*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1003446 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2856 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 06:59:49 pm »
ΟΥΦ, ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΩ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΛΕΧΘΕΝΤΑ...

θα συμφνωήσω μαζί σου σε κάποια σημεία...
επίσης τίθεται θέμα ως εξής:
όσοι ΠΕ -απόφοιτοι ΤΕΙ - άρα ΤΕ με το νέο μισθολόγιο πληρώθηκαν και θα συνεχίζουν ως ένα διάστημα να πληρώνονται ως ΠΕ θα πρέπει να επιστρέψουν αργότερα κάποια ποσά πίσω;

Αναδρομικοί υπολογισμοί δεν θα υπάρξουν. Ο εκπαιδευτικός ΑΤΕΙ, θα συνεχίσει να λογίζεται ως ΠΕ (η κατηγορία διορισμού δεν αλλάζει όσο υπηρετεί το υπουργείο παιδείας) απλώς θα "χάσει" 3 χρόνια προϋπηρεσίας στη διαδικασία κατάταξης που θα γίνει άπαξ.
ΜΜΜ , ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΙ ΟΡΚΟ.... ΚΟΙΤΑ : ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:03:04 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:45:34 »

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2857 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:06:25 pm »
Καλά μην νομίζει κανείς ότι οι ΤΕ που λογίζονται ως ΠΕ στην εκπαίδευση κερδίζουν κάτι σπουδαίο.
Τεχνολόγοι μηχανικοί σε άλλα υπουργεία/φορείς/νομαρχίες λάμβαναν χαλαρά 300-400 ευρώ παραπάνω ως ΤΕ από τους αντίστοιχους τεχνολόγους ΠΕ της εκπαίδευσης.
Είναι γνωστό ότι το μισθολόγιο του υπουργείου παιδείας ήταν από τα χαμηλότερα στο δημόσιο.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2858 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:07:11 pm »
jOANNA BEAR οντως υπάρχουν ΠΕ που είναι ΤΕ αλλά πληρώνονται ως ΠΕ....
Στα δικαστήρια μάλιστα υπάρχει και η περίφημη ομάδα ΠΕ0 που είναι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου, δεν έχουν πάει παν/μιο και  θεωρούνται πανεπιστημιακής εκπ/σης - και πληρώνονται ως τέτοιοι - για ...να μη νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στους "γνήσιους' ΠΕ που διορίστηκαν σωρρηδόν σε κάποια περίοδο!!!! ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Με πρόλαβε η bitch. Σχετ. βλ. και στο http://dyae03.wordpress.com/2010/02/11/πως-δημιουργήθηκε-το-είδος-υπαλλήλων/

Επίσης υπάρχουν και κάποιες άλλες κατηγορίες αναφερόμενες στην παρ.2 του άρ.3 του ν.3205/2003 (ΦΕΚ 297Α).

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2859 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:10:21 pm »
Καλά μην νομίζει κανείς ότι οι ΤΕ που λογίζονται ως ΠΕ στην εκπαίδευση κερδίζουν κάτι σπουδαίο.
Τεχνολόγοι μηχανικοί σε άλλα υπουργεία/φορείς/νομαρχίες λάμβαναν χαλαρά 300-400 ευρώ παραπάνω ως ΤΕ από τους αντίστοιχους τεχνολόγους ΠΕ της εκπαίδευσης.
Είναι γνωστό ότι το μισθολόγιο του υπουργείου παιδείας ήταν από τα χαμηλότερα στο δημόσιο.

Τους οποίους και φθονούσαν οι ΤΕ του Υπουργείου Παιδείας, γιατί δεν μπορούσαν να λάβουν τα αντίστοιχα επιδόματα.

Τώρα όμως θα φθονούν οι υπόλοιποι ΤΕ τους ΤΕ του Υπουργείου Παιδείας, διότι φαίνεται ότι θα πληρώνονται ως ΠΕ.

Δώσε λίγο κοινωνικό αυτοματισμό ρε παιδάκι μου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:45:34 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2860 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:11:16 pm »
 ;D ;D ;D ;D

Παίδες, έχω γράψει και με κεφαλαία μέσα στο  πλαίσιο της παράθεσης στο προηγούμενο ποστ και θα ήθελα τα φώτα σας επ΄αυτών. Μπας και βρούμε άκρη δηλαδή...
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2861 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:20:57 pm »
ΟΥΦ, ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΩ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΛΕΧΘΕΝΤΑ...

Πατάς παράθεση του μηνύματος και σβήνεις το κομμάτι που δεν σε ενδιαφέρει.
Μετά ξαναπατάς παράθεση, σβήνεις πάλι το  κομμάτι που δεν σε ενδιαφέρει.
Και πάει λέγοντας.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2862 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:29:05 pm »

Πατάς παράθεση του μηνύματος και σβήνεις το κομμάτι που δεν σε ενδιαφέρει.
Μετά ξαναπατάς παράθεση, σβήνεις πάλι το  κομμάτι που δεν σε ενδιαφέρει.
Και πάει λέγοντας.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D τελικά είναι πολύ απλό....αλλά εγώ ΚΑΙ ξανθιά είμαι ΚΑΙ τα χω δει όλα με όλες τις διατάξεις και τις παραδιατάξεις....
Ευχαριστώ apri

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2863 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:33:38 pm »
;D ;D ;D ;D
Παίδες, έχω γράψει και με κεφαλαία μέσα στο  πλαίσιο της παράθεσης στο προηγούμενο ποστ και θα ήθελα τα φώτα σας επ΄αυτών. Μπας και βρούμε άκρη δηλαδή...
Από μεριά μου, όσο μπορώ και όσα ξέρω/καταλαβαίνω, ευχαρίστως...

ΜΜΜ , ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΙ ΟΡΚΟ.... ΚΟΙΤΑ : ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2865 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:47:20 pm »
Από την εγκύκλιο (κάτι που δεν ξεκαθάριζε ο νόμος):
"Η κατάταξη όλων των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς διενεργείται σύμφωνα με το συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και το χρόνο προϋπηρεσίας στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που έχει αναγνωριστεί για τη βαθμολογική ή τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη του υπαλλήλου κατά την 1η-11-2011 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου). Τυχόν πλεονάζων χρόνος θεωρείται ότι διανύθηκε στο βαθμό κατάταξης."

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν αναγνώριση δημόσιας υπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη, πέραν της εκπαιδευτικής ή άλλης πραγματικής προϋπηρεσίας που έχουν αναγνωρίσει κατά το διορισμό τους. Γνωρίζω τουλάχιστον μια προϋπόθεση που ίσχυε κατά το παρελθόν.
Ο νόμος ήταν ασαφής αφού μιλούσε για πραγματική δημόσια προϋπηρεσία αλλά η εγκύκλιος το ξεκαθάρισε.

δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αναφέρομαι σε αυτό που λεει λίγο πιο πάνω στην περίπτωση 3 της 2ης παραγράφου, όχι στην παράγραφο 3 ( αν και έχει προφανώς ξεχάσει να αριθμήσει σαφώς ) λέει πάντως :
εφόσον προκύπτει μείωση η οποία είναι μεγαλύτερη κατά ποσοστό του 25% τν αποδοχών που ελάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου, η συνολική μείωση κατανέμεται ως εξής....
 ( και μετά αναφέρει πώς κατανέμεται η μείωση αυτή).
Αυτό αφορά στους ΔΥ που η μείωση αποδοχών με το νέο μισθολόγιο ξεπερνά το 25% (σε σχέση με το παλαιό καθεστώς) και βασικά αναφέρεται στους υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών (και κάποιους άλλους βέβαια). Πρακτικά θα υποστούν τις μειώσεις σε βάθος χρόνου τριετίας με τη λογική της "ήπιας προσαρμογής".
Το έχω συζητήσει αρκετά με μερικούς από αυτούς και την περίμεναν (την μερική περικοπή κάθε χρόνο) πως και πως.
Υπάρχει και αντίστοιχη πρόβλεψη για αύξηση με το νέο μισθολόγιο (τι, πως που?)  ;D
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2866 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 07:55:01 pm »
ναι, η εγκύκλιος το ξεκαθάρισε αυτό όντως. Τώρα την διαβάζω κι εγώ σιγά σιγά και κρατάω τις σημειώσεις μου. Αλλά η εγκύκλιος όπως και ο νόμος - τυπικά τουλάχιστον - δεν έχει έρθει ακόμα στη δ/νσή μας. Το νόμο τον κατεβάσαμε από το εθνικό τυπογραφείο τις δε εγκυκλίους από...εδώ χθες το βράδυ...

επομένως, με βάση τον ( ασαφή ) νόμο καλώς κάναμε και τις αιτήσεις 31/10 - γιατί για κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην αλλάξουμε βαθμό αλλά από 1/11 που ισχύει ο νόμος τουλάχιστον θα αλλάξουμε ΜΚ στον βαθμό κατάταξης.

Επόμενη απορία:
αρ. 6 , παρ. 4 : σωρευτικά, η αναγνώριση προϋπρηεσίας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ....δεν δύναται να ξεπερνά τα επτά έτη...

άρα - αν κάποιος αναπληρωτής με 8 χρόνια υπηρεσίας διοριστεί μπορεί να αναγνωρίσει μόνο τα επτά; έτσι όπως ειναι γραμμένο  ναι - αλλά είναι έτσι;

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2867 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 08:03:16 pm »
Όποτε και να αναγνωρίσεις προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα θα σε βοηθήσει στο ΜΚ. Κάτσε να βγει το ΠΔ και βλέπουμε. Σήμερα στο υπουργείο κάποιος προέβλεπε ότι θα ζητούν χρήματα (όπως όταν αναγνώριζες προϋπηρεσία για συνταξιοδοτικό) και γελάγαμε.
Τροφή για σκέψη: αν είσαι στο βαθμό Δ και ΜΚ2 σε συμφέρει να την αναγνωρίσεις ή καλύτερα να περιμένεις την αλλαγή βαθμού στο Γ και να το κάνεις στη συνέχεια? Και αν είσαι στον Δ με ΜΚ0 και έχεις 7 χρόνια, μήπως να αναγνωρίσεις τα 4, να αλλάξεις βαθμό με τις κρίσεις και στη συνέχεια να αναγνωρίσεις τα άλλα 3?
Θα τα δουν αυτά και θα βγάλουν διευκρινίσεις που κάτι μου λέει ότι θα είναι εις βάρος μας.

Το ότι μπορείς να αναγνωρίσεις συνολικά 7 έτη προϋπηρεσίας αθροιστικά από δημόσιο και ιδιωτικό το λέει ο νόμος ξεκάθαρα. Δεν αναφέρει κάπου ότι η εκπαιδευτική προϋπηρεσία μπορεί να μετρήσει επιπρόσθετα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον αλλά προς το παρόν είναι σαφές.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2868 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 08:04:37 pm »

Εγώ απλά λέω ότι δεν ισχύει στην περίπτωση που συζητάμε το "Για τους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών προσόντων που κατέχουν"
κι αυτό γιατί οι προσλήψεις στο Υπ. Παιδείας απευθύνονται σε όλους και δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση.

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2869 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 08:08:26 pm »

Εγώ απλά λέω ότι δεν ισχύει στην περίπτωση που συζητάμε το "Για τους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών προσόντων που κατέχουν"
κι αυτό γιατί οι προσλήψεις στο Υπ. Παιδείας απευθύνονται σε όλους και δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση.

Μακάρι να έχεις δίκιο. Οι νέοι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που και το τελευταίο ευρώ μετράει πλέον. Αν τελικώς ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, θα φανεί από τυχόν διευκρινιστική που θα σταλεί τις επόμενες μέρες στις ΔΔΕ τονίζοντας ότι πρέπει να το λάβουν υπόψη τους.
Σωκράτης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144