*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1001755 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2534 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:02:53 pm »
Δεν είναι όμως πολύ υποκειμένικό και αυταρχικό να κρίνει τη συμπεριφορά ενός υπαλλήλου μόνο ένας (στην περίπτωση μας ο διευθυντής). είναι δυνατόν να γίνει έτσι; Δε θα χρειάζονται στοιχεία, για να αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά; Και ο υπάλληλος τι θα κάνει; Θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια σε μια τέτοια ενδεχόμενη "άδικη" κατηγορία σε βάρος του; Είναι δυνατόν να μην προβλέτπεται η μεσολάβηση και άλλων θεσμικών οργάνων και να γίνεται η αξιολόγηση τόσο συγκεντρωτικά;;; >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:52:29 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2535 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:04:05 pm »
η Κατσέλη αντιδρά για το άρθρο 37 του νομοσχεδίου όχι επι της αρχής.
υγ. σε τι αναφέρεται το άρθρο 37 ρε παιδιά;
Αφορά τις συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.Θέλουν να μετατρέψουν τους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων,σε μισθούς

Αποσυνδεδεμένος alex23

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2536 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:05:47 pm »
Καλησπέρα σε όλους.
Εαν κάποιος βρεθεί στο 2ο ΜΚ του βαθμού Ε με 5 χρόνια και κάτι μήνες (11)  πλεονάζων χρόνο όπως είναι η δική μου περίπτωση  πόσο καιρό θα παραμείνει στον βαθμό Ε;
α) 4 χρόνια
β) 1 χρόνο.
γ) κανείς δεν ξέρει
Προσπαθώ να καταλάβω την πρόταση που έχει το σχέδιο νόμου στο άρθρο 29 παράγραφος 1 και αναφέρει ότι:
Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιήται,σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχών πλεονάζων χρόνος.
Αν γνωρίζει κάποιος ας κάνει τον κόπο να με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ
Υποθέτω ότι θα χρειαστεί να μείνεις στο βαθμό τον ελάχιστο χρόνο που αναφέρει το νομοσχέδιο, δηλαδή 4 χρόνια. Για αυτό γράφει ότι δεν προσμετράται τυχών πλεονάζων χρόνος. Αυτό είναι απαξίωση της προϋπηρεσίας!

Κι εγώ που περιμένω διορισμό με ΑΣΕΠ αν διοριστώ το καλοκαίρι θα έχω ήδη 4 χρόνια δημόσιας εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας. Λογικά μετά από 2 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στο βαθμό ΣΤ θα έχω 6 χρόνια συνολικής προϋπηρεσίας. Θα πάω αμέσως στο Δ βαθμό αν έχω καλή αξιολόγηση ή θα πρέπει να παραμείνω 4 χρόνια κατ'ελάχιστο και στον Ε βαθμό; Και αν ΝΑΙ τότε τι νόημα έχει η 4χρονη προϋπηρεσία μου προ του διορισμού;
Μ'αρέσει που μας λένε ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε και ιδιωτική προϋπηρεσία μέχρι 7 χρόνια! Ειρωνεία;
Αν ισχύει η υπόθεση σου τότε μιλάμε για ακύρωση προϋπηρεσίας και είναι ένα θέμα που νομίζω δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι συνάδελφοι.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2537 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:06:49 pm »
ο διευθυντής θα αξιολογείται από τους καθηγητές της σχολικής μονάδας;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:52:29 »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2538 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:07:54 pm »
Δεν είναι όμως πολύ υποκειμένικό και αυταρχικό να κρίνει τη συμπεριφορά ενός υπαλλήλου μόνο ένας (στην περίπτωση μας ο διευθυντής). είναι δυνατόν να γίνει έτσι; Δε θα χρειάζονται στοιχεία, για να αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά; Και ο υπάλληλος τι θα κάνει; Θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια σε μια τέτοια ενδεχόμενη "άδικη" κατηγορία σε βάρος του; Είναι δυνατόν να μην προβλέτπεται η μεσολάβηση και άλλων θεσμικών οργάνων και να γίνεται η αξιολόγηση τόσο συγκεντρωτικά;;; >:(
Κάτσε να δεις που στην πράξη όλοι θα παίρνουν άριστα για το ήθος τους και την επίτευξη των στόχων. Μήπως και τώρα δεν προβλέπει ο νόμος θετική αξιολόγιση του δόκιμου (και όχι μόνο) εκπαιδευτικού από το διευθυντή του; Έχει δώσει ποτέ κανένας διεθυντής αρνητική αναφορά; Μόνο σε πολύ ακραίο περιστατικό το έχω ακούσει.

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2539 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:08:33 pm »
ο διευθυντής θα αξιολογείται από τους καθηγητές της σχολικής μονάδας;
Νομίζω ότι προβλέπεται και αυτό.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2540 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:16:00 pm »
Δυστυχώς ο εκπ/κός κόσμος δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως την αναγκαιότητα της αξιολόγησης και αντί να κατεβάσει συγκεκριμένες προτάσεις αναλώθηκε στο να την απορρίπτει συλλήβδην επειδή το χε δεδομενο πως δε θα γινόταν σωστά...

πολύ φοβάμαι πως τώρα θα βρεθεί προ τετελεσμένων και δε θα μπορεί πια να πει και τίποτα...

πάντως, συνεχίζω να πιστεύω ότι όποιος κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει να φοβάται τίποτα. Μπορεί να μην τον κάνουν διευθυνταρά ή να του στρώνουν χαλιά να περνάει (γιατί αυτά ακόμα περνάνε από την "αξιοκρατική" πρακτική της κομματικής ταυτότητας ) αλλά ως προς τη μισθολογικη εξέλιξη δεν έχει κατι να φοβάται ο συνεπής.Εξάλλου υπάρχουν ένα σωρό "άχρηστοι" που όλοι τους γνωρίζουμε που θα ενταχθούν αυτοδίκαια στο ποσοστό των μη προαχθέντων.... *όπως βέβαια και πολλοί άχρηστοι που θα προαχθούν μετά
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2541 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:33:41 pm »
Θα το ξαναπώ

και απευθύνομαι μόνο σε έμπειρους εκπαιδευτικούς που έχουν γυρίσει σε κάμποσα σχολεία

πόσες φορές έχετε βρεθεί σε σχολείο που ο δ/ντης σας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΣ ? πόσες φορές είναι ΥΠΕΡΟΧΟΣ ? και μιλάω αντικειμενικά πάντα. Συμβαίνει λοιπόν να έχουμε βρει δ/ντες που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες.

Μέχρι τώρα ο αξιοπρεπείς συνάδελφος έλεγε "εγώ θα κάνω σωστά την δουλειά μου" έτσι όταν είχε τον υπέροχο δ/ντη αναγνωριζόταν και μάλιστα έδινε και το 110% του εαυτού του. Από την άλλη στον απαράδεχτο δ/ντη αυτό έπαιζε ελάχιστο ρόλο αφού αν ήθελε να σου δημιουργήσει πρόβλημα το έκανε. Η αδικία σε πνίγει όταν π.χ. βολεύει τους κολλητούς του καθηγητές και χώνει τους άλλους και άπειρα παραδείγματα που όλοι έχουμε ζήσει. Μέχρι πρότινος μπορούσες να πεις ένα ΟΧΙ, τώρα με την σύνδεση της συμπεριφορά με το μισθολογίο θα το σκεφτείς ΠΟΛΥ.

Το επιχείρημα ότι και τώρα υπήρχε αξιολόγηση στους δόκιμους και όλοι περνούσαν άρα και τώρα θα γίνουν πλακάκια και θα περνάνε όλοι κρίνεται αφελέστατο. Άλλο πράγμα τα προσπαθήσεις να απολύσεις με κάποια έκθεση σου κάποιον και άλλο η έκθεση σου να αποτελεί ΕΝΑ από τα κριτήρια για την προαγωγή ενός υπαλλήλου. Ο απαράδεχτος δ/ντης δεν θα διστάσει καθόλου να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ότι θα το κάνει για να πετύχει υποταγή και να περάσει το δικό του. Και μόνο η γνώση αυτή οδηγεί σε σκύψιμο του κεφαλιού και οτιδήποτε συμβαίνει σε ένα σχολείο να μην αντιδράς. Αυτό θα γίνει παιδιά, τα άλλα όλα είναι παραμύθια. Δεν είναι θέμα αξιολόγησης είναι θέμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και μείωσης μισθών καθώς και εξάλειψη πιθανών ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ για θέσεις ευθύνης.

Περί αξιολόγηση δ/ντων από εκπαιδευτικούς δεν θα το σχολιάσω κόντεψα να πνίγω από τα γέλια που το διάβασα.

Η αξιολόγηση στην ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει την ίδια ΕΝΝΟΙΑ με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό το ξέραμε και αντιδρούσαμε και το ξέρουμε και αντιδρούμε. Ξέρουμε ποιοι είναι στα συμβούλια. ΕΛΕΟΣ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:37:13 pm από kinegiros »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2542 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:37:12 pm »
Μέχρι τώρα ο αξιοπρεπείς συνάδελφος έλεγε "εγώ θα κάνω σωστά την δουλειά μου" έτσι όταν είχε τον υπέροχο δ/ντη αναγνωριζόταν και μάλιστα έδινε και το 110% του εαυτού του. Από την άλλη στον απαράδεχτο δ/ντη αυτό έπαιζε ελάχιστο ρόλο αφού αν ήθελε να σου δημιουργήσει πρόβλημα το έκανε. Η αδικία σε πνίγει όταν π.χ. βολεύει τους κολλητούς του καθηγητές και χώνει τους άλλους και άπειρα παραδείγματα που όλοι έχουμε ζήσει. Μέχρι πρότινος μπορούσες να πεις ένα ΟΧΙ, τώρα με την σύνδεση της συμπεριφορά με το μισθολογίο θα το σκεφτείς ΠΟΛΥ.
Καλωσήρθες στην πραγματικότητα του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή στην καθημερινότητα 5 εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ελλάδα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:38:44 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2543 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:40:05 pm »
Θα το ξαναπώ

και απευθύνομαι μόνο σε έμπειρους εκπαιδευτικούς που έχουν γυρίσει σε κάμποσα σχολεία

πόσες φορές έχετε βρεθεί σε σχολείο που ο δ/ντης σας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΣ ? πόσες φορές είναι ΥΠΕΡΟΧΟΣ ? και μιλάω αντικειμενικά πάντα. Συμβαίνει λοιπόν να έχουμε βρει δ/ντες που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες.

Το επιχείρημα ότι και τώρα υπήρχε αξιολόγηση στους δόκιμους και όλοι περνούσαν άρα και τώρα θα γίνουν πλακάκια και θα περνάνε όλοι κρίνεται αφελέστατο. Άλλο πράγμα τα προσπαθήσεις να απολύσεις με κάποια έκθεση σου κάποιον και άλλο η έκθεση σου να αποτελεί ΕΝΑ από τα κριτήρια για την προαγωγή ενός υπαλλήλου. Ο απαράδεχτος δ/ντης δεν θα διστάσει καθόλου να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ότι θα το κάνει για να πετύχει υποταγή και να περάσει το δικό του. Και μόνο η γνώση αυτή οδηγεί σε σκύψιμο του κεφαλιού και οτιδήποτε συμβαίνει σε ένα σχολείο να μην αντιδράς. Αυτό θα γίνει παιδιά, τα άλλα όλα είναι παραμύθια. Δεν είναι θέμα αξιολόγησης είναι θέμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και μείωσης μισθών καθώς και εξάλειψη πιθανών ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ για θέσεις ευθύνης.

Περί αξιολόγηση δ/ντων από εκπαιδευτικούς δεν θα το σχολιάσω κόντεψα να πνίγω από τα γέλια που το διάβασα.

Η αξιολόγηση στην ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει την ίδια ΕΝΝΟΙΑ με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό το ξέραμε και αντιδρούσαμε και το ξέρουμε και αντιδρούμε. Ξέρουμε ποιοι είναι στα συμβούλια. ΕΛΕΟΣ
Με βάση και τη δική μου εμπειρία,τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφεις.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2544 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:40:55 pm »
Radius Χαίρεσαι παλικάρι μου ? ακόμα χολή ?
εγώ απεργώ γιατί δεν γουστάρω αυτή την "πραγματικότητα" που λες με τόσο στόμφο.

ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? (εκτός από την χολή και το να επιβεβαιώνεις την άποψη που έχω για μέρος των συναδέλφων μου ?)

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2545 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:44:50 pm »
ηδη καποιοι διευθυντες ειναι απαραδεκτοι με τουπε 1000 καρδιναλιων και συμπεριφερονται με αποτομο και απαξιωτικο τροπο στους συναδελφους τους επειδη ξερουν οτι εχουν πλατες... ;)
και σκεφτομαι εγω...πού να αποκτησουν τοοοοσες εξουσιες οσες προβλεπει ο νεος νομος... :o :o :o :o
απλως περιεργος να ειναι...δε του αρεσε που εθιξες το κομμα του;;;; αναφορα...... :-X
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2546 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:50:14 pm »
Radius Χαίρεσαι παλικάρι μου ? ακόμα χολή ?
εγώ απεργώ γιατί δεν γουστάρω αυτή την "πραγματικότητα" που λες με τόσο στόμφο.

ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? (εκτός από την χολή και το να επιβεβαιώνεις την άποψη που έχω για μέρος των συναδέλφων μου ?)
Με είδες να χαίρομαι; Να ξεπεράσουμε το συντεχνιακό αυτισμό μας λέω. Και επέτρεψε μου να πιστεύω ότι η παντελής έλλειψη αξιολόγησης στο δημόσιο έκανε τελικά πολύ μεγαλύτερο κακό από την όποια πιθανή αξιολόγηση θα μπορούσε να υπάρχει, έστω και προβληματική. Έχω το δικαίωμα να έχω μία διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας ή πρέπει υποχρεωτικά να υιοθετώ τη δική σου;

Υ.Γ. Στο είπα και πριν, απεργία χωρίς αυτοκριτική και πραγματική αλλαγή νοοτροπίας δεν θα φέρει τίποτα. Μισές δουλειές λοιπόν κάνεις και εσύ απλά απεργώντας.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:55:25 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2547 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 10:50:39 pm »
To γεγονός ότι ξέρουμε πως η αξιολόγηση στην Ελλάδα δεν έχει την ίδια έννοια με την αξιολόγηση στον υπόλοιπο κόσμο και ως εκ τούτου αντιδράσαμε, άλλαξε κάτι;
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)