0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: eva92 στις Οκτωβρίου 19, 2011, 09:46:43 pmη Κατσέλη αντιδρά για το άρθρο 37 του νομοσχεδίου όχι επι της αρχής.υγ. σε τι αναφέρεται το άρθρο 37 ρε παιδιά;Αφορά τις συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.Θέλουν να μετατρέψουν τους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων,σε μισθούς
η Κατσέλη αντιδρά για το άρθρο 37 του νομοσχεδίου όχι επι της αρχής.υγ. σε τι αναφέρεται το άρθρο 37 ρε παιδιά;
Παράθεση από: alex23 στις Οκτωβρίου 19, 2011, 09:47:37 pmΚαλησπέρα σε όλους. Εαν κάποιος βρεθεί στο 2ο ΜΚ του βαθμού Ε με 5 χρόνια και κάτι μήνες (11) πλεονάζων χρόνο όπως είναι η δική μου περίπτωση πόσο καιρό θα παραμείνει στον βαθμό Ε; α) 4 χρόνιαβ) 1 χρόνο.γ) κανείς δεν ξέρειΠροσπαθώ να καταλάβω την πρόταση που έχει το σχέδιο νόμου στο άρθρο 29 παράγραφος 1 και αναφέρει ότι:Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιήται,σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχών πλεονάζων χρόνος. Αν γνωρίζει κάποιος ας κάνει τον κόπο να με διαφωτίσει.ΕυχαριστώΥποθέτω ότι θα χρειαστεί να μείνεις στο βαθμό τον ελάχιστο χρόνο που αναφέρει το νομοσχέδιο, δηλαδή 4 χρόνια. Για αυτό γράφει ότι δεν προσμετράται τυχών πλεονάζων χρόνος. Αυτό είναι απαξίωση της προϋπηρεσίας!Κι εγώ που περιμένω διορισμό με ΑΣΕΠ αν διοριστώ το καλοκαίρι θα έχω ήδη 4 χρόνια δημόσιας εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας. Λογικά μετά από 2 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στο βαθμό ΣΤ θα έχω 6 χρόνια συνολικής προϋπηρεσίας. Θα πάω αμέσως στο Δ βαθμό αν έχω καλή αξιολόγηση ή θα πρέπει να παραμείνω 4 χρόνια κατ'ελάχιστο και στον Ε βαθμό; Και αν ΝΑΙ τότε τι νόημα έχει η 4χρονη προϋπηρεσία μου προ του διορισμού;Μ'αρέσει που μας λένε ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε και ιδιωτική προϋπηρεσία μέχρι 7 χρόνια! Ειρωνεία;
Καλησπέρα σε όλους. Εαν κάποιος βρεθεί στο 2ο ΜΚ του βαθμού Ε με 5 χρόνια και κάτι μήνες (11) πλεονάζων χρόνο όπως είναι η δική μου περίπτωση πόσο καιρό θα παραμείνει στον βαθμό Ε; α) 4 χρόνιαβ) 1 χρόνο.γ) κανείς δεν ξέρειΠροσπαθώ να καταλάβω την πρόταση που έχει το σχέδιο νόμου στο άρθρο 29 παράγραφος 1 και αναφέρει ότι:Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιήται,σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχών πλεονάζων χρόνος. Αν γνωρίζει κάποιος ας κάνει τον κόπο να με διαφωτίσει.Ευχαριστώ
Δεν είναι όμως πολύ υποκειμένικό και αυταρχικό να κρίνει τη συμπεριφορά ενός υπαλλήλου μόνο ένας (στην περίπτωση μας ο διευθυντής). είναι δυνατόν να γίνει έτσι; Δε θα χρειάζονται στοιχεία, για να αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά; Και ο υπάλληλος τι θα κάνει; Θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια σε μια τέτοια ενδεχόμενη "άδικη" κατηγορία σε βάρος του; Είναι δυνατόν να μην προβλέτπεται η μεσολάβηση και άλλων θεσμικών οργάνων και να γίνεται η αξιολόγηση τόσο συγκεντρωτικά;;;
ο διευθυντής θα αξιολογείται από τους καθηγητές της σχολικής μονάδας;
Μέχρι τώρα ο αξιοπρεπείς συνάδελφος έλεγε "εγώ θα κάνω σωστά την δουλειά μου" έτσι όταν είχε τον υπέροχο δ/ντη αναγνωριζόταν και μάλιστα έδινε και το 110% του εαυτού του. Από την άλλη στον απαράδεχτο δ/ντη αυτό έπαιζε ελάχιστο ρόλο αφού αν ήθελε να σου δημιουργήσει πρόβλημα το έκανε. Η αδικία σε πνίγει όταν π.χ. βολεύει τους κολλητούς του καθηγητές και χώνει τους άλλους και άπειρα παραδείγματα που όλοι έχουμε ζήσει. Μέχρι πρότινος μπορούσες να πεις ένα ΟΧΙ, τώρα με την σύνδεση της συμπεριφορά με το μισθολογίο θα το σκεφτείς ΠΟΛΥ.
Θα το ξαναπώκαι απευθύνομαι μόνο σε έμπειρους εκπαιδευτικούς που έχουν γυρίσει σε κάμποσα σχολείαπόσες φορές έχετε βρεθεί σε σχολείο που ο δ/ντης σας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΣ ? πόσες φορές είναι ΥΠΕΡΟΧΟΣ ? και μιλάω αντικειμενικά πάντα. Συμβαίνει λοιπόν να έχουμε βρει δ/ντες που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες.Μέχρι τώρα ο αξιοπρεπείς συνάδελφος έλεγε "εγώ θα κάνω σωστά την δουλειά μου" έτσι όταν είχε τον υπέροχο δ/ντη αναγνωριζόταν και μάλιστα έδινε και το 110% του εαυτού του. Από την άλλη στον απαράδεχτο δ/ντη αυτό έπαιζε ελάχιστο ρόλο αφού αν ήθελε να σου δημιουργήσει πρόβλημα το έκανε. Η αδικία σε πνίγει όταν π.χ. βολεύει τους κολλητούς του καθηγητές και χώνει τους άλλους και άπειρα παραδείγματα που όλοι έχουμε ζήσει. Μέχρι πρότινος μπορούσες να πεις ένα ΟΧΙ, τώρα με την σύνδεση της συμπεριφορά με το μισθολογίο θα το σκεφτείς ΠΟΛΥ.Το επιχείρημα ότι και τώρα υπήρχε αξιολόγηση στους δόκιμους και όλοι περνούσαν άρα και τώρα θα γίνουν πλακάκια και θα περνάνε όλοι κρίνεται αφελέστατο. Άλλο πράγμα τα προσπαθήσεις να απολύσεις με κάποια έκθεση σου κάποιον και άλλο η έκθεση σου να αποτελεί ΕΝΑ από τα κριτήρια για την προαγωγή ενός υπαλλήλου. Ο απαράδεχτος δ/ντης δεν θα διστάσει καθόλου να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ότι θα το κάνει για να πετύχει υποταγή και να περάσει το δικό του. Και μόνο η γνώση αυτή οδηγεί σε σκύψιμο του κεφαλιού και οτιδήποτε συμβαίνει σε ένα σχολείο να μην αντιδράς. Αυτό θα γίνει παιδιά, τα άλλα όλα είναι παραμύθια. Δεν είναι θέμα αξιολόγησης είναι θέμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και μείωσης μισθών καθώς και εξάλειψη πιθανών ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ για θέσεις ευθύνης.Περί αξιολόγηση δ/ντων από εκπαιδευτικούς δεν θα το σχολιάσω κόντεψα να πνίγω από τα γέλια που το διάβασα.Η αξιολόγηση στην ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει την ίδια ΕΝΝΟΙΑ με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό το ξέραμε και αντιδρούσαμε και το ξέρουμε και αντιδρούμε. Ξέρουμε ποιοι είναι στα συμβούλια. ΕΛΕΟΣ
Radius Χαίρεσαι παλικάρι μου ? ακόμα χολή ? εγώ απεργώ γιατί δεν γουστάρω αυτή την "πραγματικότητα" που λες με τόσο στόμφο. ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? (εκτός από την χολή και το να επιβεβαιώνεις την άποψη που έχω για μέρος των συναδέλφων μου ?)