*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1003224 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SantaZ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #2898 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 11:43:36 pm »
αυτό παραμένει μυστήριο!  8)
ΤΕΛΕΙΑ!!! Μετά από το μισθό έκπληξη του Σεπτεμβρίου,του Οκτωβρίου,του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου...τώρα και μισθός έκπληξη από το νέο έτος!Επιτέλους μετά από πτυχίο,μεταπτυχιακό και διδακτορικό απέκτησε νέο νόημα η ζωή μου!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:51 »

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2899 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 12:55:31 am »
και συνεχίζω με δύο ακόμα απορίες που μπορεί να είναι απλοϊκές αλλά έχω μάθει πια πως η λεπτομέρεια στη διατύπωση έχει τη σημασία της:
αρ.12 τελ.παράγραφος: με τη βαθμολογική προαγωγή ο υπάλληλος λαμβάνει το βασικό μισθό του νέου βαθμού ή του μικρότερου ΜΚ του βαθμού αυτού. Γιατί ή το ένα ή το άλλο; δε γίνεται και το ένα και το άλλο;

Κάτι που επίσης επισήμανα πριν 1 μήνα:

http://www.pde.gr/index.php?topic=22560.msg515949#msg515949

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2900 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 01:26:50 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 11:05:43 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #2901 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 07:39:58 am »
Παράθεση
Από 1305 στα 895

H oλη συζητηση φυσικα εξαρταται απο το αποτελεσμα του επερχομενου δημοψηφισματος .Και εαν αυτο ειναι οχι τοτε οχι 895 ευρω αλλα 895 δραχμες θα ειναι...
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:51 »

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2902 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:01:00 am »
αρ.12 τελ.παράγραφος: με τη βαθμολογική προαγωγή ο υπάλληλος λαμβάνει το βασικό μισθό του νέου βαθμού ή του μικρότερου ΜΚ του βαθμού αυτού. Γιατί ή το ένα ή το άλλο; δε γίνεται και το ένα και το άλλο;
Όπως το καταλαβαίνω είναι πλεονασμός διότι βασικός μισθός δεδομένου βαθμού=μισθό του μικρότερου ΜΚ (είναι αυτό που περιγράφεται από ορισμένους ως ΜΚ0) του βαθμού αυτού. Εκτός αν έχουν στο μυαλό τους την πιθανότητα αλλαγής στο μέλλον.

άρθρο 15 - επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας : ...δύναται να δοθεί αυτό το επίδομα [/b]μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα ευρώ ....
σε αντίθεση με τα υπόλοιπα επιδόματα το συγκεκριμένο είναι το μόνο που αναφέρει το Μεχρι ....
που σημαίνει τι ; ότι μπορεί να είναι και λιγότερο; δηλαδή να υποθέσουμε ότι θα θεσπιστούν περισσότερο και λιγότερο επικίνδυνα επαγγέλματα; και αναλόγως θα ορίζεται και το ύψος του επιδόματος αυτού;
Μπορεί να ορίζεται μέγιστο συνολικό ποσό, όπως π.χ. στο επίδομα επίτευξης στόχων. Και να μοιράζεται ανάλογα. Δεν το έχω ψάξει...

Τώρα γιατί εμένα μου φαίνεται ότι λέει πως οι απόφοιτοι ΤΕ θα καταταχθούν στην κατηγορία που ανήκουν (ΠΕ) και θα τους δοθούν και BONUS 3 χρόνια (προσθήκη πλασματικού) ???
ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ αλλά εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Αλλά ακόμα κι αν καταταγούν ως ΤΕ και πάρουν δώρο 3 χρόνια, θα παίρνουν περισσότερα ΑΝ αυτά τα 3 χρόνια τους κατατάξουν σε ανώτερο βαθμό. Δηλαδή ο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 7 χρόνια πάει στα 1250 μικτά, ενώ ο απόφοιτος ΤΕΙ με 7+3 δώρο χρόνια πάει στο Δ βαθμό του ΤΕ και θα πάρει 1312 μικτά !!!
ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ !!!!
Ίσως είναι και αργά και κάτι χάνω.
Δεν υπάρχει αλλαγή κατηγορίας, θα έχουν "πέναλτι" αφαίρεσης 3 ετών από την προϋπηρεσία τους (ή αντίστοιχη αύξηση των ορίων κατάταξης βαθμών που ως αποτέλεσμα είναι το ίδιο). Bonus δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση.

Ίσως είναι και τα νεύρα μου που είμαι τσίτα και αισθάνομαι ο πλέον μλκς από όλους όντας απόφοιτος ΗΜΜΥ με 5ετείς σπουδές (χάνω το προηγούμενο κέρδος του ενός ΜΚ), με μεταπτυχιακό που πάει κατά δι@όλου γιατί απλά κάνει τα 5,5 χρόνια μου 7,5 και έχω τη μεγαλύτερη μείωση από όλους γιατί είμαι και παντρεμένος χωρίς παιδί (μέχρι το Μάρτη πρώτα ο Θεός :) )
Από 1305 στα 895 (ΜΚ2 στο βαθμό Ε, άραγε θα κριθώ για προαγωγή το Μάιο του 2012 ή θα πάμε για 2013? ή μήπως πρέπει να διανύσω και 4 χρόνια στον Ε ? Δεν το νομίζω το τελευταίο λογικά. Λογικά, άγνωστη λέξη)
Σχετικά με το 5ετές πτυχίο και τις απολαβές έχεις δίκιο να αισθάνεσαι έτσι. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να πει ότι είσαι overqualified για τη θέση του εκπαιδευτικού και τις απαιτήσεις που αυτή έχει.
Τι εννοώ: σκέψου κάποιον που έχει σπουδάσει π.χ. στην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, έχει δηλαδή για 3 χρόνια διδαχθεί τις απαραίτητες για την εκπαιδευτική διαδικασία γνώσεις στο γνωστικό και έχει επίσης διδαχθεί για 1 χρόνο τα απαραίτητα παιδαγωγικά. Για αυτόν είναι παράλογο κάποιος με ανώτερες γνώσεις στο γνωστικό που όμως δεν απαιτούνται, θα πληρώνεται καλύτερα, χωρίς να είναι αντίστοιχα καταρτισμένος στο παιδαγωγικό κομμάτι που ως job description είναι εξίσου απαραίτητο.
Τέλος πάντων, ο καθένας έχει τη δική του οπτική και καλά κάνει.
Αναφορικά με το ύψος της μείωσης αποδοχών που αναφέρεις, γνωρίζω πολύ καλά πως νιώθεις, πίστεψέ με. Το σκεπτικό τους είναι να καταστήσουν το δημόσιο "αποκρουστικό", να αποτρέψουν δηλαδή τον κόσμο από το να το θεωρεί ως καλή επιλογή. Φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχουμε δει το πλήρες πακέτο. Περίμενε την αύξηση του ωραρίου κατά 10-15%, την υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο τουλάχιστον κατά 1 μήνα περισσότερο, την επόμενη μείωση αποδοχών κατά 10-15%, την υποχρεωτική μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς, σε διαφορετικούς φορείς, τη συμπλήρωση ωραρίου σε άλλες δομές εκπαίδευσης κ.λπ.
Τέλος μια διόρθωση.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος Tsouxtra

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2903 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:29:27 am »
Είναι κάπως πρώιμο να προσπαθείτε τώρα να υπολογίσετε τις κρατήσεις.
Πριν από λίγες μέρες, αρκετοί αναλυτές έλεγαν ότι, αν γίνει το "κούρεμα" που αποφασίστηκε στη Σύνοδο, θα επιβαρυνθούν πολύ τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων σ' αυτά.
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το καθαρό ποσό που θα παίρνουμε στο χέρι μάλλον θα ποικίλλει από μήνα σε μήνα.

Ε ναι.. τα 968 ευρώ που μου βγαίνουν καθαρά με 8 χρόνια υπηρεσίας και μεταπτυχιακό είναι πολλά, πρεπει να κόψουν κάτι ακόμα. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...
Stupidity Intolerant

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2904 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:36:54 am »
Με το 1/10 στο δημόσιο (που θα γίνει 1/χ με lim x->άπειρο), για κάθε 10 που θα λαμβάνουν σύνταξη, ένας θα πληρώνει εισφορές. Εννοείται ότι αυτό δεν βγαίνει είτε έχουμε κούρεμα είτε όχι.
Σωκράτης

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2905 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:57:01 am »
Πολύ γρήγορα πάντως βλέπω ότι εγκαταλείφθηκε η επαναστατική διάθεση για την απόσυρση του κατάπτυστου νέου μισθολογίου, και από μέλη του forum που κατακεραύνωναν τα υπόλοιπα για τη μη αρκούντως σθεναρή αντίσταση τους στο «έκτρωμα» (ξέρουν αυτοί),  και έχουν κάτσει τώρα όλοι οι μόνιμοι και μετράν τα κουκιά τους μη τους ρίξουν κανένα ευρώ στο νέο τους μισθό (με γεια βρε).
Πολύ μεγάλη μεταστροφή βρε παιδιά μέσα σε 10 μέρες. Πολύ μεγάλη...

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #2906 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:59:50 am »
Αναφορικά με το ύψος της μείωσης αποδοχών που αναφέρεις, γνωρίζω πολύ καλά πως νιώθεις, πίστεψέ με. Το σκεπτικό τους είναι να καταστήσουν το δημόσιο "αποκρουστικό", να αποτρέψουν δηλαδή τον κόσμο από το να το θεωρεί ως καλή επιλογή. Φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχουμε δει το πλήρες πακέτο. Περίμενε την αύξηση του ωραρίου κατά 10-15%, την υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο τουλάχιστον κατά 1 μήνα περισσότερο, την επόμενη μείωση αποδοχών κατά 10-15%, την υποχρεωτική μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς, σε διαφορετικούς φορείς, τη συμπλήρωση ωραρίου σε άλλες δομές εκπαίδευσης κ.λπ.
Τέλος μια διόρθωση.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος agapimeni

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2907 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 09:23:58 am »
Παιδιά τις υπερωρίες θα τις πληρωθούμε? Γιατί εγώ κάνω 22 ώρες και μου είπαν την 1 ώρα μπορεί και να μην την πληρωθώ. Γνωρίζει κανείς τίποτα για το θέμα?

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2908 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 09:27:39 am »
Παιδιά τις υπερωρίες θα τις πληρωθούμε? Γιατί εγώ κάνω 22 ώρες και μου είπαν την 1 ώρα μπορεί και να μην την πληρωθώ. Γνωρίζει κανείς τίποτα για το θέμα?
Να τους πας δικαστικά αν δεν την πληρωθείς. Θα σου στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα την πάρεις τελικά.

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2909 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 09:36:17 am »
Ξέρω κόσμο που δεν έχει πληρωθεί τις περσινές...
Επίσης έχω την εντύπωση ότι αν υπάρχει συνάδελφος ίδιας ειδικότητας στην περιοχή που δεν συμπληρώνει ωράριο, υπάρχει πρόβλημα με τις υπερωρίες σου.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2910 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 09:47:12 am »
Asxeto...ειπε η Καννελη στον Αυτια ''η Διαμαντοπουλου χθες μεσα στο χαμο της ημερας ξεκινησε με εγκυκλιο τον Καλλικρατη στα σχολεια'' ακουσατε κατι;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #2911 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 09:48:44 am »
Asxeto...ειπε η Καννελη στον Αυτια ''η Διαμαντοπουλου χθες μεσα στο χαμο της ημερας ξεκινησε με εγκυκλιο τον Καλλικρατη στα σχολεια'' ακουσατε κατι;

Κάπου διάβασα ότι είναι για 3βάθμια....
Δεν θυμάμαι όμως πού το διάβασα
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182729