0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: LK στις Αυγούστου 23, 2010, 02:05:35 pmΤο καλό είναι ότι αφορά σε πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και θα γίνει διαπραγμάτευση. ναι..μόνο που όπου βάζει το δακτυλάκι της η τρόικα πάντα περνάει το δικό της...και ξέρεις ποιό ακριβώς δακτυλάκι χρησιμοποιεί....
Το καλό είναι ότι αφορά σε πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και θα γίνει διαπραγμάτευση.
Εγώ είμαι ιδιαίτερα ανήσυχη. Νομίζω ότι ο μισθός θα μειωθεί σημαντικά. Σε λίγο θα παίρνουμε 700-800 ευρώ και θα λέμε και ευχαριστώ. Ένα άλλο ζήτημα είναι το πότε θα ενημερώσουν οι εκαθαριστές την αρμόδια αρχή πληρώμων. Φίλη μου σε γραφείο μου είπε ότι δεν τα έχουν στείλει γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο σχετικό πρόγραμμα που χρειάζεται.
Παράθεση από: steven_seagal στις Αυγούστου 23, 2010, 01:47:38 pmσυμφωνα με ρεπορταζ των καναλιων το επιδομα εξωδιδακτικης απασχολησης κοβεται....πόσο είναι το επίδομα αυτό;
συμφωνα με ρεπορταζ των καναλιων το επιδομα εξωδιδακτικης απασχολησης κοβεται....
Να επισημάνω εδώ, ότι τα 6,9 δις ευρώ για μισθούς και τα 5,2 δις για επιδόματα, ίσχυαν πριν τις μειώσεις και προφανώς πριν την περικοπή των δώρων. Οπότε όσοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ακόμη αυτούς τους αριθμούς ή άσχετοι είναι ή το κάνουν για συγκεκριμένους λόγους. Αν υποθέσουμε χοντρικά ότι μετά τις περικοπές η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων είναι γύρω στα 11 δις ευρώ το έτος, και η Ελλάδα πέρσι είχε ΑΕΠ 254 δις ευρώ, είναι δυνατόν να καταδεικνύονται ως υπεύθυνοι για το οικονομικό χάλι της Ελλάδας οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι; Μαζί με τους συνταξιούχους, οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις πέρσι δεν ξεπέρασαν το 10-11% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτά τα στοιχεία ας τα έχουμε υπόψη μας...
Επίσης, να καταργήσουν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, αλλά εγώ την προετοιμασία για το σχολείο και τις διορθώσεις γραπτών και εργασιών να τις κάνουμε στα πλαίσια του ωραρίου του σχολείου. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εκπρόσωποι μας δε θέτουν και αυτοί τα δικά τους διλήμματα στους κυβερνώντες, αλλά κάθονται και τα παρακολουθούν παθητικά.
Ρητορικη ερωτηση LK.Αληθειa,περιμενεις απαντηση;
Ο στρατηγικός στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν βασικό μισθό που θα είναι ανάλογος με εκείνον του ιδιωτικού τομέα και τα μόνα επιδόματα που θα παίρνουν να είναι το οικογενειακό, δηλαδή συζύγου και τέκνων, και το επίδομα θέσης, το οποίο θα λαμβάνουν μόνον οι προϊστάμενοι διευθύνσεων, υποδιευθύνσεων και τμημάτων.
Από το άρθρο που παρέθεσε συνάδελφος παραπάνω μου έκανε εντύπωση το εξής: Παράθεση από: alexel στις Αυγούστου 23, 2010, 02:26:24 pmΟ στρατηγικός στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν βασικό μισθό που θα είναι ανάλογος με εκείνον του ιδιωτικού τομέα και τα μόνα επιδόματα που θα παίρνουν να είναι το οικογενειακό, δηλαδή συζύγου και τέκνων, και το επίδομα θέσης, το οποίο θα λαμβάνουν μόνον οι προϊστάμενοι διευθύνσεων, υποδιευθύνσεων και τμημάτων. Μέχρι τώρα πίστευα ότι μιλάμε για ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό, αλλά τώρα βλέπω ότι πάμε για ελεύθερη πτώση μισθού.