε οι περισσότεροι την πάρτη τους...Είμαστε οι χειρότεροι όλων των εργαζομένων. Στις 19 ελάχιστοι πάλι θα απεργήσουμε. Είμαι οργισμένος και απογοητευμένος και όχι μόνο με την κυβέρνηση αλλά και με μας τους ίδιους...Καληνύχτα εργασιακά δικαιώματα, καληνύχτα μισθοί...Και θα φταίμε εμείς οι ίδιοι.
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:45:05 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #2129 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:05:16 pm »
Και θα φταίμε εμείς οι ίδιοι.

Πριν από λίγο με πήραν τηλέφωνο φίλοι. Στην πόλη μου είχε "συλλαλητήριο" η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων.
Ξέρετε πόσοι ήταν; 40 με το ζόρι....
Αν δεν μαζεύεται κόσμος σε μια συγκέντρωση, θα κάνει απεργία;;;;;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2130 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:07:32 pm »
Έτσι ακριβώς...
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2131 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:13:58 pm »
Και θα φταίμε εμείς οι ίδιοι.

Πριν από λίγο με πήραν τηλέφωνο φίλοι. Στην πόλη μου είχε "συλλαλητήριο" η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων.
Ξέρετε πόσοι ήταν; 40 με το ζόρι....
Αν δεν μαζεύεται κόσμος σε μια συγκέντρωση, θα κάνει απεργία;;;;;

ξέρετε πότε θα ξυπνήσουν αυτοί; όταν δε θα μπορούν να τους πληρώνουν "μαύρα" οι "πελάτες" τους....αλλά τότε θα είναι αργά....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:45:05 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2132 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:24:45 pm »
hapiness δεν συμφωνω.....για καποιους με κατι ξεγυρισμενα 3χιλιαρα το μηνα , κατι βολεμενους υπαλληλους της

Αποσυνδεδεμένος Ελεάνθη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2133 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:30:19 pm »
αληθεια σημερα ειχε πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο στα προπυλαια?γιατι εγω πηγα και ηταν εκει μονο 50 ατομα απο ολμε .η δοε αφαντη.οι εκπαιδευτικοι ειναι ενασ απαραδεκτος κλαδος ,μη πω τιποτα χειροτερο ,παρτακηδες και ευχομαι να τους κανουν τα χειροτερα γιατι τα αξιζουν.τα μουτρα σας για απεργια διαρκειασ ειναι.ασ γελασω

Αποσυνδεδεμένος Sorrow

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2134 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:55:58 pm »
bala τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και απορώ που δεν σε έχει διορθώσει κανένας μέχρι τώρα. ΑΛΛΟ "απεργία" ΑΛΛΟ "άδεια από την σημαία". Οι δύο σημαντικότερες διαφορές των δύο είναι
1ον στην "απεργία" δεν πληρώνεσαι
2ον η "απεργία" συνοδεύεται από "έξοδο" στην κοινωνία με διάφορες άλλες μορφές πάλης (διαδηλώσεις, καταλήψεις και ότι έχουμε ευχαρίστηση)

Εσύ πως το χεις δέσει ότι άμα ψηφίσει η ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας θα έχουμε το δικαίωμα να πάμε και να ρχόμαστε όποτε γουστάρουμε στο σχολείο και να πληρωνόμαστε ολόκληρο τον (κουτσουρεμένο) μισθό μας ... δεν ξέρω  :o

Ήθελα να γράψω κι εγώ χτές για την θέση του συνάδελφου bala και τον δικό του ορισμό της απεργίας (την
έχει εκφράσει πολλές φορές ως τώρα ) αλλά  ήταν αργά το βράδυ, έπρεπε να πέσω και διαισθανόμουν ότι θα
μπαίναμε σε πολύωρη συζήτηση.

Απεργία σημαίνει δεν πάω στη δουλειά ή πάω έξω από τη δουλειά μου και φωνάζω. Σε κάθε περίπτωση σημαίνει
ότι δεν πληρώνομαι και σε καμιά δεν σημαίνει μπαίνω-βγαίνω όποτε θέλω .
Και η απεργία έχει νόημα αν καταφέρεις να έχεις μεγάλο μέρος της κοινωνία μαζί σου πείθοντας ότι έχεις δίκιο,
 οπότε το κόστος το έχει η κυβέρνηση.
Αν σουλατσάρουμε στα σχολεία και ταυτόχρονα κάνουμε "άλλες δουλειές απ'έξω " το μόνο που θα καταφέρουμε
 είναι να μας κράξουν και να δικαιώσουμε (για άλλη μια φορά) την άποψη ότι το σχολείο το έχουμε πάρεργο.
Οπότε (για άλλη μια φορά) ο κόσμος θα πεί "καλά τους κάνουν " , η κυβέρνηση θα πάρει αέρα και εμείς θα πρέπει
να βάλουμε την ουρά στα σκέλια και να υποστούμε τις συνέπειες έχοντας κερδίσει ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.

Πάντως μέσα σε τρία χρόνια που είμαι διορισμένος έχω φάει τόση απογοήτευση από τον κλάδο που δεν το
πιστεύω !!!
Τέτοια ποσοστά σε βολεψάκιδες, παρτάκιδες και υποκριτές  δεν το περίμενα ότι θα συναντούσα και μάλιστα
σε ανθρώπους που θεωρητικά μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στη σκέψη τους . Η απογοήτευση
μου αυτές τις μέρες με έχει φτάσει πραγματικά στα όρια της μελαγχολίας, όχι τόσο από τα οικονομικά
μέτρα όσο από την αφασία που βλέπω γύρω μου. Κρίμα  :(

Και για να μην παρεξηγηθώ, από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς εξαιρούνται όλοι όσοι συμμετέχουν στο pde
αφού τουλάχιστον έχουν άποψη, γιατί ακόμα και αυτό, τελικά,  είναι ζητούμενο στον κλάδο μας

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2135 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:02:29 pm »
bala τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και απορώ που δεν σε έχει διορθώσει κανένας μέχρι τώρα. ΑΛΛΟ "απεργία" ΑΛΛΟ "άδεια από την σημαία". Οι δύο σημαντικότερες διαφορές των δύο είναι
1ον στην "απεργία" δεν πληρώνεσαι
2ον η "απεργία" συνοδεύεται από "έξοδο" στην κοινωνία με διάφορες άλλες μορφές πάλης (διαδηλώσεις, καταλήψεις και ότι έχουμε ευχαρίστηση)

Εσύ πως το χεις δέσει ότι άμα ψηφίσει η ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας θα έχουμε το δικαίωμα να πάμε και να ρχόμαστε όποτε γουστάρουμε στο σχολείο και να πληρωνόμαστε ολόκληρο τον (κουτσουρεμένο) μισθό μας ... δεν ξέρω  :o

Ήθελα να γράψω κι εγώ χτές για την θέση του συνάδελφου bala και τον δικό του ορισμό της απεργίας (την
έχει εκφράσει πολλές φορές ως τώρα ) αλλά  ήταν αργά το βράδυ, έπρεπε να πέσω και διαισθανόμουν ότι θα
μπαίναμε σε πολύωρη συζήτηση.

Απεργία σημαίνει δεν πάω στη δουλειά ή πάω έξω από τη δουλειά μου και φωνάζω. Σε κάθε περίπτωση σημαίνει
ότι δεν πληρώνομαι και σε καμιά δεν σημαίνει μπαίνω-βγαίνω όποτε θέλω .
Και η απεργία έχει νόημα αν καταφέρεις να έχεις μεγάλο μέρος της κοινωνία μαζί σου πείθοντας ότι έχεις δίκιο,
 οπότε το κόστος το έχει η κυβέρνηση.
Αν σουλατσάρουμε στα σχολεία και ταυτόχρονα κάνουμε "άλλες δουλειές απ'έξω " το μόνο που θα καταφέρουμε
 είναι να μας κράξουν και να δικαιώσουμε (για άλλη μια φορά) την άποψη ότι το σχολείο το έχουμε πάρεργο.
Οπότε (για άλλη μια φορά) ο κόσμος θα πεί "καλά τους κάνουν " , η κυβέρνηση θα πάρει αέρα και εμείς θα πρέπει
να βάλουμε την ουρά στα σκέλια και να υποστούμε τις συνέπειες έχοντας κερδίσει ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.

Πάντως μέσα σε τρία χρόνια που είμαι διορισμένος έχω φάει τόση απογοήτευση από τον κλάδο που δεν το
πιστεύω !!!
Τέτοια ποσοστά σε βολεψάκιδες, παρτάκιδες και υποκριτές  δεν το περίμενα ότι θα συναντούσα και μάλιστα
σε ανθρώπους που θεωρητικά μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στη σκέψη τους . Η απογοήτευση
μου αυτές τις μέρες με έχει φτάσει πραγματικά στα όρια της μελαγχολίας, όχι τόσο από τα οικονομικά
μέτρα όσο από την αφασία που βλέπω γύρω μου. Κρίμα  :(

Και για να μην παρεξηγηθώ, από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς εξαιρούνται όλοι όσοι συμμετέχουν στο pde
αφού τουλάχιστον έχουν άποψη, γιατί ακόμα και αυτό, τελικά,  είναι ζητούμενο στον κλάδο μας

Παρομοίως... Τα ίδια ακριβώς έχω βιώσει και εγώ... Σκέτη απογοήτευση.  :( :( :(
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2136 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:04:24 pm »
hapiness δεν συμφωνω.....για καποιους με κατι ξεγυρισμενα 3χιλιαρα το μηνα , κατι βολεμενους υπαλληλους της
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:07:48 pm από happiness »

Αποσυνδεδεμένος bubblegum

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2137 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:12:54 pm »
Γεια σας και από μένα. Σήμερα στην πόλη που βρίσκομαι  υπήρξε συνέλευση των συλλόγων των εκπαιδευτικών. Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών απέναντι στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι λύσεις  που προτάθηκαν ήταν είτε απεργία διαρκείας-δεν συμφώνησαν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί γιατί θεωρούν ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά και δεν μπορούν να χάσουν άλλα χρήματα-είτε συλλαλήτηρια αλλά όχι μόνο με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών αλλά όλων των κλάδων, όπως των ταξιτζήδων, των φορτηγατζήδων και άλλων, όλοι μαζί δηλαδή όχι μόνο εκπαιδευτικοί, ώστε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος miss piggy

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2138 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:26:48 pm »
Στα ΕΛ.ΠΕ. μετά από 12 ώρες απεργία ανεστάλη η απόφαση για μείωση μισθών και παραμένουν στους 18(!!!!) το χρόνο...Στους δήμους συνεχίζεται η απεργία(φυσικά η απώλεια για αυτούς ακόμα και Υ.Ε. είναι πολύ μικρότερη απο τη δική μας)και συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά...Εμείς πόσο ζώα είμαστε?Μηδενική αντίδραση σα να τα δεχόμαστε όλα...Αν συνεχιστεί αυτή η απραξία εύχομαι μεσα απο την καρδιά μου να μην έχει να φάει κανείς μας του χρόνου,γιατί το αξίζουμε...Σε τέτοιο βαθμό αγανάκτησης πια έχω φτάσει....Και δεν τα γράφω μόνο στον υπολογιστή μου.Τα λέω και σε συναδέλφους,σε γονείς,συμμετέχω σε πορείες,αλλά δε βλέπω να ανασκουμπώνονται και πολλοί...
Πολύ ζώα όμως!!! Ο πιο μίζερος και κουτσαβάκικος κλάδος του ελληνικού δημοσίου. Πού είναι η ΟΛΜΕ οέο; Γιατί δεν ακολουθεί την πρόταση των δασκάλων για απεργία διαρκείας;;;; :-X

Αποσυνδεδεμένος bala

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2139 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:49:12 pm »
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:39:10 pm από bala »
Aπεργία διαρκείας δεν σημαίνει απεργώ διαρκώς. Σημαίνει δεν δίνω αναφορά στον προϊστάμενο ούτε στον συνδικαλιστή ούτε σε κανένα για το πότε έρχομαι και πότε φεύγω.
Ασπίδες

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #2140 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:57:13 pm »
Στα ΕΛ.ΠΕ. μετά από 12 ώρες απεργία ανεστάλη η απόφαση για μείωση μισθών και παραμένουν στους 18(!!!!) το χρόνο...Στους δήμους συνεχίζεται η απεργία(φυσικά η απώλεια για αυτούς ακόμα και Υ.Ε. είναι πολύ μικρότερη απο τη δική μας)και συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά...Εμείς πόσο ζώα είμαστε?Μηδενική αντίδραση σα να τα δεχόμαστε όλα...Αν συνεχιστεί αυτή η απραξία εύχομαι μεσα απο την καρδιά μου να μην έχει να φάει κανείς μας του χρόνου,γιατί το αξίζουμε...Σε τέτοιο βαθμό αγανάκτησης πια έχω φτάσει....Και δεν τα γράφω μόνο στον υπολογιστή μου.Τα λέω και σε συναδέλφους,σε γονείς,συμμετέχω σε πορείες,αλλά δε βλέπω να ανασκουμπώνονται και πολλοί...
Πολύ ζώα όμως!!! Ο πιο μίζερος και κουτσαβάκικος κλάδος του ελληνικού δημοσίου. Πού είναι η ΟΛΜΕ οέο; Γιατί δεν ακολουθεί την πρόταση των δασκάλων για απεργία διαρκείας;;;; :-X
Παρασκευή αρχίζουν επαναλαμβανόμενες απεργίες οι τελωνιακοί οι όποιοι ζητούν να μην κοπούν τα δετε  και αυτοί είναι άμεσα συνδεδεμένοι με  εισαγωγές εξαγωγές και τις καθημερινές εκτελωνίσεις καύσιμων…........εκεί να δεις "τραγούδια".
Δετε=   επιπλέον ένας μηνιαιος μισθός κοντά στα 1200 ευρώ "σημερινά" ;)

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #2141 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:02:14 pm »
αα ξεχασα.....να αλλαξει η λεξη (ενιαίο) στον τιτλο του θεματος και να γινει (Νέο) ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)