0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και θα φταίμε εμείς οι ίδιοι.
Παράθεση από: dimfil στις Οκτωβρίου 12, 2011, 08:00:10 pmΚαι θα φταίμε εμείς οι ίδιοι.Πριν από λίγο με πήραν τηλέφωνο φίλοι. Στην πόλη μου είχε "συλλαλητήριο" η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων. Ξέρετε πόσοι ήταν; 40 με το ζόρι....Αν δεν μαζεύεται κόσμος σε μια συγκέντρωση, θα κάνει απεργία;;;;;
hapiness δεν συμφωνω.....για καποιους με κατι ξεγυρισμενα 3χιλιαρα το μηνα , κατι βολεμενους υπαλληλους της
bala τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και απορώ που δεν σε έχει διορθώσει κανένας μέχρι τώρα. ΑΛΛΟ "απεργία" ΑΛΛΟ "άδεια από την σημαία". Οι δύο σημαντικότερες διαφορές των δύο είναι 1ον στην "απεργία" δεν πληρώνεσαι2ον η "απεργία" συνοδεύεται από "έξοδο" στην κοινωνία με διάφορες άλλες μορφές πάλης (διαδηλώσεις, καταλήψεις και ότι έχουμε ευχαρίστηση)Εσύ πως το χεις δέσει ότι άμα ψηφίσει η ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας θα έχουμε το δικαίωμα να πάμε και να ρχόμαστε όποτε γουστάρουμε στο σχολείο και να πληρωνόμαστε ολόκληρο τον (κουτσουρεμένο) μισθό μας ... δεν ξέρω
Παράθεση από: happiness στις Οκτωβρίου 12, 2011, 08:24:45 pmbala τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και απορώ που δεν σε έχει διορθώσει κανένας μέχρι τώρα. ΑΛΛΟ "απεργία" ΑΛΛΟ "άδεια από την σημαία". Οι δύο σημαντικότερες διαφορές των δύο είναι 1ον στην "απεργία" δεν πληρώνεσαι2ον η "απεργία" συνοδεύεται από "έξοδο" στην κοινωνία με διάφορες άλλες μορφές πάλης (διαδηλώσεις, καταλήψεις και ότι έχουμε ευχαρίστηση)Εσύ πως το χεις δέσει ότι άμα ψηφίσει η ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας θα έχουμε το δικαίωμα να πάμε και να ρχόμαστε όποτε γουστάρουμε στο σχολείο και να πληρωνόμαστε ολόκληρο τον (κουτσουρεμένο) μισθό μας ... δεν ξέρω Ήθελα να γράψω κι εγώ χτές για την θέση του συνάδελφου bala και τον δικό του ορισμό της απεργίας (τηνέχει εκφράσει πολλές φορές ως τώρα ) αλλά ήταν αργά το βράδυ, έπρεπε να πέσω και διαισθανόμουν ότι θα μπαίναμε σε πολύωρη συζήτηση.Απεργία σημαίνει δεν πάω στη δουλειά ή πάω έξω από τη δουλειά μου και φωνάζω. Σε κάθε περίπτωση σημαίνειότι δεν πληρώνομαι και σε καμιά δεν σημαίνει μπαίνω-βγαίνω όποτε θέλω .Και η απεργία έχει νόημα αν καταφέρεις να έχεις μεγάλο μέρος της κοινωνία μαζί σου πείθοντας ότι έχεις δίκιο, οπότε το κόστος το έχει η κυβέρνηση.Αν σουλατσάρουμε στα σχολεία και ταυτόχρονα κάνουμε "άλλες δουλειές απ'έξω " το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μας κράξουν και να δικαιώσουμε (για άλλη μια φορά) την άποψη ότι το σχολείο το έχουμε πάρεργο.Οπότε (για άλλη μια φορά) ο κόσμος θα πεί "καλά τους κάνουν " , η κυβέρνηση θα πάρει αέρα και εμείς θα πρέπεινα βάλουμε την ουρά στα σκέλια και να υποστούμε τις συνέπειες έχοντας κερδίσει ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.Πάντως μέσα σε τρία χρόνια που είμαι διορισμένος έχω φάει τόση απογοήτευση από τον κλάδο που δεν τοπιστεύω !!!Τέτοια ποσοστά σε βολεψάκιδες, παρτάκιδες και υποκριτές δεν το περίμενα ότι θα συναντούσα και μάλιστασε ανθρώπους που θεωρητικά μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στη σκέψη τους . Η απογοήτευσημου αυτές τις μέρες με έχει φτάσει πραγματικά στα όρια της μελαγχολίας, όχι τόσο από τα οικονομικά μέτρα όσο από την αφασία που βλέπω γύρω μου. Κρίμα Και για να μην παρεξηγηθώ, από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς εξαιρούνται όλοι όσοι συμμετέχουν στο pdeαφού τουλάχιστον έχουν άποψη, γιατί ακόμα και αυτό, τελικά, είναι ζητούμενο στον κλάδο μας
Παράθεση από: steven_seagal στις Οκτωβρίου 12, 2011, 12:51:31 pmhapiness δεν συμφωνω.....για καποιους με κατι ξεγυρισμενα 3χιλιαρα το μηνα , κατι βολεμενους υπαλληλους της
Στα ΕΛ.ΠΕ. μετά από 12 ώρες απεργία ανεστάλη η απόφαση για μείωση μισθών και παραμένουν στους 18(!!!!) το χρόνο...Στους δήμους συνεχίζεται η απεργία(φυσικά η απώλεια για αυτούς ακόμα και Υ.Ε. είναι πολύ μικρότερη απο τη δική μας)και συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά...Εμείς πόσο ζώα είμαστε?Μηδενική αντίδραση σα να τα δεχόμαστε όλα...Αν συνεχιστεί αυτή η απραξία εύχομαι μεσα απο την καρδιά μου να μην έχει να φάει κανείς μας του χρόνου,γιατί το αξίζουμε...Σε τέτοιο βαθμό αγανάκτησης πια έχω φτάσει....Και δεν τα γράφω μόνο στον υπολογιστή μου.Τα λέω και σε συναδέλφους,σε γονείς,συμμετέχω σε πορείες,αλλά δε βλέπω να ανασκουμπώνονται και πολλοί...
Παράθεση από: teacher81 στις Οκτωβρίου 12, 2011, 07:44:10 amΣτα ΕΛ.ΠΕ. μετά από 12 ώρες απεργία ανεστάλη η απόφαση για μείωση μισθών και παραμένουν στους 18(!!!!) το χρόνο...Στους δήμους συνεχίζεται η απεργία(φυσικά η απώλεια για αυτούς ακόμα και Υ.Ε. είναι πολύ μικρότερη απο τη δική μας)και συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά...Εμείς πόσο ζώα είμαστε?Μηδενική αντίδραση σα να τα δεχόμαστε όλα...Αν συνεχιστεί αυτή η απραξία εύχομαι μεσα απο την καρδιά μου να μην έχει να φάει κανείς μας του χρόνου,γιατί το αξίζουμε...Σε τέτοιο βαθμό αγανάκτησης πια έχω φτάσει....Και δεν τα γράφω μόνο στον υπολογιστή μου.Τα λέω και σε συναδέλφους,σε γονείς,συμμετέχω σε πορείες,αλλά δε βλέπω να ανασκουμπώνονται και πολλοί...Πολύ ζώα όμως!!! Ο πιο μίζερος και κουτσαβάκικος κλάδος του ελληνικού δημοσίου. Πού είναι η ΟΛΜΕ οέο; Γιατί δεν ακολουθεί την πρόταση των δασκάλων για απεργία διαρκείας;;;;