*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001872 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2156 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:21:53 pm »
Αγωνίζομαι δε σημαίνει ότι διεκδικώ μόνο όταν με βολεύει...

Χρησιμοποιείς την λέξη βόλεμα, ενω η σωστή λέξη πια είναι επιβίωση. Αυτό ειναι το λάθος σου.

Μπορεί. Αν τα καταφέρεις λοιπόν συνάδελφε να επιδιώσεις με ένα κιλό ντομάτες που θα σου αποφέρει το χωραφάκι την εβδομάδα, τις ώρες που θα την κάνεις από το σχολείο, τότε σου βγάζω το καπέλο...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:04:51 »

Αποσυνδεδεμένος bala

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2157 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:32:41 pm »

Χρησιμοποιείς την λέξη βόλεμα, ενω η σωστή λέξη πια είναι επιβίωση. Αυτό ειναι το λάθος σου.

Μπορεί. Αν τα καταφέρεις λοιπόν συνάδελφε να επιδιώσεις με ένα κιλό ντομάτες που θα σου αποφέρει το χωραφάκι την εβδομάδα, τις ώρες που θα την κάνεις από το σχολείο, τότε σου βγάζω το καπέλο...

Εκτός από το να μου βγάλεις το καπέλο, θα με αφήσεις να το κάνω κιόλας, υποστηρίζοντας το αίτημα για απεργία διαρκείας; (και ας μην κάνεις εσύ απεργία, εσύ μείνε στο σχολείο αφού και τα 600 καλά είναι από το τίποτα)

Ή το σκεπτικό σου είναι, αφού δεν θα επιβιώσω εγώ, ας πεθάνουμε όλοι...
Άσε με να πάω στο χωραφάκι μου, και που ξέρεις, μπορεί να σου δώσω και εσένα κανα καφάσι με φρούτα, ως δώρο που με άφησες ελεύθερο να το κάνω....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:35:22 pm από bala »
Aπεργία διαρκείας δεν σημαίνει απεργώ διαρκώς. Σημαίνει δεν δίνω αναφορά στον προϊστάμενο ούτε στον συνδικαλιστή ούτε σε κανένα για το πότε έρχομαι και πότε φεύγω.
Ασπίδες

Αποσυνδεδεμένος buble10

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2158 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:34:00 pm »
Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να γίνει στους εκπαιδευτικούς απεργία διαρκείας.
Για καμιά εκδρομή διαρκείας είμαστε πρώτοι.
Τι το συζητάμε;;;
Κ μετά αναρωτιόμαστε γιατί κ τι συνέβη κ μας έχει απαξιώσει ο κόσμος.
Αυτο-απαξίωση. Καθηγητάκια.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο συνάδελφε. Είναι όλα θέμα κινητοποίησης και οργάνωσης.
Ήδη κάποιοι σύλλογοι ξύπνησαν, και ψήφισαν την απεργία. Ας δούμε ποιοί δεν ξύπνησαν ακόμα
και ας παμε να τους ξυπνήσουμε.

Στη θεωρία.
Γιατί στην πράξη... Κο κο κο κο κοοοοοοοο!  :-X  :-X

Όχι "Κο κο κο κο κοοοοοοοο" στην πράξη.

Στην πράξη φτιάχνουμε ένα χάρτη με τα σχολεία που δεν έχουν κινητοποιηθεί ακόμα, και πάμε και τους μιλάμε.
Ο καθένας μας ξέρει γειτονικά σχολεία, μπορεί να πάρει και τηλέφωνο συναδέλφους και να τους ζητήσει να αποφασίσει
ο σύλλογός τους για το θέμα.

Όπως φαίνεται στην υπογραφή μου, έχω ζητήσει  "στην πράξη" να βοηθήσει το pde στην δημιουργία αυτού του χάρτη,
ώστε πιο στοχευμένα να ξέρουμε τα σχολεία που δεν έχουν αποφασίσει.

Περιμένω ένα ναι η ένα όχι από το Pde.

Το "Κο κο κο κο κοοοοοοοο" πήγαινε στο μπλε σημείο του μηνύματός σου.
Γιατί οκ, ψηφίστηκε η διαρκείας, αλλά κάποιοι τα λένε μόνο κ δεν τα εφαρμόζουν...
Αυτάααα...  ::)
Δ ι ο ρ ί σ τ η κ α !
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2159 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:38:04 pm »

Εκτός από το να μου βγάλεις το καπέλο, θα με αφήσεις να το κάνω κιόλας, υποστηρίζοντας το αίτημα για απεργία διαρκείας; (και ας μην κάνεις εσύ απεργία, εσύ μείνε στο σχολείο αφού και τα 600 καλά είναι από το τίποτα)

Ή το σκεπτικό σου είναι, αφού δεν θα επιβιώσω εγώ, ας πεθάνουμε όλοι...
Άσε με να πάω στο χωραφάκι μου, και που ξέρεις, μπορεί να σου δώσω και εσένα κανα καφάσι με φρούτα, ως δώρο που με άφησες ελεύθερο να το κάνω....

Σου χαμογελώ απο'δω και παρτο όπως θέλεις...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:04:51 »

Αποσυνδεδεμένος bala

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2160 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:39:14 pm »
Γιατί οκ, ψηφίστηκε η διαρκείας, αλλά κάποιοι τα λένε μόνο κ δεν τα εφαρμόζουν...

Δεν είναι καθόλου κακό αυτό κατά την γνώμη μου, να ψηφίσεις απεργία διαρκείας και να μην κάνεις.
Αυτά με τα ποσοστά είναι συνδικαλιστικά τερτίπια, είναι αγκυλώσεις τπυ παρελθόντος, είναι μέτρημα προβάτων στην στάνη. 
Δεν ψηφίζεις διαρκείας για να κάνεις διαρκείας, ψηφίζεις για να δώσεις το δικαίωμα σε όποιον θέλει, να μπορεί να κάνει.
Aπεργία διαρκείας δεν σημαίνει απεργώ διαρκώς. Σημαίνει δεν δίνω αναφορά στον προϊστάμενο ούτε στον συνδικαλιστή ούτε σε κανένα για το πότε έρχομαι και πότε φεύγω.
Ασπίδες

Αποσυνδεδεμένος buble10

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2161 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:42:58 pm »

Δεν είναι καθόλου κακό αυτό κατά την γνώμη μου, να ψηφίσεις απεργία διαρκείας και να μην κάνεις.
Αυτά με τα ποσοστά είναι συνδικαλιστικά τερτίπια, είναι αγκυλώσεις τπυ παρελθόντος, είναι μέτρημα προβάτων στην στάνη. 
Δεν ψηφίζεις διαρκείας για να κάνεις διαρκείας, ψηφίζεις για να δώσεις το δικαίωμα σε όποιον θέλει, να μπορεί να κάνει.

Ααααααααααα!
Υπηρετείς/Υπηρέτησες σε κάποιο σχολείο;
Γιατί στο δικό μου πέρσι ούτε οι καραβαμμένοι συνδικαλιστές δεν έκαναν! Ποτέ!
"Εμείς σας ξεσηκώνουμε, δεν αποεργούμε" είπαν!  :o  :o  :o
Δ ι ο ρ ί σ τ η κ α !
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος buble10

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2162 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:44:27 pm »

Ααααααααααα!

Οπότε, όλα αυτά που γράφεις είναι για μένα μπαρούφες.
Αυτά, συνάδελφε.
Καλό βράδυ.

Υ.Γ: Εσύ θα απεργήσεις σε όλη τη διαρκείας ή κάπου θα σταματήσεις;;;  ???  ;)
Δ ι ο ρ ί σ τ η κ α !
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος bala

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2163 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:55:10 pm »

Ααααααααααα!

Οπότε, όλα αυτά που γράφεις είναι για μένα μπαρούφες.
Αυτά, συνάδελφε.
Καλό βράδυ.

Υ.Γ: Εσύ θα απεργήσεις σε όλη τη διαρκείας ή κάπου θα σταματήσεις;;;  ???  ;)

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι υποχρεωμένος να απεργήσω σε όλη την διάρκεια.
Kαι σε καμιά περίπτωση δεν θα δώσω σε κανένα αναφορά για τό πότε θα απεργήσω.

Θα απεργήσω όσο θέλω, όσο μπορώ, και όσο μου το επιτρέπουν τα οικονομικά μου και η συνείδησή μου.

Για μένα η απεργία διαρκείας έχει ακριβώς αυτό το νόημα "δεν δίνω αναφορά στο προϊστάμενο, ούτε στο συνδικαλιστή, ούτε σε κανένα".
Έχει το νόημα της κατάργησης της μισθωτής εργασίας, εφόσον η εργασία αυτή έχει καταντήσει να γίνεται για ένα ξεροκόματο.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:00:45 am από bala »
Ασπίδες

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2164 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:08:33 am »
Ξέρεις bala, αυτό που κρατάει τους περισσότερους συναδέλφους από το να απεργούνε είναι ακριβώς αυτή η "μικρή λεπτομέρεια", ότι δηλαδή χάνουν το μεροκάματο. Τώρα βέβαια, εσύ υποστηρίζεις ότι μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος αυτών των μεροκάματων με ... ντοματούλες και χωραφάκια. Οκ. Άποψή σου. Ξέρεις όμως, το μοντέλο "ο καθένας με το χωραφάκι του και την κατσικούλα του" εφαρμοζόταν κατά κόρον μέχρι και πολύ πρόσφατα (εποχή παππούδων μας) και υπάρχει λόγος για τον οποίο εγκαταλήφθηκε. Ο λόγος είναι επειδή ΨΩΜΟΛΥΣΑΓΑΝΕ!

Και για  να επανέλθουμε, στο σχολείο μου από χτες που έφτασε η ανακοίνωση της ΔΟΕ με τους υπολογισμούς έχουν πέσει σε πολλούς τα μαλλιά. Αλλά μέχρι εκεί. Ούτε έναν δεν έχω ακούσει να λέει "πως θα αντιδράσουμε ρε παιδιά;"

Αποσυνδεδεμένος bala

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2165 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:13:27 am »
Ξέρεις bala, αυτό που κρατάει τους περισσότερους συναδέλφους από το να απεργούνε είναι ακριβώς αυτή η "μικρή λεπτομέρεια", ότι δηλαδή χάνουν το μεροκάματο. Τώρα βέβαια, εσύ υποστηρίζεις ότι μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος αυτών των μεροκάματων με ... ντοματούλες και χωραφάκια. Οκ. Άποψή σου. Ξέρεις όμως, το μοντέλο "ο καθένας με το χωραφάκι του και την κατσικούλα του" εφαρμοζόταν κατά κόρον μέχρι και πολύ πρόσφατα (εποχή παππούδων μας) και υπάρχει λόγος για τον οποίο εγκαταλήφθηκε. Ο λόγος είναι επειδή ΨΩΜΟΛΥΣΑΓΑΝΕ!

Να διευκρινησω ότι το "χωραφάκι  με τις κατσικούλες" δεν είναι κυριολεξία, είναι μεταφορά. Σημαίνει "κάνω ότι μπορώ για να ζήσω".

Επαναλαμβάνω  ότι σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σε κάποιους συναδέλφους να μην θέλουν να χάσουν το μεροκάματό τους, θεωρώ όμως ότι, δεδομένου των συνθηκών εξαθλίωσης που θα επικρατήσουν,  οφείλουν στο όνομα της συναδελφικότητας να δώσουν και σε μένα το δικαίωμα να μπορώ να χάνω το μεροκάματό μου όποτε το θελήσω.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:22:38 am από bala »
Ασπίδες

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #2166 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:28:24 am »
αν δεν κανει μειωσεις σε μισθους ...........πως θα πληρωθουν αυτα τα παιδιά; :o

http://www.antinews.gr/2011/10/12/126786/

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #2167 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:47:46 am »
αν δεν κανει μειωσεις σε μισθους ...........πως θα πληρωθουν αυτα τα παιδιά; :o

http://www.antinews.gr/2011/10/12/126786/

τι ειναι η "Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής"? ποιον υποδεχεται? υπαρχει και δευτερη και τριτη υποδοχη?  :o :o
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2168 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 10:26:26 am »
ρε παιδια γιατι δεν δημιουργειτε μια ψηφοφορια για το ποιος ειναι διατεθειμενος να απεργησει και ποσο ;θα εχουν πολυ ενδιαφερον τα αποτελεσματα και μια μικρη ενδειξη για το τι θα γινει στα σχολεια...

Αποσυνδεδεμένος ioanniagk

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2169 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 10:40:42 am »
ρε παιδια γιατι δεν δημιουργειτε μια ψηφοφορια για το ποιος ειναι διατεθειμενος να απεργησει και ποσο ;θα εχουν πολυ ενδιαφερον τα αποτελεσματα και μια μικρη ενδειξη για το τι θα γινει στα σχολεια...
Με ένα κλικ στην ψηφοφορία θα απεργήσουν παααααρραααα πολλοί στην πράξη όμως όταν έρθει η ώρα αλλάζουν τα δεδομένα δυστυχώς. Μήπως τελικά αυτό θέλουμε και αυτό μας αξίζει;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)