0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι κάπως πρώιμο να προσπαθείτε τώρα να υπολογίσετε τις κρατήσεις.Πριν από λίγες μέρες, αρκετοί αναλυτές έλεγαν ότι, αν γίνει το "κούρεμα" που αποφασίστηκε στη Σύνοδο, θα επιβαρυνθούν πολύ τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων σ' αυτά.Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το καθαρό ποσό που θα παίρνουμε στο χέρι μάλλον θα ποικίλλει από μήνα σε μήνα.
θα συμφνωήσω μαζί σου σε κάποια σημεία...επίσης τίθεται θέμα ως εξής: όσοι ΠΕ -απόφοιτοι ΤΕΙ - άρα ΤΕ με το νέο μισθολόγιο πληρώθηκαν και θα συνεχίζουν ως ένα διάστημα να πληρώνονται ως ΠΕ θα πρέπει να επιστρέψουν αργότερα κάποια ποσά πίσω;
οι αναπληρωτές που αναλαμβάνουν υπηρεσία από σήμερα και μετά - και μάλιστα είναι τεχνικές ειδικότητες βάσει της τελευταίας ΥΑ πρόσληψης αναπληρωτών - θα πληρωθούν ως ΠΕ ή ΤΕ;
δεδομένου ότι οι αναπληρωτές ποτέ ως τώρα δεν εντάσσοταν σε πίνακες προακτέων, θα πληρωθούν όλοι με τις αποδοχές του βαθμού ΣΤ;
μια διόρθωση: στην αναγνώριση προυπηρεσίας , όποτε και να συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ η αναγνωρισθείσα προϋπηρεσία μετράει από την ημερομηνία αίτησης του ενδιαφερομένου. Ως εκ τούτου, αν κάποιος έκανε αίτηση 31/10 τότε θα μετράει από τότε ( και άρα βάσει του νόμου θα προσμετρηθεί για τη βαθμολογική του ένταξη)
Το θέμα είναι το εξής: αν πρόκειται για προϋπηρεσία που ούτως ή άλλως αναγνωρίζονταν ως εκπ/κή ή δημόσια ( και για κάποιο λόγο ο εκπ/κός είχε ξεχάσει να την υποβάλει για αναγνώριση ) τότε σαφώς και θα προσμετρηθεί για τη νέα του βαθμολογική κατάταξη. Αν όχι, τότε λογικά όταν και αν αναγνωρισθεί θα μετρήσει από 1/11 ( εφόσον η αίτηση έγινε στις 31/10 , αλλιώς από όταν έγινε η αίτηση ) εφόσον από τότε ορίζεται η ισχύς του νόμου.
επίσης, διαβάζοντας συνέχεια το νόμο βλέπει κανείς και τα "ψιλά " γράμματα. Ας πούμε για ανανγώριση χρόνου στον ιδιωτικό τομέα ο νόμος λέει " βάσει των διατάξεων του πέμπτου εδαφίου του παρόντος άρθρου" Αυτό το πέμπτο εδάφιο αναφέρει ότι πρόκειται για χρόνο που διανύθηκε με ίδια ή αντίστοιχα προσόντα του κλάδου στον οποίο τώρα υπηρετεί και ανήκει ο υπάλληλος. Επομένως αν πχ ένας φιλόλογος έχει χρόνο στον ιδιωτικό τομέα ως οικοδόμος μάλλον ( το τονίζω το μάλλον ) δεν αναγνωρίζεται. Αν τα έχει ως γραμματέας σε εταιρεία όμως, αναγνωρίζεται; (δεδομένου ότι πχ οι καθηγητές κάνουν γραμματειακή υποστήριξη ή αποσπώνται σε φορείς εκτελώντας αμιγώς διοικητική εργασία...) ο - ε - ο !!!
και πολλά άλλα ακόμα.... γιαυτο λέω, έπονται κι άλλες - άπειρες - διευκρινιστικές!!! Στο μεταξύ πάμε για εκλογές οπότε μάλλον θα μείνουμε με τους βαθμούς και τα μκ στο χέρι..... Με τις υγείες μας και αμήν!
Αναφορικά με την κατάταξη των εκπαιδευτικών στο νέο βαθμολόγιο ήθελα να προσέξετε την ακόλουθη παράγραφο που βρίσκεται στη σελίδα 11 της εγκυκλίου εφαρμογής του νόμου (υπάρχει και στο νόμο, άρθρο 28, παρ.4)." Για τους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών προσόντων που κατέχουν, η κατάταξή τους θα γίνει στους βαθμούς της κατηγορίας που ανήκουν, με προσθήκη πλασματικού χρόνου, στην κλίμακα κατάταξης της κατηγορίας αυτής, τριών (3) ετών."Θεωρώ ότι η διάταξη αυτή μπήκε ειδικά για τους εκπαιδευτικούς. Φαίνεται να επηρεάζει την κατάταξη όλων όσοι είναι απόφοιτοι ΑΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς διαθέτουν πτυχίο ΤΕ και υπηρετούν το δημόσιο σε κατηγορία ΠΕ. Πρακτικά (σχεδόν) όλες οι τεχνικές ειδικότητες, οι πληροφορικοί ΤΕΙ κ.λπ.Στην πράξη αφαιρούνται 3 έτη από την προϋπηρεσία που έχουν συμπληρώσει σήμερα 1/11/2011 (ή αν θέλετε με το γράμμα του νόμου αυξάνουν οι κλίμακες κατάταξης στα ελάχιστα/μέγιστα κατά 3 έτη - το αποτέλεσμα είναι το ίδιο). Για αυτούς που χάνουν ΜΚ (ενώ παραμένουν στον ίδιο βαθμό) η διαφορά αποδοχών είναι μικρή, αν όμως χάνουν βαθμό η διαφορά είναι σημαντική.
Οι εκπαιδευτικοί απόφοιτοι ΤΕΙ πιστεύω όπως κι εσύ ότι θα καταταγούν ως ΤΕ. Όμως το άλλο δεν ισχύει γιατί δεν πρόκειται για υπηρεσία σε θέση με υψηλότερα προσόντα. Δηλαδή όσον αφορά στα προσόντα για την εκπαίδευση δεν υπάρχει διαφοροποίηση.
Παράθεση από: mackis στις Νοεμβρίου 01, 2011, 06:06:46 pmΟι εκπαιδευτικοί απόφοιτοι ΤΕΙ πιστεύω όπως κι εσύ ότι θα καταταγούν ως ΤΕ. Όμως το άλλο δεν ισχύει γιατί δεν πρόκειται για υπηρεσία σε θέση με υψηλότερα προσόντα. Δηλαδή όσον αφορά στα προσόντα για την εκπαίδευση δεν υπάρχει διαφοροποίηση.Αυτό που έγραψα παραπάνω (ή τουλάχιστον εννοούσα) είναι ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί απόφοιτοι ΤΕΙ, θα συνεχίσουν να λογίζονται ως ΠΕ, απλά θα υποστούν "μείωση" (προϋπηρεσίας = αποδοχών).Όταν λες "το άλλο" σε τι αναφέρεσαι?
Δηλαδή, ρε παιδιά, σόρι, υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί απόφοιτοι ΤΕΙ που όμως θεωρούνταν βάσει του παλιού ως ΠΕ, με όσα αυτό συνεπάγεται;
Οι εξελίξεις μας ξεπερνούν σε σημείο να μην ξέρουμε αν θα συνεχίσει κανονικά η μισθοδοσία Νοεμβρίου με την 6η δόση να είναι αμφίβολη.
Εννοώ ότι δεν θα γίνει αυτό που λες γιατί δεν εφαρμόζεται έτσι. Άλλο το "ΠΕ" ως κλάδος και άλλο το "ΠΕ" μισθολογικά. Στον Ν.3205/2003 (παλιό μισθολόγιο) υπήρχε ρητή αναφορά στους εκπαιδευτικούς ότι είναι "ξεχωριστή" κατηγορία ΠΕ, όλοι. Αυτό όμως έχει καταργηθεί. Από την άλλη δεν μπορεί να ισχύσει το "ανώτερη κατηγορία". Άρα για τους εκπαιδευτικούς αποφοίτους ΤΕΙ εγώ λέω:Κατάταξη ως ΤΕ κανονικά με τα χρόνια χωρίς αφαίρεση 3 ετών.Άλλωστε αν γίνει κατάταξη ως ΠΕ θα είναι αδύνατη η μετακίνηση σε άλλο Υπουργείο "σε θέση ίδιας κατηγορίας".Για να δούμε τι θα πει και το δικό μας Υπουργείο.