0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω έχει δίκαιο το TEE.Εξομοιώνονται μισθολογικά σπουδές 3 χρόνων με σπουδές 5 χρόνων.Η αννούλα, με την δικαιολογία ότι θα βλάψει τον κρατικό προυπολογισμό, δεν επέτρεψε την αναγνώριση master στους μηχανικούς από ελληνικά πολυτεχνεία. (ενώ είναι γνωστό ότι τα master που μας έρχονται από το εξωτερικό και αναγνωρίζονται από το δημόσιο είναι 3+2 χρόνια)Και έρχεται τώρα η αννούλα μας, και αναγνωρίζει ως πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τους ΤΕ ή ΔΕ. Εδώ δεν βλάπτεται ο κρατικός προυπολογισμός;Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Απαράδεκτο!
@sochΈχω μια αμφιβολία για το αν μέχρι τώρα οι απόφοιτοι ΤΕΙ διορίζονταν ως ΠΕ στην εκπαίδευση, γιατί υπήρχε ξεχωριστό μισθολόγιο για τους ΤΕΙ. Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να ξέρεις καλύτερα, οπότε δεν επιμένω.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς την ιστορία του master, γιατί γενικά θεωρώ πως δεν μπορούμε να ταυτίζουμε εκπαιδευτικά συστήματα διαφορετικών χωρών. Και πού ξέρουμε τι μαθαίνει ο άλλος σε τρία χρόνια ή σε πέντε, αφού είναι διαφορετικό το σύστημα εκπαίδευσης;
Στην τελευταία παράγραφο διαφωνώ. Κατ' αρχάς, οι βασικές απαιτήσεις μπορεί όντως να καλύπτονται από κάποιον απόφοιτο ΤΕΙ και καλώς διορίζεται κι αυτός. Το έχω ξαναπεί άλλωστε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι καλύπτονται από αυτόν και οι πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις. Άλλο πράγμα να εκτιμάς τον καθένα γι' αυτό που προσφέρει και άλλο να εξομοιώνεις διαφορετικές κατηγορίες εκπαίδευσης. Το δεύτερο λέγεται ισοπέδωση και δεν οδηγεί στην πρόοδο αλλά στο βάλτο.
Όσο δε για την αγορά εργασίας, δεν λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα όπως λες. Εγώ απ' ό,τι ξέρω, όσο πιο εξειδικευμένη είναι η δουλειά ή όσο πιο υπεύθυνη θέση είναι, ο εργοδότης πληρώνει περισσότερα για να αποκτήσει κάποιον με περισσότερα σχετικά προσόντα. Γι' αυτό υπάρχουν και "κασέ" για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων (καλλιτέχνες, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφους κλπ). Άλλο τώρα που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να διώχνουν οι εργοδότες έμπειρους ή πιο ικανούς υπαλλήλους, για να πάρουν φθηνότερο προσωπικό που απλώς θα τους "βγάλει" τη δουλειά.
Και έτσι για την ιστορία, πουθενά σε όλο το δημόσιο άτομα διαφορετικής εκπαίδευσης δεν πληρώνονται το ίδιο. Ίσα-ίσα, που αναγνωρίζεται μισθολογικά και η ύπαρξη μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.
Τέτοιες εξομοιωτικές διατάξεις πάντα εξυπηρετούν την αναβάθμιση των πελατειακών σχέσεων και ποτέ την αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα.
Παράθεση από: apri στις Δεκεμβρίου 08, 2011, 10:07:36 pmΌσο δε για την αγορά εργασίας, δεν λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα όπως λες. Εγώ απ' ό,τι ξέρω, όσο πιο εξειδικευμένη είναι η δουλειά ή όσο πιο υπεύθυνη θέση είναι, ο εργοδότης πληρώνει περισσότερα για να αποκτήσει κάποιον με περισσότερα σχετικά προσόντα. Γι' αυτό υπάρχουν και "κασέ" για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων (καλλιτέχνες, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφους κλπ). Άλλο τώρα που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να διώχνουν οι εργοδότες έμπειρους ή πιο ικανούς υπαλλήλους, για να πάρουν φθηνότερο προσωπικό που απλώς θα τους "βγάλει" τη δουλειά. Να εξηγήσω αυτό που έγραψα. Αν οι απαιτήσεις κάποιας εργασίας καλύπτονται από απόφοιτο βαθμίδας/εξειδείκευσης/εμπειρίας Α και αιτηθεί για αυτήν κάποιος που θεωρεί ότι διαθέτει 2Α, τότε θεωρείται overqualified και δεν μπορεί να απαιτήσει τις διπλάσιες αποδοχές. Αυτό ανέφερα ότι επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Πρακτικά αν έχεις γραφείο και θέλεις υπάλληλο για εξωτερικές εργασίες, το ίδιο θα πληρώσεις απόφοιτο Λυκείου αν θεωρείς ότι σου αρκεί, το ίδιο και απόφοιτο πανεπιστημίου.
αν και είμαι σίγουρη ότι δεν έπεισα και πολλούς και η κουβέντα θα συνεχίσει στο ίδιο ύφος.
Οι διαφοροποιήσεις που επικρατούν στο υπουργείο παιδείας προκαλούν ανισότητες, έχεις δίκιο.Προφανώς θα πρέπει να μην πληρώνεσαι για 12 μήνες το χρόνο αλλά για 8.Προφανώς θα πρέπει να μένεις στο χώρο εργασίας σου 8 ώρες την ημέρα και όχι 6.
Προφανώς θα πρέπει να μην πληρώνεσαι για 12 μήνες το χρόνο αλλά για 8.Προφανώς θα πρέπει να μένεις στο χώρο εργασίας σου 8 ώρες την ημέρα και όχι 6.Ειδικά λειτουργούς της τεχνικής εκπαίδευσης που καθημερινά κάτι βιώνουν παραπάνω από σένα.
Παράθεση από: jak_13 στις Δεκεμβρίου 08, 2011, 11:12:10 amΠαράθεση από: GEORG|OS στις Δεκεμβρίου 08, 2011, 09:07:03 amΤελικά θα ισχύσει? αν ναι από πότεΑπό 1/11/11.;;;;;;;Μήπως 1/1/12; Ή θα μας τα πάρουν αναδρομικά;Διευκρίνησε γιατί αν είναι 1/1/11, άστα να πάνε.
Παράθεση από: GEORG|OS στις Δεκεμβρίου 08, 2011, 09:07:03 amΤελικά θα ισχύσει? αν ναι από πότεΑπό 1/11/11.
Τελικά θα ισχύσει? αν ναι από πότε