0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Joanna Bear στις Οκτωβρίου 09, 2011, 05:19:36 pmΕγώ πάλι πιστεύω ότι μια απεργία διαρκείας είναι αυτήν τη στιγμή η μόνη μας άμυνα. Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, δεδομένου του ότι υπάρχει μεγάλη οργή και τα χτυπήματα είναι συνεχόμενα. Δεν είναι αυτά και τέλος, αναμένονται και άλλα. Και, ξέρετε κάτι, πολλοί θέλουν να αντιδράσουν, αλλά δεν υπάρχει οργάνωση, πρόγραμμα, γι'αυτό μένουν αδρανείς. Άσε που δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη προς τους συνδικαλιστές και τους υποκινητές των διαφόρων κομμάτων. Και, ναι, συμφωνώ με κάποιον συνάδελφο που είπε ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε οι μπροστάρηδες, μπας και ξυπνήσουν και οι άλλες ομάδες πολιτών. Προσωπικά συμμετείχα στη μεγάλη απεργία των καθηγητών το 1997. Λοιπόν... ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πήγαινε στο σχολείο μου, για 2,5 περίπου μήνες. Τα περισσότερα σχολεία παρέμεναν κλειστά. Αυτό, αν μη τι άλλο, ήταν αξιοθαύμαστο...Ήταν μαζική η συμμετοχή, είχε αναστατωθεί ολόκληρη η Ελλάδα. ΑΥΤΟ, αν συμβεί σήμερα, θα τους ενοχλήσει πάρα πολύ όλους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί οι συγκυρίες είναι τέτοιες.Και συμφωνώ με την ύπαρξη αλλά και συνάμα ενεργοποίηση αυτού του ταμείου αλληλεγγύης, το οποίο θα πρέπει να στηρίζει όσους έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να ανταπεξέλθουν εκείνες τις μέρες.Παρόλο που και εγώ εύχομαι στην απεργία να υπάρχει μαζική συμμετοχή, το σημαντικό δεν είναι το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.Το σημαντικό είναι το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία που θα γίνει μέσω συλλόγων διδασκόντων, για την κήρυξη της διαρκούς απεργίας.Το σύνθημά μας πρέπει να είναι: "Ακόμα και αν δεν κάνεις απεργία, ψήφισέ την!"Το σημαντικό είναι, μέσω μιας απεργίας διαρκείας, να κερδίσουμε το δικαίωμα μας να φεύγουμε από το σχολείο, ανα πάσα στιμή, αν το θέλουμε και όποτε το θέλουμε.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μια απεργία διαρκείας είναι αυτήν τη στιγμή η μόνη μας άμυνα. Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, δεδομένου του ότι υπάρχει μεγάλη οργή και τα χτυπήματα είναι συνεχόμενα. Δεν είναι αυτά και τέλος, αναμένονται και άλλα. Και, ξέρετε κάτι, πολλοί θέλουν να αντιδράσουν, αλλά δεν υπάρχει οργάνωση, πρόγραμμα, γι'αυτό μένουν αδρανείς. Άσε που δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη προς τους συνδικαλιστές και τους υποκινητές των διαφόρων κομμάτων. Και, ναι, συμφωνώ με κάποιον συνάδελφο που είπε ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε οι μπροστάρηδες, μπας και ξυπνήσουν και οι άλλες ομάδες πολιτών. Προσωπικά συμμετείχα στη μεγάλη απεργία των καθηγητών το 1997. Λοιπόν... ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πήγαινε στο σχολείο μου, για 2,5 περίπου μήνες. Τα περισσότερα σχολεία παρέμεναν κλειστά. Αυτό, αν μη τι άλλο, ήταν αξιοθαύμαστο...Ήταν μαζική η συμμετοχή, είχε αναστατωθεί ολόκληρη η Ελλάδα. ΑΥΤΟ, αν συμβεί σήμερα, θα τους ενοχλήσει πάρα πολύ όλους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί οι συγκυρίες είναι τέτοιες.Και συμφωνώ με την ύπαρξη αλλά και συνάμα ενεργοποίηση αυτού του ταμείου αλληλεγγύης, το οποίο θα πρέπει να στηρίζει όσους έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να ανταπεξέλθουν εκείνες τις μέρες.
Όσον αφορά τις εναλλακτικές μορφές αγώνα και συγκεκριμένα τη λευκή απεργία που τόσο εύκολα βγαίνουν πολλοί και κατακρίνουν γιατί λέει είναι κοροϊδία για τα παιδιά να μην κάνουμε τίποτα και να καθόμαστε να τα κοιτάμε, έχω να προτείνω τα εξής:ΠΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ, ΝΕΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΗ κτλ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να προκύψουν, Προβολή ντοκυμαντέρ, συγγραφή άρθρων από τα παιδιά για δημοσίευση, ιστορικές αναδρομές σε παρόμοια γεγονότα του παρελθόντος και τρόπος αξιοποίησής τους.Άλλωστε τι νόημα έχει να προσφέρουμε γνώσεις στείρες στα παιδιά, χωρίς αντίκρυσμα; Για να περάσουν στο πανεπιστήμιο και να γίνουν άλλη μια γενιά ανέργων ή στην καλύτερη εργαζομένων των 600 ευρώ;ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ (ΜΠΡΑΤΗΣ και ΣΙΑ), ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Είναι μέρος του συστήματος και του όλου προβλήματος!! Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι επίτηδες προχωράνε σε 24 απεργίες, οι οποίες ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα είναι μια αποτυχία για να συντηρείται το σύστημα που τους εξέθρεψε τόσα χρόνια! Επίσης, και η απεργία διαρκείας είναι 100% σίγουρο ότι θα αποτύχει λόγω μη συμμετοχής. Και μην ακούσω ότι όσοι τα λένε αυτά, είναι δικαιολογίες για να έχουν καθαρή τη συνείδησή τους. Εγώ συγκεκριμένα είμαι άγαμη, χωρίς υποχρεώσεις και με 2500 στο λογαριασμό και μπορώ να αντέξω για ένα διάστημα. Ιδιαίτερα δεν κάνω. Δεν κάνουμε όλοι ιδιαίτερα όπως μας κατηγορούν... Αλλά δεν μπορώ να κατακρίνω τον οικογενειάρχη που δεν θα κάνει απεργία γιατί έχει παιδιά και δάνεια και μηδενικές πλέον καταθέσεις την τράπεζα.
ρε παιδιά, πώς μπορούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και κάνουν τόσες απεργίες, μία 48 τώρα, μία 24 μετά μία 48 μετά κ.λ.π. και τους έχουν τρελάνει όλους? εμείς δεν μπορούμε κάτι αντίστοιχο?
Η ουσία είναι για μένα ότι για τους δύο επόμενους μήνες που θα ισχύει και το νέο μισθολόγιο ΚΑΙ η αφαίμαξη των αναδρομικών (υπερ ανέργων, αλλαγής του αλλαγμένου αφορολόγητου κλπ) οι μισθοί για πάρα πολλούς θα πάνε στο 500άρικο.Μετά απο 1/1/12 περιμένετε να πάνε εκεί που έστω λέει το νέο μισθολόγιο;; Αν ναι τότε καλά να πάθετε αν τους πιστεύετε. Κάτι πάλι θα βρεθεί (η 7η δόση;) και θα κλαψουρίζουμε πάλι. Ότι χάνεται "προσωρινά" είδατε να το ξαναπαίρνει κανείς;Ευκαιρία είναι με μισθούς χαρτζηλίκι να κλείσουμε τα σχολεία για κανά μήνα. Η απεργία κόστιζε παλιά 60ευρώ τη μέρα, τώρα θα είναι στην καταπληκτική τιμή των 20 ευρώ! Αυτά για όσους το μετρούν οικονομικά κι όχι θεσμικά.