0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: λιθοσφαιριστής στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:39:48 pmΠαράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:31:46 pmΠιθανότατα λοιπόν να μην έχω αποκτήσει συντεχνιακή συνείδηση, αλλά αν κρίνω από το χάλι του κλάδου, καλώς δεν την έχω. Η αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, προυποθέτει δικαιοσύνη και ισονομία μεταξύ των ατόμων. Στην Ελλάδα ποτέ δεν συνέβει αυτό. Ο καθένας πάταγε πάνω στον άλλο για το δικό του βόλεμα. Πως λοιπόν να υπάρξει ξαφνικά κοινή στάση όταν επί τόσες δεκαετίες καλλιεργούσαμε την ατομικότητα και την ικανοποιήση του προσωπικού συμφέροντος με όποιο κόστος; Αυτα απαιτούν λαούς με παιδεία και κοινωνική συνείδηση.Οπότε συνάδελφε τι προτείνεις; Για να καταλάβουμε δηλαδή που θες να καταλήξεις;Δεν προτείνω τίποτα. Ο καθένας μιλάει εξ ονομάτος του και για τον εαυτό του. Δεν αισθάνομαι πάντως σωνεί και καλά αλληλεγγυος με οποιονδήποτε άλλο τυγχάνει να φέρει τον τίτλο του "εκπαιδευτικού". Το δικό μου κριτήριο δεν είναι συντεχνιακό για να αξιολογώ τους ανθρώπους και τις απόψεις τους.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:31:46 pmΠιθανότατα λοιπόν να μην έχω αποκτήσει συντεχνιακή συνείδηση, αλλά αν κρίνω από το χάλι του κλάδου, καλώς δεν την έχω. Η αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, προυποθέτει δικαιοσύνη και ισονομία μεταξύ των ατόμων. Στην Ελλάδα ποτέ δεν συνέβει αυτό. Ο καθένας πάταγε πάνω στον άλλο για το δικό του βόλεμα. Πως λοιπόν να υπάρξει ξαφνικά κοινή στάση όταν επί τόσες δεκαετίες καλλιεργούσαμε την ατομικότητα και την ικανοποιήση του προσωπικού συμφέροντος με όποιο κόστος; Αυτα απαιτούν λαούς με παιδεία και κοινωνική συνείδηση.Οπότε συνάδελφε τι προτείνεις; Για να καταλάβουμε δηλαδή που θες να καταλήξεις;
Πιθανότατα λοιπόν να μην έχω αποκτήσει συντεχνιακή συνείδηση, αλλά αν κρίνω από το χάλι του κλάδου, καλώς δεν την έχω. Η αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, προυποθέτει δικαιοσύνη και ισονομία μεταξύ των ατόμων. Στην Ελλάδα ποτέ δεν συνέβει αυτό. Ο καθένας πάταγε πάνω στον άλλο για το δικό του βόλεμα. Πως λοιπόν να υπάρξει ξαφνικά κοινή στάση όταν επί τόσες δεκαετίες καλλιεργούσαμε την ατομικότητα και την ικανοποιήση του προσωπικού συμφέροντος με όποιο κόστος; Αυτα απαιτούν λαούς με παιδεία και κοινωνική συνείδηση.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:43:05 pmΠαράθεση από: λιθοσφαιριστής στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:39:48 pmΠαράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:31:46 pmΠιθανότατα λοιπόν να μην έχω αποκτήσει συντεχνιακή συνείδηση, αλλά αν κρίνω από το χάλι του κλάδου, καλώς δεν την έχω. Η αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, προυποθέτει δικαιοσύνη και ισονομία μεταξύ των ατόμων. Στην Ελλάδα ποτέ δεν συνέβει αυτό. Ο καθένας πάταγε πάνω στον άλλο για το δικό του βόλεμα. Πως λοιπόν να υπάρξει ξαφνικά κοινή στάση όταν επί τόσες δεκαετίες καλλιεργούσαμε την ατομικότητα και την ικανοποιήση του προσωπικού συμφέροντος με όποιο κόστος; Αυτα απαιτούν λαούς με παιδεία και κοινωνική συνείδηση.Οπότε συνάδελφε τι προτείνεις; Για να καταλάβουμε δηλαδή που θες να καταλήξεις;Δεν προτείνω τίποτα. Ο καθένας μιλάει εξ ονομάτος του και για τον εαυτό του. Δεν αισθάνομαι πάντως σωνεί και καλά αλληλεγγυος με οποιονδήποτε άλλο τυγχάνει να φέρει τον τίτλο του "εκπαιδευτικού". Το δικό μου κριτήριο δεν είναι συντεχνιακό για να αξιολογώ τους ανθρώπους και τις απόψεις τους.Η μόνη συντεχνία είναι αυτή των κυβερνήσεων και των οικονομικών συμφερόντων που μας πίνουν το αίμα εδώ και δεκαετίες. Μιλάμε για κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, όχι του κλάδου!
Άρα προτείνεις παραίτηση και μοιρολατρεία. Να με συγχωρείς πολύ, αλλά αυτή η άποψή σου είναι ακόμη χειρότερη από τα όσα έπραττε τόσα χρόνια αυτός ο λαός. Οι κοινωνίες αλλάζουν, έτσι θα αλλάξει κι η ελληνική κοινωνία. Όχι όμως με απόψεις του στυλ "τα θέλαμε και τα πάθαμε".
Καταρχήν, είναι απογοητευτικό να βλέπουμε απόψεις του στυλ "γιατί να παίρνει τα ίδια λεφτά ο γυμναστής με το φιλολογο, γιατί να παίρνουν το επίδομα εξωδιδακτικής όσοι εργάζονται στα γραφεία δευτεροβάθμιας κτλ, κτλ"! 22-23 Φλεβάρη απεργούμε! Όποιος έχει ακόμη συναίσθηση του τι συμβαίνει τριγύρω του ας πράξει τα δέοντα. Οι υπόλοιποι ας πάνε στην τάξη για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω. Αλλά μην ξεχνάτε, ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, και οι πράξεις του σήμερα έχουν αντίκτυπο στο αύριο. Κι επειδή εμείς σαν κλάδος ασχολούμαστε με το αύριο αυτής της κοινωνίας, οφείλουμε να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο όχι για τους μισθούς μας και μόνο, αλλά για να παραδώσουμε στα παιδιά που σήμερα κάνουμε μάθημα, μια ζωή με δικαιώματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!
Μαζί τα φάγαμε...
Παράθεση από: jimy100 στις Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:00:53 pmΚαταρχήν, είναι απογοητευτικό να βλέπουμε απόψεις του στυλ "γιατί να παίρνει τα ίδια λεφτά ο γυμναστής με το φιλολογο, γιατί να παίρνουν το επίδομα εξωδιδακτικής όσοι εργάζονται στα γραφεία δευτεροβάθμιας κτλ, κτλ"! 22-23 Φλεβάρη απεργούμε! Όποιος έχει ακόμη συναίσθηση του τι συμβαίνει τριγύρω του ας πράξει τα δέοντα. Οι υπόλοιποι ας πάνε στην τάξη για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω. Αλλά μην ξεχνάτε, ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, και οι πράξεις του σήμερα έχουν αντίκτυπο στο αύριο. Κι επειδή εμείς σαν κλάδος ασχολούμαστε με το αύριο αυτής της κοινωνίας, οφείλουμε να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο όχι για τους μισθούς μας και μόνο, αλλά για να παραδώσουμε στα παιδιά που σήμερα κάνουμε μάθημα, μια ζωή με δικαιώματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!Θα μπορούσαμε να κάνουμε και μια πιο έξυπνη απεργία χωρίς να χάσουμε τα λεφτά μας.. Παμε κανονικά όλοι μας το πρωι στο σχολείο και μετά την πρωινή προσευχή κλειδώνουμε όλες τις αίθουσες και αφήνουμε τα παιδιά να πάιζουν στο προαυλιο μέχρι να σχολάσουν ενω εμεις θα καθόμαστε και θα πίνουμε καφέ... Ετσι να μας βλέπουν και οι γονείς στο πως έχουμε καταντήσει έτσι.... Αυτή την πρόταση την έχω ακούσει και απο τα 2 σχολεία που είμαι φέτος αναπληρωτης....
Το χθεσινό άρθρο του Στάθη στην Ελευθεροτυπία, που προκάλεσε σάλοhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=249520